Афганистански мигрант е застрелян на границата

Афганистански мигрант е бил застрелян от граничен полицай на границата с Турция късно в четвъртък. Трима полицаи опитали да спрат 54 млади нелегални мигранти.

Обратно в новината

Коментари - Афганистански мигрант е застрелян на границата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Обръщам се към полицая от Гранична полиция: Граничарю, благодаря ти, че си проявил нормални, човешки качества. Възможно е да си се уплашил и посегнал с оръжие да се защитиш. Направил си го, защото е естествена реакция. Благодарение на това останалите нахлуващи са били стреснати и спрени. С един изстрел - над 50 задържани. Направеното буди възхищение. Благодаря ти! Сега ще се опитат да ти внушат вина и неверни впечетления - например, че черното е бяло. Остани себе си и дано все повече българи и европейци бъдем такива.

първия дрон на туркия падна.

От дълго слугуване журналистите ни забравиха да пишат статии. Само лъжи. Ето например Виктор, е написал, че е иззето оръжие - така го е написал, че не става ясно - от кого? Нарушителят ли е имал оръжие? Никой не казва какво се е случило. Нашите журналисти ги е страх да пишат за реалността. Нямат смелост, трябват им указания. Нарушителите ги наричат "мигранти", което няма смисъл на български, не могат да квалифицират действията на тълпите - това е чисто интелектуална дейност. Вярно, че политиците ни са страхливци и неграмотници, но журналистите ни ги бият по тези показатели!

Честито на печелившия, да се готвят останалите!

Какво правят афганистански хрътки тука, питам?! Я вижте на картата къде е Афганистан и къде България и Европа!Тия мангали защо не отиват в Индия при събратята си или в Китай, която е втората в света развита икономика, че са по-близо до Афганистан, ами бият пътя до тука! Я марш обратно кой откъде е, наркотрафиканти кирливи!

след като това населено място е между 25 и 31-32 километра навътре от граничната бразда?! Напишете точно къде е станало това, публикувайте и снимки на мястото от този труднодостъпен терен и на оръжието с което е стреляно срещу граничните полицаи и с факти затворете гнусните усти на всички от целия свят които са зинали да хулят България и си правят личен пиар за наша сметка! А тези "мигранти" ги поразпитайте здравичко и ще научите доста интересни неща, като например от кога, срещу какви пари, по чия поръчка срещу кого са воювали и защо сега бягат и се правят на невинни бегълци и мигранти. Та самата им физическа подготовка, начина им на придвижване и влизането във въорежена схватка с граничните полицаи е достатъчно красноречив факт, че това са или дезертьори от нечие военно или паравоенно формирование или са нарочно изпратени с терористична цел.

Общественото мнение в Европа вече е обърнато. Меркел ще падне до Нова Година. Въпросът е какво да правят с тълпите които вече са тук. На Европа и трябват лидери. Тези които са в Европарламента не стават за нищо. Наричат ги евробюрократи. Всички знаят че Борисов и Плевнелиев са пуделите на Меркел. Така че и те си отиват с нея. Какво следва после. Как да си опазим границите. От 260 км българо турска граница правим ограда само на 30 километра, а останалата част от 230 км? Трябва незабавно да се започне ограждане на ЦЯЛАТА ГРАНИЦА!!!! Армията да пази ВЪОРЪЖЕНА и с решителност. Войната с войстващия ислям не сме я започнали ние, но трябва да я водим ако не искаме да ни затрият.

То няма армия, душко. Единствено, ако се организира опълчение (като в Донбас), може да се реагира нещо.

Мобилизация на всички българи не може да стане в редовна армия, но в опълчението може да участва всеки който може да използва оръжие и има доблестта да защитава страната си!

Браво на граничаря!!! Ще му е трудно на човека, но трябва да се чувства като истински професионалист и герои!!!

...така ли скривате ми коментара заради обиди и цинизми....и за накарняване на доброто име ?!?...слушаите слушаите скапи модератори..тези от нашето правителство...никога неса имали добро име и си заслияват всичко казано от мен...и да знаете,че за всичко идва ден да се плати...!!!

Това все пак е граница. За преминаването и си има гранични пунктове. Там се преминава с документи. В действителност голяма група мъже преминава незаконно границата. Никой няма документи. Това спокойно може да се класифицира като терористична заплаха или нахлуване незаконно в чужда държава. И защо да не се стреля, особено при неподчинение.

Суперскоростно изграждане на непреодолима ограда по цялата граница с Турция!

Първо, за всичко, трябва суперскоростно изчистване на управлението от предатели и диверсанти.

Като няма документи на месо и в трапа. Да видим кого и кога ще го потърсят. И откъде. Който иска ред да носи документи и да минава легално граница.

Може би в деиствителност се е случило следното: Подразделение на талибаните от 54 добре тренирани мъже премина през турско-българската граница без стрелковото си оръжие което ще получи на местоназначението. Това е първата група за проба на границата. Следващите турците ще ги пускат с въоръжението си.

Евала пич.

защо се активизираха плювачите на граничаря, ами щото Президентът се изказа в негова полза. Ама как така, щом казва, че се е държал достойно - ние сме против президента и против него. Чакаме какво ще каже Бойко. Във всички случай ще бъдем против.

защо бленуваш да има ама много повече азиатци у нас - като в Унгария, Ама като ги любиш толкова много азиатците, ами ходи в Азия бе! Пък стани и войник на Ислямската държава - арабин г.н..н.

не ви ли стигат близо 1.5 на сто африканци у нас. В една анкета по въпроса бяха толкова, та искате още. Исам да мисля, че тези с минусите или тези които плюят българския граничар са комунета, които само чакат да плюят правителството - ами министърът на оатбраната виновен, министърът на МВР и той виновен, самво авганистанците - правоверни.

Аз съм ВЪЛКАН!

Вълкан Хамбарлиев е името на героя!Хвала на такива българи,които с чест и достойнство защитават своя род и родина!Ние сме с теб,Вълкане.Благодарим ти!

....54 нелегални имигранти от Афганистан са отказали да се подчинят на заповед на трима гранични полицаи и оказали съпротива.... Достатъча причина да бъдат застреляни всички а не само един.Меркел направи ЕС разграден двор и всеки от майната си мисли че е добре дошъл.Меркел не е вечна.Границите са за да се спазват.Всеки който ги нарушава трябва да знае какво го очаква.Стига дундуркане на икономическите мигранти.Да си подредят живота в своите страни, не наготово.Всички мъже от 16 до 60 години от "бежанците" веднага да се екстрадират обратно в Сирия-няма друг да им оправя религиозните разпри.Да отиват да си устояват вярванията.Религиозната им война не е наша,ние нищо не сме им причинили.Не ги желаем тук.

Унгарците също охраняват тяхната граница. Ама досега не са застреляли никой. А там има много повече имигранти. Аман от тъпи милиционери.

Ама тия при унгарците досега не са вадили оръжия, а тук говорим за въоръжена група пресичаща нощем държавната граница. Чат ли си? Я, я, я чакай ти да не си се пръкнал провокатор а? Стой на място! Освети се!

Да. Няма. Защо ли? Защото армията е на границата с полицята. Защото съотношението не им е 3 ма на 54, защото имат всякави оръжия за противодействие при безредици, защото имат автомобили, оборудване, бази с легла и санитарни възли. А ние имаме трима голи с един пищов. Докато няма протести и Тиквите на барбекю, така ще е. Браво на полицая за без нищо толкова.

Да сме наясно - няма невъоръжен афганец.

Само не ми е ясно от какво рикушира предупредителен куршум изстрелян във въздуха...

Пак ли да ти обясня как става ?!

Вероятно от прелитащ наблизо предизборен балон ! И забележете убитият в "реанимацията" авганистанец е оказвал съпротива обърнат с гръб - щом е застрелян в тила !

От дебелата Ви глава=

Сводката за всеобща консумация е съшита с бели конци , типично по социалистически! Социалистически е и масовият манталитет на изявяващите се тук нашенци! А пропо, защо ДИР-ра не понапише нещо за обявения от Ислямска държава ДЖИХАД НА Москва?! Горките руснаци, много урожайно взе да им става от управлението на император Путиниан и на тях!

А дали руснаците не са в Сирия точно заради обявеният им джихад.Не вярвам да чакат да излезе в медиите ,за да знаят ,че има обявен джихад

работата. Имайки впредвид, че са били 3-ма срещу 54 трябва да бъдат подобаващо НАГРАДЕНИ морално (може би с орден?) и материално. ТОЧНО такова окончателно становище очакваме (като чета ВСИЧКИ коментари) от следствието! Ще се повторя: Това е ГРАНИЦА, а не сладкарница.

Ей, само един ли успяхте бе момчета, ми те повече били, ми оправете си очите, та да не пропускате други път!

Бой по каската на терористите минаващи границата ни!

"Следовател е извършил досега два огледа на мястото на инцидента, иззето е огнестрелно оръжие, в което е имало 7 патрона (при вместимост 8). Експертиза все още не е извършена, обясни окръжният прокурор." Абе с какво ги пращате да пазят границата!!!

Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА!!!!!

Изключително позитивни новини от Източния Фронт. Да се раздаде стрелково оръжие и да се стреля залпово. Награда за боиците. Позор за политиците-унищожители на Европейската Цивилизация!!!

На фона на сложната процедура /меко казано/ за влизане в САЩ, някакси звучи неуместно същите хора, които строго ограничават например достъпа на мексиканци и други латиноамериканци в САЩ, да ни съветват да бъдем либерални към незаконните емигранти, до такава степен, че направо да разтворим бузите. Ако няма да има граничен контрол, нека няма за никого. Американците се аргументират, че контрол трябва да има, защото влизали терористи. Така и правят - първо проверяват, после пускат, ако си благонадежден и не си потенциален емигрант. От нас искат да пускаме безконтролно, а после да проверяваме, с презумпцията, че уж се касае за бежанци. Не случайно от известно време упорито се налага термина мигранти. Миграция е свободно придвижване от едно място на друго в рамките на територия, в която няма ограничение за движение. При положение, че съществуват граници и визов режим, повсеместно нарушаване на правилата и законите означава само едно - всички до един в момента на преминаване на границата са незаконни емигранти.

Правилно ни казват американците да ги пускаме мигрантите.Те знаят ,че ние сме си зле и без бежанците,целта им е да се разкаже играта на Европа

ПРИЯТЕЛИ, ИМА ПОДПИСКА В ПОДКРЕПА НА ГРАНИЧНИТЕ ПОЛИЦАИ! ЕДНАТА Е В ГР. СРЕДЕЦ, А ДРУГАТА ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ КЪДЕ Е? НЯКЪДЕ ПО ФОРУМИТЕ ЧЕТОХ, ЧЕ БОЖИДАР ДИМИТРОВ Я ОРГАНИЗИРА. ВЯРНО ЛИ Е И КЪДЕ Е?

Влез в абв и накрая на статията ..!

ЛОШО ,МНОГО ЛОШО ,патрулът се "натъкнал" ,значи случайно ,а къде е спала гранична полиция тази ,КОЯТО ОХРАНЯВА САМАТА ГРАНИЦА , КЪДЕ Е ОГРАДАТА И ЩО ЗА ОГРАДА Е ТОВА ЩОМ ВСЕКИ МОЖЕ ДА ВЛИЗА И ИЗЛИЗА ,КАТО У ДОМА СИ , А....????????????????

БРАВО НА НАШИТЕ ГРАНИЧАРИ ВСЕКИ, ПОВТАРЯМ ВСЕКИ НАРУШИТЕЛ НА ГРАНИЦАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ЗАСТРЕЛЯН! ТОВА ГРАНИЦА ЛИ Е ИЛИ ПУБЛИЧЕН ДОМ ИЛИ БАР! НИЕ ДЪРЖАВА ЛИ СМЕ ИЛИ БАРДАК!

Браво! Най-после един точен и ясен въпрос!Къде са били? Пуснали са ги толкова навътре! А за всички искам да кажа, че България не е толкова малка, че да й свеждат границите до Средец. Границата е далеч от Средец и за опазването й са отговорни граничари и други подкрепления

Кола с афганистанци блъсна патрулка при гонка в Бургас От тия неща дето престъпват границата произтичат само проблеми

Браво на граничаря ! Така се пази граница !

Накрая да не се окаже, че едни полицаи бракониерствали и вместо дивеч се оказало, че вечерта в храстите са застреляли укриващ се бежанец. Един ''носър'' по-малко - сега да не дойде само родата да се самовзривява за отмъщение.

Географията явно е пропуснт предмет за цели поколения политици и журналисти, които знаят къде е Доха, но не и Средец, които определят зона на 50-60 км от границата, като ''гранична" - то така само Казанлък и Велико Търново не са гранични зони според тях.

Как са убили някой, който го няма в държавата по документи? Имигрантите търсят властта и органите, за да им окажат помощ, настанят в лагери и ги регистрират - останалите са група за диверсии, отказваща да се легитимира.

Да се стреля на месо! Нямат работа нелегално да пресичат границата - не търсят майка си там.

Те са без документи, да ги стрелят. Имат само права, но не и задължения.

е ДА ЗАЩИТИМ ЗАКОНОСЪОБРАЗНИТЕ ДЕЙСТВИЯ НА ГРАНИЧАРЯ! Дай боже повече такива БЪЛГАРИ! Че иначе ни управляват ПОТУРНАЦИ! Ако трябва (ако не дай си боже го обвинят, по указания на БАТКО), да се вдигнем в София и да го ЗАЩИТИМ! Поддържайте връзка, братя и сестри БЪЛГАРИ!

Какви са тия уроди,гейове и предатели, дето застават на страната на нарушител на държавната граница, а не на страната на българския полицай.Ако са били бежанци, да отидат на първия граничен пункт и да поискат убежище. Това са чисти терористи и полицаят трябва да получи държавна награда. Вече ми писна от национални предатели и гейски истории за толерантност към изроди, които режат главите на хората пред камери, които палят живи хора, изнасилват жени, касапяг човешки същества за органи и т.н. И нашите ..... и комитети тръгнали да защитават тези, а не българските интереси. Няма ли един политик който да каже БАСТ, СТИГА. От сега нататък тук е България и никакви европейски, американски итурски тъпанарщини не ни интересуват ДОкога ще продаваме държавата си и ще разкъсваме и тези малко българи, дето все още милеят за нея. ДОКОГА. Браво на Божидар Димитров за това, че се е засъпил за полицая. Не че му симпатизирам, но такива трябва да българските министри и президент - първото нещо в устата да им е интереса на България, а не някакви извратеняшки простотии за европеиски интереси, солидарности и прочие.

Много ясно какви са, всички те получават пари от разни фондации и то десетки хиляди месечна заплата. Е как да защитават интересите на България? Който им плаща той поръчва и музиката. Иначе сбогом апартаменти, къщи, круизи и т.н.

Нека всеки от нас подпише петиция на link "Награждаване на граничари от Средец"! Това ще е най-малкото, с което можем да изразим подкрепата си, за малцината човеци, които не само лянкат като политиците ни, А ИСТИНСКИ КАТО МЪЖЕ ЗАСЛУЖАВАТ обичта и подкрепата на бълг народ!!!

най висока държавна награда за граничния патрул застрелял престъпника на националната ни граница. Българи вдигнете се да защитим хората които ни пазят от нашествениците.

Горкичкият полицай! Сега ще го разкатаят, защото си е свършил работата - да пази територията на България. Трябваше от самото начало да покажат на мигрантите, че тук се стреля и щяха да ни заобикалят отдалеч.

Дали е рикошет може лесно да се провери- рикоширалият куршум е сплескан-смачкан или деформиран. Сега обаче ще се намесят странични фактори и всичко ще се подмени и нагласи в интерес на този който води разследването и началника му. Така например когато в Камбоджа беше прострелян БГ войник на пост нощем с 2 куршума бяха набедени Кмер руж. 2-та куршума извадени от боеца се пазеха като доказателство. Те бяха 5,45 мм такива имаше само БГ контингента. Когато съмнението падна върху командира на ротата, понеже взел много пари назаем от боеца, куршумите изчезнаха и всичко стигна до Крива круша.

кХмер

Нелегални са, защото минавайки през ГКПП ще ги регистрират тук. А те не искат в БГ и по примера на 2-3 млн българи желаят в по-развити демокрации да живеят.