Хакери пуснаха кючеци с пачки на сайта на НАП

Сайтът на НАП беше хакнат днес преди обяд. На началната страница се появиха анимирани човечета, танцуващи под звуците на кръшна музика и хвърчащи банкноти.

Обратно в новината

Коментари - Хакери пуснаха кючеци с пачки на сайта на НАП | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Абе няма никакво хакване.Просто в търсачката на сайта като напишеш,че търсиш някой определна снимка, то я визуализра, НО само за теб. Това не се вижда от другите потребители. Просто линка, който дир.бг явно използва съдържа в себеси заявка за търсене на снимката на Иван Искров явно, То по тази логика те са г о хакнали.

I have a dream ... Всички БГ журналя да вземат най-накрая да научат, какво аджеба е това животно "хакване"... от години пишете простотии.

Какви "хакерски атаки" сънуват всички? Това си е XSS отвсякъде! В търсачката на сайта, когато пуснеш линк и излиза в полето отпред. Пак ще гонят Михаля, ще изпочупат сума пара за "акции" и "разследване", ще вземат компютрите на някакви деца и после родителите им ще осъдят държавата. Тези тупани не разбраха ли, че няма кадърно IT, което да им работи за 600-800 лв. на месец?

виновни! виновни са тез де ни копуват оригинално виндост и програмите у компютрите и торенторите! и гледат филмите и слушат песните без да плащат. като копува компутар да остава на праста печатката!

Искат да правим електронно гласуване, ако не знаете! Такива манипулации може да се правят там, че купените гласове да са нищожни като ефект. И за това ще питат народа, от които я 0.2% разбират реално от това, я не.

Не е вярно, народът разбира от всичко, особено от политика.

Давайте да обявяваме "банкрут" на държавата'; тя и без това не функционира...

Извинете, Shut Down, без опция за Ctrl+Alt+Del или подмяна на motherboard-a :D

Sm3hurk0

Защо не вкарате всички в затвора, които пречат на спецовете - сектор "Компютърни престъпления". Всички умни и грамотни в затвора за да не пречат на Техическите инвалиди да си разследват! Яко С++ Това е благодарение на мързеливи мърляви админи и безразборно влизане от различни външни IP-та.

Не знам само защо пропусна мързеливите и мърляви програмисти, които са по-честата причина при сайтовете.

Такива са си избрали с конкурс.

Май кючекът излиза на мода ...

Президеншата пак ще викне - хибридна война на Русия!

Нарочно или не вече трети ден името на Пеевски не се спомене от дира български и е сменено с това на В.Симеонов, който не се вижда на снимката с Кунева. За Сополеевски или добро или нищо !

Те хакват сайтове на фбр, а вие се присмивате на НАП. Тоя сайт и бебе може да го хакне сигурно.

Е щом са успели това демонстративно, дали имат някакъв проблем да нулират задължения на НЯКОЙ !!??

От хакване на сайт, до хакване на системата на НАП има много голяма разлика. Тя със сигурност е бекъпната най-малко.

Pesh0

:) голям смах а дано хората разберат , че смеха е ТЪЖЕН

НАП ИЗПЪЛНЯВА РОЛЯТА НА БУХАЛКА,КОГАТО Е В РЪЦЕТЕ НА ХОРА ОТ СИК!!!

"Компютърни престъпления" да арестуват по-добре програмиста, който явно е калинка и 'нечии човек', с обвинение за престъпна немърливост. Защото тия 'атаки' са точно, защото некадърният програимист не е могъл да си въжре гащите... .. .. За такива сайтове държавата отпуска милиони, някой ги 'усвоява' в яхти и бентлита и накрая сайта го прави я студент, я ученик като курсова работа за 200 лв.... - Ама в държавата на калинките и реститутките - толкова.

Pesh0

нещо си се надъхал погрешно :) и много опростено .Програмиста, който е човек на някого .... Компютрите , не се подчиняват на вашите закони за корупция

Върви вярвай, че електронното гласуване ще бъде реално...!Ще бъде борба между хакери.

електронното гласуване ще бъде "хакнато" отвътре, който го прави , той ще си го наглася

а гласуването на хартийка реално ли е? хартийките ако не са с номинал никой не ги брои

хора си казват,че са се оправили с НАП като са си платили лептата на шефове,има и с милиони.....,затова са доволни и ни мародерстват всякак-властта е у тях,но и корупцията-честито-заслужават си атаките

Скоро вместо "Октопод" ще има "Хидра"; след нея направо - "Release the Cracken", но в БГ вариант ще бъде "Release the Crackling"

През миналата година НАП Събраха изостанали вземания за 10 год. назад и така заблуждават Борисов , че има някакъв растеж на икономиката. Нищо подобно ....

Борисов не го интересува расте ли икономиката ни. Интересува го само да растат пачките в тайните му банкови сметки. Сигурно той е пришпорил НАП да събере старите вземания, че да има за поредния му милиард.

Заблуждаваш се, че като се оплакваш в дир.бг ти и държавата ще се оправят.

Показва се реалността!Чалга,пиене и корумпирани политици!

То и да не е такава реалността ти пак така ще говориш.

Не е никакво хакерство а хора дето са изтъпосали в картинки реално какво предстваляват тези институции???Нима не си е ''кючек'' това което правят в нап??Нима мегленката не ''поигра'' с всички за да събере гласове???Нима Делян дето за всичко го изкараха виновен, незнам и не коментирам истина ли е ама си е направо малко вероятно това твърдение, нямаше как пак той да не е на сайта на ченгетата колко''работа''вършат

Провокация на стабилното ми управление

Провокация беше протестът преди няколко седмици. Елате на избори, вземете и Славчо.

Вместо да дава хакери в компютърни престъпления, МВР да даде Делян Пеевски там, където трябва. Но им е по-лесно да отчитат дейност с хакерите

НТия от компютърните престъпление на ченгетата са с познания по ниски от 2-3 клас ама като получат поръчка я изпълняват немедлено без да имат познания ама манипулациите ги владеят,,Сега ще си хеванат някаква ''жертва'' ама дано да е истински спец че да ги направи луди в твърденията им, Шест месеца търсят два файла в компютъра ми дето някой от някъде им казал че са там???и не ги намират ама нбая други неща явно ще вкарат за да си оправдаят заплатите,,

,,От ведомствата заявиха, че са предали случая на сектор "Компютърни престъпления"??? за кражбата на няколко милиарда от ,,ктб,, предаите случая на сектор: ,,пиите една студена вода,,!!!

То това едно хакерство... Да сложиш в сърча урл на картинка по желание...

Дир.бг, не пишете наизуст! Не на началната страница се повяваха картинките, а в търсачката.

Това е хибридна война! Отговорен е кръгът Хидра! Ако не спрат с атаките ще активираме член 5 на Нато!

Забравих да кажа СТИГА ВЕЧЕ! Кой клати стабилността в държавата?

Под "хакване" разбирам - влезнал някой и източил информация. А това си е просто един Deface. Ако не се сменя често паролата на администратора, или ако е къса - бързо става откриването с помощни средства... А кода на всякка страница може да се види лесно. С Мозилата - десен бутон и "покажи изходния код" (View page source). Остава само да се промени и качи на сайта на който искаш да "хакнеш".

Не си прав. Става много по лесно. По холивудските филми става за 1-2 минути. 1.Чуди се холивудеца каква е паролата. 2.Поглежда в дясно и вижда куче 3.Пише DOG и хоп! ГОТОВО!

Така правят начинаещите хакери. По-добрите казват дай достъп до всички секретни файлове.

Искаме още!Искаме още!

Довечера Плевенлиев ще дава ли изявление кой стои зад кибератаката?!?!

Е то кой ли не се изгаври със страницата на НАП. И не става въпрос за хакване. Просто в търсачката на НАП пишеш някакъв HTML (това и децата го знаят) и той излиза в резултатите от търсенето. Примерно пишеш и снимката излиза.

Ле-ле, щом отдел "Компютърни престъпления" се е активизирал на хакерите им остава само да... продължат да си точат порно от торентите ;)) Щом някой може да пробие сайтът на НАП за забавление, си представям какво се случва с цялата информация, дето всеки месец я подаваме по електронен път..

подаваме или не подаваме кой ли го чете ... важното е да има да се усвояват средства

Не си в час лалке

това е реалноста в българия ...доган не плаща там кадето трябва...........данаци

Имаш 5 грешки в девет думи. Смотаняк!

аз открих само 8 вклучително многоточята. ше гледам докато не откря и 9тата

"това е реалноста в българия ...доган не плаща там кадето трябва...........данаци" 1)това - главна буква 2)реалноста - липсва едното "т" 3) булгаря - главана буква 4) ... - трябва да е " - " 5) доган - главна буква 6) кадето - кAдето!! 7) ......... - без коментар 8) данаци - дAнаци евала ашкусум момук, плод на бг образователна система.

Много точно попадение , просто великолепно

Някой здраво се е забавлявал със сайтовете на институциите днес - освен НАП, МОН и МВР също са танцували кючеци;о)) Ама така е - то "институциите" у нас напоследък само смях предизвикват!

Pesh0

да обясня защо е хакнат . НАП търси пари от бедните бълрари , А не се занимава с богатите , като Пеевски . Сайта на нап , ще е хакнат

Нека да ползват вчерашните списъци от КТБ. Има достатъчно лица, оглавявали малки държавни агенции, които имат по над половин милион в сметките си в КТБ. Но схемата е ясна. Много по-лесно е да събереш по някой лев от дребните, отколкото да отупаш кожухчето на тези, които заслужават......

Пешооооооооо , ако НАП търси нещо от Пеевски сайта им няма да е хакнат, ами самият НАП ще е разформирован! Но.......Гарван гарвану око не вади ......

Pesh0

Нап потърси нещо от българите , което не посмя да поиска от другите малцинаства , да плащат здравни осигуровки за 6 години назад .

Виновен Путин и руснаците!!!!