Не информират за средствата по програмата за домашно насилие

Държавата забрани говоренето по темата за домашното насилие след изтеглянето на Истанбулската конвенция в началото на март.

Обратно в новината

Коментари - Не информират за средствата по програмата за домашно насилие | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цитираното Женско сдружение "Екатерина Каравелова" отрича "... патриархалния модел, основан на идеята за стереотипната роля на жената, която е длъжна да обслужва съпруга си, да е добрата дъщеря или майка и т.н." Ето как една НПО открито агитира, че жената не трябва да е добра майка, жената не трябва да е добра дъщеря, жената не трябва да слугува на мъжа си. Служейки на тази разрушителна идея, жените от тази НПО трупат активи от всяко разбито семейство. И искат още пари за пъклената си дейност. НЕ на ИК!

Цецка Цачева прилича на зле поддържан тра.ве.стит. Говори роботизирано, само с клишета и не само за ковенцията, а по всяка възможна тема. Глупостта й е в скандални мащаби. Изобщо да не ни я показват по никакъв повод.

За справяне с домашното насилие не е нужна Конвенция, а закони.

откри Америка, само дето не знаеш какво става по света. Пълна назадничавост с претенции. Гледай си футбола

Кажете най-важната статистика - колко процента от жертвите са цигани? Щото май цифрата клони към 90%...

То като те видя, Цецке, и ме избива на насилие. Вземи се покрий вече....

Тази конвенция не е необходима за нормалните хора, а само за джендъри като вас!

Поредното герберско некадърие.

Типично по комсомолски. Не е важно да решим проблемите на хората, а да се представим пред началниците комунисти. Така действа цялото ГЕРБ и Фъндъкова с нейните велоалеи, дето пречат и тази комсомолка (Цъфнал ГЕРБ) с опазването на хората.

ВЪХ ПОЛУЧИХ ЕРЕКЦИЯ ПРИ ВИДА НА ТОВА СЕКСАПИЛНО ДЖЕНДЪРЧЕ ОТ СНИМКАТА .

Е, сега и "пълнолетни деца" намесиха, разбира се без да уточняват пол. И отново става дума за пари, а не за пропуски в законите и действията на полицията и прокуратурата, барем тея насилници си получат заслуженото.

Къде мога да се оплача от ГЕРБерско насилие?

Абе да не смееш консерва да отвориш - отвътре пак крокодил ще изскочи.

не Държавата забрани , а Цачева разпореди ! Има разлика ...

Значи никой да не е посмял да се оплаква в полицията от домашно насилие, защото е забранено да се говори за него?!? Така ли?

И тази същата беше тръгнала президент да става! Добре, че народът ни излезе разумен.

Са стигнали.Забранено,искате да кажете,че НИКАКВИ АДЕКВАТНИ МЕРКИ НЯМА ДА ВЗЕМЕТЕ КОГАТО БЕДЕ БИТА ЖЕНА ОТ МЪЖА И. ЧЕСТО СТАВАТ ПОБОЙЩА ЗАРАДИ ЛИПСА НА ПАРИ. НЕ МИСЛЕТЕ САМО КАК ДА КРАДЕТЕ ПАРИ ОТ ПРОЕКТИ А ПОМИСЛЕТЕ КАК ДА НАКАРАТЕ РОБОВЛАДЕЛЦИТЕ ДА ПЛАЩАТ НОРМАЛНИ ЕВРОПЕЙСКИ ЗАПЛАТИ,А НЕ АФРИКАНСКИ И ЖИВОТА ЩЕ СТАНЕ ПО ДОБЪР И НЯМА ДА ИМА ТОЛКОВА ПЕСТИ СЕМЕЙНИ СКАНДАЛИ.ВИЕ СТЕ ПЪЛНИ ИДИОТИ НЕНАСИТНИ

Миличка!Къде се изгуби?Липсваш ми.

Ако искате да няма насилие, повишете стандарта на хората, за да живеят човешки! От бедност се подивява и като няма изход, силният в семейството си избива проблемите върху по-слабите. Ама как да го разбере лелята, която от десетина години взима немислима за нормалния българин заплата. Със забрани не ставааа, разберете го! Време е да отивате в историята, драги гербери!

Прекалено си елементарна, Уотсънке, как ги разбираш само. Аре стига сме ви повишавали ние другите стандарта, сами си се погрижете. Ами то с тези прозрения- какво да му повишаваш, то нема ниво никакво.

Аха Дарик. Вижте си пропагандата! Всичко това е фашизъм!

Забележете - в т.нар. Истанбулска конвенция е предвидено спазването й да се следи от..."Експертна група GREVIO". Нейните правомощия са да уведомява държавите и да прави препоръки. УВЕДОМЯВАНЕ И ПРЕПОРЪКИ. Няма разследване, няма съд...Сетете се колко е ефективна тази "група". Но папка доста от парите на всички подписали конвенцията държави, от които се издържат членовете й.

Освен правомощия, тази група, това ЧК, има безпределни правомощия, и е ИЗВЪН всякакъв закон.ю и като гледам скрипаладжийските 'доказателства', както и че тази група е само (САМО) жени (биологически пол), всичките до една са привърженички на 'мъжът е насилник' (такава дейност имат)... ДА, притеснявам се от този лесбо-сексизъм, притеснявам се и от недосегаеми... въобще, за притеснение си е. идете и четете оригиналите, не се връзвайте какво ви говорят по сайтове разни чеки.джии.,

Като никъде не те искат, пат.

Огладнели са сирома от всичкото НПО-та! Стагнация, нема вече щедри грантове откъм Запад! Сега искат да увиснат на народните пари и да цицат от бюджета за постоянно изникващи НПО- проекти- за птиците, за джендърите, за протуберансите, за чехълчетата, за прозрачността на нещо си! Изсекоха гори за 1000 кабинкови лифта в цела България, НПО-тата само за Банско грачат- щото за там им дават грантове! Толкова им е зор на НПО-тат и за домашното насилие- реват за постоянно финансиране от бюджета!

Не щат те никъде , ама никъде.

Лицето ц.ц прекрасно илюстрира извратеняшката харта :)))) Опитаха се да изнудват собствения си сюзерен , Българския народ , сега явно се канят да му отмъщават . Къде сте тръгнали , де дебили прокълнати ?!!!! Никой не е печелил война срещу собствената си страна . ОСТАВКА и незабавно наказателно преследване ! Или предпочитат вариант Б ?!!!

ах как боли, като е на студеничко, ще си получиш....

Рабфака си личи

Простак с рабфак.

ГЕРБ опитат ли отново силово да наложат Истанбулската Конвенция на над 6 млн. българи заради 200 човека еврочиновници, 30 НПО- грантаджии ще предизвикат такива вълнения, които ще ги пометат!

Ти не си ми представител, нито на други , така че говориш глупости само за себе си. Не представляваш никого и толкоз.

И ти не си представител на никого- само на 20- 30 НПО- грантаджии и 200 еврочиновника! Нали ти видях Истанбулската Конвенция в действие, дето шведа превенциран с ИК в Швеция, риташе в главата българката лятото в хотела!

А ти на кого си представител? Вероятно на баба си на ... кътния зъб, де.

Огледай се наоколо! Сам си! Всички други сме на едно и също мнение.

Той представлява нормални и мислещи хора,не психично болни калинки,пишещи по форумите кат теб.

И сега какво,ще се реванширате ли шизо.Как толкова пари ще давате ,за кабинети за консутаций.Трябва да започне да работи повереното ти министерство,за да има осъдителни присъди за насилниците,а не да консултирате битите жени. Не вярвам конституцията да е токова зле ,че да не може да съдите да ги съдите.Вие сега ни наказвайте ,после ние на изборите ще ви накажем.Парите за превенция ,както обикновенно ще ги ,,ПРИсвойте,,и няма да има пак ефект,но тъка е с Рабфак ,също като ,,калинките,,Е много сте нагли и арогантни.

Цецка да не би да се явява за държава. То България държава ли е на народа всичко му е забранено, ами да ни забранят и да дишаме, че да се свърши с нас. Такива управници никога не е имало до сега. Жалко за нас и най-вече за децата ни.

НПО-тата явно са огладнели и питат кво става с народните пари, къде са им обещали да им ги дадат за усвояване! Повече по темата за домашното насилие и финансовия интерс на НПО-та- статията " Храни Сорос да те лае"!

Има горещ телефон за насилие -116 111 .Ползвам го ,като се наложи !

ХА, забраняват да се говори! Сега когато внуците питат, как е било по време на соца, може това да послужи като нагледен материал. С една дума - като сега, но малко по-добре, че не се забраняваше да се говори за морал и общочовешки ценности. И вицове си разказвахме спокойно, и фейсбук нямаше да шпионира. Сега досиетата ни не са в папки, а качени в някой облак. Те това е разликата.

Май , май си крайно незапознат със соц времето щом ги плещиш от сорта ? За разказване на вицове хората ги пращаха по лагери от типа на Белене и Скравена където нациските концлагери бяха цвете сравнение с тях . Единствената разлика беше , че при едните са ползвали газови камери а при другите са оставяли хората просто да си умрат и после в ямата с вар . Единствените "човешки ценности" бяха спуснатите такива от партията орлица , за различни такива , лагерите май ги споменах . Та спри да плещиш глупости и да подвеждаш невидялите за какво иде реч !!!

Не обобщавай за целия соц, че заблуждаваш младежта. Така е било до към 1962 г. През 70-те и 80-те години тези извращения спират.

Не минаваше ден, да не се кажат поне дузина вица за властта на работното място. И на никого нищо не са направили! Не че не сме си имали доносник, знаехме си го, не сме се крили от него, какво и как е доносничел , не знам, но нямаше никакви последици. Да се разказват някакви пропагандни лъжи, няма смисъл. Все още има много живели по онова време. Изчакайте още малко, като изчесне това поколение, поизгорете книги и документи и тогава си измисляйте история.

Някой може ли да обясни как през януари се решава колко пари да се похарчат през миналата година?! Тези пари харчени ли са изобщо? Или само по документи ще ги усвояват?!

Защо НПО-тата не се борят да се спазва съществуващия в България специален Закон срещу домашното насилие, а се борят със зъби и нокти за приемането на съвсем общата Истанбулска конвенция срещу домашното насилие, която не би помогнала на никого в България? Да не би да е, защото на НПО-тата е отреден специален статут в Истанбулската конвенция?

какво ще става с ратификацията на ИК??? Ако ИК мине през НС-тогава управляващите ще видят под вола теле...Защото ГРЕВИО е поискала от Австрия годишно 210 млн. евро съгл.чл.8 от ИК...И няма мърдане-задължението за финансиране на организацията е поето с ратификацията на ИК...КЪДЕ са юристите в НС? МС няма ли квалифицирани съветници? Които да проучват последиците от ратификацията, които да преглеждат чуждия печат,а имат и други източници... От това, което тече по масмедиите аз виждам САМО ЕДНО-КРАЙНО НЕПОДГОТВЕНИ КАДРИ.../ЮРИДИЧЕСКИ, ЕЗИКОВО, ВСЯКАК/...

Може да сме тъпи,но сме верни на вожда и по заповед гласуваме без да се бавим

Комунизъм, не няма такова нещо! Свобода на словото - вие сами преценете... Продажни медии - не няма такова нящо...

Естествено да се забрани . Има си закони да се спазват . Като някой го наруши да си носи последствията .

чичкото от снимката Ким Чен Ун ли е?

Неее ... двойникът на Муамар Кадафи ;)

Слабоумието на този джендър прелива опасно като язовир "Рогозен" преди месец!!!

Те това е НЕ новина ... 100% глупости...

Диктатура на много високо ниво.

"Държавата забрани говоренето" - това и в Сев. Корея го няма, явно нашата диктатура е-на по-високо ниво.

Е,така е,свиквай. Дировската цензурка ми резна коментарчето,ама нейсе. "Забранява се"да се търси сметка за похарчените от нашите данъци,пари. Това ми беше мисълта. КОЙ го забранява?Ха,ха,ха-точно Министерството на Ким Цачева!

Защо да се говри, конвенцията не мина, така че няма смисъл да се говори по темата. Жертвите да се оправят сами, на никой не му пука, беше зор ИК да мине, не друго.

Айде , айде жертвите сами да се оправяли.Един куп закони имаме за жертвите , една камара НПО - та отговарят по въпроса и кризисни центрове към тях.Никак не са сами жертвите ,но на някой така му се иска.

ти ли си, луканчо, а.

Държавата в лицето и на това същество, затова абдикира от функциите си. За да лапкат НеПеОшките. Като властта е брънка от финансовата верига. И делим на две.

България е единствената територия ,където децата бият и убиват собствените си родители или прародители .Засега основно при бг етнос ...

Глупости на търкалета.

свобода на словото и информацията или диктатура?!

"Държавата забрани говоренето по..." Колко убаво звучи. А на мисленето кога ще му дойде времето ?

Какво ще кажеш за дишането!

Бе то и аз се питах- можем ли поне още да си разправяме вицове?

Разказвайте си още малко. Всичко се записва.

Цецка и Цвъчко, може да провалят Баце на следващите избори. Аз ще гласувам за ОП. Махнаха деформаторите, достовете и депесету от властта. Спряха "конвенцията" Не допуснаха гонене на руски дипломати.

Това да не ин е бай тошово време! Още малко ще забранят да се споменава тиквата че да не се засегне някой от управляващите...