Новата геоикономика

За световната икономика миналата година бе запомнящата се.

Обратно в новината

Коментари - Новата геоикономика | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много крадне това БТА бе !

защо тогава в Китай и цяла Азия строежа на въгледобивни централи продължава с пълна сила.

Този смешен манипулатор се опитва да убеди народопростолюдието с футористични идей за отхзърляне на въглеводородната икономика!!! Алооо, аланколуу! Кажи ми с какво ще се обличаш, от 6акъв материал ще правиш пластмасовите си кутии за РС и пластмасовите коли които караме и т.н. и т.н.! Тази планета за всички е една единствена, друга нямаме и на нея все още не е измислено от въздух 8а създаваш енергия и материя! Видяхме какво стана с фотоволтаиците и перките, една кръгла 0!

Много изречения и нито дума за наличие на сгрешена парична система, която е водещата причина за актуални кризи. При наличие на тази държавна грешка, колкото по-пълно се изпълнят съветите на г-н Стиглиц, толкова по-силен потенциал за пкриза ще се развие и щетите ще са по-болезнени.

Не можеш да похарчиш толкова, колкото някой може да ти обещае. Днес по-скоро напечата. Защото парите не са нищо повече от обещание през хартия или ел. единици, в които се вярва, че в последствие ще ти подсигурят реални блага. Примери: Има пари, има хотели, ама природа Ц! Има пари, има болни, ама лекари и медицински сестри Ц! Има пари има жадни, ама незамърсени води Ц! Има пари, има коли ама гориво за тях Ц! Лъжа,пари,религия затова са общ корен - вярване.Не вярваш ли не ти влияят. Принудително се съобразяваш с тях, но толкова. Да не говорим, че и не случайно навремето в българския език всички разменни средств, чиято технологическа стойнсот е била непозната и се е ползвала само условната търговска са се наричали пари - от изпарения. Защото като разменяш сол, за вълна или жито за месо, или суровина за суровина се знае кое за какво е. Но невежия, който разменя жито за късчета злато, мед, сребро или дори диамант, но не знае техническата, истинската практична стойност на материала държа само гола пара ( изпарения). Като не знае как да си служи с късчето сребро - примерно за израбтка на съдове, иснтрументи прибори, които да не ръждяват и да не задържат микроби за какво му е късчето сребро? Така отчасти де факто хората разчитащи само на търговия в маси от невежи хора са врагове на прогреса и подръжници на посредствеността.

системата ще рухне след по-малко от шест месеца. Стиглиц съвсем не е прост трол но все пак е трол обслужващ системата. Парижкото споразумение не е нито събитие, нито забележително, нито постижение. Беше поредният кичав фарс от който нищо не зависи, разбира се.

никой не може да убеди американските глави, че вече НЕ МОГАТ да не се съобразяват с останалия свят, трябва да им се покаже по-друг начин, но ще бъде късно за всички.

В статията Стиглиц има изключителен поглед не само върху икономиката, но и върху световната политиката

....но пък никога и никъде не споменава как точно, на каква цена конкретно и за чия сметка, едното обслужва другото.