Коментари - Говорителят на ЦИК: Къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление? | Днес.dir.bg

Говорителят на ЦИК: Къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление?

Спазваме закона и приемаме решения в рамките на своите правомощия, категорична е Росица Матева

Обратно в новината

Коментари - Говорителят на ЦИК: Къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление? | Днес.dir.bg

Коментари

Киро Идиота... Пристрастен към дрогата от над 20 години. Лежал е поне 3 пъти в психиатрии и лудници за наркоманство. Два пъти в Канада и един път в психиатрията в Дупница. В лудницата в Дупница е лежал 2001г. Преди 3-4 години необяснимо изчезват от психиатрията в Дупница всичката медицинска документация и здравен картон относно лечението на Кирчо. Вследствие на дългогодишната злоупотреба с опиати и наркотици, в Киро се e oтключила шизофрения с пристъпи на агресия и невъзможност за самоконтрол. Говорим за пълна промяна на личността. КироТъпото е с много сериозни психически отклонения, но въпреки това беше насила натрапен и натресен на бълг. народ от американското посолство в София. Дори лично дядо Бидон с деменцията го посочи с пръст и каза "ТОЙ Е". Натресоха ни го Кирчо с мушенгиите и съдействието на Херо Мустафа и нейният прислужник и лакей Мунчо Гадев Крадев(Кауна) от " По пътя на копринката". И една любопитна подробност за КироИдиота, която не се знае от българските робове. През далечната 2000г, когато Киро е лежал в канадска психиатрия за лечение на неговата пристрастеност към кристалите и наркотиците, там на място се е запознал с една канадска наркоманка, татуирана от глава до пети, на име Линда. Малко по-късно тази Линда става законна съпруга на Киро. Семейство за чудо и за приказ - семейство наркомани!

Сега привържениците на хартията се хващат за пищова, че са им били отнети машините... :))) По жалки от вас са само ватниците с външна тоалетна които вярват, че Русия ще спаси света. :))) Иначе точно, че е снимал Хеш Кода стана проблема. Или както каза Бате Делянчо, "процеса по сорс кода" бил снимал и щял да прави ала-бала с него... :)))))))))))

Скоро всички ще се хванем за масата, но виждам, че нямаш достатъчно гънки, че да се разтревожиш

Пък Асанчу Гешефтар Василев щял да гласува в Хюстън където била секцията на НЕКСО.

А да ви кажа В моята флашка пише: Държавна Сигурност или Държавна Собственост ти си избираш.

Проверихте ли в задното изходно отвърстие?

вас докога ще ви правят на оФци?

Това че кака Васка е педераска не е никакъв проблем. В крайна сметка нея я порят отзад, не някой друг. Проблем обаче е, че се отказа лично от майка си и баща си, от семейството и миналото си. В този смисъл кака Васка е боклук. Голям боклук. Ти да се откажеш публично от родителите си!

Комунист и от децата си ще се откаже за пари

става само да си проверяваш торентите. И от глупостите на IT-то по-долу става ясно, че пълни неграмотници проверяват машините.

манипулиране на вота ЗАД камери...хаха от една страна - въвеждане на камери за пръв път от друга страна - поради камерите вотът се компрометира разбрахте ли сега защо е нужна ЛЕПЕНКА за да запушите...допълнете си го вие...:)

с отстояние де... за пръв път за залепили лепенка на камерите, а то хората от кога го правят...тея от електронното управление са много на.....пред...пардон зад с времето !

Причината за Забраната на машини в ЕС: Позволяват лесно Фалшифициране на Изборни Резултати! Не на отделни бюлетини. На Резултатите от изборите!!

толата вода...я да проверя дали имаме де :)

от кога Белгия, Франция и Естония не са в Европа?!

В Белгия с машини се гласува само на местни избори в район Брюксел. За Франция дай доказателства за думите си. Аз твърдя, че няма машини там. Камо ли, пък, Мадуровки

Изгонете ги тези

манипулиране на вота ЗАД камери...хаха

Сега да разобличим "компетентния" IT по-долу/2023-11-03 10:39:53/: 1/ Машинките които купиха да гласуваме са СмартМатик, същите с които прецакаха яко Тръмп на изборите с баба Кица-Хилъри. 2/ По света отдавна признаха, че всичко електронно е най-лесното нещо за всякакви фалшификации. Затова професията ХАКЕР е най-търсената. 3/ Много "компетентни" IT-та вдигаха юнашки джангър за "великия" Изкуствен интелект. Да, да, ама у нас с "изкуствен интелект" СГЛОБИХА няколко изяви на наши ТВ водещи кудето не само ги е нямало, ами не са ги и сънували. Това УГАСИ ентусиазма на мисирките от студията и те спряха да хвалят въпросния "интелект".

Като са само принтери да се броят само отрязаците а САМО ако има съмнение да се сверява с машината

Какви принтери..!?! Аз съм качвал чрез флашка на принтер информация за принтиране, но никога не съм свалял информация от принтер с флашка. Ти да си чувал принтер да приема информация от външно въвеждане, да я разпределя в 1 от 10-15 графи, да доуточнява преференция. Накрая да групира, смята и извежда резултат на база сметки....

не само слонът има памет...но и принтерът...чудя се на кой му е по-лъгъл, пардон, дълъг :)

ППДЕБЪ+ утайките ще бъдат пометени в неделя и то навсякъде, не само в София!

Радваите се че ЦИК спряха машините, защото сега щеше да има хиляди жалби за касиране на изборите. Избегнахме гражданска война.

Я виж ПП ДБ в Велинград как се млатят като скотове пеперастите.

Защо са Ви компютри, като има хартия . А на нея всеки, който иска си пише каквото иска . Видяхме го на разни клипове, нали? Или и те са хакнати?

Който малко разбира от компютри, знае че ни правят на глупаци. Има говяла разлика между компютри и компоти . Тези лелки знаят как се правят компоти. И това е жалко.

Абе, те и Израел имаха една супер ограда, която се управлява от компютър... Но хакнаха компютъра и супер оградата стана просто купчина тел. Толкова за безкрайната "сигурност " на компютаризираните методи

Очаквах, че за толкова време вече са си изчистили версията, а тя се закопава все повече в противоречия. По-добре мълчи, че колкото повече говориш по-зле изглеждаш.

всеки избор с нов софтуер...

същите...ще кажеш :) харема, обора, курника...

Шилo

Чула бабата че съществуват някакви "флашки" и почва да кудкудяка: "флашката", "флашката"... А тя знае за компютрите толкова, доколкото да си пусне някой пасианс. Клети некадърници!!! ЗАКРИВАЙ!!!

Нали базират действията си на доклада от ДАНС. Представям си, че в нормална държава, ако такава флашка съществува, то тя отдавна трябваше да е иззета. Да питат ГДБОП кое къде е, защо питат аудиторията?

Които никой не е поръчвал а се появиха незнайно откъде. Може би флашката на Зам. министъра е била за тях?

скрита е на сигурно в главата му, там има място за нея

2+2, братя българи. Мадуровките не се стопанисват от ЦИК. Цялата схема около машините е много мътна и бъка от възможности за злоупотреба. Първо, машините се конфигурират от частни лица, които работят за други фирми и просто свършват една работа за ЦИК. Да, но как може да сме сигурни, че те ще са лоялни на ЦИК и България, а не на някой си там - я шефа във фирмата, за която работят постоянно, я на този, който ги е лансирал на ЦИК, трето - може просто да, са загазили и да са изнудвани, от този който ги е пратил в ЦИК. Второ, машините стоят в частен склад което само по-себе си е скандално. Частна фирма има по-бърз и лесен достъп до машините, отколкото държавната агенция ЦИК. Къде е гаранцията, че частната фирма няма да злоупотреби с това огромно предимство?? Да добавя, че фирмата, собственик на склада, е близка до Прокопиев. А, Прокопиев е създадателят и финансист на ДБ и ПП.. Само тези факти са достатъчни да се прекрати порното с машините, поне докато ЦИК не си намери склад и програмисти, които да са на щат в ЦИК. Сега, след като се виждат тези факти в последователност, жълтопаветните пак ли не виждат проблем, опасност за влияние на частни фирми и олигарси върху изборите?? Нали са много умни, обаче тази елементарна логика все не могат да я видят и схванат

Всеки гледа машините и кода, но голямата заигравка е във флашката, която "налива" информацията автоматично в компютрите на ЦИК. Тази флашка не може да се види има ли на нея програма, каква е и прочие. Не случайно Харвардските измамници ревнаха на умряло на миналите избори, когато имаше идея разписките от машините да се броят ръчно и да се вписват ръчно в протокол. Най-голямата лъжа за машините е, че били принтери... Да, бе, да. Докато има качване на резултати електронно в системата на ЦИК - тези машини и флашките им са повече компютри, отколкото принтери. Един път качени в системата на ЦИК, никой не се занимава да направи сверка на каченото ОТ ФЛАШКАТА В КОМПЮТЪРА НА ЦИК с хартията в урната. А когато говорим за големи избирателни секции - с по 1500-2000 човека, още по-малко вероятно е някой да забележи нещо или да се рови в каченето в ЦИК и дали съвпада с хартията..и т.н

Успокои се малко! В САЩ гласувам със същите машини! Мадуро се отказа от тях, понеже бе успя да фалшифицира изборите, чрез тях, ако не си разбрал! Първо се опитай да намериш САЩ на картата, а след това пиши такива дълги постове.

Щом си гласувал в Щатите, трябва да знаеш, че там няма флашка, с която се прехвърля резултата. Както и няма частен склад, в който стоят машините. Също софтуера не се инсталира от никому известни "ИТ специалисти"

Добре, че си ти за да ме информираш за САЩ!!! Ти някога бил ли си там???

Да, бил съм там, льольо. То да не е някъде на друга планета. И на Теnt cities се нагледах и вече не ми е някаква особена тръпка САЩ. Я, кажи в кой щат гласува с машина - да ти кажа как се отчита резултата

Не! На мен не ми се случи това. Боже, на теб ли ти се е случило.? Съжалявам. Стой си в БГ - тук е бедно, но поне не те "чекнат" араби по"лайняни" дупки. А и с бай Джо Алцхаймерът нещо не вървите напред

След записа с хартиеното гласуване сега няма ли да го отмените? С машините е уж потенциално проблем, а с хартията е фактически, кое има повече истина?

Хак за хаканите машини.

Само един въпрос. Защо на първите избори с машини определени чегъртачи не разрешиха да се сравнят бюлетините и разписката. По голямо доверие от това в машините нямаше как да се изгради за бъдещо гласуване. Значи още от тогава е било ясно, че става Ала Бала

в тъпата ти кратуна ма, виж каква тъпа селска муцуна имаш. Хайде, марш!

Де е флашката с кодовете бре серсем.

Калинките от ЦИК са за уволнение, съд и затвор

Май ти си за затвора!

Шилo

Как точно са го спазили? Като забраниха машините заради липсващ сертификат, срокът за издаването на който е 17 ч. на следващия ден? Това е все едно тебе днес да те арестуват за изнасилване, защото може утре да изнасилиш някоя бабичка.

Процедурата е нарушена и не е отразена в доклада на МЕУ към ЦИК. Мой приятел адвокат атакуваше процедурата при употреба на акохол от водач на МПС и актовете падаха в съда. Така че ЦИК Съвсем правомерно са спряли машините.

В Неделя ще гласувам за Ваня и вече чакам снеговете в САЩ и Канада, купих си сезонна карта за ски влековете на Банф и Монтремблан, време е снеговете да започват за да не се пързаляме на изкуствен сняг. Това ми е голямата грижа за сега, Май отново ще съм на линия на морето в Гърция. В България скоро оправия не очаквам.

Ами те всички хардкор путинофили са за нея - Сидеров, Малинов, Корнелия... Ти какво дириш в тези сатанистки държави като си за нея?

За комунистическо-ДС отрочета не мога да гласувам, останала ми съвест, за разлика от теб. Келеша се уплаши и избяга от дебат. До кога крадливи калинки като него ще управляват София? BTW след повече от 30 години живот в САЩ, мога да те уверя, че такива като него, когато се опитват от частен бизнес да се пренасочат на заплата в 99% от случаите нямат никакъв успех, защото това означава, че са некадърни или отиват там за да крадат.

що бе, гласувай за мен бе, така хубавото те праскам в гъза, бе Bad Face

В Природата няма равенство, няма независимост. Силният води, побеждава, командва. Щом разберете това, ще ви е по-лесно да преминавате през уйдурмите на некадърните управници, доктори и останалите шматки.

ВСИЧКИ БЕДИ ТРЕВОГИ НА БЪЛГАРИЯ ИДВАТ ОТ ЗАПАД, СЕВЕРОЗАПАД И ЮГОЗАПАД! От там са 99% от грабителите, установени в софия и с делегирани правяо от техните простовати подпори! Ето го поредното доказателство, след чичо ви Цеко: И в монтанското село Стубел член на СИК опитва да попълни празни бюлетини На записа се вижда как мъж и жена от секционната избирателна комисия се опитват да убедят останалите, че трябва сами да попълнят пуснатите празни 74 бюлетини, които по закон са недействителни. Други двама отказват да се съгласят с предложението. Жената, която настоява за поправяне на бюлетините, все пак успява да отбележи преференция в една от тях, но е спряна от останалите. Така недействителните гласове в Стубел е 89.

Правителството на ПП ДБ е поставило охрана на Министъра на ЕУ и го пази от.... себе си. Тия са невменяеми.

Много хора се съмняваха че става ала-бала с машините, но сега стана ясно как се прави. Министър Йоловски е заявил пред куп институции че няма да сертифицира машините заради неоторизирана намеса на Зам. министъра в процедурата. ДАНС са си свършили перфектно задълженията.

Писна ми от глупави коментари и прост премиер! Има решение на Вас! Правилно са отменили машинното гласуване! И министър и зам министър трябва да са уволнени, щото нямат право да си прехвърлят права

Ей ЦИК , да не правите ала бала с машините

след като видяхме как се правят избори вече не вярваме и в хартиеното гласуване. ЦИК не е независим орган и следва да се разпусне веднага след изорите. Прекалено много струвате на данъкоплатеца. Много хора заради вас не излязоха да гласуват щото не вярват на хартията и се оказа, че с право. Не знам защо още изборите не са касирани? Ние бананова република ли сме или европейска страна? Очевидна е лекотата с която се фалшифицира бюлетини и действителни такива стават недействителни и обратно. В над 500 секции камерите не са работили, а в над 1000 са ги спрели в някакъв момент. Как да сме сигурни, че гласът ни е правилно отчетен> Айде ЦИк да каже. Нали с машините не можело гражданина да провери как е протекъл вота му. Аз искам да съм сигурен как е протекъл моя вот?

Как Сиела инсталира софтуера на машините? Твърди се, че машините не могат да работят в мрежа. Но как тогава се инсталира софтуера?? В България има около 10,000 машини. Всяка седи опакована в стреч фолио в склада на Сиела. Ако няма мрежа, би следвало всяка машина да се разопакова, включи, вкара флашка, да се пусне програмата за инсталиране. Самото инсталиране може да е 3 мин, но съпътстващите процедури отнемат поне още 7-8мин. Според мен и повече. Значи 10,000 машини по 10 минути на всяка (при това ако не се почива, не се почесват и не пикаят) - прави 100, 000 мин в най-добрият случай... 100,000 минути са 1667 часа... Според вас колко ИТ имат на разположение в Сиела, та в рамките на 2-3 дни да се инсталират 10,000 машини Или, по-вероятно, машините имат опция да работят в мрежа. И не е казано, че имат уи-фи като на телефоните...

ходи се на място.

Ако Сиела намери за работата 50 ИТ специалиста - пада се по 200 машини на специалист. По 10 мин на машина, което ми се струва много малко, прави 2000 минути. Това са 33 часа и половина за един човек, ако не почива нито секунда. Но тук идва въпросът - Сиела тия специалисти от кол и въже ли ги събира? Как се проверяват тия хора? Или намира първите 50-100, които се вържат и готово?? Трябва да се каже официално колко човека инсталират софтуера и какви са тези хора! От къде са взети, кой ги е организирал, за кого работят по принцип...

Ще гласувам срещу ДБПП и тяхната сглобка. Ще гласувам с хартия срещу машините.

Ти явно си изявен нгаждач ! Ела да ти го нагодя в дирника ! Гнусен амбреаж !

Аз лично ще гласувам за българинът Васил Терзиев срещу циганката Ваня Яшарова. Ще гласувам за европейска, а не азиатско-путлерастка столица. Който иска цигани да си ги гледа вкъщи!

държавата страда от тъпи хора като теб, които гласуват на пук против нещо си. Изборите трябва да са израз на положително поведение, ане на отрицателно

Заради една тъпа и провалила се адвокатка нямаше машинно гласуване ! Тъпа патка ! Дано умреш в мъки ! Само това заслужаваш !

всичко ще ти се върне

да не доживееш да го видиш

Статията и коментарите показват тоталното неразбиране на системите и принципите на удостоверяване на данни (включително изпълним код). По принцип НАЙ-СИГУРНАТА система е ОТВОРЕНАТА. Кой каквото ще да снима, това няма как да компрометира една програма (и съответно машината на която тази програма работи). Софтуерът трябва да е ПУБЛИЧЕН. Така всеки може да го разгледа, а който има нужните знания и да го разбере. Също така всеки може да изчисли хеш-кода на публукувания и проверен софтуер и ЧАК ТОГАВА има смисъл да сравнява този хеш-код с изписаното на дисплея на машината за гласуване. Всякакви "тайни" и "скрити" софтуерни решения ще оставят съмнение, че създателят им е направил волна или неволна грешка, която да води до грешни или дори манипулирани резултати, И да - тези машини са просто едни принтери, в които се събира информация за отпечатаните листчета. Това очевидно улеснява процеса на преброяване, а също така прави невъзможно издаването на "невалидна" бележка (както може да стане с ръчно попълнена бюлетина), От десетилетия се знае, че в комисиите НАРОЧНО се увреждат бюлетини в процеса на преброяване, за да станат "неудобните бюлетини" невалидни. С машинно гласуване това няма как да стане. Освен това снимането на попълнени бюлетини в тъмната стаичка улеснява контролирания вот. Това не е толкова лесно при машинното гласуване.

Как може да е принтер, щом складира информация, обработва я и прави изчисления, които накрая се компилират в електронен протокол. В допълнение има и флашка към машината, на която се свалят резултатите.... Какъв е тоя суперпринтер с качества на компютър?

Както вече написах, от коментарите си личи ТОТАЛНАТА ТЕХНИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ.

Ти наистина си в каменната ера, човече. Всички по-сериозни принтери и копирни машини, които производителите често дават на изплаюане имат тези функции. И Потребителят така и плаща, на брой копия, има и протокол, в който се вижда къде, какво кога е отпечатано, а ако им сложиш и по-голяма памет, пазят с месеци дигитален вариант на всичко преминало през принтера/скенера/копира!!!

Председателката на ЦИК е с тотална техническа неграмотност,ти говориш за коментиращите.

кво значение има тоя хеш. Даже и изпълнимия код да не се променя. Какво гарантира, че данните които се записват в базата не могат да се промянят директно, от друго устройсто и код вградено още от производителя в САЩ.

Ами като не знаеш как се пише програма, която да си контролира интегритета на данните, значи няма какво да коментираш.

Какво пречи да се преброят ръчно бележките от машината и да гръмне скандал ако има несъответствие между машинните протоколи и ръчното броене?!

Илиян Илиев

Тъпчо ! Как един от вас не се сети , че данни може да се променят в ЦИК , а не в машината ! Как някой не ревна за софтуера който ползват ЦИК , а все машините са ви виновни !

щото няма такова животно

тя базата не моге да си гарантира интегритета на 100%. Обаче, ти ще напишеш допълнителна програма, която го гарантира.

мой човек, може да се мислиш за специалист, обаче ти си крайния потребител в тая система.

доказва, че с отдалечен достъп явен или скрит може да гарантира интегритета на данните. Генийче брат.

Най-големият проблем при мадуровките е, че софтуера се инсталира от ЧАСТНА ФИРМА!! Като цяло - частници да правят избори е скандално и не разбирам как един средно интелигентен човек би могъл да е доволен от това, да му харесва! Като добавим, че Сиела е близка до Прокопа, а той е финансовият стълб на ПП и ДБ ..... Че то и с две мозъчни клетки да си - фактите ще ти избодат очите

Всички сме частници!!! Дори агентите на ДАНС и те са частници. Частни лица, на които им се плаща по договор да си вършат работата. Ако си вербуван добре, без значение дали в Сиела или в ЦИК, все ще извършиш мръсотията. Големият въпрос е "Как е по-трудно?". Е - с машините е много по-трудно да направиш измамата.

Кой обслужват невалидните бюлетини и по(д)правянето на протоколи? Тези, които не искат машините! Там невалидни бюлетини и драскане в протоколите няма!

В съюзи машини не се ползват.

Причината: Позволяват лесно Фалшифициране на Изборни Резултати! Не на отделни бюлетини. На Резултатите от изборите!

Видя,как се фалшифицират изборите в България.Тази да си подава оставката.

Да подчертая че свето не в само посолството на УСА. Ако имаше намеса вече да ни пишат и по Русия....шеха да се възползват.

Провали първия тур на изборите.Над 400000 недействителни бюлетини,това означава ,че е отнет вота на 400000 гласували.И има наглостта да говори?!

Предполагам че имаш източник на тази лъжа?

На недействителните бюлетини е 412701 или 15,46%. И точно ЦИК обяви тази информация.

Значи признават бройки сами. Така и с какво са виновни те че малоумници незнаят как да гласуват? По какъв начин признатото от тях е свързано с твоята лъжа че ЦИК е виновен?

Защо държавите от ЕС са Забранили машинно гласуване? Забрана! Не е Разрешено с машини! Опасни са за изборният процес! Машините Позволяват Фалшифициране на изборни проценти и са ЗАБРАНЕНИ !!! ...... Защо Само ПП ДБ натискат да се използват Машини за гласуване които Позволяват Фалшификации на Избори?

То в Борован се видя хартията колко е "безопасна" :)

С машините се Фалшифицират Проценти от вота с няколко клика , а не отделни бюлетини.

Моля пояснете процедурата "с няколко клика". Имате ли конкретни примери ?

Правилен въпрос. +

ЦИК саботира машинното гласуване! Шефът на Сиела: ============================================================================================================================ "Машините работят с едни ролки от хартия 12 мм в диаметър. От ръководството на ЦИК са поръчали на БНБ не 12 мм, не 17 мм, което е максимумът, а 25,5 мм. Това стана на предишните избори през април, казахме, че не може и не трябва, че поврежда машините и на тези избори отново, въпреки че имаха предостатъчно време, те поръчаха пак 25,5 мм", обясни Тодоров в интервю за БНТ. "Непрекъснато им се казва (на ЦИК), и пълно мълчание", посочи Тодоров. По думите му ръководството на ЦИК провежда стандартна политика срещу машинното гласуване. През октомври 2022 г. заради проблеми с печата само 2 машини са излезли от строя. През април - дефектирали са 67 машини. "Това е държавно имущество за много милиони. И то чрез тези нестандартни ролки се поврежда", посочи Тодоров и добави, че тази нестандартна хартия е и по-дебела, отколкото трябва, а броят на развалените машини ще нараства експоненциално. "Това е все едно на бензинова кола да сложиш дизел", даде пример той. Напоследък се създават все повече и повече проблеми пред машинното гласуване. "По наши лични изчисления 3-5% от гласовете се манипулират", когато не се гласува с машини, посочи още Тодоров. Според него в случая с отмененото от ЦИК машинно гласуване е нямало проблем "шефката на ЦИК да вдигне телефона и за каже: Г-н Министър, вземете го подпишете вие това писмо за съответствие". "Зам.-министър удостовери и през април, добре, че никой не атакува изборите пред Конституционния съд, сега щяхме да имаме касирани избори", обясни още Тодоров. ==================================================================================================================== ЦИК и ДАНС са за затвора!

Тази защо не е в затвора?

Казва ти факти а ти понеже си магистрална и тя не иска да те наеме решаваш да си откъснеш круша за самоуспокоение.......горо доле така глупаво може да се преведе казаното от Академичка.

ГЕРБ и ДПС фалшифицираха изборите с бюлетините ,сега ПП да си го върнат у да фалшифицират с машините.Е,кой е по тауикат?

Няма отговори от ПП ДБ защо незаконно е повторен Процеса на сваляне данни от машините на 25 Октомври? По желание на зам. Министър на ПП ДБ ! ...за да снима целият процес заедно с пароли и кодове за влизане в машините!!? Напълно Незаконно! Казано му е многократно да не Снима....той е продължил!!? Машините са Компрометирани...не бих ги използвал никога!

Коментари - Говорителят на ЦИК: Къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление? | Днес.dir.bg

Говорителят на ЦИК: Къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление?

Спазваме закона и приемаме решения в рамките на своите правомощия, категорична е Росица Матева

Обратно в новината

Коментари - Говорителят на ЦИК: Къде е флашката на зам.-министъра на електронното управление? | Днес.dir.bg

Коментари

Киро Идиота... Пристрастен към дрогата от над 20 години. Лежал е поне 3 пъти в психиатрии и лудници за наркоманство. Два пъти в Канада и един път в психиатрията в Дупница. В лудницата в Дупница е лежал 2001г. Преди 3-4 години необяснимо изчезват от психиатрията в Дупница всичката медицинска документация и здравен картон относно лечението на Кирчо. Вследствие на дългогодишната злоупотреба с опиати и наркотици, в Киро се e oтключила шизофрения с пристъпи на агресия и невъзможност за самоконтрол. Говорим за пълна промяна на личността. КироТъпото е с много сериозни психически отклонения, но въпреки това беше насила натрапен и натресен на бълг. народ от американското посолство в София. Дори лично дядо Бидон с деменцията го посочи с пръст и каза "ТОЙ Е". Натресоха ни го Кирчо с мушенгиите и съдействието на Херо Мустафа и нейният прислужник и лакей Мунчо Гадев Крадев(Кауна) от " По пътя на копринката". И една любопитна подробност за КироИдиота, която не се знае от българските робове. През далечната 2000г, когато Киро е лежал в канадска психиатрия за лечение на неговата пристрастеност към кристалите и наркотиците, там на място се е запознал с една канадска наркоманка, татуирана от глава до пети, на име Линда. Малко по-късно тази Линда става законна съпруга на Киро. Семейство за чудо и за приказ - семейство наркомани!

Сега привържениците на хартията се хващат за пищова, че са им били отнети машините... :))) По жалки от вас са само ватниците с външна тоалетна които вярват, че Русия ще спаси света. :))) Иначе точно, че е снимал Хеш Кода стана проблема. Или както каза Бате Делянчо, "процеса по сорс кода" бил снимал и щял да прави ала-бала с него... :)))))))))))

Скоро всички ще се хванем за масата, но виждам, че нямаш достатъчно гънки, че да се разтревожиш

Пък Асанчу Гешефтар Василев щял да гласува в Хюстън където била секцията на НЕКСО.

А да ви кажа В моята флашка пише: Държавна Сигурност или Държавна Собственост ти си избираш.

Проверихте ли в задното изходно отвърстие?

вас докога ще ви правят на оФци?

Това че кака Васка е педераска не е никакъв проблем. В крайна сметка нея я порят отзад, не някой друг. Проблем обаче е, че се отказа лично от майка си и баща си, от семейството и миналото си. В този смисъл кака Васка е боклук. Голям боклук. Ти да се откажеш публично от родителите си!

Комунист и от децата си ще се откаже за пари

става само да си проверяваш торентите. И от глупостите на IT-то по-долу става ясно, че пълни неграмотници проверяват машините.

манипулиране на вота ЗАД камери...хаха от една страна - въвеждане на камери за пръв път от друга страна - поради камерите вотът се компрометира разбрахте ли сега защо е нужна ЛЕПЕНКА за да запушите...допълнете си го вие...:)

с отстояние де... за пръв път за залепили лепенка на камерите, а то хората от кога го правят...тея от електронното управление са много на.....пред...пардон зад с времето !

Причината за Забраната на машини в ЕС: Позволяват лесно Фалшифициране на Изборни Резултати! Не на отделни бюлетини. На Резултатите от изборите!!

толата вода...я да проверя дали имаме де :)

от кога Белгия, Франция и Естония не са в Европа?!

В Белгия с машини се гласува само на местни избори в район Брюксел. За Франция дай доказателства за думите си. Аз твърдя, че няма машини там. Камо ли, пък, Мадуровки

Изгонете ги тези

манипулиране на вота ЗАД камери...хаха

Сега да разобличим "компетентния" IT по-долу/2023-11-03 10:39:53/: 1/ Машинките които купиха да гласуваме са СмартМатик, същите с които прецакаха яко Тръмп на изборите с баба Кица-Хилъри. 2/ По света отдавна признаха, че всичко електронно е най-лесното нещо за всякакви фалшификации. Затова професията ХАКЕР е най-търсената. 3/ Много "компетентни" IT-та вдигаха юнашки джангър за "великия" Изкуствен интелект. Да, да, ама у нас с "изкуствен интелект" СГЛОБИХА няколко изяви на наши ТВ водещи кудето не само ги е нямало, ами не са ги и сънували. Това УГАСИ ентусиазма на мисирките от студията и те спряха да хвалят въпросния "интелект".

Като са само принтери да се броят само отрязаците а САМО ако има съмнение да се сверява с машината

Какви принтери..!?! Аз съм качвал чрез флашка на принтер информация за принтиране, но никога не съм свалял информация от принтер с флашка. Ти да си чувал принтер да приема информация от външно въвеждане, да я разпределя в 1 от 10-15 графи, да доуточнява преференция. Накрая да групира, смята и извежда резултат на база сметки....

не само слонът има памет...но и принтерът...чудя се на кой му е по-лъгъл, пардон, дълъг :)

ППДЕБЪ+ утайките ще бъдат пометени в неделя и то навсякъде, не само в София!

Радваите се че ЦИК спряха машините, защото сега щеше да има хиляди жалби за касиране на изборите. Избегнахме гражданска война.

Я виж ПП ДБ в Велинград как се млатят като скотове пеперастите.

Защо са Ви компютри, като има хартия . А на нея всеки, който иска си пише каквото иска . Видяхме го на разни клипове, нали? Или и те са хакнати?

Който малко разбира от компютри, знае че ни правят на глупаци. Има говяла разлика между компютри и компоти . Тези лелки знаят как се правят компоти. И това е жалко.

Абе, те и Израел имаха една супер ограда, която се управлява от компютър... Но хакнаха компютъра и супер оградата стана просто купчина тел. Толкова за безкрайната "сигурност " на компютаризираните методи

Очаквах, че за толкова време вече са си изчистили версията, а тя се закопава все повече в противоречия. По-добре мълчи, че колкото повече говориш по-зле изглеждаш.

всеки избор с нов софтуер...

същите...ще кажеш :) харема, обора, курника...

Шилo

Чула бабата че съществуват някакви "флашки" и почва да кудкудяка: "флашката", "флашката"... А тя знае за компютрите толкова, доколкото да си пусне някой пасианс. Клети некадърници!!! ЗАКРИВАЙ!!!

Нали базират действията си на доклада от ДАНС. Представям си, че в нормална държава, ако такава флашка съществува, то тя отдавна трябваше да е иззета. Да питат ГДБОП кое къде е, защо питат аудиторията?

Които никой не е поръчвал а се появиха незнайно откъде. Може би флашката на Зам. министъра е била за тях?

скрита е на сигурно в главата му, там има място за нея

2+2, братя българи. Мадуровките не се стопанисват от ЦИК. Цялата схема около машините е много мътна и бъка от възможности за злоупотреба. Първо, машините се конфигурират от частни лица, които работят за други фирми и просто свършват една работа за ЦИК. Да, но как може да сме сигурни, че те ще са лоялни на ЦИК и България, а не на някой си там - я шефа във фирмата, за която работят постоянно, я на този, който ги е лансирал на ЦИК, трето - може просто да, са загазили и да са изнудвани, от този който ги е пратил в ЦИК. Второ, машините стоят в частен склад което само по-себе си е скандално. Частна фирма има по-бърз и лесен достъп до машините, отколкото държавната агенция ЦИК. Къде е гаранцията, че частната фирма няма да злоупотреби с това огромно предимство?? Да добавя, че фирмата, собственик на склада, е близка до Прокопиев. А, Прокопиев е създадателят и финансист на ДБ и ПП.. Само тези факти са достатъчни да се прекрати порното с машините, поне докато ЦИК не си намери склад и програмисти, които да са на щат в ЦИК. Сега, след като се виждат тези факти в последователност, жълтопаветните пак ли не виждат проблем, опасност за влияние на частни фирми и олигарси върху изборите?? Нали са много умни, обаче тази елементарна логика все не могат да я видят и схванат

Всеки гледа машините и кода, но голямата заигравка е във флашката, която "налива" информацията автоматично в компютрите на ЦИК. Тази флашка не може да се види има ли на нея програма, каква е и прочие. Не случайно Харвардските измамници ревнаха на умряло на миналите избори, когато имаше идея разписките от машините да се броят ръчно и да се вписват ръчно в протокол. Най-голямата лъжа за машините е, че били принтери... Да, бе, да. Докато има качване на резултати електронно в системата на ЦИК - тези машини и флашките им са повече компютри, отколкото принтери. Един път качени в системата на ЦИК, никой не се занимава да направи сверка на каченото ОТ ФЛАШКАТА В КОМПЮТЪРА НА ЦИК с хартията в урната. А когато говорим за големи избирателни секции - с по 1500-2000 човека, още по-малко вероятно е някой да забележи нещо или да се рови в каченето в ЦИК и дали съвпада с хартията..и т.н

Успокои се малко! В САЩ гласувам със същите машини! Мадуро се отказа от тях, понеже бе успя да фалшифицира изборите, чрез тях, ако не си разбрал! Първо се опитай да намериш САЩ на картата, а след това пиши такива дълги постове.

Щом си гласувал в Щатите, трябва да знаеш, че там няма флашка, с която се прехвърля резултата. Както и няма частен склад, в който стоят машините. Също софтуера не се инсталира от никому известни "ИТ специалисти"

Добре, че си ти за да ме информираш за САЩ!!! Ти някога бил ли си там???

Да, бил съм там, льольо. То да не е някъде на друга планета. И на Теnt cities се нагледах и вече не ми е някаква особена тръпка САЩ. Я, кажи в кой щат гласува с машина - да ти кажа как се отчита резултата

Не! На мен не ми се случи това. Боже, на теб ли ти се е случило.? Съжалявам. Стой си в БГ - тук е бедно, но поне не те "чекнат" араби по"лайняни" дупки. А и с бай Джо Алцхаймерът нещо не вървите напред

След записа с хартиеното гласуване сега няма ли да го отмените? С машините е уж потенциално проблем, а с хартията е фактически, кое има повече истина?

Хак за хаканите машини.

Само един въпрос. Защо на първите избори с машини определени чегъртачи не разрешиха да се сравнят бюлетините и разписката. По голямо доверие от това в машините нямаше как да се изгради за бъдещо гласуване. Значи още от тогава е било ясно, че става Ала Бала

в тъпата ти кратуна ма, виж каква тъпа селска муцуна имаш. Хайде, марш!

Де е флашката с кодовете бре серсем.

Калинките от ЦИК са за уволнение, съд и затвор

Май ти си за затвора!

Шилo

Как точно са го спазили? Като забраниха машините заради липсващ сертификат, срокът за издаването на който е 17 ч. на следващия ден? Това е все едно тебе днес да те арестуват за изнасилване, защото може утре да изнасилиш някоя бабичка.

Процедурата е нарушена и не е отразена в доклада на МЕУ към ЦИК. Мой приятел адвокат атакуваше процедурата при употреба на акохол от водач на МПС и актовете падаха в съда. Така че ЦИК Съвсем правомерно са спряли машините.

В Неделя ще гласувам за Ваня и вече чакам снеговете в САЩ и Канада, купих си сезонна карта за ски влековете на Банф и Монтремблан, време е снеговете да започват за да не се пързаляме на изкуствен сняг. Това ми е голямата грижа за сега, Май отново ще съм на линия на морето в Гърция. В България скоро оправия не очаквам.

Ами те всички хардкор путинофили са за нея - Сидеров, Малинов, Корнелия... Ти какво дириш в тези сатанистки държави като си за нея?

За комунистическо-ДС отрочета не мога да гласувам, останала ми съвест, за разлика от теб. Келеша се уплаши и избяга от дебат. До кога крадливи калинки като него ще управляват София? BTW след повече от 30 години живот в САЩ, мога да те уверя, че такива като него, когато се опитват от частен бизнес да се пренасочат на заплата в 99% от случаите нямат никакъв успех, защото това означава, че са некадърни или отиват там за да крадат.

що бе, гласувай за мен бе, така хубавото те праскам в гъза, бе Bad Face

В Природата няма равенство, няма независимост. Силният води, побеждава, командва. Щом разберете това, ще ви е по-лесно да преминавате през уйдурмите на некадърните управници, доктори и останалите шматки.

ВСИЧКИ БЕДИ ТРЕВОГИ НА БЪЛГАРИЯ ИДВАТ ОТ ЗАПАД, СЕВЕРОЗАПАД И ЮГОЗАПАД! От там са 99% от грабителите, установени в софия и с делегирани правяо от техните простовати подпори! Ето го поредното доказателство, след чичо ви Цеко: И в монтанското село Стубел член на СИК опитва да попълни празни бюлетини На записа се вижда как мъж и жена от секционната избирателна комисия се опитват да убедят останалите, че трябва сами да попълнят пуснатите празни 74 бюлетини, които по закон са недействителни. Други двама отказват да се съгласят с предложението. Жената, която настоява за поправяне на бюлетините, все пак успява да отбележи преференция в една от тях, но е спряна от останалите. Така недействителните гласове в Стубел е 89.

Правителството на ПП ДБ е поставило охрана на Министъра на ЕУ и го пази от.... себе си. Тия са невменяеми.

Много хора се съмняваха че става ала-бала с машините, но сега стана ясно как се прави. Министър Йоловски е заявил пред куп институции че няма да сертифицира машините заради неоторизирана намеса на Зам. министъра в процедурата. ДАНС са си свършили перфектно задълженията.

Писна ми от глупави коментари и прост премиер! Има решение на Вас! Правилно са отменили машинното гласуване! И министър и зам министър трябва да са уволнени, щото нямат право да си прехвърлят права

Ей ЦИК , да не правите ала бала с машините

след като видяхме как се правят избори вече не вярваме и в хартиеното гласуване. ЦИК не е независим орган и следва да се разпусне веднага след изорите. Прекалено много струвате на данъкоплатеца. Много хора заради вас не излязоха да гласуват щото не вярват на хартията и се оказа, че с право. Не знам защо още изборите не са касирани? Ние бананова република ли сме или европейска страна? Очевидна е лекотата с която се фалшифицира бюлетини и действителни такива стават недействителни и обратно. В над 500 секции камерите не са работили, а в над 1000 са ги спрели в някакъв момент. Как да сме сигурни, че гласът ни е правилно отчетен> Айде ЦИк да каже. Нали с машините не можело гражданина да провери как е протекъл вота му. Аз искам да съм сигурен как е протекъл моя вот?

Как Сиела инсталира софтуера на машините? Твърди се, че машините не могат да работят в мрежа. Но как тогава се инсталира софтуера?? В България има около 10,000 машини. Всяка седи опакована в стреч фолио в склада на Сиела. Ако няма мрежа, би следвало всяка машина да се разопакова, включи, вкара флашка, да се пусне програмата за инсталиране. Самото инсталиране може да е 3 мин, но съпътстващите процедури отнемат поне още 7-8мин. Според мен и повече. Значи 10,000 машини по 10 минути на всяка (при това ако не се почива, не се почесват и не пикаят) - прави 100, 000 мин в най-добрият случай... 100,000 минути са 1667 часа... Според вас колко ИТ имат на разположение в Сиела, та в рамките на 2-3 дни да се инсталират 10,000 машини Или, по-вероятно, машините имат опция да работят в мрежа. И не е казано, че имат уи-фи като на телефоните...

ходи се на място.

Ако Сиела намери за работата 50 ИТ специалиста - пада се по 200 машини на специалист. По 10 мин на машина, което ми се струва много малко, прави 2000 минути. Това са 33 часа и половина за един човек, ако не почива нито секунда. Но тук идва въпросът - Сиела тия специалисти от кол и въже ли ги събира? Как се проверяват тия хора? Или намира първите 50-100, които се вържат и готово?? Трябва да се каже официално колко човека инсталират софтуера и какви са тези хора! От къде са взети, кой ги е организирал, за кого работят по принцип...

Ще гласувам срещу ДБПП и тяхната сглобка. Ще гласувам с хартия срещу машините.

Ти явно си изявен нгаждач ! Ела да ти го нагодя в дирника ! Гнусен амбреаж !

Аз лично ще гласувам за българинът Васил Терзиев срещу циганката Ваня Яшарова. Ще гласувам за европейска, а не азиатско-путлерастка столица. Който иска цигани да си ги гледа вкъщи!

държавата страда от тъпи хора като теб, които гласуват на пук против нещо си. Изборите трябва да са израз на положително поведение, ане на отрицателно

Заради една тъпа и провалила се адвокатка нямаше машинно гласуване ! Тъпа патка ! Дано умреш в мъки ! Само това заслужаваш !

всичко ще ти се върне

да не доживееш да го видиш

Статията и коментарите показват тоталното неразбиране на системите и принципите на удостоверяване на данни (включително изпълним код). По принцип НАЙ-СИГУРНАТА система е ОТВОРЕНАТА. Кой каквото ще да снима, това няма как да компрометира една програма (и съответно машината на която тази програма работи). Софтуерът трябва да е ПУБЛИЧЕН. Така всеки може да го разгледа, а който има нужните знания и да го разбере. Също така всеки може да изчисли хеш-кода на публукувания и проверен софтуер и ЧАК ТОГАВА има смисъл да сравнява този хеш-код с изписаното на дисплея на машината за гласуване. Всякакви "тайни" и "скрити" софтуерни решения ще оставят съмнение, че създателят им е направил волна или неволна грешка, която да води до грешни или дори манипулирани резултати, И да - тези машини са просто едни принтери, в които се събира информация за отпечатаните листчета. Това очевидно улеснява процеса на преброяване, а също така прави невъзможно издаването на "невалидна" бележка (както може да стане с ръчно попълнена бюлетина), От десетилетия се знае, че в комисиите НАРОЧНО се увреждат бюлетини в процеса на преброяване, за да станат "неудобните бюлетини" невалидни. С машинно гласуване това няма как да стане. Освен това снимането на попълнени бюлетини в тъмната стаичка улеснява контролирания вот. Това не е толкова лесно при машинното гласуване.

Как може да е принтер, щом складира информация, обработва я и прави изчисления, които накрая се компилират в електронен протокол. В допълнение има и флашка към машината, на която се свалят резултатите.... Какъв е тоя суперпринтер с качества на компютър?

Както вече написах, от коментарите си личи ТОТАЛНАТА ТЕХНИЧЕСКА НЕГРАМОТНОСТ.

Ти наистина си в каменната ера, човече. Всички по-сериозни принтери и копирни машини, които производителите често дават на изплаюане имат тези функции. И Потребителят така и плаща, на брой копия, има и протокол, в който се вижда къде, какво кога е отпечатано, а ако им сложиш и по-голяма памет, пазят с месеци дигитален вариант на всичко преминало през принтера/скенера/копира!!!

Председателката на ЦИК е с тотална техническа неграмотност,ти говориш за коментиращите.