Японец отблъсна атакуваща мечка с удари от карате

Жител на японския град Фуефуки в префектура Яманаши успя да се справи с мечка, благодарение на своите навици, придобити от каратето, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Японец отблъсна атакуваща мечка с удари от карате | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз

Забравят да споменат, че мечките имат няколко пъти по-силно обоняние от кучетата. Човекът се е насрал и това е било като удар в носа за мечката.

От миризмата на хряна е, японският мирише на чесън.

dimka

Като му се качи на човек адреналина, може да направи чудеса!

Просто мечката се е изплашила от резките движения и виковете на човека. Няма как с голи ръце да нараниш мечка, независимо от адреналина, или дали си боксьор, каратист или батман.

Този самурай е пребил някоя панда!

Къде е индианката да я дръпна за ухото?

Нанасяне на средна телесна повреда на мечка-най малко 5 години лишаване от свобода.

поредната измислена новина за вярващи балъци

Вървим си ние веднъж с Шаро из гората, тръгнали сме на лов, значи. По едно време гледам - бърлога. Наведох се да надникна и по едно време усетих едни лапи на раменете си. Обърнах се лекинко, а то Шаро - умилква се, скача, играе, маха с опашка... А аз не мога и не мога да спра да с.ра!

каратист набил мечка аутист....

искам да посъветвам гражданите на Сопот и Калофер спешно да се свръжат с този японец мечкогонец и да научат няколко бръзи техники за справяне със зверовете....

когато японеца просне мечката в безсъзнание, ще го призная за по-добър от пиян руснак :)

Всичко е опасно на този свят - и меките, и японците.. само Тиквата е смешен !

че си смешен тиква.

Миечка!

Японецът е имал в зимника си суджук. Дар от Боко Каратиста. Мечката е надушила суджука....

Ако си гладен!? -Нахрани се?-Буден, суджуци сънуваш?

хм...68 годишен Сенсей. Какво да говорим? Този човек сигурно има висока степен по карате, примерно 4-5 дан. За да се изправи срещу нея, а не да побегне,човекът е имал изключително самообладание.Майстор. Гледал съм архивни кадри от демонстрации по карате в Япония. Там един пич,мисля че бе световният шампион за 1988г. Анди Хоук демонстрира сила на ударите си срещу ...мечка.Мечката се изправи на задни лапи, но след няколко вкарани мощни удара, падна на четири крака и се оттегли,недоволно ръмжейки. Ако Анди обаче бе притиснат в ъгъла от гладен звяр, едва ли би победил.Но все-пак, съгласете се - ако сте мечка ,едва ли ще ви мине през акъла, че някой може да ви удари: ))....

АКО НА 7-8 ГОДИНКИ ПОЧНЕШ ВСЕКИ ДЕН ДА БИЕШ ЕДИН БОРДЮР С РЪКАТА ПО 200 ПЪТИ НА ДЕН .... НА 30 ГОДИНИ ПОЧВАШ ДА ЗАБИВАШ ПИРОНИТЕ БЕЗ ЧУК :)) .... А ДЯДКАТА Е БИЛ НА 68 ГОДИНИ :)) ...

глупости... на квадрат...

всичко е до време, това е дълбоко погрешен път в карате.Познавах лично един човек, черен пояс по киокушин карате. Обичаше да блъска с юмруци бордюрите, точно така, както казваш. Когато беше на 20 години. Когато стана на 40, ръцете му бяха поразени от жесток артрит, едва ги свиваше. Имаше вече някаква категория за инвалидност. Просто горните фаланги на пръстите му бяха смачкани от толкова безсмислени удари в ...бетон. Ако обърнеш нещата - това е все-едно, всеки ден, някой да ти налага с чук юмруците, а ти да се кефиш, че те стават "железни"....

Юмрукът не е интересен. Кажи за най голямото от трите, как можр да се забие без хелметекс.

И какво? Предал урок по карате на мечката. Сега тя ще потренира в гората с другите мечки, ще задобрее и другия път ще види той.

loyola

Мечката чакала да й хвърли малко храна, а той направо й налетял на бой. Мисля си ако това се беше случило у нас, какво ли ще го сполети бедния човечец... в предвид, че за котка дават 2 години, колко ли ще му дадат за мечка?

Върви един човек през пустинята, умира от жажда. Вече три пъти му са се привиждали миражи. И изведнъж не щеш ли - истински оазис с езерце бистра вода. Но стои там един змей и го пази. "Няма как, ще се бия" решил човекът и се нахвърлил върху змея. Три дни и три нощи се били, накрая змеят го повалил и попитал "а бе ти защо ме нападна"? "Искам да пия вода". "Ами пий бе, защо се биеш"? Те това сме хората!

такъв змей. Прав си, че такива сме хората, разказваме небивалици, за да се надсмиваме нечестно над себе си.

LeGrandTulup

Затова сме на върха на хранителната пирамида и сме обсебили планетата. Нашата агресивност, не толкова разума.

Бях чел за един японец, получил 11 дан по карате заради популяризирането му в САЩ (от пети нагоре се дават за заслуги). Та той организирал боеве с бикове. Обикновено ги убивал с един удар.

чел си за Масотатсу Ояма,създателят на Киокушинкай карате. През 50-те посещава САЩ и прави демонстрации на стила си. Коронният номер бил - излизал срещу бик, подобно на испанската корида.Но не убивал бика, а с един саблен удар отсичал единият от роговете му.

Благодаря за инфото!

"Лучше нету карате, чем на поясе ТТ." Пред винкело всички са равни.

Да не си мечка в Япония.

тоя дядка кво се хвали, баба мечка не е могла да му вкара един шамар както трябва и щеше да обере за нула време градината

тя замахнала тож блок гедан бараи после две цукита, влязул и с огоши и я трушнал на замята. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Има два варианта - мечката не е била гладна или японецът е бил кисел. Все пак браво, че я е отказал. а нея е било все едно дали този японец или следващия. Животните са умни и не рискуват излишно.

След, като усетила странен гъдел, мечката се оттеглила, да се посмее на спокойствие.

В Джапанско дори мечките уважават черния пояс по карате. Г-н Миягава и идея си няма какво го чакаше, ако мечката беше нашенска:):):)

И, без майтап, областният управител на Смолян да покани господина да запознае родопските мечки с тайните на каратето - за един-два месеца и проблеми с мечешките набези няма да има. :):):) Да стягат чеверметата за фермера-каратист, да го "мотивират" с някоя бъчва червено вино и стой, та гледай. По-добре агнетата да ги яде носител на черен пояс по карате, отколкото мечките. Пък и той ще оцени преимуществото на чевермето пред салата от моркови и зеле, надявам се.

ВЪЗРАСТТА НЕ Е ПРЕЧКА .... ... АЗ ЛИЧНО ПРЕДПОЧИТАМ БОРДЮРИ - ЩОТО НЕ СЕ ЧУПЯТ ... А ТУХЛИТЕ ПРИ НАС СКЪПИ ...

...И като й шибнах един, тя се ошашави, горката, и попита"Ти защо ме биеш?" А аз й отговорих: "В моя край така правят - изскачаме и пребиваме когото свърнем, без значение жена, дете, нотариус, лекар или учителка...."

Да бе и като се събудилв бил целия в пот ха ха ха ДИР благодарим ви за новината поне с настроение ще започнем деня :))) !!!