АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към проходите

Шофьорите, на които предстои пътуване през високопланинските проходи, да не тръгват с летни гуми, защото в планините вали сняг, предупреждават от АПИ.

Обратно в новината

Коментари - АПИ: Не тръгвайте с летни гуми към проходите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да подейства призива трябва да е всички тръгвайте с летни гуми към проходите

:)

абе,от една седница се говори за тоя сняг..да бяха хвърлили превантивно,сол,луга,да бяха изкарали почистващата техника,да чистеха-а не -гумите им виновни. в България винаги малкият и обикновен човек е виновен/трябва още от август да сложи зимните гуми,веригите и да е подготвен/,а тези който взимат пари за подръжка и почистване-те са винаги изненаданите

Не тръгвайте с летни гуми към проходите и не носете джапанки на краката.

нямат значение ако пътят е чист! пътят е чист когато не крадете нафтата а чистите!

вали сняг, не пътувайте, щото има сняг ??? ами хората пътуват по бизнес, или по техни си работи, какво да правят, да си купят по 6 кучета и една шейна ли ? 5 вида данъци плащаме за тия пътища, ми стегнете се, изчистете ги. в Канада падна сняг, елате да видите какво става - всичко си пътува и няма проблем.

АПИ като сте некадърници вземете та се разкарайте, това че сте от ГЕРБ не означава, че ставате да ръководите нещо. Цената на винетката е 97 лв., като тази година по всяка вероятност отново ще я вдигнете. Интересно е какво предлагате срещу тези пари - дупки /ями/ по пътищата, липса на маркировка, липса на канавки, липса на почистване от сняг и лед зимата и дежурните лафове ХОРАТА КАРАТ НЕПОДГОТВЕНИ да вземем по един ЛУНОХОД може би!!!!!! То бива кражба но вие се оляхте ГЕРБЕРАСИ пропаднали.

А бе не ги слушайте тези от АПИ, КАТ, карайте, няма страшно!

В района на Гурково са се появили бели мечки и пингвини от северния полюс и не могат да минат прохода щот са лъзга

Москвича и Трабанта бяха едни от най гнусните и уродливи произведения на соца. Ладите и шкодите кажи-речи ставаха за нещо ама първите две - абсолютен боклук.

Така е, тогава на запад караха Q7. Умничък си...

Ако закъсаш някъде то ще е със Q7 разбиращия от коли

АБЕ КЕЛЧО ТИ ПРЕЗ СОЦА НЕ СИ ИМАЛ И КОЛЕЛО ДА КАРАШ АМА ПЛЮЕШ ПО АВТОМОБИЛИТЕ - ТАКАВА Е БИЛА ТЕХНИКАТА АЙДЕ КАЖИ КАТО СИ ОТВОРЕН В ЗАПАДНА ЕВРОПА ТОГАВА КОИ СА БИЛИ МАСОВИТЕ АВТОМОБИЛИ ? АМАН ОТ КЛЕПАРНИЦИ КОИТО СА КАРАЛИ САМО МОТОР С ДВА КОША И ИМ Е ХАРЕСАЛО

Само дето по на 35-40 г все още вървят по пътищата. А я кажи твоето Опялче или Голф дали ще изкарат и 20.

Джетата ми е на 23 и не знам преди това колко е карана в Италия и още върви.

Хем съм бил 9-10 години бакшиш с нея.

Тшя от АПИ да не коментират а да спретнат снегорини и да чистят и осоляват проходите.

Чистят бе Недялко чистят ама то си вали....

В момента съм на почивка в Гърция и трябва да ви кажа, че за 5 дни видях само една дупка по пътищата! Тиквата да се разходи и да види как се прави, а не да ми обяснява, че за тези каруцарски пътеки винетката била евтина! В Гърция се плаща магистралата и то по 2 евро на отсечка, всичко друго е безплатно и осветено! Кви 97 лв. ве гербаджии нагли ми искате вие, за да си разбивам колата?!

TIREX

ако бе в гумите проблема другите държави дето номера : зимни летни гуми не минава трябваше да са се очистили от катастрофи. и как карат другаде като не сменят гуми? в Швейцария никой не сменя гуми. и не само там

Не е до гумите, а до привикването към прехода от сух път към заснежен участък. Много години преди тази (1985), наложи се да отида до една вила да закарам печка "Мечта" в багажника, преди Княжево. В София, долу слънце, лек дъжд, горе обилен снеговалеж (20-30см), с Трабант комби, летни Мишлинки. Всички автомобили със задно предаване, тогава повечето такива бяха, Лади, Москвета, Шкодички се завъртяха и отказаха на половината път. Трабито (предно предаване), с натоварен заден мост (печката) и то забоксува. Намерих място да обърна и на заден ход се изкачих до целта успешно. На връщане натоварих една акумулираща печка (450кг) + комплект кахлени тухли, пак толкова кг, ресорите му се обърнаха;-) Прибрах се успешно, в София дъждът беше спрял. Въпрос на умение е да прецениш пътната обстановка, не толкова до гумите, зимни или летни.

Шкодата с уважение. Заден двигател и задно предаване,ниско оборотен двигател....30 години карах шкоди,бяха като танк:)))

Две Трабита, после 3 Рендета, който каквото да си купи.

Шило

Да бе, АПИ ще кажат на масовия шофьор! Те ще им диктуват кога да си сменят гумите. Я, кви готини всесезонни са сложили! Втора употреба, ама като нови....

аз минах и с летни.ама докога ще прехвърлят тяхната вина върху нас?ако чистят снега всичко е ок.

Че има разлика в поведението на летните и зимните гуми през зимата - има. Но нито едните, нито другите могат да компенсират липсата на разлика в начина на шофиране през различните сезони. Не забравяйте - и най- добрите гуми (един модел на Пирели) губят сцепление на мокър сняг при скорост 96 км/ч.

Няма най-добри гуми. Има най-добри гуми за даден размер. Въпросните пирели може да са най-добри в техния размер. В друг размер на друг фирма са най-добри.

Не съм сменил гумите и няма да качвам планини в тези дни. Но ако трябваше да ги качвам с колата предпочитам да си сложа зимните гуми, а не да се оплаквам от лошото време, АПИ или международното положение.

АПИ да си почистят подобията на пътища!

Почистете си ги Вие, щом не можете да карате без да е почистено. На мен не ми пречи и си карам без проблем.

и аз така, с трактора мога да мина навсякъде

Sm3hurk0

Зимата не е дошла, а парите са вече усвоени !

Това смешно ли е или е само лъжа?

Не тръгвайте с летни гуми към проходите апиииииии!!!

Това да не е Ф1!?

кой туй зимни гуми ва, кой туй пътуща, ай сиктир

кви зимни гуми лъжете хората че са задължителни бе ,къде го пише това в правилник за движение по пътощата.аз закакво плащам винетка-за сняг и дупки по пътищата ли?

Що не прочетеш пак Закона за движение по пътищата? Правилник отдавна няма.

аиде зимата ни изненада

Оправете си пътищата...

Какъв ужас, има няма и пет сантиметра сняг и АПИ не може да се справи.Да ама с парите от винетките се справя мълниеносно.

Дълго чаканата зима дойде.Има надежда да не фалираме.

Във връзка с настъпващата зима от АПИ пожелават на всички шофьори - " Господ да ви е на помощ".

Кой кара с летни гуми? Тия акъл имат ли? Летните гуми са пистови и изключително скъпи. Хората карат с все сезонни гуми (маркировка M+S). Всесезонните са за сухо, кал и сняг с ниска дълбочина. Зимни гуми също няма. Има гуми за сняг които не могат да се карат на сух път защото се унищожават за минимално разстояние

M + S = mood + snow - нищо общо със всесезонни гуми. Селяндури.

Ал

M+S (mud and snow) са т.н. "зимни гуми". Те са предназначени за кал и сняг. И единствено за това са добри. Интересното е, че дори и на лед се представят по-зле от т.н. летни гуми, с уговорката "като цяло" - зависи от производител и модел. Всесезонни гуми са тези, които освен "снежинка" и "капка" имат и "слънце".

Емо Чолаков не е казвал да слагаме зимни гуми.

Не тръгвайте с гуми- галоши 5_та употреба.ха...ха

Вместо да се изписват маса глупости за това кой е подготвен и кой не,по добре фирмите да изчистят асфалта и пътя.Не може от един лек дъжд с малко сняг да се прави драма.

То асфалт няма, кво да изчистят?

Искаш ли да го мина със сушоар?