Трибуналът осъди на 24 г. затвор хърватски генерал

Международният трибунал за военни престъпления в Хага осъди бившия хърватски генерал Анте Готовина на 24 години затвор.

Обратно в новината

Коментари - Трибуналът осъди на 24 г. затвор хърватски генерал | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

КАДАИФА ЧЕ ВИ ОПРАИ ВАС ЧЕКАЩИТЕ)))) ХИ ХИ

Най-смешното е, че в този затвор на трибунала в Хага всичките някогашни врагове - сърби, бошняци, хървати и дори някой косовар, си прекарват много весело заедно, събират се, празнуват си всички празници, като черпи съответният "титуляр" - на католическите - Анте, на православните беше Милошевич, сега е следващият по ранг ... Доста добре си прекарват, семействата им на воля си харчат парите от тези войни, изобщо купонът си тече. Прескъпите им адвокати също са добре - всички са доволни. Жалко за невинните жертви - повече от 250 000 във войните в бивша Югославия, и за милионите, които загубиха всичко и станаха бежанци или по света, или в собствените си държави, както и за разпада на хубавата държава, но това е то - голямата трагедия от края на ХХ век.

интересно разсъждение...какво й е било хубавото на тази изкуствена държава? виж чехия и словакия как мирно си се разделиха и в момента са в отлични отношения - все още си организират чехословенски мероприятия. сърбите са си виновни сами за всичко, но най-голямата глупост беше външната политика на българия по отношение на онези събития.

Очевидно или си много малка,или нищо не помниш.Това беше една доста голяма и практически само славянска държава в сърцето на Балканите ( 18 млн. население ), със много по-силна икономика от българската отпреди 1989 г. и с независима външна политика от USA и СССР.И точно това не се харесваше отвъд океана ,и на Югославия и "помогнаха " да се разпадне.

За етническата чистка на Сръбска Краина заедно с хърватските хубавци , на подсъдимата скамейка трябваше да са и ивдеологическите подбудители на опелацията - Клинтън и М. Олбрайт.

Чекамо и друже Ратко Младич.