Ловеч в бедствено положение след градушка

Градушка, подобна на софийската от преди дни, удари Ловеч в четвъртък вечерта. Няма пострадали хора. Обявено бе бедствено положение. Селища бяха без ток.

Обратно в новината

Коментари - Ловеч в бедствено положение след градушка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пожелавам на всички градове кмет като Йорданка Фандъкова! Като човек, чийто нотариален акт на къщата в София е от 1911 г., твърдя, че това е най-добрият кмет който сме имали. Благодаря на госпожа Фандъкова! А, и още нещо: не понасям нито ГЕРБ, нито БСП, нито която и да е политическа партия, които за мен са синоним на измет. Говоря просто за една личност.

Застрахователите експресно покриват щети от градушката, добре, но политиците кога ще покрият огромните щети които наложиха върху всеки човек. Отговор - никога, защото политиците не носят индивидуална отговорност, а само групова - с други думи, никой политик лично не носи отговорност. Политиците са иззели всички права на "лудите" само за себе си, но политиците удобно са пропуснали задълженията на "лудите". Никога НЕ гласувай за удобно "лудите" политици, а ти ги накарай да си поемат цялата тяхна индивидуална отговорност тук и сега.

Земята никога не е била Рай. Природните стихии сме го овладели до някъде, но в повечето случаи сме безсилни и можем само да се надяваме на по-малко поражения и бързо възстановяване.

Дано няма загнали, но като цяло ситуацията е смешна. Първо беше Варна, после Добрич. Помислих си тогава, че кметовете ще се юрнат да отпушват канали и да почистват коритата на реките и деретата. Но явно нищо такова не се е случило. Може би пак са си мислели, че "тука такова нещо не може да се случи"... Прост народ сме ей...

"Да беше мор,да беше чума...а то градушка ни удари."Яворов И преди 100 години го е имало,няма място за чудене.Даже майката природа много ни трае.

А бе като дойдат комунистите на власт, и европейската комисия и хората и времето са срещу властта. А има ли организация, която да действа при бедствия и аварии. А има ли такава, която превантивно да вземе мерки при очаквани бедствия, а Йовчев или това не те интересува?

къв ти е зора, Йовчев е пис, а ти си глупчо, само дрънкаш бе мисъл, ей и акъл требе

Боко ти ли си ? Къде беше Цветанов и що Батман не спаси село Бисер ? Баси колко си тъп.

всъщност тогава държавата в пъти повече се намеси отколкото го прави сега...

Ама, наистина :)Тях и времето не може да ги понася и то протестира, ама за разлика от нас, когато природата реши да протестира, тя го прави качествено!

Крайно време е Политиците да се събудят и да оправят бъркотията.. Ако са изстреляли ракетите по-ранно няма да има такава река в България..

Баце по-добре политиците да не изстрелват ракетите, че тогава ще е лошо.

Ракетите няма да спрат дъжда бе... аман от злобни комплексирани селяци! Ракетите ЕВЕНТУАЛНО ще спрат градушката, НО НЕ И ДЪЖДА!

Боли ме и не разбирам това деление на градове. Ние сме българи и докато не бъдем единни, няма да се справим с проблемите си. А що се отнася до софиянци, то те бяха едни от първите притекли се като доброволци на потопен под водата Добрич. И това не се забравя! Така, че да подадем дружно ръка един другиму, както казва Любен Каравелов и да се опитаме да градим заедно!

Евала човек,лошото е че този Канадския не може да го разбере а пише Селски глупости.Много мой познати заминаха тогава за Добрич и Варна да помогнат,но лошото е че заради такива като него ще се замислят другия път.....и понеже ти си готин,Аз се извинявам на теб за една реплика по надолу написана от мен.И аз винаги ще помогна на човек в беда защото не деля хората на грацки и селски... ние сме Българи все пак и човещината трябва да я има в нас.

в БГ замина зад граница! Това е един от проблемите!

ЕДИНСТВЕНОТО ЛОГИЧНО ОБЯСНЕНИЕ Е, ЧЕ СЕ ИЗПОЛЗВА ВЕЧЕ КЛИМАТИЧНО ОРЪЖИЕ. Тези градушка по никое време или такива жестоки гръмотевични бури не е имало преди...

градушка по никое време викаш ?! а ми те градушките не валят зимата ! точно на време си е , ама си е лошо .

Веднага те познах ти си Аленко Ангелов .Та как си Аленко ?

Кви теории, кви конспирации?! Всичко е истина и реално случващо се... Абе, кво стана с онзи малайзийския Боинг?

А, кога да вали градушка? Може би през зимата ще е най-удачно?!

След като толкова добре се справяме с предпазването от градушки, какво се реши - ще закупуваме ли ракети за нуждите на Изпълнителната агенция за борба с градушките или ще продаваме?

Тоя път метеоролозите бяха безкрайно точни и още във вторник предпупредиха за градушки в четвъртък следобед за региона на Ловеч. Дори сутринта говорих с колегите да си приберат автомобилите след работа. Веднага след като поутихна бурята захвърчаха пожарните автомобили и тези на гражданска защита , но дъжда продължава и в момента. Централния булевард беше отводнен в рамките на около 30-40 минути , та всичко е под контрол. За разлика от Варна и София явно тук всеки си гледа работата , щото знаем , че нито Тиквата нито Ореха ще се втурнат да си правят ПР в Ловеч...

стига бре нали сте една плюнка град ,къде се сравняваш.тръгнало джуджето да си мери пишлето

Ало, агенцията за защита - пак ли не разбрахте за бурята!? Що не се закриете, да не ни харчите парите?

хората казаха, но няма кой да слуша. още в 8:00 сутринта по радиото го казаха, а и по тв са съобщи - Видин, Михайловград, Враца, Ловеч, Плевен (по радиото не го споменаха, но по тв го съобщиха), Габрово и Търново. явно някой си е бил стъпил на ушите.

Бабето е изкуфяло вече. Не чува, не вижда и бързо забравя.

Глупости , няма място за трагедии и ситуацията далеч не е толкова серизона. Имаше градушка , но доста малка . В страната хората не са лигави като софийските лекета дето ореваха света , че им поначукало ламарините ... праз голям !!! Трябва ли цяла България да се занимава с това вече два дни ???

Селянин прост,добре че са Софянците да пратят по един СМС за селяните че ще измрете. И не мога да разбера каква е тази злоба към нас,но знай едно...Аз ще стана селянин ама ти Софянец няма да станеш

Живея във Ванкувър в момента съм си за лятната отпуска в родния Ловеч , та айде живуркай си в панелката , налягай парцалите и трепери над старата таратайка дали ще удари градушка тия дни ;) Само в България правим трагедии от малко повече дъжд ...

А,бе заслужава ли си да ви удари изневиделица градушка като изстреляна тенис топка, да ви изпочупи, ламарини, тенекии стъкларии, че да видим колко сте стабилни, а не като софиянци.

прав си! два дена не смеех да си погледна колата и я оставих с шумата. днес я измих иии...начукана, че чак изчукана. ама ламарини са, няма да си ги нося на онзи свят. така ще си я карам колицата. нали върви...

Има една поговорка: Човек излиза от селото, но селото не излиза от него /където и да се намира/. А за тези които делят хората на софиянци и селяни, трябва да знаят, че и на тях ще им се случи нещо лошо, заради мръсните помисли. Родното ми място е София, така е избрала съдбата. Нашия град- само местните жители, без приходящите е около 800-900 хиляди. Но тук живеят постоянно хора, дошли от различни краища на страната, за да търсят препитание. С приходящите, градът ни достига до 2,5 милиона души ежедневно. И ти проклинаш всичките тези хора? Трябва да знаеш, че и тебе ще те стигне по някакъв начин...

Гелй ги па тия, ток немале, ама Интернет имат! Как става тая работа? Народо, започна да лъже, га требе и га не требе!

онзи ден като ни би града и аз бях без ток, но имах нет. рутера не бачка, но като включиш кабела директно в лаптопа нета си търчи. като хванеш 3Г-то на телефона пак си имаш нет. ...та така стават нещата ;)

брях момци, вие у село Овеч и нет ли имате? па от га е т'ва? дедо Тодоракис ви направи област едно време, за да живните, но си останахте село с 2-ма старци и 5 кучета...

ЧУК

Бе потоп си е.На кръговото колите до прозорците в вода,по центъра натрошени дървета добре,че Осъма не е мръднал.То белите все от него идват!Най много да отнесе мостът за Никъде!

Всичко е вярно без градушката. Верно са напдали дървета и клони... Има няколко ниски мместа наводнени, работят по отпушването. Лощото е че ток няма вече 2-3 часа, а след малко ми свършва батерията...

градушките са най малкия проблем!!!оставка още няма,това е проблема!!!!!

Явно голямо пърче леден къс те ударило по чутурата.Да не се гласиш за депутат малии немаш търпение.

По-голямо бедствие от природното няма!Дори и правителството е безсилно,без значение какво е то!

При Бойко Борисов няма такива работи! Така, че Правителството има значение!