Полицаи пазят границата, а страната е оголена

Вътрешният министър Йордан Бакалов предупреди, че заради пазенето на границата от нелегални бежанци се оголва сигурността във вътрешността на страната.

Обратно в новината

Коментари - Полицаи пазят границата, а страната е оголена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Границата се ''опакова'' с висока бодлива ограда по която се пуска 220 волта ток.....Огромни табели да предупреждават потенциалните мераклии.Видео наблюдение по цялата гранична територия ( една камера е 10-15$ ) Гарантирам намаляне на потока емигранти поне с 80%......Еееее,ще има и "изпържени'' емигранти.....Но цената е приемлива!!!

а това накрая е наи точното изказване "които не храни своя армия храни чъзда". *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

като нямате армия

А къде са тия дето охраняваха народните избранници от "любовта на народа" пред парламента?

...поставят ограда, става бързо и ефектино''-много точно казано , но нито едно ''Българско правителство"НЕ ИСКА И НЯМА ДА ГО НАПРАВИ!!!

Границата между България и Турция е външна граница на ЕС. За надеждната й охрана трябва да се поискат и средства от ЕС. Вижте италианците и малтииците колко пари искат заради имиграцията от Северна Африка. А България и на изток ( макар и по вода) граничи с район където ситуацията е опасна, в Украйна все още си се бият... Спешно да се иска помощ от ЕС

Ако беше армията ни от преди 40 г.дали и трябваха средства от някъде си за да опази границата?:)

И ще Ви ебат жените някакви негри и араби. Защото сте разграден двор! Армията ни - едни подлизурковци. Полицията за каква полиция може да става дума едно престъпление, като разкрие и репортаж по ТВ прави. България се връща в "мрачните времена" на воеводите и хайдутите!

Ами те жените това искат.

Върнете ГВ,минирайте границата, сложете табели"МИНИ",На наряда по 4 пълнителя и за 1 месец...край с нелегално преминаване на ДЪРЖАВНА ГРАНИЦА...

"На наряда по 4 пълнителя и за 1 месец." На ден:))) Трасираш полосата и ако стане напечено вдигаш леко нагоре:)

Нали затова храним близо 50хил. военнослужещи. Те какво правят сега освен учения по една седмица? Защо когато има такива ситуации не се включат активно ? Ааааа сетих се - то повечето са жени и женчовци и ги е страх в тъмното

Чоплят семки, цъкат карти и тенис на маса по поделенията. Трябва да са на топло да не настинат.

КЪДЕ Е АРМИЯТА, ДА ПАЗИ ДЪРЖАВАТА ОТВЪН, А ПОЛИЦИЯТА ДА СИ ГЛЕДА РАБОТАТА ВЪТРЕ?... ... ...

Ми не знаеш ли, че армията ни я разтуриха да правят евала на хамериканците. Това благодарение на няколко "наши"политици.Не ги цитирам, щото веднъж ги назовах по имена и ми изтриха коментара. Та тия същите да викат НАТО, па да ни пази границите.

Обявения от правосъдния министър капацитет като покана към още желаещи да се преселят у нас ли трябва да се приема? Дано по-скоро се сглоби някакво правителство, защото тези олигофрени от служебния кабинет надминаха всички очаквания. Освен това по турската граница ни трябват не системи за наблюдение, а системи, които да не дават възможност за преминаването й - бетонна стена по цялото й протежение. И още - абсолютен слугинаж е натягането ни да ловим пришълци по сръбстата и румънската граница когато искат да напуснат България. Би трябвало точно оттам да преведат още хора за охрана на турската граница, а ако е необходимо имаме и жандармерия, военна полиция, армия. Изглежда май само желание да се опази Родината липсва...

А така! Предупредете бг-бандитите, че могат да си се вихрят спокойно във вътрешността на страната! Много хубаво!

Ами щом искат пускайте ги към Европа, защо спирате хората. То за нас хляб няма, а сега и емигранти да храним.

полицаите пак се оплакват че им се наложило да работят. Границата не е като да спиш в патрулката по парковете.

Ако не бяха премахнали казармата 1.Нямаше съвременните младежи да са на това положение 2 Нямаше да се стигне до това положение да се чудят кой да охранява границата

се споразумява с Турция в ущърб на страна членка, каквато е България?!?

Много лошо - щом са по границата няма кой да разхожда униформите в градовете на България.

Браво, докъде стигнахме. системно бе ликвидирана българската армия в това число и граничарите и с какво ги заменят с полиция. Толкова ги е страх управниците от силна българска армия, асо я имахме новоизлюпените политици нямаше да си разиграват коня както си искат да крадат до безобразие, но слабо армия слаба държава, сега ни превърнаха във васали на Америка и Турция, браво

Америка и Турция са много по-развити, така че това не е лошо нещо.

Престанете да ги спирате! Да ходяят където искат през Румъмия, Сърбия и тн. Абе ние съвсем идиоти ли сме? Особено нс фона на т.н. Дъблински допговопрености, които натрисат всичко на нас и нищо - на породилите пробелма.

Увеличаване на полицейският състав защо? Към открита диктатура ли отиваме? Цецо знае как? Спец е по спец акциите.

Какво значи не стигат полицаи,60 хиляди човека,два пъти по вече от армията,скапана държава!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ЧИСЛЕНИЯ СЪСТАВ НА МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА КЪМ МОМЕНТА /по сведение на министър Велизар Шаламанов/ Е ПОВЕЧЕ ОТ 40 000 ВОЕННОСЛУЖЕщи, които ежедневно воюват с вилица и лъжица във военните столови отново за сметка на данъкоплатеца и повече от 70г. след края на Втората световна война чакат някой да ни нападне, срещу ежемесечна заплата за офицер около 1500лв. чисто, а за кадрови войник около 950лв.чисто. Затова ги наричат БАНКОМАТЧИЦи. Видно от сайта на МВР числеността е 49500 човека, от които малко повече от 27000 СА ПОЛИЦАИТЕ, а останалите до 49500 са пожарникари, гражданска защита, тел.112, български документи за самоличност, регистрация на МПС. По стандартите на Европол за служители на МВР на брой от 100000 граждани на ЕС България се нарежда на 2-ро място, но по БРОЙ ПОЛИЦАИ - НА ПОСЛЕДНО МЯСТО!!!!!

А СЕГА НАТО ДА ВИ ПАЗИ.НАЛИ ТОВА БЕШЕ УСЛОВИЕ ЗА ДА НИ ПРИЕМАТ В НАТО......ДА АМА НЕ.... НАЛИ ЗНАЕТЕ,ЧЕ КОЙТО НЕ ХРАНИ СВОЯ АРМИЯ ХРАНИ ЧУЖДА......

Колкото пазят границата, толкова пазят и вътрешноста тези 55000 паразити, увиснали като воденичен камък на държавната софра! Това министерство е крайно време да бъде разформировано, а средствата пренасочени към кметствата за да си организират опазването на обществения ред с местни формирования, на шерифския принцип, както е в САЩ!

Че нали затова съсипаха армията. Да останат колкото един стадион, пък да ни пазят американските установки...Бляк.

ЧИСЛЕНИЯ СЪСТАВ НА МИНИСТЕРСТВО НА ОТБРАНАТА КЪМ МОМЕНТА /по сведение на министър Велизар Шаламанов/ Е ПОВЕЧЕ ОТ 40 000 ВОЕННОСЛУЖЕщи, които ежедневно воюват с вилица и лъжица във военните столови отново за сметка на данъкоплатеца и повече от 70г. след края на Втората световна война чакат някой да ни нападне, срещу ежемесечна заплата за офицер около 1500лв. чисто, а за кадрови войник около 950лв.чисто. Затова ги наричат БАНКОМАТЧИЦи. Видно от сайта на МВР числеността е 49500 човека, от който малко повече от 27000 СА ПОЛИЦАЙТЕ, а останалите до 49500 са пожарникари, гражданска защита, тел.112, български документи за самоличност, регистрация на МПС. По стандартите на Европол за служители на МВР на брой от 100000 граждани на ЕС България се нарежда на 2-ро място, но по БРОЙ ПОЛИЦАИ - НА ПОСЛЕДНО МЯСТО!!!!!

На други разправяйте тези хуморески. По численост полицията е два пъти повече от армията. това да не е намек, че полицаите ще станат още повече? Ние и така сме на първо място в Еврапа по брой на полицаи на глава от населението.

Скъпи родни политици, -Република България не е Професионално Учебен Център за политици! Къде е армията?!Полицайте не карат танкове!Ей, ахмаци, възстановявайте спешно трудовата повинност!Това, поне ви е завещал Александър Стамболийски!

Така е бройката трябва да се увеличава докато не стане като в онзи класически филм "Опасен чар" - ..."роднина, милиционер, роднина, милиционер......" и така де безкрая. Хем безработицата ще намалее, хем престъпността ще тръпне в ужас, Хем и да сгазиш лука все ще се намери някой "роднина" да ти помогне. Няма такава държава........ Мъка

Затваряйте ги в лагери, оградени с бодлива тел нощем, а денем да строят оградата- няма да ги хрантутим без да бачкат!

Кво ги раним? Да им гледаме баджаците в Парламента, и как се почесват тук-там, бес никъкъф срам!

Кво се пъне тоя бе, всички знаем, че нашите минцифайки стават само за в кенефа...

Като охраняват бежанците що ги хващат всеки ден в София? И къде е войската- бърка си в носа и лапа и тя пари от бюджета. Ето това е социализма. Некадърното управление на държавата , а паричките ........изчезват.!!!!

...къде видя "СОЦИАЛИЗЪМ" през последните 25 години,през които само се...РУШЕШЕ (вкл.армия,гранични войски и заграждения)... През социализма се ГРАДЕШЕ,ТОЛКОВА СЕ ИЗГРАДИ ,че вече 25 години не може да се ДОРАЗРУШИ И РАЗГРАБИ !!!!

"....няма как да се пазят хората от полицията в малките населени места". Вие си гледайте границата, ние все някак ще се опазим от вас.

Навремето имаше ограждения, кльонове и границата се охраняваше от всякъде. Един ненормалник нареди да се премахнат огражденията и се оголихме.

Сега от същия тоя ненормалник да вземат парите за новата ограда.

Няма нужда да се брани границата защото нашите полицай там се хвалят, че са на спа център и ходят наряд с акордионите си. Горе като че ли не виждат и не разбират какво става хвърлят се милиони на залез. Отворете си очите и вижте за какво става въпрос. Казвам това защото съм жител от град в който има такива полицай. Нещата не са розови, гледайте през лупа.

Само не ми е ясно какво охраняват след като бежанци влизат както си искат.Или задачата на полицаите е да ги транспортират до бежанския лагер......ба си границата.До като на новата ограда не увиснат десетина потока няма да спре.

Приоритетната задача в момента да се запазят в столицата необходимото количество рода в полицията като бройка, че евентуално да опазят парламентарните плъхове от народната любов. Всичко друго е свободно да отиде до граничните градчета на по- банкетче, ама със строгото указание да не бутат детските колички по тротоарите на връщане, че става резил.

Държавата да не се ослушва, ами да конфискува все още невзривените мини че са към 700 хиляди и да ги засажда край границата. Освен труда пари няма да струва, а е ефикасно. Остава селските стопани сами да направят ограда, може и плет да не им ходят там козите и кравите, че като намерят мините само крака и уши остават от тях.

Преди 30-на години ме наградиха с 5 дни домашен отпуск,за това че ги оставих за винаги на полусата, няколко емигранти.Сега имали поне един награден?

че се хвалиш и с убийство, изрод мръсен

Такъв беше ЗАКОНЪТ,при неподчинение огън.Мисля че не е променян но не се изпълнява. Ако не спазиш закона/устава жална ти майка.

Демек - ако нещо стане... Не сме виновни!

Що не ревахте вчера на ДОЛ-чо? Кой какво подсказа на служебното правителство, което щеше да продължи огражденията по турската граница, а после раз и минаваме на видеонаблюдение, като по съвременно средство и освобождаване на човешки ресурс. Не сме с толкова къса памет. Като е станало толкова спокойно по границата, полицаите да си минават във вътрешността.

Как ше реват, като той е дошел по каде по- важен проблем. Пък и както е пуснал ръка на Данчето Фандъкова ( на заглавната страница на весника) тамам за нашата граница му пукаше я!!!

БАБО, ич ми не требат у вътрешността, ко да ги прайм, я требе да работим, а они че ми се пречкат.

преди време имаше гранични войски,сега гранична полиция! Може би министъра иска всеобща мобилизация, за да пази границата?

Защо бяха разрушени огражденията на южната граница? Защо? Да отговори демокраДа, който го е разпоредил!

А войска няма ли да пази границата, защо полицаи трябва да пазят?!?!

Затова няма как да се справим с престъпността в страната, те, милите, били заети с опазването на границата.

Абе като да протестират за запазване на привилегиите им има достатъчно полицаи или греша? Предлагам да се спират само тези, които искат да влязат в България, на излизащите да им се осигурява коридор;)Да се построй ограда по цялата граница или по-точно да се възстанови защото си имаше, кой я махна не се знае!

Знае се. По времето на Филип Димитров махнаха оградата на границата с Турция, със благословията на Желю Желев и външен министър Стоян Ганев, който тогава предаде на Турция списък с разузнавачите.

jingiby

А с оградата какво стана. Старата е разрушена, а новата недостроена. САЩ имат такава по границата с Мексико, а Израел има по границата си с Палестина. Нека и ние довършим нашата ограда по границата с Турция. Това ще позволи да се върнат полицаите във вътрешността, иначе десетки хиляди нови емигранти ще нахлуят у нас и това ще ни струва много по-скъпо

господин министре: доколкото знам границата ни с турция не е само наша граница но и външна граница на европеиският съюз!!! след като имаме проблеми с нея помолете брюксел да ви изпрати подкрепления!!! те ни изпратиха ,,дол,,!!! означава ли това 4e не е и европеиски проблем??? ще се намерят някои да кажат че турция е в нато!!! да не смесваме нато с европа-та!!!

Боядисваме една стена- от години, ама все се люпи, мама му....

държавата се трОши - ей го НА близо месец не могат да скалъпят правителство на чело на който да застане именно ТОЙ и никой друг, ти си тръгнал за една национална сигурност да жалиш... Ми те хората ти казаха - преди ако братушките са идвали като освободители, сега манафите идват като генни обогатители...

Аз си мислех,че всички роднини са в МВР а то имало още

Армия няма ли тази държава?

Има, ама е по- малобройна от съюза на стоматолозите. Около 23 000 военослужещи, вкл. старшите и висшите офицери, ама скоро щели да станат към 25 000. Освен старшите и висшите офицери, които явно няма да идат да чукат наряди на границата, част от личният състав изпълнява задачи от които не може да бъде откъснат - денонощни дежурства на сменен режим за поддържане на постоянната бойна готовностна армията. По времето на Цецо Ушецо беше се изпуснал че служителите на МВР са 69 000. После скриха информацията. От тия 69 000 поне 30 000 са чиновници, дознатели, технически персонал и пр, но не са полицаи. Отделно че от останалите има хора които не бива да бъдат откъсвани от работата която вършат - криминална полиция, КАТ, патрулна полиция, квартални отговорници... Виж жандармерията не и е ясно влиза ли в тия числа, както и какви функции изпълнява когато не е в показна акция, но... просто казано няма кой да пази.