"Гробна тишина, а после взрив": 20 г. от най-черния Стефановден за България

Петима български военни изгубиха живота си при терористичната атака срещу българската база "Индия" в Кербала на 27 декември 2003 година

Обратно в новината

Коментари - "Гробна тишина, а после взрив": 20 г. от най-черния Стефановден за България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

беше на базата на лъжа, която дори краварите си признаха! Що са търсили нашите хюмненца там - колониална логика... Каквото търсили - намерили!

Това беше умишлено бездействиена командването ни с цел злепоставяне участието ни по линия на НАТО. Такива атаки пдяха извършени многократно преди това а командването ни, не беше взело необходимите мерки.

И откриха ли там оръжия за масово поразяване ? Утвърждаваха новия световен ред .

Това не може да се нарече терористичната атака. терористичната атака е когато е атака срещу мирни, невъоръжени хора. А тази атака е срещу укрепена база, пълна с всевъзможни леки и тежки оръжия и войници, които са обучени да оперират с тях.

че руснаците им правят "терористични атаки" на складовете с натовско оръжие и на бараките с натовски офицери...

Това е професията на войника! Да не мислите другари ,че всички войници от руската армия ,се бият в Украйна по собствено желание? Такива глупости може да се чуят от умниците от възраждане . За разлика от тях обаче ,нашите войници бяха в Кербала по желание ,независимо от мотивите им

такива простотии може да напише само един зомбиран трол. Чии интереси крепят нашите там? Личната мотивация няма значение, вината е на нашите политици.

За няма и 2 месеца Путин (по-точно Шойгу) успя да събере 500 000 доброволеца, и то след 2 години война... Плямпайте си на бастуна ми - не ми пречите...

На война загиват хора - това е истината! Може да го наричате както си искате, дефакто е война. Въпросът е ние какво правим в тази или онази война, а официалният отговор е, че помагаме на съюзниците в техните войни. Народа бил ли съгласен - че кой го пита - това са глупости за наивници - всичко и винаги се прави в името на народа, без значение диктатура, демокрация, комунизъм, капитализъм и прочие изъм. Винаги и само за “народа”. Ала-бала. Народа е една аморфна маса, която изхранва и умира за елитите - винаги е било това. Истински свободния човек се бие за близките си, за земята си, за ценностите си, в това число и вярата си, но не и защото друг му е заповядал да убива и да умира, за да покорява другите народи.

Наемници, воюващи в чужда държа. Как искате да ги посрещат тамошните? С хляб и сол?! Сега гледам медиите удобно преопаковаха целта на престоя на наемниците там като "организирана борба срещу международния тероризъм". Сега с такава мантра ни облъчват... че уж ходили там да се борят с международния тероризъм... Ако върнете архивите от преди 20 години... обяснението "организирана борба срещу международния тероризъм" липсва.

Аз като човек, който вярва на науката бих желал да попитам набожните хора - като какъв знак трябва да се приеме това, което се случи днес и това, което е станало преди 20 години? За мен лично има една Вселена, която не наказва, но и не награждава. Тя си е там. Но Животът често ни поднася такива "glitch"-ове. Когато човек прекъсне жизнения си път, това означава, че работата му тук е приключила. Дали отива някъде ... Божа работа! Имаме едни книжки, дето пише, че е така, но дали е така?!? Бъдете живи и здрави! Радвайте се на всеки ден, който ни е отреден. Помагайте. Не правете на друг това, което не желаете да бъде направено на вас. Наглед простички неща, за които се изисква душевен мир. За мен внукът е извикал дядото точно на този ден, но не случайно! А за да разберат всички, които забъркаха България в неща, които не са и работа, че Пъкъло ги чака! Не съм аз да съдя, за да не бъда съден - това е просто мнение. Ето - видяхме, когато България участваше в смазването на пражката пролет - какво се случи в последствие? Когато се бъркаш на места, където не ти е работа. Вече над 30 години мизерия! За която няма как да се оправдаваме с комунизма! И сега е така! Нямаме работа в близкия изток. Защото когато утре те се надигнат, ще ни съдят както ние съдим тях! Трябва да има мир. А е илюзия, че нашите са стояли там, само за да "умиротворяват"! Кого?

Набожните хора също вярват в науката, че е дадена от Господ на човека. Едното не противоречи на другото. Много учени са били вярващи хора, на мног от тях Господ е дал открития. Всичко дето си писал как ще го докажеш научно? То си е вероизповед. Вярата няма нужда от таучни доказателства. И чудесата, които се случват са за невярващите. Вярващите нямат нужда от доказателства.

В крайна сметка са отишли там по желание и наи вече за пари били са наемници отишли да убиват в чужда държава напълно нормално е да има жертви и от тяхна страна а семеиствата им да не реват така след като са ги изпратили доброволно значи са ги и прежалили предварително

Бог да ги прости загиналите военни ! На българския народ не му е ясно, защо бяха там. Аз знам, че повечето от тях не са отишли от хубаво нито в Ирак, нито в Афганистан, а поради мизерия в БГ и поради търсене на възможност за решаване на житейски въпроси... Забелязвам, че соросоидната платена паплач, налазила (макар и плахо) и тази тема използва цинично похват, широко прилаган от тях във форумите: Винаги някой друг е виновен... По никакъв начин не са американци, атлантици, натовци и демократи... Ето и сега бил виновен командиря на поделението... Не строял фортификации... Бил комунист... Живял през соца... Той е ! Той е ! Само той е главния виновник !

"Гробна тишина". глупости на търкалета. Каквото са търсили там, такова и намерили, отишли да заробват друга държава за пари. С хляб и сол ли да ги посрещат?

"И днес Иванка Петрова е категорична, че синът й и колегите му са станали жертвени агнеци, за да може България да влезе в НАТО и ЕС" Иванка Петрова гласува за вГъзраждане, познах ли?

Гласуващите за Възраждане са по статистика с висок интелект.

Така става с пушечното месо !!!!

Командирът им Петко Маринов чувал ли е за битката при Дойран и за генерал Владимир Вазов който хвърля целия личен състав на дивизията в изграждането на инженерни и фортификационти съоръжения в резултат на което при атаката на 7те съглашенски дивизии срещу нашата единствена дивизия даваме минимални загуби и разгромяваме противника. Кой е отговорен, и виновен за не изграждането на инженерите заграждения?разбира се,че Командира на базата .На него трябва да му се търси отговорност за не изпълнение на служебните си задължения. СРАМ И ПОЗОР !!!

Путко Маринов уплашен от глупоста си в един момент изпусна, че не правил фортификация, за да не дразнел местните. СССР-БКП потомствен глупак... Такива се издигат по върховете

Европедерастият е опасна за живота! Никой не може да обясни на прост български защо тези момчета бяха изпратени там и какви български интереси защитаваха. Мир за душите им!!!

Не знам дали знаеш, но там се отиваше ПО ЖЕЛАНИЕ!

Ами да същите интереси, за които мършата тагаренко иска да изпрати колкото се може тъпаци да воюват в червено море. Ама застреляйте този долен педераст най накрая.

Червения офицер русороб Петко Маринов не укрепи базата. Пъчеше се като пуяк - Кмет на Кербала. После го наградиха другите СССР - чебурашки за "мъжката проява" Михлюза-баджанак на АБ Граф Игнатиево обдари любовницата-секретарка с държавни жилища, предателстваше в услуга на Путин а сега руши България. Ще се пенсионира с 10 бона пенсия. Кретените съветски възпитаници затриха добър пилот в нещастна показуха, разследване и виновни няма. Мунчо нали си от пилотската класа? Ще споменеш ли нещо за твоя колега, който го затриха СССР-чебурашките във ВВС?

Какво правят нашите момчета там ? Задаваш ли си този въпрос ...

Пълни лъжи! Летях от Лондон до София с един от оцелелите войници. Той ми каза че са били атакувани от американски истребител “ по грешка”. Човека беше в пълен шок и с мъка се държеше нормално. Било им наредено на оцелелите да не казват на никого ми каза той.

Една жена ми каза на опашката,че си кретен и не лъже !!

Не виждам каква работа и интереси е имала БГ в Афганистан. Освен това военните ни са знаели, че не отиват на почивка, имали са заплати и застраховки, защо е тоя рев и на кого му пука, че са намерили онова, което са търсили. Българи са платили с живота си за чуждите интереси, това си е било тяхно решение, финансово мотивирано. Утре, ако у нас се настанят американски или каквито и да са там "миротворци" ние какво, баница ли ще им носим ?

Това е положението... Който не е съгласен със сегашната политика да се бори за излизане от сегашните структури и промяна на Конституцията. Юридическата основа за участието на въоръжените сили на Република България в съюзни и коалиционни операции и в операции по поддържане на мира (ОПМ) е чл. 84, т.11 от Конституцията на Република България, съгласно който изпращането на въоръжени сили зад граница става само с разрешение на Народното събрание по предложение на Министерския съвет. Това означава, че за всяко конкретно участие в ОПМ е необходимо отделно решение. Нормативната база, определяща възможностите и механизма за участие на нашата страна в усилията за поддържане на мира, включва разработената през 1994 г. и утвърдена от правителството национална Концепция за участие на Република България в операции по поддържане на мира (ОПМ) и Закона за отбраната и Въоръжените сили на Република България. Съгласно Концепцията за участие на Република България в операции по поддържане на мира (ОПМ) българското участие в ОПМ е подчинено на следните цели: Да издигне международния престиж на нашата страна чрез активното участие в усилията за предотвратяване и мирно уреждане на възникнали конфликти; Да осъществи интегриране на страната в европейските структури за сигурност, посредством участието в ОПМ съвместно с НАТО и ЗЕС с мандат на ООН или на Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа (ОССЕ); Да подготвя висококвалифицирани кадри в областта на ОПМ и сътрудничеството във военната и полицейската област; Да се придобие нов военнотехнически опит за целите на подготовката на националните въоръжени сили. Участието на български подразделения и военни специалисти в ОПМ налага спазването на някои принципи, като принципа всяко участие в дадена операция да съответства на националните интереси на Република България; Участието да бъде само в операции, осъществявани под егидата и контрола на ООН или ОССЕ, в съответствие с устава на ООН и нормите на международното право; Участието да бъде само в предотвратяване на конфликти, миротворчество, поддържане или затвърждаване на постигнатия мир; Участието да бъде на основата на конкретно споразумение с българското правителство относно условията за предотвратяване на военен конфликт за всяка военна операция; Да има ясен мандат на операцията и на българското участие, както и ясни критерии за прекратяване на участието в нея.

Български военни отиват в чужда държава,която между впрочем се защитава от щатите и се опитва да оцелее,защото американските демократи като искат да се направят на миротворци ,не се бият като мъже,а пращат по света самолети с бомби и са най-успешната армия ,без един загубен войник...Плюс ,че "освобождават и демократизират" съответната държава.И някакви си български рамбовци,решили да се направят на мъже за малко повече пари отгоре(едва ли са били много тези пари,та да загинеш за нищото,заради някой гъз в конгреса в щатите),решили да отидат на място ,където хората наистина се борят за независимост и н нападат България,даже не я застрашават по никакъв начин...Ами да,разбира се,че ще се върнат в дървени облекла.Като отидеш някъде без чиста кауза,морална,не можеш да очакваш нещо добро.

Не сме имали нещо да правим там, идеята е била да се отработи модела, наши момчета да отиват и да помагат в конфликтите на САЩ. Имайте предвид, че тази работа от малко се започва и стъпка по стъпка ни вкарват в тъпите им войни. Тия бежанци от къде мислите идват? От хубаво ли бягат от страните си? Жалко за момчетата, умрели са за чужда кауза, не за България! Вижте и дира какви новини ни вкарва "отворили сме три фронта срещу Русия" Да умрат десетки хиляди още? Нека смъртта на тези български мъже я помним и направим така, че да помним защо умряха те ... И да не допускаме да даваме още жертви за чужди интереси.

Туризмът носи и рискове - я автобусът ще катастрофира, я самолетът ще падне, я ще хванеш салмонела. Пък когато туристите са се натрпили на местите, че и стрелят по тях за развлечение, рисковете се увеличават. Та, я някой да ми припомни с какво бяха виновни иракчаните на амеркинаците тогава, че им сринаха държавата и избиха над милион пряко рпи нашествието, а след това в гражданската им война никой не знае още колко. Обаче, особено да ми припомни тия нашите пишман екскурзианти какво точно търсеха там. Та, малко доброволстващи боклуци отнесоха с тоя камион. Можеше и повече...

Извинете,каква работа сме имали в Кербала???Какво са ни направили тези хора,нападнали са България ли,или са ни обидили...?

То е ясно, че не сме имали работа там.

Бог да прости момчетата, но всички те бяха там за пари и нищо друго!!!!

Въпросът е какво правят българските военни в Афганистан, чий интерси защитават там, и не са ли те терористите, нахлули в чужда суверенна държава. Това се готви за тях отново от управляващите марионетки от сглобката.

Случката е от Ирак,а не Афганистан ама карай компютри или компоти все тая.

Хубаво де, Ирак. Въпросът остава същият - какво търсят българските войници в Ирак????

За путинова московия, нахлула в Украйна ли пигаш?

Да имахме руски инструктори,но нямахме такива бази.Това допринесе за боеспособността на БНА.Афганистан беше форма на обучението в реална бойна сцена. Всички тези който отидоха по ЖЕЛАНИЕ но не се върнаха държавата обезпечи техните семейства. А сега под една или друга форма отиват да печелят пари и да защитават интересите на групата американски завоеватели, които разграбват и унищожават народите по света.Как БЪЛГАРИЯ обезпечи тези мъже които загинаха?? Кажете и истинната колко пари спечелиха и тези канцеларски плъхове, които сключиха тези срамни за армията сделки..

И нито дума затова, че бяхме тогава в "коалицията на желаещите", т.е лижехме дирниците на американците и момчетата загинаха, бранейки американските икономически интереси, а не българските. В статията не се споменава, че опростихме два МИЛИАРДА долара иракски дълг към България, отново под американски натиск.

Седмица преди взрива Слави и Куку бенда му изнасят концерт в базата и я уручасват тия непрокопсаници, както сега го правят и с българския парламент.

Изпял им е хита Аз съм и ад и рай, ...демон твой съм и твой съм бог.По текст на гъгрещия Ивайло Вълчев.

Как пък напълнихте държавата все такива като теб, бе? Единственото, за което ставате, е да хабите кислород и да произвеждате лайна.

Колко български войници загинаха по време на войната в Афганистан със СССР който тогава беше наш съюзник както САЩ е сега?

СССР сам си воюваше в Авганистан... нищо че там срещу него, освен НАТОту и приятелите им, срещу него воюваха и днешните му съюзници от Иран Китай, факт коъто днес удобно се забравя;)

Докато не се научиш да пишеш грамотно, ти се забранява да се изявяваш.

отговорът е лесен - николко. Ама пусти диван, дето ти е под дебелият задник.

0,0000. Толкова!

Нито един! Нямаше нито един български войник тогава. Пускането на лъжливи партенки с цел заблуда на незнаещите е пак патент на тези, които пратиха български войници в Ирак и Афганистан след 2001 година, т.е. на САЩ.

Всички войни са справедливи в очите и пропагандата на воюващите, даже ВСВ за Германия беше справедлива.А тези момчета не са отишли там да воюват, а да патрулират.

Не , отишли са за да спечелят пари. Всеки наемник е наясно с риска, И всеки наемник е наясно че се е продал гъза и ако го пленят рядко остава жив. Това е стандарт при всички войни : снайпер и наемник живи не се оставят.

При инцденти и от ПРИЯТЕЛСКИ огън сме загубили повече хора отколкото в борбата с иракската съпротива срещу окупацията на държавата им.

Миналото си е вече история, а никой не коментира кому беше нужно всичко това. И последствията след екзекуцията на Садам Хюсеин. Последва назначаването на марионетно правителство, разграбване на националното богатство на страната, емиграция към Европа, развихряне на беззаконието и тероризма. А лошият диктатор държеше в подчинение цялата тази фанатизирана пасмина. И да не забравяме кой го обучи, въоръжи с нова техника, предизвика масовата касапница с Иран? Няма вечни съюзници, ние най-добре го знаем. Така че блажени са вярващите, че САЩ и НАТО ще ни пазят во веки веков или няма да ни спретнат една подобна "миротворна мисия" у дома.

През 1959 година ЦРУ "помага" да бъде организиран атентат срещу иракския министър-председател генерал Абдул Карим Касем... един от атентаторите е Саддам Хюсеин, който след това, на разноски на ЦРУ три месеца, се крие в хотел в Кайро, тогава започва личната топла връзка на бъдещия диктатор с американците. След известни криволичения, за демократизирането на Ирак ЦРУ първоначално залага на БААС, после на кюрдите... а за по-сигурно през 1979-а помагат на Садам да извърши преврат, и сериозно да се заеме с ликвидирането на Иракската комунистическа партия, а това вбесява СССР и съответно СССР, както сега е модерно да се казва, налага санкции на Ирак, като СССР не само че вече не му продава военна техника а и отзовава всичките си "специалисти" от Ирак.... но пък си затваря очите за това което правят останалите държави от Варшавския договор,нищо че САЩ помагат на иракския диктатор да се утвърди във властта, Чехословакия и Полша са основните доставчици на танкове за Ирак, който не е особено доволен от тези които е купил от Англия, Франция и Китай... е, то и България се включва с каквото може далаверата, но пък ние продавахме и на Иран от същото като на Ирак, сиреч МТЛБ-та, авиобомби и "дребни" боеприпаси. А после... Западногермански фирми построяват в Ирак лаборатории и химически завод в които могат да се произвеждат горчичен газ, сълзотворен газ, табун и зарин. Английското правителство става гарант за сделка която осигурява на Ирак прекурсори за производството на изброените по-горе бойни отровни вещества. След началото на войната между Иран и Ирак САЩ снабдяват Ирак с готови химически снаряди и гаубици за изстрелването им, а 90 американски военни седят в Щаба на Иракските ВВС... и подбират целите които трябва да бъдат унищожени в Иран. Е, там има и една история от 1983... когато американска лаборатория mродава Ирак "омаломощени" вируси на едра шарка... за чисто научни изследвания;)

Същата работа и с Либия и околните държави....Кадафито и другите държаха емигрантите далече от Европа, продаваше петрол и всичик бяха щастливи...ама на - дойде арабската пролет, избомбиха Либия, убиха Кадафито и сега всекидневно лодки търчат към Италия на фона на гражданската война в Либия. Демократи, сър.

У българина липдва всякакво чувство за национална принадлежност и съпричастност.Тая цистерна спокойно можеше да я взривят и българи, ако имаха възможност и не им беше мил живота.

Бих то взривил ГЗ с кефффф

Чий сме го дирили там? Солидарни с американската агресия над суверенна държава, тотално поръпкване на всички международни закони. Затова са загинали момчетата

Шило

Проблемът на Ирак тогава беше един- държава върху огромно количество петрол!

Върху огромно количество "АМЕРИКАНСКИ" петрол

Ясно е, че е неприятно, но не приемам изказвания на близките, че са загинали заради приемането ни в НАТО. А колко момчета загинаха по границата, в поделенията и по време на учения докато бяхме във Варшавския договор и то без да са били на заплата. Тези хора през 2003 са отишли по своя воля на тази мисия. Освен това те са военни и рискът за тях съществува още когато са станали такива. Никой не очаква военните да ходят на състезания например, а да воюват. Така че стига са обвинявали други за своя избор. В България всеки иска да е на добра работа с привилегии, но ако може да ги взема без риск. Не може. Всяка работа си има риска и при приемането и трябва да си приел и него.

Да запазим сълзите си за по достойни хора.Обидно е да се публикуват такива неща.Това не са жертви а агресори

Нещата се попромениха от 2003 насам, тогава Франция и германия все още се управляваха от хора със здрав разум и отказаха подкрепа срещу празна епруветка за доказателства. За разлика от нас, които бърже-бърже се записахме в "коалицията на желаещите" под вещото ръководство на тогавашния ни външен министър Сополомон Паси.

Любовта ви към Путин ви прави тъпи слуги на ислямистите от Иран и навсякъде - всякакви терористи и пр. :) Само да ви кажа, как изглеждате отстрани. Как беше - полезните идиоти :) :) :)

Шило

А ти погледнали се?

Типо шило - все повече изглежда, че не искаш доказателства, а копейки! :) :) Защитавай си ислямистките терористи, който избиват и отвличат българи и в България, и по света! Това си е на твоята бивша съвест.

Шило

Вярно си доста ограничен интелектуално! За теб, квото и да направят новите ти братя, все е правилно. За мен- не. Усещаш ли разликата?

Я па тоя, Путин какво общо има с Ирак и агресорите от "коалицията". Сам да ти напомня, България загуби много от тази "мисия". И като капак от горе, принудиха ни да опростим милионите от дълга им към нас.

5 човека във военна зона е нищо. Ще ме извиняват хората за това изказване, но е така! Ако не си готов да прежалиш поне няколко човека, кво правиш във военна зона?!!? Второ, всички до един, бяха там заради парите. Дори помня че се бутаха за малкото места. Колко хора изгубиха американците и англичаните там? Доста повече от 5 човека! И за какво? Те знаят за какво....а ние? От гледна точка на национални интереси, нямаше нищо за България там. От това спечелиха САЩ и Англия и нашите войници на заплата. Минус тези 5 човека де...те нищо не спечелиха. Но, и никой не ги е карал насила да са там. Не мисля че е има причина това да ни се продава като трагедия. Не е!

База Индия, не можаха ли да сложат едно бългалско име на терен, обитаван от българи?

Аз пак да питам - какво майка си дирихме в чужда държава, където сме нежелани?!? И все още нашите "съюзници" са нежелани там, ама не си ходят! Как се нарича това?!? Ако някой стъпи на наша земя - хващам пушката, но в такава ситуация - съболезнования на близките, но изборът е бил на момчетата!

Пазеха мира от размирици и тъпанари като тебе.

Шило

Така ли? То мир си имаше преди това. Кво стана, че се разбута?

Инженерче

Ами че то мир преди тия юнаци имаше, бе! Дойде Колин епруветката и след това ИДИЛ-МИДИЛ и всичко е история! А кой е тъпанар ... то времето ще покаже. Аз винаги съм бил на принципа - всяка жабка да си знае гьолчето. И пак казвам - тия момчета сами са направили избора си - за мен това не е избора на България. Нямаше какво да дирим там! Пазихме чужди интереси и унищожихме една държава! Нима двадвсет години след това живота в Ирак да е по-добър? Добре, съгласен съм на Саддам да му счупят пръсчетата, когато нападна Кувейт, но до там! След това какво? Какво постигнаха САЩ? Мизерия, разруха, и мъка за хората! Каква е разликата между тях и сатрапите Англия през колониалния период?!? Но надали ше го разерете! Пазили те ...

Има абсолютни доказателства, че Саддам имаше прекурсори, откриха подвижните лаборатории, само готовите оръжия не откриха! Предвид последвалото - най-вероятно ги е дал на приятелчето си от Баас - Ал Асад! Саддам използва реално химически оръжия и изби 5 000 човека! Това е абсолютно доказано и няма спорове по въпроса! Трябва да си много тъп идиот или негов агент, за да оспорваш тези неща и да го защитаваш!

Шило

Откриха ли? Кога? Аре стига си лъгал, бре! Поне да не беше се захващал!

Прочети докладите на инспекторите от ООН! Лабораториите са били поддържани в готовност.

Шило

Хахахах, точно инспекторите на ООН казаха, че няма такова нещо, бре! Излъгаха янките. Пак казвам- тези лъжи ги дрънкайте след 40-50 години, когато измрат живелите тогава.

В интервю което още е налично в тубата, на въпроса на журналистката към Мадлин Олбрайт за избити над 100 000 деца в Ирак отвърна без да и мигне окото : "неизбежни косвени жертви". Ровиха търсиха и едно химическо оръжие не намериха.. Подвижни лаборатории имали били ?!?! Явно на някой амеликаницацията му е дошла в повече. Точно единият от тогава търсещите оръжията за масово поразяване губи службата си защото и пред ООН и пред сената казва истината.. В момента е от основните критици на глупостите които правят янките.. След "демократизирането" на Ирак. започват клановите войни за надмощие и право на власт в соято загиват още доста хора. Колкото до сатрапа Асад - бях в Сирия преди амеликанците да я съсипят и да създадат идил който да създаде толкова неприятносни в района. Беше нормално. Имаше и християнски общности които никой не закача. Вероятно си виждал как изглеждаше Кадафи, или саудитците? И как изглежда Асад - сдъ.жан, образован и навсякъде съпругата му е облечена европейски а не като ханъмата на Ердоган. Асад е трън и в американските очи и арабските..

Мурзилките, плюят ли, плюят. Оставете българската армия на мира. Коментирайте стотиците хиляди руснаци, загинали, ранени, заради безумните идеи на един диктатор. Питайте и Путин, защо руснаците насъскваха муджахидините да се бият срещу американците в Ирак.

20 години преди 2003 имаше едно нещо, наречено иракско-иранска война, продължила близо десетилетие и отнела живота на над милион от двете страни на кнфликта. По това време бай Саддам не само беше въоръжаван от американците, но намериха за необходимо да го обявят и за почетен гражданин на Детройт.

По тъпо нещо не бях чел. Бай ти Садам е руско отроче, а САЩ макар и да искат Ирак да победи за да не се засилва влиянието на Иран доставят тайно оръжие на Иран.

Руско утроче :0 Баси идиотите промити тука :) Чети же олигофрен: https://www.cbsnews.com/news/guess-who-got-the-key-to-detroit/

Наемници отишли за пари, не трябва да се представят за български военни. Да не са правили нещо за България? Рискове на професията.

Американците и поляците предупреждават нашите за вероятноста от атентат, но нашите са пей сърце и не им дреме от нищо !

Шило

Дори да са знаели, че се готви нещо, нямали са информация за това, кога ще се случи. Накрая се оказа, че са само с леко стрелково оръжие- картечници и автомати. Без бронирана техника, без средства за борба с танкове, да речем. С АК 47 можеш да убиеш човек, но не и да спреш такова нещо.

Мюсюлманите не подлежат на промяна и убийствата на неверниците насърчава в корана.

Има една подробност- Ирак беше светска държава.

Къде в корана пише че трябва да се избиват неверниците ? Кажи в коя сура или дай линк да прочетем?

Коран 2:191 И ги убивайте там, където ги сварите, и ги прогонете оттам, откъдето и те ви прогониха! Да заблуждаваш е по-тежко, отколкото да убиваш. И не се сражавайте с тях при Свещената джамия, докато не започнат там да се сражават с вас! А ако се сражават с вас, убийте ги! Такова е възмездието за неверниците.21 слушай وَاقْتُلُوهُمْ حَيْثُ ثَقِفْتُمُوهُمْ وَأَخْرِجُوهُم مِّنْ حَيْثُ أَخْرَجُوكُمْ ۚ وَالْفِتْنَةُ أَشَدُّ مِنَ الْقَتْلِ ۚ وَلَا تُقَاتِلُوهُمْ عِندَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ حَتَّىٰ يُقَاتِلُوكُمْ فِيهِ ۖ فَإِن قَاتَلُوكُمْ فَاقْتُلُوهُمْ ۗ كَذَٰلِكَ جَزَاءُ الْكَافِرِينَ ﴿١٩‎١﴾ Коран 2:90 Колко лошо е онова, за което продадоха душите си – да не вярват в низпосланото от Аллах поради завист, че Аллах низпослава от Своята благодат комуто пожелае измежду Своите раби. И заслужиха гняв върху гняв. За неверниците има унизително мъчение. слушай بِئْسَمَا اشْتَرَوْا بِهِ أَنفُسَهُمْ أَن يَكْفُرُوا بِمَا أَنزَلَ اللَّهُ بَغْيًا أَن يُنَزِّلَ اللَّهُ مِن فَضْلِهِ عَلَىٰ مَن يَشَاءُ مِنْ عِبَادِهِ ۖ فَبَاءُوا بِغَضَبٍ عَلَىٰ غَضَبٍ ۚ وَلِلْكَافِرِينَ عَذَابٌ مُّهِينٌ ﴿٩‎٠‎﴾

колко реда от корана си чел, глупчооооо

Аааа, да ...Ирак. На когото опростихме дълг от над 2 милиарда долара и където български фирми щяха да участват във възстановяването на страната след войната...Думи на Паси. Сюлейман. Същият все още е канен по медиите. Непонятно защо.

Никой не може да ти даде толкова, колкото аз мога да ти обещая.

лапа американския рошав боздуган!

Искате доказателства, че Саддам е имал химически оръжия и е бил готов да ги използва - изби 5 000 кюрди за един ден със Зарин! Или и това не е достатъчно, за да убеди българския талибан?!

Шило

Да, може, ама е било поне 15 години преди това. Когато е и съюзник на САЩ. Или не ти е удобно да си го припомниш?

Млъквай, нагла, тъпа, русофилистична ку.ко. :)

Шило

Нещо не ти се нареждат нещата ли? То е ясно, че лъжата ви е в основата на всичко, ама не е лошо да знаете, че не минава при всеки!

Шило

Та, къде беше зарина през 2003 година?

Освен че пишеш глупости, защо не кажеш НЕМСКИЯТ зарин, кръстен на инициали на откривателите му, работещи за немски фармацевтични компании.

Професия Войник е призвание, тръпка, желание,само доларите не са достатъчна мотивация,а отговорността е на държавата и нейната политика, струвало ли си е цената.

Че каква мотивация може да има българският войник, освен да пази и защитава Отечеството си, но случая не е такъв! Не защитаваше по никакъв начин Отечеството си а интересите на чужда държава и то за пари!

Ами като искаш да печелиш долари, убивайки непознати жени и деца в чужда държава, понякога се случва и тебе да те убият. Рисковете на професията.

Шило

Да не ги съдим Кой знае, какво са им обещавали...И как са им представили обстановката там. Все пак, лъжата беше в основата на всичко, което стана тогава.

Не са били там, за да убиват жени и деца. Това са ислямистки лъжи. Напълнило се е талибани тук!

Шило

Та, Ирак по времето на Саддам Хюсеин, ислямизирана държава ли беше? Я, пак? Май заради петрола стана цялат работа, как мислиш?