Коментари - Валентин Златев отрече да има мнопол при горивата | dnes.dir.bg
назад

Валентин Златев отрече да има мнопол при горивата

„Комисията в момента е излязла с предположение за монопол. Това е важно да се отбележи. Проверявани сме в предишните години и крайното становище на комисията е било, че няма. Надявам се и сега да е така”.

Обратно в новината

Коментари - Валентин Златев отрече да има мнопол при горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Две седмици да не си купуваме гориво и ще видят дали има начин цената да не падне. лично за мен щу е най добре да стане по 5 лева литъра. ако е гарга рошава да е . и да си карам като стар софиянец.

да бе да

Аз очаквах Златев да си признае!

Обидно е , когато една мутра седи и лъже в ефир най-нагло.И как иначе , ще признае че тяхната шайка управлява държавата , ли? Какво е за тях народа и държаната - източник на още и още милиони. Те няма да се наситят, нито да дпрат. Трябва да ги спрем ние...

Самото гориво не е скъпо - оскъпява се от акциза - държавата ни смуче много ...но пук няма как ...трябва да има пари за бонуси, за нагласени обществени поръчки и т.н.!

С този мошенник, както и с другите като него - Донев, онези от Топлофикация, и прочее, трябва друг език. Те не разбират от упреци, от молби и не чуват воплите на народа си, докаран до крайна степен на мизерия и озлобление. С тях трябва сурово, прямо и твърдо отношение, безкомпромисно прекъсване на лицензиите, тотална смяна на приоритетите, изгонване от страната, която те докараха до провал, и ако трябва - съд и наказание. Публично осъждане - и зад решетките. Защото иначе скоро те ще са тези, които ще ни вземат живота. Или те- или народа! Заиграването с пазарната икономика по комсомолски ни доведе до трапа, до триумфа на тези разгащени, лъжливи и нахални типове!

Докато правешки креатури, едва проходили се застъпват около келепира, никога нищо няма да поевтинява. Това им е вродено отрано и няма никакви изгледи да паднат от властта.

Старите баби казват: Като му видиш физиономията ти става ясно какво ти мисли" Изображението на снимката дава отговор на всички въпроси, които българите си поставят.

хем лужез,хем нахален,само заблуждава,за да ни ограбва дебело

Долен лъжец! И не са 2 държавите , в които бензина е по евтин, много са, десетки са!

След АЕЦ "Белене" следва руснака да се изтегли и от Бургас. Барабар с "альошоФците"....И цените ще станат европейски.

Като на прост човек казвам: ЩОМ НЯМА МОНОПОЛ ИСКАМ ДА ИМА ЦЕНОВИ РАЗЛИКИ В ДИАПАЗОНА ОТ 10 ДО 20 СТОТИНКИ НА ЛИТЪР ПО БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ. Все едно кой ще иска най-много и кой най-малко, но клиента ще избира! Ако ЛУКойл продава на 2,60 лева ТРЯБВА да има и друга бензиностанция с 2,40 лева!

Тук някой умници казват, че трябва да се борим за високи доходи/заплати/ , а цените на горивата да ги оставим , на вас не ви ли е ясно , че почнат ли да растат доходите веднага ще се увеличат и цените на бензините и нафтата, това да не ви е европата , тук е Булгаристан.

боко - удобната марионетка на в.златев.

спасиба бойко!душко-добродушко,сладичък послушко. цункам те!в.златев цункам те!о.донев цункам те!EVN,Eon

Златев не трябва да отговаря на въпроса за цените....Той е шеф на търговеца Лукойл България....Производител е заводчето в Бургас...там шефе Руснак....но него никога не го питат директно щото не могат да стигнат до него... Лукойл Русия е собственик на заводчето. Защо обаче Лукойл Русия продава на заводчето в Бургас нефта чрез офшорката Литаско..... Литаско фактурира на заводчето по високите доставни цени ....като по този начин стоейки на входа източва заводчето....Защо руснаците не продават директно на заводчето...пък било то и по международни цени....Ако го направи обаче ще трябва да плаща голям данък в Русия сигурно. Това е на входа..

........... На изхода на заводчето също имаме "кияк" и той е компанията на която шеф е Златев....и който не обявява приложението към ГФО/ за 2010 е така/...може би защото трябва да обясни подробно някой неща който няма интерес да се знаят. Значи заводчето продава на фирмата с шеф Златев...той пък продава на целокупния народ по космически цени... Г-н Златев отговорете и защо фирмата Ви етолко неефективна...ако бяхте шеф на западна фирма с такива показатели акционерти щяха да ви уволнят на момента...но руснаците защо Ви търпят те си знаят....е и ние се досещаме защо...но кога ли и данъчните ще ви направят сериозна ревизия....за да видят как така ценообразува завода, че все е на загуба...през последните 3 години /2008, 2009 и 2010 / загубата е над 700 милиона ...и още такива въпроси...но естествено в Би Ти Ви такива неудобни въпроси не задават. сократ1

в концлагера BG в.златев,о.донев и останалите монополисти определят и решават съдбата на концлагеристите,кадърните министри в импотентното правителство и на самият супермен боко!НА НЯКОЙ ДА НЕ МУ Е ЯСНО?

Валентин Златев: Няма как цената на бензина да падне:))) .................... Внасяме нефт Брент- а не уралски : Заплатите в ЛУК - са като европейските Екологията е на ЕС- ниво : Не плащаме корп.данък и още нямаме уреди на вход- изход на пристанището :) Имаме големи разходи за руските агенти - тук ..) Боко ни даде още една година за уредите на Росенец..) ................................... Е , как да намалим цената на горивата ...

Енергийните източници по земята намаляват и добивът им става скъп. Втози смисъл не очаквайте намаление. Важни са адекватните доходи за да не замръзне икономиката.

Колкото по бързо се освободим от сиромашкото мислене за намаление на цените толкоз по добре. Въпроса е в адекватното вдигане на доходите от компетентни икономисти, не като настоящите.

Те са компетентни ако става въпрос за отклоняване на пари в личните сметки.....

Ако е вярна поговорката, че на лъжата краката са къси, то другаря Златев явно ходи с та..ци .

Бензин,дизел,газ! Къде сте бе хора? Скрили сте се в ежедневните си окопи,които копаете и все сте си там.Защо не сте на бензиностанциите на LukOil и да зареждате на опашки по 0.50ст на колонка.До кога руската мафия ще е монополист навсякъде! Спи народе и се къпи в горивата! Това заслужаваш!

И с какво е виновен лукойл, цените летят навсякъде. По скоро протестирай срещу постоянните войнични за освобождение на някого на великите американци. Те държат най големите петролни компании които имат интерес да печелят колкото се може повече, с какви средства не ги вълнува...

Отдавна народът ни трябваше да изгони от България тази мутра Златев.

Аман от смешниици, скоро няма да ви има. зорлям ще направите хората комунисти от омраза към вас свине такива

Златев,не стига,че бензинът ви е пълен боклук,а на всичкото отгоре е и скъп.Поне го направете като румънския бензин качествен.

За краен потребител на бензиностанцията завършил 8-ми клас е очевидно, че има монопол, но на "комисията" въобще не й изглежда така. Аха...

Златев,бензина ще поевтинее-това го ЗАПОМНИ.Рано или късно ще доиде и това време.А ти къде ще бъдеш-това вече е друг въпрос.

Защо в съмнението за картел не фигурира и Шел? По техните бензиностанции в Канада бензинът струва 1.31 CAD,които се равняват в момента на около 1.96 лв.Само като сcпоставка минималната часова заплата там е 8.50 CAD.

Мамин сладък! Така си намерил! Обаче .... Скоро ще отговчряш за поведението си !

Глей ся, Златев -- остави-ти Господин Главния Асистент ... май-май аз-лично ще да Ви/ви подкарам .

А заплатите в колко държави са по-ниски от българските? Когато някой отговори на въпросът за отношението между цените и заплатите у нас, тогава да говори за Европа и т.н.

Е да не би при предишното поевтиняване на петрола на световния пазар в България цените да паднаха-е няма да паднат-така ще се оправдават високите цени на храните, дрехите и на всичко друго всързано с пренос-превоз-тока, парното, Интернета, водата........

Тези цени ми се виждат доста ниски. То аман от коли по пътищата. Я бензина да стане по 10-арка та да видим кои ще останем...

да останеш!Като се освободят пътищата,ти ще хукнеш да гониш с бясна скорост и ......с този акъл далеч няма да стигнеш!

Нека да каже тоя мазник в колко държави дизела е по-калпав от нашия !

Ако Лукойл не е монополист, защо когато те променят техните цени, цените се променят навсякъде ? Извинете, не ги променят. ВДИГАТ ги. В България няма цена която да пада. Само се покачва. Освен яйцата, дет поевтиняват с 1 ст де.

Dragan

Икономист. Да ви кажа как се формират цените на горивата. Но първо да поясня някои термини 1. Свободен пазар /при пазарна икономика/ - Всеки може да продава на каквато цена иска, като в случая купувача ще купува от този който продава най евтино за едно и също качество. Но трябва да има поне няколко независими продавачи. 2. Картел - това е когато пазарът е прекалено малък, продавачите са прекалено малко и виждат че ако един свали цените и другите ще свалят и в крайна сметка всички продавачи ще загубят. Тогава те се разбират да поддържат еднакви цени и да се облагодетелстват максимално. Случаят в БГ. България е прекалено малка държава и играчите са прекалено малко. Дори не е нужно директно да съгласуват цените по между си. По принцип най големия води. Ако той дигне с 5 стотинки, останалите също вдигат с 5 стотинки. Ако той свали и другите свалят. Доказателства трябват ли Ви. Самият златев в ефир обяви че цените се определят от световния пазар, ако днес ако другите вдингат и той вдига, без значение какви са разходите - един вид картел. Но нека кажа и някои факти: 1. Нашето гориво е най некачественото. Ще го потвърди всеки който е ходил поне до румъния с кола. Аз познавам поне 10-на. Споделят ми че разхода ведна им пада с 20% на 100 км., и колата почва да върви по добре. Когато се върнат тук, всичко тръгва по старому. 1. За да добие франция 1 литър качествено гориво, ползва съвременна рафинерия, високоплатени работници в рафинерията, шофьора на цистерната, работниците в бензиностанцията също. Заплатите им са в хиляди евро и пускат на пазара горивото на същата цена като при нас. А при нас, труда е евтин и разходите са много по малко, и качеството е ужасно, но цената е същата като във франция. Къде остава разликата - ще питате златев. Истината е че цените трябва да са свързани отчасти с стандарта на живот, защото разходите за производство в държава с по нисък стандарт е по малко. Според вас еднакво ли е да се произведе мебел в италия и тук. На еднакви цени ли трябва да бъде.

Да ясно е, че цената няма как да е по-ниска и за мен също, основният проблем е в качеството! За такова качество трябва да се плаща 2лв. Понеже акциза и ДДС е висок и държавата може да регулира цената. Смъкват се ставките, нараства потреблението, така ще има и по-голям оборот и за данък и акциз. Елементарно, но ще излезе някоя "голяма глава" и ще започне да ми обяснява, че не е толкова просто...

владо, я пак, я пак прочети. Тогаваь ако си разбрал нещо пиши за цената.

си точен! Браво! +10

Много точно казано!

Най-после да видя един смислен кометар!

Валентин Златен е българин -продажник

Дали изобщо е българин?