Експерт: Няколко мита пречат на грипната ваксинация

Само около два процента от българите са се ваксинирали срещу грип миналата година, каза главният здравен инспектор д-р Ангел Кунчев на пресконференция днес.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Няколко мита пречат на грипната ваксинация | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Основна задача на сектор "здраве" е да баламосва и обира хората, докато организма сам се справи с микробоалната инвазия!

Разбирам, че бизнесът Ви с ваксини не върви, но така се радвам, че българина все повече започва да мисли разумно. Съжалявам Ви, "уважаеми" платен "експерте", но аз си продължавам с "митовете" както всяка година и отново ще съм здрав. А Вие ваксината знаете къде да си я сложите! ;)

Не вярвам да има нормален човек в света, който да мисли, че Биг Фарма не се интересува ГЛАВНО от печалби! И второ, всяка година има МНОГО ваксинирани, които се разболяват,така че те ще си дадат 50-те лева и като бонус 10-те за ваксина!

Не знам да има ефективно лекарство срещу вирусна инфекция. Антибиотиците изобщо не влияят на вирусите. Конкретно лекарство, срещу конкретен вирус не съм виждал. Ако някой знае, дали съществуват такива - нека да сподели. Иначе, при грип, просто изчаквам една седмица, приемайки много течности и организмът ми сам се излекува.

Отдавна не се бях изумявала толкова от компетентни коментари! Едните обясняват каква конспирация са това ваксините и колко вредни вещества вкарват, в иначе чистите ни организми, другия обяснява как 15 години не боледувал, защото не пътувал с градския транспорт и се изолирал от семейството си (WTF!!), третия колко вреден е парацетамола и всички до края как всичко се лекува със спане. Лично аз ще се ваксинирам, тази година за първи път и все ми е тая дали съм жертва на световната или на вашата конспирация! В статията има едно вярно нещо - много сериозни заболявания започват с недоизлекувани настинки, за това искрено Ви моля, съфоромци, мислете преди да пишете, защото вярно нямаме здравеопазване, ама нямаме и здравна култура!

След като се ваксинираш, застани сред няколко човека болни от грип да кихат и кашлят срещу теб и ни викни да ти се посмеем как "няма да боледуваш"!

Е, какъв ми е проблема, едно чайче и два дни сън и пак ще може да ми кихат в лицето на воля....

Явно си много млад. Първото нещо, което препоръчват лекарите е, да си лежиш в къщи, но понеже си млад и ти липсва здравна култура, ти явно не го знаеш.

Ваксините се правят в животни и след това част от тия животински секрети се вкарват в дадения човек. Ако даденото животно е болно от нещо, покрай "ваксината" ще придобиеш и тази болест, да рядко се случва, но се е случвало и ще се случва, защото контрола е нисък там. Иначе вземи почети малко медицинска литература и може и да осъзнаеш как се само лекува човешкото тяло и за какво всъщност са лекарствата...

Вярно е че ваксината не разболява хората, но им прави нещо с имунната система, така че няколко дена след като я вземат се разболяват. На работа има един който седи срещу мен и всяка година след като вземе ваксина си взема 3-4 дена болнични. Братовчед ми миналата година го приемаха в болница защото беше вдигнал много висока температура.

Според автора на тази статия излиза, че фармацевтицните компании произвеждат ваксини не от желание за печалба, а от добро сърце! Защо тогава не ги раздават направо безплатно?! Между другото, ето ви една идея за популяризиране на противогрипните ваксини: ако някой от ваксинираните с такава ваксина се разболее от грип в следващите 6 месеца след ваксинирането, компанията произвела тази ваксина, трябва да поеме разходите за неговото лечение! Също, ако някой развие автоимуннно заболяване, или има нежелани странични ефекти от ваксината, разходите за лечение също да се поемат от компанията производител! Ако ваксините наистина са ефективни и безопасни, фармацевтичните компании не би трябвало да имат нищо против да приемат такива условия!

А какво ще кажете, създателите на въпросната ваксина да се осъдят за по няколко милиона от всеки потърпевш и да им се затвори бизнеса? Някак си по има резон, щото предлаганото от вас си е чиста кампания за набиране на опитни маймуни. При това за жълти стотинки.

Първото и най-важно условие ако усетите че нещо не е наред със здравето ви е да си подготвите леглото така че да ви е удобно да лежите. Вземете книжка или си пуснете телевизора за фон. Изключете телефона но преди това теглете една майна на шефа си и му кажете че ще отидете на работа след като оздравеете.... да се оправя сам като поработи малко и той вместо вас. Направете се едно чайче с истински мед, джурнете няколко витамин С и помолете някой от семейството да ви направи една хубава печене свинска пържола. Колкото повече мазнинка и пържено толкова по-бързо ще се преборите с болестта. На тялото му трябва поне 24 часа да задели енергия само за да се пребори с болестта. За веганите нямам съвет. Ще си мрете заради философията си и вярата си в нещо което не е вярно и е вредно на всичкото отгоре. А и още нещо ...дигането на температура е хубаво нещо. Не бързайте да я сваляте..гадно е но първия ден ще е така. Ако обаче почне да се покачва бързо вземете мерки. Лежете в леглото и не му мислете. Както се казва трябва ви поне три дни. Първите 24 часа обаче задължително на легло. Тия дето имат глисти и не могат седя на едно място някой да ги върже. Хайде живи и здраве и най-добре изобщо не се разболявайте.

Съгласен съм с абсолютно всичко, написано от Вас и съм го изпробвал на практика. Ако пиете лекарства ще се излекувате само за една седмица, ако не пиете лекарства - за цели седем дни :) :) :)

Все пак са възможни усложнения които още на втория ден се усещат. Тогава вече нямате избор и е най-добре да ви навести лекар. Повтарям да ви навести не вие да отидете при него. Това второто трябва да го разкараме от нашите медицински услуги. След визитата лекаря решава дали да ви вземе с него или може да останете на място. А най-добре е всяко семейство или род да си осигури поне един лекар. Така ще е сигурен за добро отношение и добро лечение.

Ал

Жесток си! И аз да подчертая за температурата - спомага за лечението, не я сваляйте, освен ако е твърде висока! А за веганите - циганска баница.

Всички сериозни здравословни проблеми , които съм имал в живота си, са били в следствие на докторска или експертна намеса.

Господинът с ваксините. Моля да предоставите следната статистика 1.Брой болни от грип на глава от населението в държави където има висок % имунизирани (80%) срещу грип и такива като България с 2%. 2. Хора с усложнения в съответните държави. Това ще даде някаква представа. има ли смисъл или не .защо обаче такава статистика никога не се дава

ще се окаже, че няма смисъл...

Приматите трябва да бъдат повалени от грипа завинаги - това го изисква природата.

Като ви се появи възпаление на носа плюйте всичко дискретно, не преглъщайте. И не се поддавайте на кашляне, щото еднъж тръгне ли само се влошава. Ваксините са пълни с боклуци и мъртви вируси чието място не е да попадат директно в кръвта.

Ал

Не знаех, че 2 аспирина и 5 чая струват 40-50 лева. Много рядко и по изключение се вземат антибиотици, но пак има и прилично евтини, под 10 лева. Преди години веднъж се правих на отворен и една такава дилърка ми изписа 3 различни, префинени, антибиотика на цени 50, 70 и 90 лева. Накрая се излекувах с оня от 10 лева. Пазя си една празна опаковка за когато се наложи.

Ваксинирането против грип е като глобалното затопляне.Ето как е теорията на вероятностите работи за компаниите. 1. Ако се ваксинираш и не се разболееш ще е заради ваксината. 2. Ако се разболееш и го изкараш леко пак ще е от ваксината. Всъщност това покрива над 99% от населението което дори да не се ваксинира ще има такава статистика. Реално ако нацелят щама и той не мутира по време на епидемията статистиката показва 3% по-малко болни ваксинирани срещу неваксинирани.

"Експерте", Тези ги пробутвай на наивните западняци , които вярват на "експертите". Ние сме изстрадали всичките ви глупости и трудно може да излъжеш някой българин , че "експертите" не са обикновени мошеници.

Андрешко и Хитър Петър не могат да ги излъжат нали:)) Еех тази прочута национална черта. Тома Неверни е правил всички българи от работническо-селски произход.

Баце , азе също съм експерт... Мола та

Ваксинацията не само, че не предпазва от грип (има много щамове на грипа), а даже не е единственият начин, човек да се предпази от грип. Според мен всеки може да се предпази от грип като не контактува с грипозни хора. Не съм боледувал от грип в последните 15 години, преди това два пъти боледувах след ваксиниране против грип и то много тежко. Кка се избягват грипозните - на първо място не се пътува с обществен транспорт, там стават 90% от заразите. Второ, ако в стаята, където работите някой колега се разболее, трябва да го убедите да се лекува в къщи, а не да ви заразява всичките. Трето, ако в семейството ви някой се разболее, трябва да се изолирате от него - да спи сам в стаята, да си лежи сам докато се оправи и т.н.

Ей това - "ако в стаята, където работите някой колега се разболее, трябва да го убедите да се лекува в къщи" - е абсолютно невъзможно. В момента една такава се скъсва да окихва целия офис, но е убедена, че е само "настинала". Вирусите се разпространяват най-вече заради такива индивиди. Няма спасение от човешката глупост.

Затова си имате началник по евроталантически мениджър... Обърнете се към него. Той има отговорността да "посъветва" служителя да посети лекарски кабинет.......и да си вземе болничен ..... Ако съществува опция предвид работата ---работа от вкъщи да прати служителят теам

Той този доктор да си завре дипломата... Фармацевтичната мафия нямала файда от ваксините, щото лечението струвало по-скъпо. Те лечението си го взимат всякак, защото ваксините не само не предотвратяват разболяването, а напротив. Така цицат от две крави - от ненужна/вредна ваксина и после от лечение.

Няколко мита за ваксините. Първия мит е че ваксината е абсолютно безопасна. Втория мит е че те предпазва сто процента от болестта. Третият мит е че фармацевтите изобщо ... ама изобщо не искат да ви ги пробутат защото те изобщо ...ама изобщо не печелят от това. Четвъртият мит е че ако не се ваксинирате няма начин да не се разболеете. Петият мит е че човек не може сам да си изгради имунизация по истинския естествен път на природата.

Вървете по дяволите с вашите ваксинации! Фармацевтичните компании са по-отвратителни от производителите на оръжие. Разликата между първите и вторите е огромна. Като разликата между брадвата, която може да повали стотици дървета и писалката, която може да ликвидира цяла гора.

Е, не сме чак толкова зомбирани, че да се поддадем на тая убийствена и за джоба и за здравето измама: "Тръмп предупреждава, че грипните ваксини са най-голямата измама в историята на медицината" ("Trump Warns Flu Shots Are The Greatest Scam In Medical History", Posted on January 27, 2017, Your News Wire). Предупреждава Тръмп, ама още не е взел властта, че да спре тия престъпни дивотии: "Аутизъм и диабет след ваксина: в Италия родители подават жалби" ("Autisme & diabète après un vaccin : des parents déposent plainte en Italie", Giovanni Di Benedetto, Bari dim., 23 mar. 2014 00:01 UTC, Signes des Temps). "Ваксината Meningitec съдържа изключително токсични вещества" ("Le vaccin Meningitec contient des substances extrêmement toxiques", Anne-Marie Thomazeau, Viva, jeu., 07 avr. 2016 17:49 UTC, Signes des Temps). "Чад: най-малко 40 деца са парализирани от нова ваксина срещу менингит" ("Tchad : au moins 40 enfants paralysés par un nouveau vaccin contre la méningite", Christina England, Vactruth, lun., 07 jan. 2013 06:01 UTC, Signes des Temps). "Трагичната история с 37 смъртни случая на деца вследствие "добра ваксина" ("L'histoire tragique de 37 décès d'enfants à la suite d'un "bon vaccin", Initiative citoyenne, lun., 21 oct. 2013 16:47 UTC, Sifty News.- Source IANS , 19 oct.2013, Signes des Temps).

Хо хо хо. Смешки. Грипа се лекува с ... лежане и нищо друго. А след една от задължителните ваксинации , поддържах температура 5 години. За да сте здрави - стойте настрана от докторите. На доктор единствено за операция или тежки заболявания. Не разбирам хора които ходят на доктор за грип. Той с хапчета държо 7 дни , без хапчета 1 седмица.

Точно така. И не разбирам какви хапчета трябва да си купуваш за грип - най-много тайлол хот, и то ако трябва да си горе -долу на крака, а иначе - почивка, билкови чайчета с мед и лимон, повече плодове, ако можеш да ги ядеш и спане...

Тайло хот има парацетамол , който може да те отрови за отрицателно време. Умната с него и в никакъв случай не превишавайте дозата. Хората възприемат тези прахчета като чай , но ако се предозира може да причини големи проблеми.

Митологобореца го е яд че никой не му иска заразите.

Защо липсва "Платена публикация" Тези ,които са от СЗО са агенти точно на Биг Фарма.... Защо никога не публикуват проценти на болни от грип в България където има 2% ваксинирани и същата статистика за болни от грип в държави където има 80% ваксинирани а ? Нормален здрав организъм трябва да се справи без проблеми с грипа. Нека припомним свинският грип който беше всеки ден на първите страници ..... Този грип се оказа по-лек от нормалните но генерира на едни престъпници от Биг Фарма милиарди с продажби на противо- вирусни препарати. СЗО се превърна в една лобистка организация на Биг Фарма престъпниците

чак пък да ваксинират и бременните, звучи ми безотговорно.

Ся, да ви светнем! Понеже с информационни кампании, види се, че не сработва и българите упорито отказват манната небесна на противогрипните ваксини, с въпроса че се заемат любимите ни дебили от правителството и народното събрание. Проектозакон - който не се ваксинира срещу грип и рак на матката, ще му/ѝ се увеличат двойно здравните осигуровки, такса смет, и данък общ доход.

"..Тази зима се очаква нов грипен щам - "Мичиган"" Хубаво де, ама вие от къде знаете, че баш тоя вирус ще се "появи"?! А?! Де гиди тояга, де!

Българинът пак знае... За него цигарите не са вредни, няколко ракии, литър вино и два литра бира са скромна вечеря а мазничкото е полезно. Верно е на пето място в света по смъртност и изпреварва Афганистан, но то е от стрес, от плана Ран и ът, от чемтрейла от Хаарп, от американските бази, от руската намеса на остров Чиримонга... Но не, той не е виновен. Виновни са онези другите, лошите.... Простотията по тези ширини ще затрие това племе... И дано дойде нещо по-нормално

Ох, един от малкото нормални коментари тук, че той форума се напълнил с лекари, и то лекари от ново поколение, дето за всяка болест имат лек, и как няма като изкорениха първопричината за всички болести- ваксините и се лекуват само с лежане.... Хеййй, добре че бяха те да осуетят тази световна конспирация!

Колко взехте за публикацията? По една ваксинка или?

Кунчев обясни, че фармаиндустрията не е заинтересована да се поставят ваксини, тъй като лечението и на най-лекия грип струпа повече, отколкото ваксината. --------------------- А лечението на най-безобидното автоимунно заболяване, отключено от ваксина, струва колкото 10000 грипа.

една хубава ваксина,гроздомицин. Приема се според на кой колко му носи главата:))

Къде се продава тази ваксина за 10 лв.,защото аз знам за цена 20лв.

По всички аптеки.

Дилърът на фармацевтичните еврейчета отново изпълзя. "... лечението и на най-лекия грип струпа повече, отколкото ваксината" - а колко струва доживотното лечение (дето го няма) на целия увреден организъм, в частност на имунната система? Нямало вируси вътре, обаче забравил да споме за живак, олово и хиляди синтетични отрови.

Ох, вие екологично чистите 'щото само от ваксините поглъщате живак, олово и синтетични отрови... Аман от всичко разбирачи и конспирациите им!!!

хахахахаха много ме развеселиха с тая глупост :)))))))))))))))))

Ваксината не може да ни разболее, но ако се сложи когато организмът не е напълно здрав, става точно това. Да пробутват ваксините за грип на когото си искат. Аз ще си сложа противогрипна ваксина когато учените открият ваксина против глупост! Дотогава ще ям плодове и зеленчуци, ще спортувам и ще ползвам болнични, за да не разболявам колегите си, когато ме хване вирус на грип.

А ако въпросните експерти са толкова загрижени за здравето на населението, да се погрижат да е абсолютно забранено да има кабинети на лични лекари в жилищни сгради! Не е редно и здравословно в жилищен блок на 12 етажа с повече от 60 апартамента да има кабинет на личен лекар (поне винаги разбирам кога има епидемия на някакъв вирус) и кабинет на кожен лекар (и какво правим, ако някой от пациентите му е със заболяване, което се предава с допир?!), чиито пациенти влизат през входа, който ползват и живущите в блока!

Ваксината срещу грип помага колкото танц за дъжд.

Танцът за дъжд действа добре при дискова херния и протрузии. Също така активизира перисталтиката и уринарния тракт. А ваксината срещу грип, помага само на пфайзер, гск, сандоз или берлин хеми.