Коментари - Гръцки изтребител F-4 Phantom падна в Йонийско море, издирват пилотите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ако се сравнява Ф-4 в ролята му на изтребител с нещо руско, то това трябва да е с тежък изтребител, като Миг-25, не с Миг-21.

Миг-25 е побъркал евреите в Синайския конфликт. При общо направени само 4 успешни прехвата на Миг-25 , всичките от Ф-4 и нито един успешен от Мираж-3, нито една ракета не го е уцелила. Един път е захванат от наземна ракетна установка, също неуспешно. Ракетата пада на територията на арабите и те я прибират за изучаване.

Ние имахме 4 Миг-25, използваха се за разузнаване на Турция и Гърция.

До...: F-4E се сравнява с МИГ-23МЛА, МЛД.

Така ли? А къде му е променливата геометрия на крилото на Ф-4?

Виноват! Предположих, че става въпрос за ТТД а на за аеродинамична компановка. В това отношение имат малко общо. В този ред на мисли, къде му е на Ф-4 стоманеното тяло, като на Миг-25?

Ф-4 лети ли с 3М и има ли динамичен таван 35 км.? Променливата геометрия е важен компонент в един изтребител. От гледна точка на това, че усложнява много пилотажа и прави по-тежка конструкцията на самолета, влошава ред летателни характеристики за изтребител за сметка на други, подобно на сгъваемото крило на палубите самолети. Единствения изтребител с променлива геометрия на САЩ е Ф-14.

."..Ф-4 лети ли с 3М и има ли динамичен таван 35 км.?..." - Това в каква връзка е? Сам си се опроверагвате? Става, съгласен съм!

Във връзка с 80% стоманения корпус, за който питате. Смятам за най-правилно сравнението на бойни самолети да се прави спрямо максимално еквивалентното им място в бойно-тактическата схема на противниците по приблизително едно и също време. ТТ данните и конструкцията са въпрос на избор, според както всеки един от противниците си е преценил за най-ефективно.

Дано са живи авиаторите и по-скоро да ги намерят!

Но F-16 не падат.

А дали не е свален от рашиситите!?

Свален е, да.... и е паднал на майка ти в прохода.... и е останало място и за един торпеден катер.

пичкааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааа !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Концепцията на американското въоръжение е за максимална печалба - скъпчийска, като самите кравари, за своите "съюзници" продават суперизпилени като себестойност и меганадути като цена, за да могат да печелят. Тези вече слагат само по един двигател и на бомбардировачите си. В началото са си ги рекламирали, че харчат по-малко гориво за сметка на това, че имат по-слаби летателни параметри, но сега са с един двигател и харчат повече отколкото, ако бяха с два. Но...все пак горивото е консуматив - разход изцяло за сметка на купувача!

Ти не си никакъв зевзек бе дтеба в кравата

До зевзека: Пич знаеш ли, че отскоро американците за по-евтино на бомбардировачите въобще не слагат двигатели. Слагат замо на някои изтребители и то по половин двигател. Многи си тъп бате!!!!!!

Знаеш ти, кремълски панелен маргинал

е все едно МиГ-19 за Изтока. Боже, това още лети?

Това е самолета който потвърждава принципа че и тухла ще лети ако и се сложи достатъчно голям двигател.

До отворковците Ф-4, ПВО и 88, можете ли да ми напишете кой друг реактивен изтребител е произведен над 5000 броя и е на служба от 1963 година до днес ?

145, миг-21, произведени 11 496 бройки от 1959-та. В Румъния, Индия и още 10-тина държави все още е на въоръжение.

Съгласен!

А ние сме привърженици на правилото-няма самолет,няма проблем.И някой ден ще видим над България да летят съседски самолети и от тях да падат бомби,може да бъдат дори и македонски....

ползват го за тренировки както летят всякакви стари руски бараки, така и тази консервна кутия :)

Гърците са преценили че този самолет,въпреки че е остарял и неприложим за реални бойни действия,може да се ползва за тренировки на младите летци,преди да преминат на F-16.

... с интимната мисъл : "Ха дано ги изпотрошат най на края, та да ги махнем! "

Във ВВС на Гърция Ф-4E си е пълноценен разузнавач, прехващач и ударен самолет. За обучение на младите пилоти на Ф-16 гърците използват Ф-16D.

че при нас такива проблеми няма , как да има като хартиените още не са пристигнали, а тези които са тук или не летят или са дадени на украйна, по информации от разни западни вестници, които тук се отричат

Тия ще ги намерят, ама преди малко гледах, че в Австралия от някакъв камион с руда била изпаднала придружителна радиоактивна капсула, която била с размери 6 на 8 милиметра и издали предупреждение, някой ако я види, да не я приближава на разстояние под 5 метра, и ми стана смешно как някой ще забележи нещо с размера на лещено зрънце от 5 метра, та и да разпознае това ня пътя.

журналята са объркали мерните единици на капсулите бе..... аз по телевизора едно време чух че щъркелите мигрират със средна скорост от 200 км /час.......

Няма грешка. Първо изгледах пак репортажа, защото си бях помислил, че не съм чул и видял правилно.

Служил със 1977 година в ПВО.Още тогава учехме за този самолет.

Правнукът ти когато служи 2077г ще учат за новите ни Ф-16ки. Право от книгата на Карл фон Клаусвиц - 'Как да победиш Путин с пералня".

Нека авиационният спец Х да разкаже какви са резултатите от реалните въздушни боеве между съветските(респективно руските) и американските бойни самолети. Като се почне от войната в Корея през 1953 г. и се стигне да свалянето на летящата щайга СУ-24 от турския F-16 през 2015 г. Защо ли руските Въздушно-космически-първобитно-галактически сили не посмяха да нанесат ответен удар срещу рязаните карабини?

Точно пък за Корея МиГ-овете ги правят смешни в началото защото американците разчитат основно на ракети с далечен обсег и избягват по всякакъв начин каквито и да било т. нар. Dogfight за разлика от това дето го показват по филмите. Кофти че в Корея им казват много да внимават да не свалят някои съветски самолет и ги карат визуално да потвърждават това и тогава го закъсват. Китайски и Корейски пилоти не могат да се мерят с американци и руснаци обаче. Но летят Руснаци без униформи и точно в тези директни двубой нещата особено в началото са трагични за американците. Но в момента и Руснаците избягват всякакви директни двубой всичко е далекобойни ракети.

"....защото американците разчитат основно на ракети с далечен обсег..." - Бате в Корея такива ракети ИЗОБЩО не е имало! Нещо си се объркал. Ако визираш AIM-7, те постъпват на служба 6 години след края на войната и техният дебют е във Виетнам.

Какво учехте за този самолет? Вероятно са ви дали кратки сведения за неговите технико-тактически характеристики и гордо са ви заявили че летящият таралясник МиГ-21 е много по-добър ,нали така? А дали са ви разказвали в казармата за 6-дневната война на Израел срещу Сирия,Йордания и Египет през 1967 г.? В първия ден на която израелските Фантоми(американско производство) са разгромили напълно арабските МиГ-ове,както и цялата им ПВО-система?

Пич,защо ме предизвикваш!?Фантомът беше страшилище тогава.Имаше табла ,как изглежда отдолу,отстрани,челно. За израелско-арабската война,началникът ПВО беше на обучение в СССР, въвеждаха ракети Стрела,и арабските офицери им говорили,че минели самолетът веднъж над позициите на ПВО,трябва веднага да се сменят огнените позиции,защото с ракети при нова атака и засечени координати ще бъдем унищожени

Дебил, а колко круши са равни на две ябълки? Миг-21 е лек изтребител-прехващач, Ф-4 е многоцелеви тежък изтребител-бомбардировач. Двата самолета имат различна роля във военните действия. А ако имаш САМО Ф-4 от едната страна и САМО Миг-21 от другата, значи че имаш два простака, които не разбират от бойна авиация и просто са си купили някакви самолети.

До ...: F-4 е създаден като прехващач - палубен изтребител за защита на флота.

Създаден е, но де факто е каквото съм написал. Там му е силата.

Този архив още ли лети

Този "архив" е по-добър от много летящи днес самые лучшие во всем мере.

„Phantom“ се налага в качеството си на прехващач, самолет за наземна поддръжка, самолет за ПВО, ударен самолет с далечен радиус на действие, самолет за отбрана на флота и разузнавателен самолет. Същевременно обаче понася и съществени загуби над Виетнам, където съветските изтребители МиГ-17 го поставят в неизгодна позиция със своята голяма маневреност.

До Wikipediata: Да сравнявате Ф-4 с Миг-17 е все едно да сравнявате тигър с котка или нещо подобно.