Гръцки и турски военни сили може да се сблъскат на либийски терен

Атина заплаши да блокира всякакво споразумение, ако предварително не бъде отменено сключената между Анкара и Триполи договорка за зоните в Средиземно море

Обратно в новината

Коментари - Гръцки и турски военни сили може да се сблъскат на либийски терен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

300 гърци са достатъчни да спрат цялата армия на Ердоган и да изпарят мераците му за възцаряването на Османската империя!

ние сме за гърците, а ББ - не е ясно

Всички знаем как ще завърши диктатора Ердоган, линчуван от собствения си народ. Той забрави, че самите турци свалиха отоманската империя.

Кои са тези НИЕ? Аз не съм нито за едните нито за другите.

Нишите комунисти са за Турция, понеже техният диктатор е приятел на вожда им - другия диктатор, Путин...

Ердоган апетита идва с яденето, но след прекаляване следва повръщане.

Мързеливи са,ама са социални един към друг и са в пъти по добре от нашите роби тук!

Ердоган заяви също, че "отсега нататък юридически ще бъде невъзможно да се извършват геологопроучвателни сондажи или да се строят тръбопроводи (в Източното Средиземноморие) без получаване на съответното разрешение от Либия и Турция". шах и мат,

гърците все се навират между шамарите, не разбраха че американските им приятели ги бутат в конфликт и после не им помагат.

Нито Турция нито Гърция имат работа в Либия.

а ти антикомунисте за кои си?

300 гърци от остров Лесбос, хахаха!

Ердоган ще яде ритник отзад в Либия. Не усеща ли къде е Русия, къде е тръгнал? Колкото до Гърция, Гърция -10 милиона, а Турция -80 милиона и най-интересното, че имат паритет във въоръжението си. Гърция не е за пренебрегване като военна сила.

Хайде де, от кога чакаме гърци и турци, да се зблъскат!

пак дадоха фира в Либия.

Мир у дома, мир по света, бе казал един турски журналист

Циганино филма ли казваш бе манго боклук

в грешка си пич

Какви американски приятели бе, нали Ердоган е дружка с Путин. Сега американците са врагове. Много си изостанал...

Турция не може да мълчи за „наемници“ като подкрепяната от Русия бойна група „Вагнер“, която поддържа силите на Халифа Хафтар в Либия, предаде телевизионната телевизия NTV, цитирала в петък президента Тайип Ердоган, пише израелското издание „Хаарец“.

Е това е модерната война - ходите със съседа да се биете на бензиностанцията!

и фесовете ще млъкнат во век и веков...

Къде е казано че европеиската позиция трябва да защитава техните претенции.Те искат газопровод от Исраел и Кипър за да го плати Европа с нашите пари и те да се включат на гювеч и да си транспортират газа до италия и Европа.Ама Италия не подписа договора.В интерес на България е този газопровод да не стане скоро за да пренасяме ние газ до Европа , а не те.

Гърците могат да изпарят чалмите, всичките им оръжия са американски!

"Гърция е готова да изпрати сили за постигане на примирие в Либия" Глупусти! Гърция можело да изпрати сили и можело да се стигне до сблъсък с турски сили! Можело било... Много по-вероятно е да се стигне до сблъсък между турски и руски сили, понеже те вече са там! Путин и Ердоган са първи дружки, но в Либия те са първи врагове, понеже Путин подкрепя Хафтар и му е изпратил руски наемници, а Ердоган изпрати аскер да громи Хафтар! Въпрос на време е Ердоган да хване Путин за гушата!

КЪДЕТО СЕ НАМЕСИ САЩ МИР НЯМА ДА ИМА ПОНЕ 20-30 ГОДИНИ

Да! Ще го хване, ама за друго.

Фесовете ще се дупят в Либия? Абе кои са фесовете? Гърците разбира се, носят феса с голееееем пискюл. Айде в Либия все още няма аскер, има сирийската национална армия!!! Има "Вагнер" сега и пискюли с фесове щели да ходят. Важно е българките(много са) в Либия кой ще ги.... такова. Да изпратим и наща БНА... да ги защитят.

То и САЩ като почнем от Корея, минем през Виетнам и Лаос и стигнем до Ирак, Сирия и Либия/ спирам до тук с изброяването за да не е досадно/ нямя какво да търси там, ама се ръга на всякъде.

Маринов1964 пенсионерски! Ти за българските не се тревожи! По-добре виж тебе кой ще те такова че като те гледам си бая недотакован... Индийците от маалата не са те посещавали скоро...

Който има акъл ще разбере. Няма вечни приятели, но има вечни интереси. Време е българите да избират управляващи, които защитават и се борят за българските интереси

Много точно казано. Нашия български интерес ( въпреки че много от пишещите на чист български тук не им дреме за него точно... ) е с Турция. Колкото газ заграби Гърция ( точно такъв е процеса всеки загражда някаква нива в Средиземно море където има газ) той ще мине доректно за Италия и не през България , докато Турция няма друг път за ЕВропа освен през наша територия през новата тръба на Бойко. Геополитически нашия интерс също е с Турция защото се очертават като далеч най-голямата военна сила в района и нищо не може да спечелим от конфронтация с тях , докато гърците докато се вземат много на сериозно са посерковци , който обаче са сложили ръка върху българските Беломорска Тракия и Македония. Отново българския интерес е с Турция.

Глупости! Имат паритет само в авиацията . Инак България и Гърция имат паритет в сухопътните сили ( България има повече танкове и артилерия от Гърция ), въпреки руската пропаганда който истеризира материала че "нямаме армия" . Ако се случи конфигурация като в първата и втората световна война ( а сърбите ги няма никакви ) на гърците ще им търсим едни много малък остров точно по средата на средиземно море... имат и един друг вариант връщат Беломорска Тракия и сме неутрални ... Вариант в който България стои и гледа няма поне докато не започната да фъргат бонби съседите , до тогава си пригответе пуканки.

300 гърци на Леонидас дето спряли персите са гръцка митология . Не съм сигурен защо им минават всички лъжи в западния свят на малаките без да изпадаме в конспирации. Който е ходил на Термопили знае че като се наредят 300 души рамо до рамо между тях остават дупки по 10 метра мецду тах как ще спреш няколко хилядна армия !? Между другото още от тогава сме врагове с гърците , нашите траки са били на страната на Дарии ...

Ако започнат да загиват руски войници в либия от турски оръжия може и да се случи нещо мащабно , най-малко ще пострадат корабите им и самолетите им.

Не са били 300 а няколко хиляди,а прословутите им победи са благодарение на траките които са били един от най-многобройните и войнолюбиви народ,а гърците са били малко,бевъзможно да спрат Персите.

Турция прати в Либия сирийски брадатковци..

Не забравяйте за Израел.По този тръбопровод,който искат да спрат турците ще тече и израелския газ,който откриха в екваторията на Израел.Така,че гърците не са сами.