Граждани алармират за сеч на дървета по "Графа"

70 процента от дървесния материал ще изчезне при ремонта

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

пълно безобразие. Толкова ли не можете да го измислите без да сечете дървета?! Да ви се не знае и архитектите, и чудото.

Така е! Гражданството бди!!! Не е важно, че живеещите по трасето искат повече тишина и спокойствие. Важното е че някой самозван еколог (като правило със странно име и блуждаещ поглед), живеещ в другия край на София страда, че 14 дървета от един вид ще бъдат подменени с толкова, от друг вид. Има и друго. Аз, като буден гражданин и еколог-любител (имам 7 саксии и канарче) се притеснявам, че новото трасе на метрото силно ще стресира популацията на земния червей в обширни райони на София. Както знаем земните червеи играят важна функция в естествения кръговрат на веществата в повърхностния слой на почвата. София трябва да се развива, но без да се отсече нито едно дърво, без да се изкопае нито един кубик почва и без да се разруши нито една сграда. Освен това е важно да не се застрояват свободни площи. Метрото не трябва да е под земята, защото има минерална вода и неизследвани площи от различни епохи, не трябва да е на повърхността, защото строежа блокира София и в никакъв случай надземно, защото ще е шумно и грозно. Братя, викайте веднага Ска Келер, Брад Пит и ги запознайте с проблемите с дърветата по Графа. България загива, братя! `Що се смеете?

Aйде стига оревахте ортаклъка за няколко стари и грозни дървета. Всички стари дървета са неефективни и опасни и трябва да бъдат отсечени, докато не са отнели и човешки животи. На тяхно място да се засадят специално отгледани видове, които са далеч по-красиви и пречистват въздуха 10 пъти по-добре. знам много добре зелените защо вдигат врява и разчитат на неграмотността на гражданите. Всички си имат еко фирмички и ако не получават тлъсти поръчки от общината започват да саботират общинските проекти. Каквото и да правят става въпрос за пари.

Гений си! Какво общо има тишината с изсичането да дърветата. Ааа, вярно като махнат дървета и направят заведения, ще настъпи такъв живот, че само ще си викаш дано, дано, дано и ще изпукаш от жега! Ама нищо, те на запад са прости , развиват се без да секат дървета, даже напротив, сакционират всички които дори окастрят дърветата. Е друго си е да си Бай Ганьо и да имаш селска представа за живилизация!

първо - плачещите върби са две и са в градинката Св. Седмочисленици. второ - няма лошо да се засаждат нови дтрвета. но днешната младеж (в по-голямата си част) не са научени да опазват дърветата. като се напият след поредния купон, просто ей така - за спорта, започват да чупят младите дръвчета. защото са крехки. защо не се опитат да счупят някое дърво на над 50 години ...

Ама вие как искате бе?! Какъв ремонт е това, ако не се отрежат барем 10-тина дървета и да се посадят след това нови!? Само така някой/я тъпа кифла от СО може да се изтъпани после до младите фиданки и да каже, това го посадихме при ремонта еди коя си година! Тия гейберастите, ако има как биха съборили и кооперациите на хората оцелели при американско-английските бомбардировки по време на ВСВ!

Хайде стига с тези еколози. До сега 2000г България се е развивала без еколози, а сега почти всеки комплексар се пише такъв.

И само за спорта - на пл. Гарибалди от три еднакви дръвчета пред сградата на Подкрепа вече има само две! Вярно, че някой преди време се постара да обели кората на едното, после го заляха с нещо вредно, явно пречеше на съседното заведение или на банката зад него, но след това младо семейство засади ново дръвче от същия вид, то се хвана, разлисти се, но пак някой му видя сметката и остана празна решетка. Сега при ремонта просто няма оставено място за това дърво, вече има излят бетон. Ще кажете - голяма работа - едно дърво, но това са 33%!

Например магнолии, че са любими на вожда!

Причина да се хвърлят толкова пари е вкарване на технология, намаляваща шума и вибрациите от трамвая към сградите (на 3-4 м. от релсите). Иначе най-евтино и пазещо природата е да не се прави нищо.

Миналата седмица пък изсякоха всички дървета в двора на читалище "Алеко Константинов". Там от 2-3 години се борят мутрите за незаконна кръчма (по-малко от 150 м. от входна врата на училище). Явно някой е надделял.

Нещастници, да ви отрежат краката и ръцете, дано!