Собственикът на завод ”Миджур” и още 3-ма на съд за взрива

Собственикът на завод „Миджур” в село Горни Лом Валери Митков и още трима души са обвинени за взрива, при който на 1 октомври 2014 г. загинаха 15 души.

Обратно в новината

Коментари - Собственикът на завод ”Миджур” и още 3-ма на съд за взрива | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Такаааа... ..."следствие случайно възникнало възпламеняване заради неспазване на технологичните правила за работа с боеприпаси, както и неспазване на нормите за пределите за съхраняване на взривни вещества и нормите за съвместно съхранение на взривни вещества"... По стечение на обстоятелствата, голяма част от трудовата ми дейност премина в предприятие от отбранителната промишленост на страната. Горната формулировка за настъпилите трагични събития е тотално сбъркана и показва въпиющата неграмотност и на слесствие, и на прокуратура и на служба КОС! -Господа, когато има неспазване на технологичните правила за работа с боеприпаси, както и неспазване на нормите за пределите за съхраняване на взривни вещества и нормите за съвместно съхранение на взривни вещества има НЕ СЛУЧАЙНО, А ЗАКОНОМЕРНО ВЪЗНИКНАЛО ВЪЗПЛАМЕНЯВАНЕ ! Търсете виновните!!!!!!

Всеки от нас знае фразата "Гарван гарвану око не вади". В конкретният случай с чиста съвест може да бъде перефразирана в "Масон масону око не вади"! Едва ли някой е повярвал, че масончето Сотирчо ще "позволи" и прашинка да падне на доскорощния бос на Софийската масонска ложа Валери Митков!

абсолютно правилно , миналата година през декември разговарях със следовател от НСС , вярно на маса , тъй като сме състуденти , който категорично ми заяви , че вече има повдигнати обвинения , явно на тия хора лъжата и конформизма им е втора природа !

Близо две години мислеха, как да ги покрият. Впрочем Десислав от взрива в Лозенец не само, че не го съдиха, ами и сега от военното министерство искаха(не знам, какво стана) да му дадат поръчка за доставка на бронирана техника. Такива бяха изискванията, че само неговата оферта да ги покрие.

За първи път всичко написано в статията е вярно ! Преди 15 години съм влизал в този завод няколко пъти в ролята на контролен орган, видял съм всяко кътче, цех и склад. Мога да кажа, че положението бе трагично най-вече заради собственика Митков. Същият изгони един от назначените директори заради някаква неголяма трудова злополука, най-вече за да покаже, че е собственик. Директорът не беше виновен, както и неговия заместник (също уволнен), а след това на техните места бяха назначени някакви некадърници, непознаващи работата в предприятието. Предупредих ги, че ако продължават така, ще стигнат до сериозни трудови злополуки, но кой ли слуша... Собственикът Митков се интересуваше само от печалбата и наемаше основно некомпетентни хора за малки заплати. Всички кадърни специалисти избягаха от там преди повече от 10 години. Жалко за загиналите, лека им пръст ! Дано алчният собственик да бъде наказан, въпреки че не вярвам много това да се случи...

Доколкото знам се е писал за някакъв "разбирач" по взривните вещества , даже нещо и лекции едва ли не, четял. То се видя резултата от цялата му дейност. Не знам как се е сдобил с лиценз - предполагам срещу солидна сума , но си е платил жестоко за гяволъка !

Пак питам "Паисийчо Х." дето дава акъл без да мисли и запълва форума днес (сигурно е дежурен): Кажи си мнението за Цацата, Мацата и Камшик Тодора! Да ти преведа ли прякорите, или си един от тях и запълваш ефира с глупости?

Ами преведи прякорите, защото ние сега не сме сигурни, дали просто не се правиш на интересен. На мен прякорите нищо не ми говорят, дори не съм сигурен, че има такива.

Полицаите нямат право да лизат даже и във обособените жилища по Витоша- все на наши другари, те ще ги съдят,че не упражнявали контрол във частен завод.Тия гърмящи джаджи кой им ги е дал?

те ще се откупят , но мършата изгни отдавна

Едно обстоятелство е смущаващо - как така толкова много мини са експлодирали едновременно?

Взривяването първоначално е станало от сработил взривател на мина ( при разснаредяването му ). От там се разпростира върху останалите количества "обезвредени" ( без взриватели или "не" мини , и накрая се взривяват близките количества амонит , които фабриката е произвеждала. Става просто една верижна реакция със страхотна мощ и край.

И накрая един мармот завиваше станиола в шоколад. Какъв амонит, каква верижна реакция? В завода се е чул един единствен МОЩЕН взрив, след което са започнали да се взривяват мините.

Собственикът на завод Миджур и още 3-ма на съд за взрива Мисля , че собственика на завод Миджур е достатъчно наказан от господ.Там неговото дете се изпари за един миг , в прекия смисъл на думата.

не е точно така. Умряха общо 15 души. Какво ще кажеш за останалите 14?!

Мисля, че когато един родител е виновен за смъртта на детето си, ще му бъде все едно каква ще е присъдата му.

Ами той го е написал човекът, бе "Паисийчо"! Какво питаш още? Ами естествено "Бог да ги прости!". И тези, и другите нещастници, дето за "жълти стотинки" се "изпариха", удавиха и т. н. и все няма виновни. А ти, умнико, какво ще кажеш за Цацата, Мацата и Камшик Тодора, дето ги дават едни "ентирвювюта", пърчат се, ежат се по ТВ-тата като пернишки шоп след 7-мата ракия в кръчмата, и след 8-мата плеснат с ръце и се прегърнат? И виновни няма, те всички ги изкарват невинни. Невинни, защото доизтрепват малкото останали тук българи.

Па знам ли? Няма останки от него. Може и да не е бил там и своевременно да е покрит. Така, че боклука да си понесе и човешкото наказание, ние с Господ мегдан не делим.

Цацко, първо се казва 'визуален контрол' а не 'физически'. И второ в тази област са задължителни и двете - и визуален и документален контрол. И ако мислиш, че с това си станал най-великия прокурор на планетата - много се лъжеш.

"ПРАХ В ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ!" Важен е крайният резултат ! Тогава го споделете.

собственика Валери Митков................нали е масоН ....................него масонската ложа ли ще го съди.........

Сам се осъди той..................нали видя какво стана със сина му.................

Да голям играч е .............. беше купил по едно време къщата на Яворов на ул.Раковски ...................но не можа да я направи кръчма ..........и я продаде после ...............Нали е културен паметник ..........и не стана за чалгарска среща

"...а щетите са за близо 500 милиона лева..." абе, вие в бегето стотиците милиони за нищо ги нямате? а посмалете малко с милионите в наи-бедната европаиска страна!

Как е възможно да получиш лиценз за утилизация на боеприпаси в предприятие , което произвежда взривни вещества ( в дадения случай амонит ) ? Това все едно в склад с бензин да съхраняваш кибрит !

Има Господ .....................всеки според заслуженото ................

someone

алчност, съчетана с глупост от страна на собственика води до такъв резултат. съжалявам починалите, но също им се чудя на акъла защо не са отишли сезонни земеделски работници в западна европа - хем щяха да са живи, хем повече пари. не знам какъв трябва да си да идеш да работиш за такъв при такива условия и заплата, мисля, че дори цигани не биха отишли там.

pak li umrelite vinovni - neshto stana na moda

ВЕЖЛИВИТЕ ХОРА ОТ ГРУ ГРЪМНАХА СКЛАДОВЕТЕ И В ГОРНИ ЛОМ И В СОПОТ ПОНЕЖЕ ГЕРБ И СИК ПРОДАВАТ ОРЪЖИЕ НА ТЕРОРИСТИТЕ ОТ ХАЛИФАТА ПРЕЗ ТУРЦИЯ СРЕЩУ ПЕТРОЛНИ ПРОДУКТИ :))

СВЪРЗАН С ВОЕННО-ПРОМИШЛЕНИЯ КОМПЛЕКС Е ПО -СЛАДЪК ОТ НАРКОБИЗНЕСА И Е ДОБРЕ ЗАЩИТЕН ОТ ПОСЕГАТЕЛСТВА !

"според Емил Митков, син на собственика Валери Митков, е извършен саботаж. Оказа се, че лицензът на завода е отнемаН два пъти заради тежки нарушения." Да, саботаж е да нарушаваш правилата! Излиза, че собствениците сами са се саботирали!

Браво бе аз си мислех че тия миндили вече излежават доживотните си присъди!!! БГ Правосъдие - НЕМА ТАКОВА ЖИВОТНО!!!

Векликия украйнски народ още чака пратката .Слава на яйценюк..

А нашия велик пълководец главокомандващ на армията грешка духовата музика бе награден в Украйна с най високо отличие за предишните дарове за украйна.

Казвам слава на яйценюк понеже награди с потрошенко нашия велик вож,пълководец,сплотител на нацията с награда най-голям ......че човечеца обикаляше страните в латинска америка ъайно в куба се срещна с обама ама цък няма........но в украйан улучи бинго за даровете .Та кво излиза и да се наваждаш дълбоко на другите им става още по хубаво..........

Та сега с подаръка на украйна нашия велик вожд може да си играе денонощно с него то това му бе стара мечта

ОНЯ ДЕН АНГЛИЙСКИЯ ВЕСТНИК ИНДЕПЕНДЪНТ ПИСА ЧЕ АЛ КАЙДА В ЙЕМЕН СВАЛИЛИ ЕДИ ИЗТРЕБИТЕЛ МИРАЖ НА ЕМИРАТИТЕ С РЪЧНА ПЗРК РАКЕТА СТРЕЛА СА7 ПРОИЗВЕДЕНА В БЪЛГАРИ ..... ОТ ТИЯ ДЕТО ГЪРМЯХА ПО СКЛАДОВЕТЕ :))

Не са гръмнали продават ги в една фирма под Боровец в китното градче на бат сали.

Другарят масон ще влезе ли в панделата? Или ще го съдят негови братя масони (каквито има достатъчно в съда и прокуратурата), и ще го оправдаят?

Тези не трябва да излизат от затвора до края на дните си,доживотен без право на замяна,но с това правосъдие се съмнявам изобщо да ги осъдят!!!

и ще са хванали пътя за ЮАР, Парагвай или някое друго топло местенце.