Найденов: След суджука идва ред и на ракията
Ние трябва да имаме самочувствието на нация, която дава хубави неща. Започваме с „Горнооряховския суджук”. Имаме намерението да защитим и гроздовата ракия.
Обратно в новинатаКоментари - Найденов: След суджука идва ред и на ракията | Днес.dir.bg
Коментари
Господин Найденов,защо БЪЛГАРИНА не яде прословутото кисело мляко.Регистрацията - добре.Но после-къде е производственият контрол.Има ли поне резултат-наказани мандразжии-мошеници.
ОТНОВО ШМЕНТИ И КАПЕЛИ!!! Моля редакторите да не ми трият мнението и английските цитати, защото хората би трябвало да знаят, че за пореден път гербераст се опитва да си присвои някакви заслуги за нещо! Напишете в гуглето cyprus sudzhuk После отворете ПДФ файла, който е със заглавие: Commission Implementing Regulation (EU) No 13 С интерес ще научите, че спорът за името е от 2006 година, когато герберастите бяха още комунисти и царисти. Ще разберете, че и не става никаква дума за кипърски локум, а за някой тъпомозъчник от министерството на Мирко Мазния или някой малкоумен журналист, търсещи ефект. Просто 2006 година нашите са поискали да регистрират "Горнооряховски суджук" като ИМЕ (не става дума за рецепти и т.н.!), НО - някой от Кипър (най-вероятно българин) пуснал жалба, че и той иска името. В Кипър - много българи, много суджук, много българска кухня. И - тези дни европейската Комисия помолила двете страни да се разберат и кипърците се отказали. КАКВО Е НАПРАВИЛ МАЗНЬО СЕ ПИТА В ЗАДАЧАТА?
Булгарише ракия - зер гут, Булгарише луканка - зер гут ! Булгарише парламент - КАПУТ !
Тоя пък ще ни повдига самочувствието с Горнооряховски суджук! И с ракия .... Точно тези продукти са сред най-ментосваните през последните 22 години. Хранителните стоки- ментета, приготвени от частниците-мошеници, отровиха до такава степен вкусовите ни възприятия, че ние забравихме вкуса на истинските суджуци и луканки, на истинското мляко и сирене, на истинските ракии и вина, на истинските български плодове и зеленчуци. Вкуса на ония продукти, които общественото производство през годините на Народната власт ни предлагаше. Евтини, вкусни, качествени. Думата "менте" тогава беше непозната. Е, необходимо ли е, на фона на всичко това, да се открива Америка!?
Нещо си се объркал брато, тамън пък с български плодове и зеленчуци да ни е хранила народната ти власт! Аре немой, ти утрепа козата! Е, тебе може и да те е хранила, щот имаше едни магазини с пердета, там Мучо не можеше да стъпи, ама даже кравите у ТКЗС-то храниха с американска царевица. Пък картофите беа полски, пък като додеше нещо на магазина, ставаще опашка, хе, до през три пресечки... Ората се редяха без да знаят кво са докарали...Чак като завардиш място, питаш кво са докарали..Аре почакай да ни уморите до крак /щот се си е ваше дело/, та тогиз приспивай унуцуте с теа лакърдии...
Едно време беше суджука. Кат го сложиш на дилафа да омирише цялата соба. От истенско натурално мясо. Сливен хасал СЛИВЕН е столицата на старите колбаси. Ако има стари сливненлии , те знаият и помнят.
а след ракията, мръвчици 25-годишни от Ейре, канцерогенни, нали така бе, Миро Мазния, измисления министър
До 1.../Думата суджук не е турска а от азиатски произход.Използват я корейците също.При тях буквално превода е"крак-ръка".
Кат се гътне еврото,и ЕС такъв голям суджук и бахур щте ядем, 4е си нямате представа. Купонна система се задава.Кътайте си париците, не ходете по моловете ,хар4ете разумно.
Трахънътъ прави борбътъ, не забравяйте траханата, после кавърмата, после капамата, яхнията, чевермето, сармите, погачата, чорбата, кебапа, кюфтето ... ама и малоумности ...Мироо, брат ми Меркози се чуди дали да има ЕС, а на теб " Процедурата по обявяването на "Горнооряховския суджук" като защитен продукт е отнела на страната ни 2 години и 8 месеца," и накрая се оказало, че "Кипър има локум, който се казва Горнооряховски суджук. Ех широко ми е на душата в тоя ЕС, ех ...
На вниманието на другаря Найденов! Уважаеми, г-н другарю Найденов, според изследване във форум на популярен сайт, Вие трябва да се покрижите и да извадите стандарт за: 1. Лютеницата, защото заради нея гласува цяла България за Вас! 2. Бахура, защото повече не може така да се яде. 3. ИмамбаялдътЪ, защото подкрепяме членството на Турция в ЕС. 4. Турлюгювечът, заради т. 3 и поради това, че българите са измислили ястието да е със свинско месо. 5. Всички колбаси, произведени от 20 годишно ирландско месо. 6. ... Бе защо ли...
По време на троната коалиция мазното беше депесар. та нищо чудно и на имам баялдъто скоро да лицензира.
След суджука идва ред и на ракията. След ракията идва ред и на Теди от USA. Така никой няма да може да пише и говори глупости без да ни плаща. Само така - да покажем, че България може!
Питам аз и искам незабавен отговор: Колко глупака гласуваха за ГЕРБ, очаквайки да има нов стандарт И за лютеницата? А сега - как да я ядем тази лютеница нестандартна и защо гласувахме за вас, другарю Найденов???
Суджука, дали е задължително да е произведен от 25 годишно Ирландско месо?
След това ще бае на бахура, после на бозата, след нея ще провежда тайнствени сеанси със саздърмата и така докато някой прекрасен ден изчезне от нашето полезрение.
В град Сува река-Косово шиптарите правят гроздова, която е класи над нашата по магазините.Не знам как ще се преборим.
Така и трябва да е ! Само напред !Ние не трябва да имаме претенции към сърбите за сливовицата ,а те към нас за гроздовата,на която и казват виняк и е пълна помия в сравнение с нашата,която си е изцяло наша и се пие повече от сливовата.Само при тях и при нас се казва ракия,румънците си имат цуйка,а гърците узо !Кайсиевата също става за патент !
А ямболските милинки? А хляб Добруджа? А македонска наденица? А софийска баница? А русенско варено? А казанлъшки понички? А чирпански кюфтенца? А бански старец? А габровски геврек? А? Да не забравя и яйца по панагюрски. А?
Всичко ще си иде на мястото . . . . Каквото беше с нашето машиностроене,електроника,електротехника,химия и наука, и разбира се най-великото --- техническа нация, всичко ще си дойде на мястото!!! Всичко се намества по същия начин,та сме щели да защитим нещо от съседите си?
Гледах по сръбската телевизия, че сърбите искат да патентоват сливовата ракия, така че трябва внимаваме. Прочетох също така в македонски сайтове, че макетата искат да патентоват лютеницата, или "айвара" както му викат.
Абе то никой не иска и не обича да яде химии, ама като виждиш цената на филе" Елена" че отива към 50 лева за килограм и какво да правиш - ядеш "дупетата"- от Кауфланд и Лидл - по 10 лв килото и си траеш.
Добри намерения ,но лоши крайни резултати- всичко дето е"стара планина" се различава само по цена от другото-нито кренвиршите са истински /10 лв.килограм/,нито пресните салами... Хлябът по БДС не се различава по вкусови качества от другия-няма нищо общо с ИСТИНСКИЯ ХЛЯБ,който ядяхме преди 25 години... Всичко е фалшиво-както държавата!
Петроооов,Петров ти пък много си спомняш вкуса на хляба преди 20 г. айде стига вече айде няма нужда ...
А кой контролира аптеките и хранителните добавки. Доставките на хранителни добавки по заявка не ли точно търговия с ментета?
Още през 2006 има защитени повече от 10 български ракии като наименования за произход, но в Европа интерес към ракията имат само емигрантите от балканските страни. Сърбите и хърватите пият сливовица, а нашата ракия се пие само в български ресторанти в евр. страни Този министър е "търчи и лъжи" и пиар акции
Хайде да видим дали няма да има спекула с цените. Традиция е всичко написано и казано по медиите че няма да му се увеличава цената да става точно обратното.
Хайде да видим дали няма да има спекула с цените. Традиция е всичко написано и казано по медиите че няма да му се увеличава цената да става точно обратното.
Нали ме знаете, че нещо недовиждам, та гледам кадрото и си мисля, туй момче да не би само` да ги опитва тия пусти вредни храни, що ли? Ма много буза, много салтанат напоследък, да не са му уроки. Но щом е за благото на другите, нейсе, халал да му е...
колко много неща направи това правителство в областта на храните!Браво,ние непредубедените българи ви благодарим!Да сте живи и здрави и да управлявате още много години!Сега разбрахме какво значи да имаш кадърни управленци,че то какво беше-заменки,"разменки""Батко","Братко""Пенсионерски разходки" по "нашите хотели",бетониране на морето,"процедури" за "нашите" фирми,псевдоремонти,Бузлуджа,кебапчета,тъповати речи,"партиини сбирки"с нашите пари,пленумчета,лакардиики,"сопи","смешници","циркаджии","разпищолени"и тем подобни!Ужасна простотия!
Нищо не си разбрал, ама нейсе, И да разбереш все тая :) Яж си там химията която си купуваш и си мисли, че всичко е наред.
Да, това е първото правителство което прави реални опити да следи качеството на храните. Само факта че въведоха изисквания за хараните в детските градини/ училищата и направиха стандартите за киселото мляко и месата са ми достатъчни да гласивам пак за тях! Друг е въпроса че българското простолюдие не се впечатлява от такива неща и продължава да купува само "наи-ефтиното" в магазина
Не мога да разбера на кой се плаща, ако искам и моята фирма да прави суджук питах в министерството - те само се подсмихваха подмустак.
Евала, министъре - то суджука без пиенье не върви хич биля. Ама давай по-бърже, че да не си останем и без мезето.