Експерт: Грипът за часове преминава в пневмония

Грипът, който върлува в момента в страната, е особено опасен, защото за часове може да се превърне в пневмония.

Обратно в новината

Коментари - Експерт: Грипът за часове преминава в пневмония | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Склонен съм да се съглася. Не знам кой е карал тази година вируса, но той започва първо с кашлица, която може да се проточи дълго след последвалата висока температура.

...а, може ли, подобно на една много развита нация на Изток, и ние да си ходим в тоя грипен период с маски на лицето???... ...защо това не се препоръчва от докторите????? Аз, лично мисля, че не вреди и би ни предпазило.

Кой ви плаща бе? Е тук какво пише FORBES по въпроса... link

Дайте един сърч на Tamiflu и Myth и си направете сметка за кого работят тез експерти

виждам ,че коментарите за някой е на майтап,но вируса е страшен минах и дори незнам оздравях ли .Пих 7 дена антибиотик и вечерта бях с плевмония 5 дена инжекций и после пак антибиотик и тамифлу и витамини и се чувствам все едно валяк е минал през мен не е за пренебрегване

Cкbпи сbграждани, и аз бях един от наи-вbрлите противници на ваксината !!! Hооо когато ми доиде до главата / преди 7 години / и ме дарja в леглото 40 дни, е наложи се да помисля по вbпроса! Mои прuятели - фармацефти от висока класа ме yбедиха, че е необходимо да вземам BRONHOVAKSOM и по една капсaла Oсцилококцинум на седмица ! Bярваите ми спасих се от грипа! Bече 7 години не боледyвам от грип ! Cамите фармацефти /прятелите ми / ми правеше впечатление, че не боледyват от грип! Bярно е, че бронховаксома стрyва 54.лв, но си заслyjaва !

Лекуваният грип отминава за 7 дни, нелекуваният - за една седмица.

но Юще по-опасни са експертите, дето "върлуват" по телевизии и сайтове! Пръжки се лук, зелева чорба с люти сушени чушки, греяна ракия с локмаруху или в краен случай с бол анасон и истински мед, греяно вино със запечена сланинка и пресно сиренце, ябълки и орехи... и няма грип, няма Терафлу, Тамифлу и прочее флу. И експерти немааа.

Да допълня колегата. Печено прасенце, задължително с лимонче в дзурлата, крехки краски скариди и пипала от октопод. Може да се консумира и папая в умерени количества, синьо сирене. Внимавайте, трябва да е президент, другото не помага. Всяка вечер по една , две чаши Шато Буро от тучните френски гроздови градини, реколта 2008. И няма грип.

ама ти много аристократично го даваш.

Ремантадин е по-евтиният но много добър еквивалент на по-скъпия Тамифлу.Цената му е 10 лева срещу 35.

ххх Ремантидин и Тамифлу са противогрипни препарати,които повлияват на различни щамове вируси,така че е необходимо лекар да прецени кой препарат да използваме , те имат информация кой от щамовете върлува в момента

Ами май трябва сами да се оправяме с грипа /който има късмет ще оцелее-нали знаете:"има ли век, има и лек".А ако разчитаме на GP-тата-гола вода са!!!

Започнах да чета темата защото ме заинтрегува, но като продължих с четенето и видях чистата реклама на ТАМИФЛУ!!! НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ УБИЙЦИ, ДА РЕКЛАМИРАТЕ ЖИВАКА И АЛУМИНИЕВИЯ ХИДРОКСИД КАТО СПАСЕНИЕ ОТ ГРИП!!! МОЯТА ЛЕЛЯ ОТ ТАКАВА ВАКСИНА ПОЧИНА!!! ПОКАЙТЕ СЕ!!!

Съжалявам за леля ви , но тамифлу не е ваксина , а противогрипен препарат на капсула и аз иначе имам резерв към ваксините

Като ви чета коментарите мога да ви кажа,че сте много жалки. Единствено на коментара на 612 вярвам, защото съм изкарал същият грип.

доктора Ви го каза тамифлу /и реленца действа /

А мен погрешка ме нападна щамът, който е за отказващите цигарите. :) Една колежка преди мен го изкара и ако човек не гледаше че кашля жена - би си помислил че се дере дърт хамалин. Лоша работа! И най лекото, фино и внимателно дръпване от цигарата моментално предизвиква спазъм и мощна суха магарешка кашлица. При коeто очите изскачат от орбитите, а главата хлътва между раменете. Пет дни така, с постоянно висока температура, на моменти стигаща и до 39С, пълна отпадналост и само на легло. Днес, шестия ден вече нямам температура, на крака съм, да чукна на дърво, вече и по половин цигара си позволявам наведнъж да изпуша, но доста внимателно :) Още в началото на болестта по препоръка на джипито си взех Азакс 3 x 500 mg и останалото е упсарини, много течности, малко и лека храна и много сън. Всъщност грипа го лекува най вече отпочиналият организъм, затова спете или лежете максимално дълго и не се тормозете с тежка храна. С поздрави :)

Много подвеждащо, професоре. Две хиляди са жертвите В СВЕТА. У нас, като всеки грип са 2-3 жертви, и то хора с допълнителни усложнения или на преклонна възраст. Стига тъпотии!

Рош България ЕООД, ул."Бяло поле"16,1618 София, България - тея ли търговци на смърт ти дадоха пари!

Прав си, Кунчев! За 3 дена 3 пъти умрях от грип и пневмония, сега съм с "Тамифлу" и съм добре...

ваксинацята понякога е по опасна от самиа грип. от два месеца се потя нощем от инфекция причинена от протвогрипната ваксина, а изкарах и тежък грип след ваксинацията. единственят ефект на ваксинацията са печалбите на фармацевтичните компании, аптекарите и лекарските комисионни. не на ваксинациите

Яжте чесън и мед спортувайте когато можете и грипа ще ви подминава !

Да ти кажа честно, просто не сте се срещнали.

...Колко ... мно...о...ого ... знай ...!!!

С повишаването на температурите инфекциите ще се завърнат с пълна сила, в това число и грипа. Само не ми е ясно защо преди повече от една седмица снеха обявената грипна епидемия?

Едно уточнение за недоразбралите. Ваксините не ви имунизират срещу грип, тоест по никакъв начин не ви предпазват от грип, а по-скоро на теория би трябвало след ваксина да изкарате грипа по-леко.

Умишлено ли са изпуснали да напишат, че 2000 души В СВЕТА са починали? Излиза, че това е само за България!

Аз съм от балъците, които си направиха пъклената ваксина и тази година не съм боледувал. :)

лапни, голяма дума не казвай" или "Трай бабо да те не срещне Меца"! Появиха се лоши болести последните години. Ние се борим с вирусите и те с нас. Неравна война. Май се надценихме с тези ваксини, антибиотици!

СПРЕТЕ ООН със самолетите да ни праскат отрови отгоре, защото над София небето е доста набраздено, виждам че доста работят за това да сме постоянно болни. Всички тези ВАКСИНИ са за да ни разбият имунната система и ние да сме абонирани за всичките химически отрови т.н."лекарства" на големите швейцарски масонски компании докато странно не ни убиете някой ден с новоизлюпен грип от някоя ЛАБОРАТОРИЯ!!!

а бе сладък ... не са самолетите само над твойта София бе :)))) Аз съм в град- дето на ден минават над него -поне 30- 40 самолета ...- Турбинни" - с "белите" следи .. както и поне 15- 20 - витлови... нисколетящи..-ама никой не се е "опълчил .... явно са доста глупави тука в Европа...

радвам се , че в този сайт най-накрая може да се прочете нещо смислено ...има доста и експертни мнения .. БРАВО СЪГРАЖДАНИ ... Иначе- всеки дава съвет за "ИЗХОД"..ИЛИ "СПАСЕНИЕ'... Иаз бих си позволил да дам няколко дребни съвета ...-ако някой се интересува.. 1)- не е лошо всеки прекрачил 40г или работещ тежка рискова работа ..- да си прави "превантивно" - всяка есен - имунизация... 2)- пак с превантивна цел- не е лошо- зимно време да се ядът малко по-калорични"храни!!! Както и да има задължителен 8-часов сън ../така организъма успява да се възстанови..а възстановен организъм има много повече защитни сили , и шансове за оцеляване 3)- пак с превантивна цел- зимата , който може да употребява поне 2-3 пъти седмично - свежи плодове и зеленчуци ..- ако не -поне да си купува "шумящите" таблетки с ВитамиЦ .. желателно от по-сериозни магазини и марки такива ... 4)- и накрая -ако се е заразил въпреки всичко- да не се "САМОЛЕКУВА"... Както и да си подбира сериозни и отговорни лекари .../ако има избор де ..:((/ от мен - това.. желая на всички болни -бързо и безпроблемно излекуване .. а всички здрави- да не ловят грип изобщо.../ аз си спазвам тези принципи-и се чувствам доста добре ...от години не пия антибиотици../

"...Д-р Кунчев съветва още при първите симптоми да потърсим лекарска помощ и да си набавим "Тамифлу". ..." Аз, Уважаеми докторе си набавих Прополис и чай от билките, които си набрах през миналото лято! И грипът ми мина за часове, само с лека хрема :) Пийте си вие Тамифлуто :)

Явно не си бил "хванал" новия вирус - не подвеждай хората. При първи признаци на проблеми с дихателната система - РЕЛЕНЦА !!!! Тя се вдишва и отива точно там, където е най-застрашаващото поражение.

И ти си от многобройните пълчища на простите, но за сметка на това с нагло самочувствие, които "разбират" от всичко.

а бе не обиждай .. има нещо вярнои в неговите "билки"... въпроса е , че те са полезни като превантивна мярка...и то- МНОГО... -НО ..... Наистина -който е вече "хванал" грипа ... - ще му е трудно с билки и чайове- да се излекува...

НЕ ПОДПИСВАЙТЕ ПОДПИСКИ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ДО ДРУГАТА СЕДМИЦА, ЗАЩОТО ДА НЕ СЕ ОКАЖЕТЕ, ЧЕ СТЕ СЕ ПОДПИСАЛИ, ЧЕ НЕ ИСКАТЕ РЕФЕРЕНДУМ НАПИСАНОТО ОТ МЕН НЕ Е МАЙТАП!

Ко и туй джипи? Нещу джипчийску лий?

Тази статия е не само реклама на GSK, но и грипчето си е тяхно ... за съжаление няма кой да ги спре ... страх и икономическа изгода!!!

Някои основни факти: - Около 80-90% от респираторните заболявания са вирусни, а не бактериални - Антибиотиците НЕ ПОМАГАТ при вирусни заболявания - Диагностниката дали заболяването е вирусно или бактериално е комплексна и никога сигурна - вземат се предвид клиничните симптоми, времето и т.н. - При подозрения за бактериално заболяване е силно препоръчително да се направи антибиограма - дали има време да се чака зависи от клиничната картина - в България това е много, много рядка практика за съжаление - Тамифлу и другите антивирусни препарати не лекуват, но помагат - като цяло предотвратяват репликацията на вируса. Основно водят до по-бързо възстановяване (1-2 дена) и по-леко изкарване на болестта

Често става дума за комбинирани инфекции ,или суперинфекции на 2-3-4 ден от заболяването . ОТ ОПИТ ЗНАЯ ТОВА НЕ САМО НА ТЕОРИЯ ,НО И НА ПРАКТИКА -ПУСКАЛИ СМЕ ЕДНОВРЕМЕННО КРЪВНИ КУЛТУРИ +МИКРОБИОЛОГИЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ НА УРИНА ,ИЗПРАЖНЕНИЯ И ,ДОРИ СЕРОЛОГИЧНИ ТЕСТОВЕ -ВРЪЩАТ СЕ КАТО МНОЖЕСТВЕНИ ИНФЕКЦИИ ..... Защо само си теоритизирате вашето си ? там ,където рядко предписват антилиотици се стига до съвременни случаи на разгърнат ревматизъм у деца със засягане на сърцето и ставите,има много усложнения -абсцеси на белите дробове ,абсцеси на гърлото и фатален изход ,сифилитични пневмонии вкл у бебета,които се развиват 4 седмици след раждането . АНТИБИОТИЦИТЕ биват -анти-бактериални ,анти-вирусни,анти-туморни . Има ЗАЧЕСТИЛИ ИНТЕРСТИЦИАЛНИ ПНЕВМОНИИ ,КОИТО ПРИЛИЧАТ НА ВИРУСНИТЕ ,НО СА ПРИЧИНЕНИ ОТ МИКРО-ОРГАНИЗМИ ,КОИТО СА АТИПИЧНИ БАКТЕРИИ -Микоплазма,Хламидии,Легионела-ЛЕКУВАТ СЕ С АНТИ-БИОТИЦИ УСПЕШНО

Всяко едно заболяване може да доведе до други, но все пак не предписваме химеотерапия при грип :) Ролята на лекаря е да следи развитието на болестта. Превантивното предписване на антибиотици е световно-призната лоша практика и в това в професионалните (ми) среди спор няма. Няма да коментирам всички точки (въпреки, че определнията за предаването на сифилис и каво е това 'антиобиотик' са малко шокиращи), но само ще спомена, че атипичните пневмонии са наистина факт и действително изискват специфични изследвания.

за съществуването на РЕЗИСТЕНТНОСТ И ПОЛИРЕЗИСТЕНТНОСТ НА БАКТЕРИИ И ВИРУСИ . тук МНОГО ОТ РОМЧЕТАТА влизат в болница и за леки заболявания ,като се лекуват с много сериозни антибиотици напр 3-то и 4-то поколение цефалоспорини и др ,което води до развитие на силно резистентни щамове от тях . Казват,че новите щамове птичи грип -за сега само в Китай са резистентни . СИРС синдром със тежка дихателна недостатъчност и 50% смъртност ,пък,се причинява от нов корона вирус -поколение на вируса ,причиняващ хрема ,предимно в страните от СРЕДНИЯ ИЗТОК -ОАЕ,ДУБАЙ,КАТАР И ПРЕНЕСЕНИ ОТ ПЪТУВАЩИ В ЕВРОПА -АНГЛИЯ,ИСПАНИЯ ...НЕ Е ОПИСАНО ПРЕПОРЪЧИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ

Симптомите, тъпаци, питайте го за симптомите, никога не се сещате за най-важното, малоумници!

Ползвайте Реленца. Тази статия е реклама на Глаксо СмитКлайн.

Експерте, да беше споменал за пораженията на черния дроб от употреба на "тамифлу" , но нали е за пусти хонорар и на майка си мишеморко ще препоръчаш!!!!

Интересува ме нещо- на някой досега, който е бил болен от грип правили ли са му изследвания какъв точно грип го е ударил? Ако да- нека сподели, защото аз не познавам човек, който са го изследвали какъв грип е хванал.

Настоявай ДжиПиТо-си да си набави бързи тестове за Грип, а не да ползва само слушалките.

Грипът вече го изкарах, така че е късно за изследвания. Но как така съобщават че върлува свински грип, а на никой не са му правени изследвания?

За някои щамове има изследвания, но като цяло няма смисъл от тези тестове, тъй-като няма специфично лечение. Основното е клиничната картина - симптоми, състояние на пациента.

Ихааааа. И как така няма специфично лечение?! Реленца, Тамифлу, Римантидин какво са?!

ME

Тази новина е реклама - Купете Тамифлу. колко ли са му платили Hoffmann-La Roche AG? Един министър не изгоря ли заради тях по време на поредната грипна епидемия преди години? Толкова.

Ами не си купувай Тамифлу. Изборът е твой, последствията също са си твои. Ако мислиш после да съдиш докторите, че не са ти казали да пиеш Тамифлу няма да ти мине номера.

ME

Ей, Аманчо От Прости хора, това ли е панацеята? Срамота да зашитаваш така платена реклама, срамота да обиждаш анонимно, Аманчо. Толкова.

Купете си кислородна вода и се научете да си правите колоидно сребро, като за начало и кажете сбогом на всички бактерии и вируси. Хем ще ви излезе без пари почти. Дистрибуторите на фармацевтичните еврейчета, наречени лекари да питат Л. Пенев какво да правят!

Сега поне има интернет.Може да се осведоми за някои неща и да си направи изводи,а да не чака на купените медии.през т.н.Тошово време защо нямаше нито свински,нито птичи грип?"Потресаващи факти за американските бази в България";"Аерозолни престъпления "Невинни следи или масов убиец""Аерозолни престъпления-разкрития"Аерозолни престъпления от Клифърт Карникон-биологично оръжие"и много други подобни информации.

Това сега сериозна статия ли е или платен репортаж рекламиращ "Тамифлу" ? Едва ли е единственото, което трябва да приемеш ако си "грипав".

Единственото е а ако си болен от свински грип............

Тамифлу е препарат който лекува грип и не е антибиотик. Хубавото е че вирусите не могат да си изградят защита срещу тамифлу за разлика от антибиотиците.

Не бъди толкова сигурен. Вече има множество болни от СПИН, чиито щамове ХИВ са резистентни на анти-ХИВ препарати. Та и с грипния вирус рано или късно ще се стигне дотам , да се развие резистентност към тамифлу, особено ако почне масово да се прилага.

Ей сега тичам да си набавя 100 упаковки тамифлу. Запасявайте се с тамифлу.

Посещението при джпито не е гаранция, че ще ти бъде назначено нужното лечение. Вместо да плюете и да се правите на бабаити, повече четете и се образовайте - сега поне има интернет и достатъчно информация. Не знам защо главният вирусолог на републиката не казва нищо за корона-вируса, а именно той е най-вероятния причинител на хеморагичната пневмония.

Няма още ваксина, затова.Като стъкмят ваксината ще се чуе повече и за корона вируса.

ЗА 90% от ПРЕВМОНИИТЕ са ВИНОВНИ GPтата, които не чуват нищо на слушалка, ОБАЧЕ вместо да пратят на ренген, си пестят направленията и изписват сиропче за кашлица. Гадове мръсни! А тия шефове дето карат болните от грип да ходят на работа - мисля че това трябвя да се квалифицира като престъпление!

Какви слушалки, приятелю. Аз вече не съм убеден че джипитата знаят да мерят кръвно налягане. Единственото нещо в което съм убеден е, че могат да пишат рецепти на компютър.

това е добра новина за нашите управници,няма народ, няма проблеми

особено пенсионери

Аз съм срещу глобалния свят! Всеки може да ни го донесе на крака!! Глобалното...само телевизиите и ... по- високи дувари по границите!!

Всяко нещо само по себе си не е нито добро, нито лошо. Последиците от него са добри или лоши. Няма как светът да не е отворен: интернет, свръхбързи полети, за секунди информацията обикаля света. Едно време работниците са чупели машините, защото им вземали хляба. Всичко е наред обаче, когато прогреса върви заедно с духовността и морала, когато прогреса върви с по-бързи крачки- става това. Но никой не може да спре новото. Просто докато социалният живот на човека се приспособи към него има сътресения.

Стара изпитана реСцепта. /с нея за ТРИ ДНИ излекувах САМ двустранна бронхопневмония/ Изпих на веднъж два литра хладка вода. Дебела и топла завивка. Изпотяване до....като на дюшека се появи мокро петно/ това пижама, бельо-всичко мокро/. Баня с гореща вода и накрая/когато почна да ми прилошава от горещото- почти студен душ за секунди. За едно денонощие- три четири пъти. Половин литър горещо вино в което сварих седем люти чушлета, в което добавих чаена лъжичка смлян чер пипер/жената избяга от миризмата на люто/. Може да изглежда мазохистко ,но помага/пробвал съм го няколко пъти след това. На четвъртия ден отидох на работа. Сега /вече/ не смея да го правя ,за да не ми "гръмне помпата".

Добре звучи :) а ако въпреки чувството за немощ се насилиш и няколко серии лицеви опори да направиш - на 2 рия ден си на работа. Грипът трябва да се мачка с физическа активност и природни средства.

Не се бъзикай с баба си! :-) Повишаването на температурата е защитна функция на организма/доста от "бабалюгите" измират при повишаването И/. Със изпотяването и горещата баня аз подпомагам този процес. Лютите чушлета съдържат витамин "С",с което подпомагам организма си. Спомнете си за "Финска " и "Руска"баня ,сауна.... А свалянето на температурата с разни лекарства подпомага само "бабалюгите"

Превмония се лекува с антибиотик, не заблуждавай хората с глупости! Това е бактериална инфекция! Не мога да разбера как може да говорите подобни неща, нали някой умник може да реши така да се лекува и да почине!??!? Нямам думи!!!

Имаш нахалното самочувствие като по-голямата част от населението по тия земи, че в простотията си разбираш от всичко. И описваш как си излекувал "двойна бронхопневмония"!

Това е лекуване по овчарски. Ако не умреш, одравяваш. Четете класиката.

А червената чума колко жертви взе досега от 1944?!

Явно, не достатъчно, след като си тук и пишеш глупости по форумите!

Не се ебавайте последствията от грипа са катастрофални !!! Преди два месеца загубих приятел ,който го подцени и селския си инат да не отиде на лекар и да пие антибиотик за една седмица почина от пневмония!Колкото до ТАМИФЛУ , препаратът не е лош наистина има вирусопотискащ ефект , ако бъде взет навреме в началото има уникалното свойство да заключва вируса в клетката и да не им позволява да я напускат и размножават , но това при условие , че бъде взет в самото начало иначе след това е безполезен

Съгласен! За това, още при първите симптоми - веднага на лекар! Всяко самолечение и бабини рецепти могат да се окажат смъртоносни!

Всяко болниично лечение и всяко лекарство от аптеката - също!!!

Според моя опит не си прав защото аз съм пил и след няколко дена грип тамифлу и помага.

Хора,повярвайте,точно така е! За часове можеш да си отидеш от тизи свят.

И аз така си отидох ...във вечността!

А не е ли по-евтино от лекарство някой да призовава да се носи маска по време на обявена грипна епидемия. Хем няма да се заразите, хем ще ви е топло в студа. Или няма кой да ви плати за идеята ;-)

Добре е, но маската те предпазва само за 15 минути. После?

А е толкова лесно... в един не-фармацевтизиран свят би било така: 1. Вирусите влизат в тялото САМО през лигавиците - нос уста очи. 2. След потенциален контакт, когато сме били сред хора, трябва ПРОСТО ДА ПРОМИЕМ С ТОПЛА ВОДА тези лигавици. Вирусът би се захванал след поне 2 часа ако не се отмие. 3. Миене на ръце Това би било. Но в днешния свят е по-ледно да не се борим с начините на проникване, а да сме абонати на аптеките :)

Проблема според мене , са не чак толкова вирусните епидемии .... , колкото е самата "МУТАЦИЯ" на тези грипни вируси... Вируси, микроби и бактерии "носи" в себе си всяко едно живо същество..- КАКТО И ЧОВЕКА... В различните географски ширини и дължини по Земята - има различни такива... Те обаче не "морят" тялото .. тоест са един вид "спящи"... НО !! Винаги , по време на големи празници- хората пътуват много- - пренасят едни вируси -от едно място на друго.... Така - става най-често възникването на нови епидемии... Както и "САМОЛЕЧЕНИЕТО" със неподходящи лекарски средства...- Тогава човек , вместо да си подсили ИМУННАТА СИСТЕМА СРЕЩУ БОЛЕСТИ - Я ОТСЛАБВА... Добра почва за активизацията на вирусите има и тогава -когато /ОСОБЕНО ПАК ОКОЛО ГОЛЕМИ ПОРАЗНИЦИ.../, има поводи за по-сериозни "почерпки"...- след такива - ЧОВЕК СЕ ЧУВСТВА НАПОЛОВИНА БОЛЕН ... , КОГАТО СЕ ЗАЛЕЖАВАМЕ ... КОГАТО СЛЕД ЯКО ЯДЕНЕ И ПИЕНЕ - НАПАЛИМ РЯЗКО ХРАНАТА И СЕ НАТОВАРИМ ПОВЕЧКО... ВСЯКО ПРЕУМОРЯВАНЕ НА ОРГАНИЗЪМА И ПОДЛАГАНЕТО МУ НА СТРЕС- ДОВЕЖДА ДО ОТСЛАБВАНЕ НА ОРГАНИЗМА НИ- А ОТТАМ -ДО АКТИВИЗИРАНЕ НА ВСЯКАКВИТЕ ВИРУСИ И ЕВЕНТУАЛНИ БОЛЕСТИ И ЕПИДЕМИИ ..... НИЕ БЪЛГАРИТЕ , МНОГО НЕ СМЕ НАУЧЕНИ ДА СЕ ЗАБАВЛЯВАМЕ В НОРМАЛНИТЕ ГРАНИЦИ .. ДА ПОЧИВАМЕ В ТАКИВА .. ДА СЕ ТРУДИМ В ТАКИВА .. НА СЕ ДЪРЖИМ ПРЕЗ ЦЯЛОТО ВРЕМЕ -КАТО НОРМАЛНИ ХОРА ... МАЙ ЗАТОВА И ГРИПНИТЕ НИ ЕПИДЕМИИ- СА КАТО НАС САМИТЕ ..

Във Франция работят 35 часа седмично и имат право на 1 час следобеден сън. В същото време имат едни от най-високите заплати в света.

Уви,може и така да е.На мои приятели-двама лекари,синът им почина от след грипна пневмония.Диагностициран навреме,веднага постъпил в болница,два венозни антибиотика....и на петия ден-хеморагична пневмония,сепсис...Бог да го прости,беше едно здраво,хубаво момче,спортист.

Пичове, не се еайте, а бегайте при джипито и при ний-малките симптоми. Преди нова година се влачих цяла седмица само с едно никакво болно гърло. А после ме тресна така, че едвам оживях. Сериозно си мислех, че ще умра.

...тамифлу, а ракия, господин експерт.Освен това , тамифлуто действа на има няма 2 вируса , и на има няма 20% от хората.Това на цена 35 лв минимум, щото аптеките си маат между 20 и 40% надценка (лично съм го видял , понеже пия други лекарства).Та, както попитаха по надолу, колко пари взехте за рекламата?