17-11-2017 20-11-2018

Коментари

бати простотийте!

Тук и сега думата ми е за насъщния, който ни предлагат управляващите не от днес, нито от вчера, а поне от 25 години назад-т.е. от идването на проклетата демокрация. Но днес, по телевизията и в парламентарния контрол, шефа на нашия насъщен, министър Румен Порожанов отново ни баламосва, за кой ли път, за мерките, които земеделското министерство предприема, за да купуваме и да ядем истински, естествени, калорични и вкусни хранителни продукти. И той ни говори надълго и нашироко, например за разделянето на сиренето от чисто мляко от разните му там фалшификати. Ама тези тиради ние ги слушаме вече 25 години и накрая-нищо. Спомням си преди 35-40 години какво сирене и какви колбаси ядяхме. Килограм от най-простия, но от чисто месо, с чудесни подправки и отлично произведен колбас-амбарица, струваше 2-3 лева. Отлично краве сирене - 1.50-2.0 лева, Отлично овче сирене - 2-3 лева. Да ядеш с вкусен български хляв и да си оближеш пръстите. Заплатата на директор на професионално училище - бруто, бе 250-300 лева. В момента хората са принудени да купуват и да ядат най-големите боклуци. Нито сиренето е сирене, вместо вкусен и полезен колбас, дъвчим принудително някаква пластмаса, примесена с пилешки отпадъци. Не отварям дума за безобразията по отношение на престъпността, измамите и др. и др. Е, аз питам, това ли е нашата демокрация, за която мечтаехме, очаквахме и най-после ни нахулиха хомота на врата? Подчертавам, нямам никакви сантименти по социализма, нито по безвъзвратно отминалото управление. Как така, през тези изминали 28 вече години, нито една партия, нито едно правителство не успя не само да повиши стандарта на хората във прехвалената "демокрация" но даже не запази този стандарт-говоря за хранителните продукти, за насъщния- който го бяха постигнали онези управляваши, които вечно клеймим? Моля министър Р. Порожанов да обясни публично този парадокс за насъщния у нас.

че телците от Европарламента отиват при майка си!? Толкова ли няма къде другаде да отидат и да направят нещо по-съществено за хора в неравностойно положение или да помогнат за разкриването, да не казваме решаването, на обществено значим проблем, ами тръгнали да се навират при кравата?! Е, щом сами се правят на телета, то значи умът и работата им е като на телетата - само да лапат и да се угояват!

Искам да съм крава. Искам да съм Пенка.

Да бяхте решили и да отидете при бедстващи и страдащи хора, а не при животни.

Е, не е за вярване,......

Ужас, не мога да повярвам, с какво ни занимават и с какво се занимават! Толкова е трагично, че загубих всякакво чувство за хумор!

Ам да са пофаля и аз! И при мен ше додат. Обадиха са вече!

Това е то Европа, хуманизъм! А в Азия кога? Ами в Африка?

Само си помислете какви хора са избрани в Европарламента и защо получават тези високи заплати.Горките те ,толкова са отегчени от бездействие та решили да отидат при кравата Пенка за разнообразие. Европарламент?Боже?Обречени сме дебили да разпределят благата.

Ами в Европарламента са избрани европейци, по дух!

Пенке, Пенке-е-е, завидя ти магарето Бойко иска незабавно да затваря границите!!!

Много се извинявам за изказването си на базата на научния ми труд. Но след поправка на грешката при пресмятането се оказа, че дебилите в България са над 90%, а не 80% както беше писано. Що се отнася за ЕС, да клони към 80%. Ако не вярвате питайте кравата Пенка. Тя лично провери и сега идват на косултации при нея от Брюксел

Браво! Отлично даже много добре. Кравата Пенка - основна грижа на европарламента. До там се простира тяхната компетентност и умения.

Това е най-хубавото животно, от всичките животни, които дават по телевизията.

ами нямат други ангажименти, те се подиграват с МИНИСТЪР ПРЕДСЕДАТЕЛЯ ни пожарникаря в действие

След трогателна среща с кравата Пенка, евродепутатите ще направят оглед на района за да установят липсата или наличие на криви краставици, нещастни кокошки или пък прасенца без играчки... Ей така, да установят дали се спазва мъдрото европейско законодателство.

Ще установят преди това обаче липсата на хора. Но като им гледаме потресаващата антилогичност, най-много в резултат да го ударят на дискусия, кое първо е произлязло - правата краставица или човека...

Споко, нема се плашите ! На специална пресконференция СЗО съобщи, че болестта "луда крава", обхванала евро-депутатите успешно се лекува с двойна доза "лопедиум" !

Тези хора по-важна работа нямат ли, че опряха да идват лично да видят кравата Пенка. На разноски на европейските данъкоплатци, разбира се. Гьостерица неокастрена за вас, еврозелки такива.

Едни страни им превежда огромни суми в брюксел, за да може да им ги върнат после от там същите или по-малки суми, защото не си представям, че ще ти върнат повече, отколко си им внесъл (математически е невъзможно , ти да дадеш 5, а да ти върнат 10 напр. и това никъде не се случва, ако не е вид далавера) И накрая , след всички тия малоумни банкови трансфери на огромни суми пари напред-назад по банките със съответните, отдържала банкови такси, накрая няколко мръсника в европейски страни барабар с министър-председател, прокурор, дупетати и кметове ги завличат безследно в някоя тайна оШфорна банка. В това се заключава цялата политика на ЕС.

по-скоро да идва края на тоя европейски съюз....

Ще ги води джамбазчето! И ще ги навива,че трябва здрава граница на ес. Днес в НС премиера им набива манерките,че той е автора на идеята и депутатите го гледаха,като наградени.

КРАВАТА ПЕНКА Е ОБЕЩАЛА ДА ВЪРНЕ ВИЗИТАТА ! :-)

Какъв е извода ; В България за да обърнат внимание европейските институции трябва да си крава / или друго говедо /, за ХОРАТА никой не се интересува !

Егати, то по времето на соца верно имаше подобни неща, обаче сите бяха свързани с човешкия фактор, тука животни.Явно за тия за ЕС, сме = на животни.

Това е уникална простотия. Брутална! Интересно ми е колко ли ще ми струва това посещение, като европейски данъкоплатец. 100% ще е много по-скъпо от това да купят 10 крави на селянина и да се приключва. И както е писала СЛАВА БОГУ, защо не дойдоха да видят палатковия лагер на майките, които протестират против некадърието на българското правителство, а ходят да гледат някаква крава? А и какво разбират те от крави? Каква е логиката да идват да я гледат? Снимка с БГ добиче? Може да се уреди - да се снимат с Тиквата, като им отиде на спявка и да не МИ харчат парите за глупости!

Всичко е правилно! Евродупетатите ще дойдат за среща с новия кандидат за член на ЕП. То, добичето, демонстрира превъзходен интелект, а ако се научи и да мучи на английски, може и за председател да се кандидатира

не умъртвиха животното...Но да се вдигнат от Брюксел, за да посетят кравата Пенка!? Да е дошъл някой евродепутат да посети протестите на майките с децата с увреждания? Или аз съм пропуснала нещо...

Добре сте дошли и дано нагазите в лайната.

Кретени! Кравата ли ви е най-важната?!?

А матряла.. А!!! Той си е добре.. Ний за кво давахме европаричките на Бацето ви.. Ми да ви отведе до де що има последно място в ЕВРОСТАТа.. И ша му даваме - да ви държи все там.. Дори и след разширението на ЕС със Западните Балкани.. И ша си му прощаваме, че и поощряваме за първото място по корупция дет държи.. А пък утре ил в други ден и 44 хиляди навляци ша ви върнем.. Той и туй веч сколаса да приеме.

преЦедателство Баце....големи успехи викаш....хи хи

Да им дадат по една лопата, за да поизрият малко. Поне работа да свършат.

Не могат да повярват че кравата е оцеляла в страна извън ЕС а най - големите болести идват точно от там луда крава , син език, птичи грип.

И човешки грип изва от ЕС.

Според мен интелектуалното ниво на 'Гостите от Европарламента' е невероятно високо ...

400 милиона сме им платили членски внос досега на Тея разхождачи в луксозни костюми зяоачи....какво получи обикновения българин от тоя гигантски за мизерна България членски внос???? Спазването на Кои му права му гарантираха срещу тая гигантска сума евролапачите от Брюксел!?

Някой спечелихме...

Точно такива, точно толкова грамотни, но изключително нагли са спечелилите от "усвояването на еврофондове" - "НякоИ спечелихме" се пише!

Малоумник

Тези са толкова малоумни,че нищо чудно да сбъркат кравата Пенка с бика Мучо...

Там им е мястото на тези от Еврпараламента. Те се грижат за кривите караставици, за кокошките, за мигрантите и за всички други глупости, но не и за хората които им плащат заплатите. Аз лично им нямам никакво доверие, едни чиновници с големи заплати, скъпи офиси и напълно откъснати от реалната действителност. И хайде стига с тази крава.

тя няма никаква вина и нищо общо с изброеното. на мен пък ми е приятно да виждам свежата й земна муцунка и добрите й очи, нещо мило и свежо на фона на темите за реалната действителност и мрачните коментари. това животно дава мляко и е безобидно - какъв е тоя негативизъм? само за политика, войната по пътищата и разни други нещастия ли да си говорим? Иска ми се да похваля стопанина - ето, успял е да се пребори човека за своята си кауза. Браво на човека. Нищо лично. Казвам го тука, защото по-долу има подобни коментари. Толкова ли сме станали коравосърдечни, че да не се порадваме за нечия малка победа и най-обикновено щастие. За тоя човек Пенка е част от семейството му.

Въобще не иде реч за пренасяната контрабандна стока.

Знаете ли, понеже вече ми се повръща от всички противни новини, които само доказват колко болно е обществото ни, порових малко из Гугъл. И ето на какво попаднах: http://cao.bg/%D1%85%D0%BE%D1%81%D0%B5-%D0%BC%D1%83%D1%85%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%BE%D1%82-%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B3%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BD%D0%B0%D1%83%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D0%BC-%D1%87%D0%B5-%D1%81%D0%BB%D0%B0/ Този човек е бил президент на Уругвай през 2010 - 2015 г. Прочетете, ако имате желание, какви са възгледите му и колко е мъдър всъщност. Аз имам спомен, че в Уругвай много го обичаха. Това е мъничка държава, с население и площ 1/2 от нашите, но са много по-развити и като икономика, и като мислене не само от нас, а и от половината Европа. Как са го постигнали? Мисля си, че ако и ние намерим начин да постигнем същото като тях, ще станем нормална държава, а не такава на "бездомни кучета", както е писал някой в коментар по-долу.

тия да идат на Копиловци на 17-ти август кога е събора горе , ама може тогава да видат и Пенка опечена на шиш.

Поздрав за всички с НЛО - Свако Цако

ама оставете животинката на мира и спрете да харчите парите на надъкоплатците за такива безумия колко още ???

Напълно Ви подкрепям. Горкото животно. Това показве, че не се интересуват от истинските проблеми....

Сагата"Пенка" и най-вече благоприятният изход за нея,ме развеселяват искрено. Пенка е национален герой. Тя направи собстен БГ Екзит,но водена от патриотизъм,се завърна в бащиния обор. Животът й висеше на косъм,но и това пребори. За разлика он много люде,подвизаващи се в днешното"общество",Пенка е добричка,неагресивна,непрестъпна,с чисто криминално минало....само й вижте телешките очи! Гостите от чужбина,биха могли да се запознаят на място със съдбите на хиляди страдащи и мизерстващи българи,с които родната Провинция е пребогата.Но пък,защо да си развалят настроението преди лятната отпуска.....

високоплатени жалки циркаджии! -по-добре да поразгледат българското северозападнало село, около обора на пенка и да си поразмърдат двете мозъчни гънки дали е редно да е така в ес! -пенка щяла да пренесе страшна кравешка болест от сръбско в българско, две нормални европейски държави с еднакъв болестен фон. а милионите нахлули орки с крастата, с въшките, със спина, с хепатита, с всичките многобройни не кравешки, а скотски африканско-азиатски болести и с болестите, забравени от 100 години в европа???!!!

А кога Европарламента ще посети българския пенсионер??? Явно кравите са с предимство за еврочиновниците! ПО-вероятно е в Европарламента да има повече кравари,отколкото специалисти.

Правилно!... При Пенка ще ходят, защото само "Пенки"(говеда) ще населяват "територията" Им след изчезването на българите...!!! Дааа...!!!

Европарламента събрал плиткоумните кретени и политически мъртъвци от всички държави, тежко ни.

Малееееееееееееееее, ........ абе на тези от Европарламета яко им хлопа дъската! Оставете Пенка мира малоумните.

Ялате ми!!!

Тъпите закони , изпълнявани от бюрократи и буквоеди, са еднакво вредни и за хората , и за животните. Добре е наистина, че кравата показа "кривиците" на закона.