Говорител на талибаните: Жените губят стойност, ако мъжете им виждат лицата на обществени места

Международният наказателен съд трябва да започне наказателно преследване срещу лидерите на талибаните за престъпления срещу човечеството, заяви специалният пратеник на ООН Гордън Браун

Обратно в новината

Коментари - Говорител на талибаните: Жените губят стойност, ако мъжете им виждат лицата на обществени места | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За да са честни мъжете, тогава и те трябва да ходят забулени като жените по улиците : D

" Международният наказателен съд трябва да започне наказателно преследване срещу лидерите на талибаните за престъпления срещу човечеството, заяви специалният пратеник на ООН Гордън Браун " Ще пратят американците да ги арестуват ли ? Това вече го гледахме !

Вие от ЕС на талибаните може само духова музика да им предложите и то такава,че диафрагмите ви да слезнат в ПУ.....е,защото топки отдавна нямате....

Ве чудя се като "хората" толкова искали шериат и така им харесва, що 4 от 5 заловени буса с мигранти са афганистанци ?! Що не си стоят в чудесната си ислямска родина и не си живеят в средновековието следвайки шериата , ами тръгнали да се бутат по Германия, Холандия и Дания - в тези развратни християнски републики ?

къде са сега борците за права на жените или тези за истанбулска конвенция . нещо много вяло протестират заради това което се случва там

Атон е религиозна общност, място на църкви и манастири. Там няма семейства, там не се женят и не раждат деца. И ти сравняваш тази религиозна общност и твърдиш че е същата като в държавата Афганистан. Да ти кажа в църква по принцип не може да се влиза и по гащи и гол- ама за тебе сигурно и това е дискриминация същата като в Афганистан. Между другото по бермудки не те пускат да ходиш да се катериш на Еверест- ама и това е дискриминация нали? Това слугите на Русия всячески се опитвате да оправдаете религиозните извращения на всякакви подобни държави. По същия начин се опитвахте да оправдаете побоищата и убийствата извършвани от иранската нравствена полиция.

Ти щото знаеш какво става в Атон. Вътрешен си, а

А на западните разпоретини ако не им се виждат ПВЦ-цицките или увисналия гАз, губят стойност на пазара и се обезценяват!

Или може би и ти си я намъкнал с хиджаб и всеки ден я биеш ако си позволи дори да го смъкне мъничко?

Така говоря само с твойта майка, паляк превъзбуден ...

Така ама то как човек да види и да се харесат с девойката , и те клатят без да им дреме с какъв орел са в леглото . То като им знам хубавиците какви ще са …

Ако им се види друго нещо на обществено място - тогава им се губи всичко. А лицето задължително трябва да се види - хем виждаш женската красота, хем да не стават грешки от вида мъжко/мъжко…

Прави са чалмите, жените трябва да правят само кавалчоци, докато им се вижда лицето.

Това значи ли, че мъжете нямат никаква стойност, щото нали им се виждат на тях грозните мутри?! Или поне тези афганистанци, които са тук в Европа нямат никаква стойност.

Добра логика

А това значи ли, че си дeбил? Откога стойността на мъжа и жената се изчислява в една и съща валута?

А православната църква кога ще се извини на жените? И в момента една родилка се смята за мръсна до 40 ден и и се чета чиста молитва на детето и на нея. Помня как с бебе на ръце попа като чу, че съм мръсна, почти откачи. Дръпна ме рязко, скастри ме и ме изведе от църквата, а после ме въведе в храма за да ме пречисти. Нямам думи!

А ти що дириш в църквата, като не си запозната с канона? Или - защото приятелките ходят? Те приятелките и изневеряват и затова трябва така да правим нали, да не сме по-назад? Значи има не само ганювци, но и ганювици.

Ти що дириш, човекомразецо? Или ти си същия като грубите попове, които са превзели църквите почти навсякъде? Говоря за отношение, към жена, към майка с дете на ръце. Ти като спазваш канона, сигурно така се отнасяш и към жена си и го одобряваш! Сигурна съм, че щеше да скочиш на попа като озверял, ако така се беше отнесат към дъщерята ти.

Не знам някъде да пребиват и да застрелват хората защото не спазват християнските религиозни норми. Това че назад през вековете са горили еретици на клада означава ли че е същото и в 21-ви век?????

Не си чул, може би ще се чуе след 50-60 години за това, което става днес

Правителството на талибаните също така твърди, че е унищожило "злините" да се пие алкохол и богати или влиятелни мъже да използват момчета за забавление, най-вече за танци и сексуални дейности. .......... =>=>=>=> Защо злините е поставено в кавички, не е ли това действително зло?

Забулена жена -???? Не забулена- ??? Коза-??? Овца-??? Да си знаят другарите.

"Наредбите на шериата са издадени преди 1400 години и те все още важат", подчерта той. Далеч ше стигнат тия... Ха-ха.

Абе сигурен съм, че там няма прайд или Златки и Николети.

Те искат само мъже да виждат ама пусто трябва и да се размножават. Жените само за това ги използват и да ги обслужват. През другото време излизат с мъже. Иначе хомосексуализма се наказва ама не като всички са такива

Да отидат в Гвинея за обмяна на опит.

Евала! Най-ме кефи експертното мнение на религиозните "учени", бахахахсхса! Скоро и при Путлер! :)

Това си е чисто обезличаване на афганистанките и жените като цяло.

СЕ ВЪВЕДЕ В БГ ПРЕДСТАВЯМ СИ КАКВА СТОЙНОСТ БИХА ИМАЛИ ЖЕНИТЕ !!!!!

Какво са ги увили жените, Приличат на палатки... И това в ХХI век... Талибани....

така по-лесно и по-скромно ходят по голяма нужда, в корана е обяснено.

"религиозните учени" казали...? "Наредбите на шериата са издадени преди 1400 години и те все още важат"??? Тия са по-зле и от нашите вгъзрожденци..

Ние за Афганистан сме се загрижили, а ей го Атон! Там женски крак не може да стъпи. Защо? Какво налага църквата? Разделение? В 21 век.

Мда, доста добро вклюване. Тотална отживелица от средновековието е вярването че ендо място не може да е духовно, ако има женско присъствие.

Атонските монаси да са пребили или убили някоя жена задето си е позволила да стъпи там.

Като не си чул това оправдава ли подобно поведение от църквата в 21век? С какво жените са по нисши от мъжете? И само да добавя, че съм мъж и съм консервативен човек, но смятам, че хората са равни и всички имат равни права. Това в Атон Вие как го определяте?

Ми не си чул. Това е затворена еднополова общност

питекантропи.

САЩ се опитаха да променят и подобрят средата, но когато те самите не са узрели за по добър живот, страдат жените и децата, а физически силните мъже упражняват примитивизъм над слабите. Горките хорица…

Тия ако приемат православието са готови за Израждане. Бой, е..н и руска музика! Това е изворът на щастие за всяка патриотична хетеросексуална българка!

А когато ходят на хаджилък, защо не им е позволено да покриват лицата си? Мъжете по висши ли се имат от Господ? Луди, луди за връзване са тия.

Не са им чак толкова грозни жените в Афганистан.

Чудя се как ли се сравнява стойността на жените и мъжете. И как се оценяват… Но предполагам, ако задам тези въпроси в Афганистан, ще ми сложат въже около врата

Тия са много зле тама. Масово изпушване...

Ако им се виждат циците и задника имат стойност повече от коза.

Но тогава и блеят повече от обикновено.

Едва ли.За арабите козата е свещена:))))

Има ги тук,има ги там…Винаги има някои комплексирани идиоти,които искат да казват на другите колко струват,какво да правят,как да го правят.И да задоволяват извратените си нужди да наказват,унижават и убиват.И всичкото това под знака на религията и в името на Господ!

Абе нема ли кой да ги вкара тия талибани в ЕС.Стига са разрушавали евроценостите ни,обезпокоен съм от това.Крайно време е да вземат публично отношение,видните ни интелектуалци като Соломон Паси,Плевнелиев,Иво Инжев и други

Говорителка на талибаните ли е на снимката?

Тя де, не я ли позна?

Важно е да има отвори около устата и задните части...дрyгото може да e покрито с пет ката дрехи

И според руските подбори защитаващи Русия- това са много правилни и много добри ценности. Забележете- официално талибаните обясняват че жената е просто някаква вещ. Та да питам защитниците на Русия и талибаните- щото много добре помня как ги възхвалявате- вие така ли се държите с майките си жените си и сестрите си?

Каква е връзката на тази новина, за талибаните в Афганистан, дошли на власт след изтеглянето на САЩ, с Русия? Или умно-красивите тролове толкова си можете и всяка тема се върти около това?

Че вие слугите на Русия непрекъснато им ръкопляскахте. И непрекъснато давате за пример как храбрите и добрички талибани Били изгонили американците. Другата връзка е любовта ви към всякакви диктатури включително религиозни такива. Ама иначе сте защитници на православието.

Талибаните обявили ли са ценоразписа, как се котират жените спрямо кокошка, овца и крава?

Комплексирани психари. Не е грях да опъват дребен добитък и малки момченца но е грях женада да се показва навън и да учи. Ще изчезнат сами след някое време. От "мъжки" взаимоотношения деца не се раждат.

По-голяма глупост скоро не бях чела. Талибаните просто са едни агресивни егоисти и под прикритието на тълкуване на религията както на тях им изнася, говорят за ценностната система на жените. Точно обратното е - жените губят своята идентичност, покривайки се с чаршафи от главата до петите и нямат никаква ценност, когато срещу теб стои нещо като нищо и не знаеш какво е.

Джамила, ти беше моята любима жена, защо не умря!

Прав е човекът. Ако една жена се покрива и лицето и не се вижда, струва поне две камили. Но ако мъжете са видели лицето и, то вече и една камила не можеш да вземеш за нея. Чиста проба загуба и фира.

Все пак. след време, там все още ще има жени. У нас не, само джендъри с неизвестен пол и националност. Зер трябват войници , а сегашния западняк не ще да ходи да се бие в Украйна, Нигерия, Судан .....

Облича хиджаба и няма грижи …….

Талибанните отдавна загубиха с техния примитивен начин на живот .

абе тъпаци, хиджаб носят и в авроатлантическия, западен и цивилизован свят . кво сте се хванали за афганистан ??

ТЕ ТОВА СА ВИ СЪЮЗНИЦИТЕ!

Ей, Дургарю! Тези съюзници не лъжат както руснаците и китайците!

Явно "мъжете" там не са мъже, щом като правят като животните - видят ли женско и се нахвърлят. Хиджаба вероятно защитава до известна степен жените там от онези животни.

Айша, най-младата жена на Мухамед, е казала: Ти постави жените след конете и магаретата! Явсно на жените им харесва, щом не протестират. Нека всяка жена да убие мъжа си, да видим какво ще стане? Ама нейсе!

Тези вярно са много тъпи. Недоразумения на природата

Мяташ си фереджето И чакаш ……

да не кола, кат нова кола,кат излезе на улицата и цената й пада

че САЩ им донесоха демокрацията. СССР навремето се опитваха да ги цивилизоват, ама сегашните ни съюзници твърдяха, че баш талибаните са борци за свобода и т.н. Ето ви резултат от външна намеса....

Sofiaone

Ей това е вица на седмицата - руските диваци да цивилизоват някой. Страната с над 70% външни тоалетни в 21 век, където са отишли носят само бедност, посредственост и азиатска диващина

И сибирски воздух пълен с болести.Нищо добро не е дошло от тая пропаднала сган

Слагат си бурките И си траят ……..

Ние пък сме обратното, жените печелят стойност като си показват циците.