Президентът Радев: В Гоце Делчев се сбъдна една мечта

Преди 105 години се сбъдна сънят на стотици хиляди българи да живеят в пределите на своята майка България, заяви президентът Румен Радев в Гоце Делчев.

Обратно в новината

Коментари - Президентът Радев: В Гоце Делчев се сбъдна една мечта | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дори и Първанката ти каза в прав текст.Да си смениш стилистиката и говора,да не реагираш на всякаква нападка към теб,да не правиш квалификации и най-накрая да почнеш да се занимаваш със външната политика,която си изоставил.А не да обикаляш страната и някои чужди държави да изнасяш високопарни речи и разхождаш генерал Деси.И също Първанката каза,че не е необходима толкова да си обвързан с другарката Курни,щото ти се компрометираш.А ето сега в гр.Гоце Делчев пак сте двамката и лицемерно и високопарно да леете думи и слова на тези граждани от този град,който преди години Георги Димитров искаше да прави македонци и Пиринска Македония да бъде част от СР Македония към Югославската федерация.

Заеми се та свърши нещо полезно !

пакс се запоична с грандоманските думи. А нали по време на кампанията говореше за хората, справедливостта , морала. сега тичаш с Деса по тъча и не смееш да бръкнеш във фекалиите. Мухо Мухов добре те е научил, думи, думи, думи и нищо а само себеустройване. ГЕРБ, Цацата, Пеевски ти скриват топката ти ги търпиш ? Генерал ама от ВВС, не че другите стават за нещо. Направи нещо срещу престъпния преход.

Стилиян е участник и в Сръбско-българската война,и в Балканската,и в Междусъюзническата,и в Първата световна война.За кратко е бил и военен министър в правителството на Стоян Денчев.Умрял през 1939 год.Ако беше оживял след 1944 год.комунистите дали щяха да го оставят жив,най-малко вкаран в затвора,щото повечето от генералите от посочените войни са избити от комунистите след 1944 г.За това нашия президент го цитира ген.Ковачев,щото не е минал през"Народния съд".Иначе класната му другарката Нинова ще му дърпа ушаците.

радев казал.... а я да видим какво е казала историята. в салмето на солунският вилает от 1907г четем: неврокоп има 20 махали с 1432къщи, 598 дюкяни, 12 джамии, 4 месджита, 2 църкви и 8 текета, което говори за добре развита мюсюлманска общност! това го казва историята, не аз!!! освен това съществуват 7 училища за мюсюлманите и 2 за християните. български източник от 1909гпоказва 6 500 жители на града, от които повечето турци, гръцки източник споменава, че има 5 900 жители от които3856 турци, 490 цигани, 595 християни към гръцката църква, и 900 християни към българската църква. споменава се, че кааза неврокопе предимно мюсюлманска,51 000 от общо 83 000 са мюсюлмани! та погледнато непредубедено, ние сме освободили наши, а сме завзели чужди земи и изгонили мнозинството от живеещите там хора. което са правели и другите народи впрочем!

Оооооо колко си прост!!!!!

Ооооооо колко си прост!!!!!!!!

След 1944 г. вождът на БКП Георги Димитров и политбюровците искаха да направят българите в Пиринска Македония македонци,заплашваха ги,биеха ги,интернираха ги,а сега наследниците от БСП во главе председателката им Курни Нинова,,Кирчо Добрев-Контрабандиста,Весела Лечева,че и подбрали и президента,да ходят на празника на гр.Гоце Делчев да лицемерят,да се изхвърлят с високопарни речи,да избиват комплекси,да си ближат раните от последните ритници които получиха. Те вече открито се изявяват като тандем Президента и Радев и другарката Нинова.

Разжалваният фатмак Грипен Решетников това ли му нареди господарката Сланинова да изплеска?

jingiby

Честито на жителите на Гоце Делчев!

Като чета коментарите се ОТВРАЩАВАМ от собствения си народ!!! Какво бездушие, каква безчувственост, какво БЕЗКУЛТУРИЕ, каква липса на духовност и емоционалност!!! НЕ МИ ПУКА какво е казал в случая президентът!!! Дали ще е Радев, Плевнелиев, Първанов, Стоянов, Тъпанаров или не знам си окй още няма никакво значение В СЛУЧАЯ! Съпреживейте ЕМОЦИИТЕ на жителите на някогашния Неврокоп! Съпреживейте изключителното вълнение на българите в този град от онова време! Вникнете в героичния подвиг и анализирайте ВЕЛИКОТО събитие от онези дни! А не се впускайте в ТЪПИ ДРЕБНИ ЖАЛКИ коментарчета!

Отвращаваш се защото си отвратителен трол на путинска служба и имаш за задача да шириш негативвизъм сред нас серейки руски гомна!В случая си ги папкай сам!

а там пише освободен без битка приз ..... къде видя героичен подвиг??

КАК МОЖЕ ЕДНО НЕКАДЪРНО ТЪРТИЕВО СЪЩЕСТВО ДА БЪДЕ ПРЕЗИДЕНТ. ИМА ЕДНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ ЗА ПРОСТОТИЯТА ПРИ ВОЕННИТЕ И ТО Е ФАТМАК.

И баща ти да стане президент, пак ще си недоволен, гнида такава!

Тоя Путьо да не приказва високопарни приказки, ами да вземе да действа, че по време на предизборната кампания много обещаваше, ама сега- налице- нищо. Приказки големи- дела- нула. Знаем какво се е сбъднало, няма нужда да повтаряме едно и също нещо хиляди пъти. Радев, Радев, ей, на ви Радев.... Под полата на Генерал Деси. На приказки силни, а пък ръцете- отрязани и наврени отзад. Докато се докопаме до кокала, както и псевдо патриотите Праси Свинята Волен ага ефенди и Симонов- захапаха кокала и замлъкнаха като бити пиирази за циганите...Иначе все те им бяха в миризливите устенца! Имет.

Браво г-н Президент! Да живее България!

Но тогава българските офицери бяха гордостта на нацията, част от елита и истински родолюбци, а не сульовци и подлоги на чужди държави като сега! Ти си най-яркия пример за това!

"105-годишнината от Освобождението на гр. Гоце Делчев, съобщи прессекретариата на президента." От какво се е Освободил гр. Гоце Делчев не се разбира.

И какво след това за благодарност шумкарите под диктовката на москва избиха българските офицери.

vasil

Ветераните от Балканската война ,явяваща се Освободителна за немалка част от България,докрай НЕ получиих добавка към пенсия или карти за транспорт - с изключение на последните 12(ДВАНАДЕСЕТ) Мак.-Одр. опълченци - чак в 1981.

а това с перото и меча, ако го беше казал не два, а поне три пъти, повече щеше да се прихване!

Мечтата на този каунь се сбъднала пък младото население на България вече се изнесе. Всеки с мечтите си.

Защо площадът в български град се казва Македония ? В Македония има ли площад кръстен България,едва ли ?

Как би могла да се вмести България в Македония? Виж обратното е съвсем възможно...

Защото за разлика от теб, хората там са разумни, и за разлика от теб, считат географската област "Македония" да си е българска собственост и не е свързано с името на едноименната бивша югославска република.

И най-вече, за разлика от него, се считат за българи, а не за турци.

Галфоне полуумен, да си чувал за македонска емиграция? След всеки погром над българите те са идвали тук, вълна след вълна... На практика всеки четвърти българин е потомък на македонски бежанци.

В гр. Гоце Делчев има два площада. Централния се казва Гоце Делчев, а вторият Македония.

от мечта. Мечта за всички българи,и нов ентусиазъм като този който проблясна на 10.11.89 и ни го откраднаха. Имаме нужда да бъдем окуражавани, а не порицавани,хокани и мамени. Пожелавам си за България още политици като президента Радев,Бог са е с него и никога да не ни предаде. Успех.

О, не господине. Според президент Радев ние всички имаме нужда от сън, не от мечта. Слушайте внимателно какво ви казва президентът!

Бихте ли могли да анализирате стилистически една реч на министър председателя. Дано не ви затруднявам..виждам че сте обигран.

Глупак бегай да сънуваш

Господин Генерал. Позволете да ви рапортувам, че в българският език думата "сън" се използува най вече за описание на нощната част на циркадният ритъм при животните и хората. Метафорично също така се допуска използуването и в някои случаи, когато става въпрос за личност или група личности не виждащи очевидното или не обръщащи внимание на реалността. Като пример можем да посочим "Народното събрания проспа поредната национална катастрофа на България." или "Президента проспа шанса си за величие." Думата "сън", употребена от вас в контекста на "мечта", "блян", "щение", "желание" се явява по скоро англицизъм, тъй като е буквален превод от английското "dream" - като в известното "I have a dream" на Мартин Лутър Кинг. Позволете ми господин генерал да се обърна към Вас с една молба: Ако сте Български президент моля ви говорете на блгарски език!

Бихте ли научили правописа преди да правите анализ на словото?!?! Само в първото изречение имате 6 грешки!!! "Метафорично също така се допуска използУването и в някои случаи, когато става въпрос за личност или група личности, (!) НЕвиждащи очевидното или НЕобръщащи внимание на реалността." Моля?! "Стани, стани, юнак балкански, от сън дълбок се събуди, срещу народа отомански ти българите поведи!" Анализ на съня?!

И къде в този стих става въпрос за мечтата на юнака балкански? Думата 'сън" и в този контекст е използвана (исползувана е старата граматична форма, която очевидно ви дразни много, така че ще ви я спестя), като метафора, за заспалият народ, не обръщащ внимание на своето побско състояние. Както и да го тълкувате, никога в българският език не е исползвана думата "сън" със значение на мечта, така че вместо да ми броите на мен граматичните грешки, замислете се как се анлглицизира в момента русифицираният преди това български език, който се е турцифицирал в продължение на пет века. Помислете си за това, как про всяка смяна на политическата ориентация българската кълтура и език прохващат какви ли не чуждици. Помислете, кой ни налага тази културна асимилация. А, може и да не мислите. Все пак е толкова по-лесно да броите правописни грешчици нали?

На Вас ще ви кажа и още нещо. Докато си броите правописните грешки (вие - българската интелигенция) народа вече забрави да пише и да чете на български. Вие сте се хванали за пълният член, докато българската култура бавно изчева от лицето на земята погълната от доминиращите геополитически образования. Погледнете проблема, събудете се от дълбокият си сън! Време е да се обедините и да започнете да учите децата на четмо и писмо. Време е да пишете, да пеете, да крещите на български, вместо да броите правописни грешчици и да си мерите пълните членове. Писнало ми е от заспали родолюбци неспособни на една качествена Мечта. Да, в този смисъл сте прав господине. Очевидно в българия са останали само сънливци, които сънуват светли бъднини. Мечтатели си няма майка България. Поспаланци бол!

Какъв английски бълнуваш? Човекът е казал "сън" ,а ти отиваш на дрийм. Не ме интересува как е на чужди езици.А българската дума "сън" си има и друго значение - "мечта","блян","сън" (сън не в смисъл спане,ами сънуване)...! И да те светна -не само в английски и български -ами във всички езици е така (аз поне владея няколко езика и на всеки от тях,тази дума има и другите значения).

Личи си, че сте от село, както се и представяте. Радвам се, че сте понаучили някой и друг език господине. Сигурен ли сте, че покрай научаването на чужди езици не сте позабравил своят роден? Вие значи сънувате за нова кола, сънувате по-добра работа и сънувате просперитета на България. Ми сънувайте си господине. мечтата е нещо друго. Тя е активен стремеж а не сун незбъднат и блян неосъществим. Правете разлика моля. Тук става въпрос за нещо осъществено, което по дефиниция не може да бъде сън.

Стилистически съм съгласен с В. На мястото на Радев, вместо "сън" бих използвал копнеж. От друга страна, В обръща прекалено голямо внимание на избора на думи, а не на това, че по същество Радев е дал тежест на един важен празник за България. Можел е да го пропусне, можел е да говори с повече шаблони, но е избрал да направи емоционално заредена реч. В такава реч да се рови в стилистиката е същото, каквото опонентите на В правят като му/и ровят в правописа, а не гледат по същество. Но, добър спор - харесва ми.

Във всичките си речи Президентът говори за родолюбие. Продажниците да не коментират, моля!

Българите започват да обичат.....ПОЛИТИК! Хубавите чувства са взаимни ,Успех на президента Радев.

Забравихме си историята ! Все пак останали са хора, които помнят ! Браво на Радев !

Аз като чуя Гоце Делчев и все си мисля, че тия са 50 години назад във времето. Наскоро четох, че в математическата гимназия има някаква куковица дето организира манифестации, а децата одат с плисирани полички и сини панталони. Мъка, мъкаааа...

Щом така си мислиш,значи си много по-назад-:) Първо иди и виж,а после пиши. Истината е,че по-добро място за живеене в България незнам дали съществува...! Но не това е темата сега (обсъждането на града) ,ами речта на президента.

изглежда твоя мироглед са върти около чинийте .От едната вкарваш , в другата изкарваш.

Този още не мога да го призная за моя президент, защото е комунистическо протеже и защото специалността му е да убива хора, искам да кажа военен.

Превнелиев къде е? Нали Гоце Делчев му е роден град?

Е, пък ти сега -Плевнелиев от български въпроси не се интересува.

Писна ни да слушаме глупостите на най-тъпия българин Радев, след жена си Деса авиационната...!!!!!!!!!!!!

Сбъднала се е една мечта. А днешните мечти на българите защо не могат да се сбъднат в Гоце Делчев или друго място в България?

Сега си имаме други братя!

За първи път след промените, и България си има читав президент! Господ здраве да му дава!

по- голям тиквун даже от боянския е раде плиткия!

Ти дълбок(а) ли си?

по въпроса за "импийчмънта" на журналистката-проститутка специално и беше поръчано да намекне това на президента в случай че не слуша ..

Браво на другарят Радев за мъдрото слово ,а не като Боко-простия !

Деситу дали е съпроводила охльова .... Росен Плевналиев като нямаше дама - какво от това ... само спестихме пари...

сбъдната или сбъдваща се мечта ?

Плевналиев не можеше жена си да оправи, та тръгна да оправя цяла България?! Радев е летец, това са хора от друга категория бе клавиатурен плюнчо

Dimitar Dimitrov

летец или молец

Какво си спестил,бе наивник? Да не би жената на президента сега ти да я издържаш? Тя НЕ ПОЛУЧАВА НИЩО като заплата,в България няма такъв щат "Първа дама".В някои страни го има,а в други го няма.

Селяче Деситу си има кабинет и обслужващи ЯСНО !!!!

Него първа дама му не требеше, той самият си беше.

Уважавай и обичай българите и те ще ти отвърнат по същия начин. Хората имат сетива за добро и за чест.

точно, тоя няма да бъде преизбран за фиктивната длъжност президент, която вие червените тикви започнахте да величаете

А целия български народ. Ако е честен с нас ,като нищо ще бъде отново избран.

А Гербаджиите на ефективни длъжности,работят ефективно за себе си и роднините си.