В 17 града протестираха срещу цените на горивата

Стотици хора се включиха в протестите срещу високите цени на горивата, които се проведоха в 17 града на страната. Демонстрациите бяха организирани от гражданското сдружение "Сила".

Обратно в новината

Коментари - В 17 града протестираха срещу цените на горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сравка 2008г. барел нефт $140, А-95 2.40лв. 2012г. барел нефт $120, А-95 2.61лв. Бойко ще обесниш ли?

Заради цените всеки се ограничава. Но колко е консумацията на личните и колко на служебните, транспортните и т.н. Тъй че и да се ограничим лично на 50%, реалноможе да е само 5%, с което няма колкода ги засегнем. Аз ако имам власт - до стената и толкоз... Какво тук значи някаква си личност? Айде със здраве, целите ни са общи!

АЗ СИ РЕШИХ ПРОБЛЕМА-ДЪРЖА Я НА ПАРКИНГА,ДА ГИ Е ЯД.

Млъквайте,че ще го вдигнем още-и какво ще ни направите.

Абе нещастни дракачи, нещастно племе, къде сте тръгнали боси по тръните. Гласувате за нас, а протестирате против политиката, която водим. Щом искате да ви преведем през трънака, трайте, трайте, трайтеееееееееееееееееееее, че пак ще ви пусна доганчо. А, какво ще кажете ??????

КАКВО ОТ ТОВА? МИШО БИРАТА - КАКВО ОТ ТОВА? ЛОШ МАТЕРИАЛ - КАКВО ОТ ТОВА? ИЗКЪСО ДЪРЖАНИ КУЧЕТА -КАКВО ОТ ТОВА? АМИ ШМЕНТИ-КАПЕЛИ ДЪРЖАВА. НЕ СИ ЗАСЛУЖАВА. КОЙТО ИСКА ЗА КАРА КОЛА ДА СТАВА ЕВРОПЕЕЦ ИЛИ АМЕРИКАНЕЦ.

Знае ли някои, че в провинцията масово хората работят за минимална заплата, а понякога и тя е лукс.Разни програми към бюрата по труда дори финансират работа на по 6 часа, а понякога и на 4ч.За какво говорим, мизерията е пълна....В същото време те си разпределят бонуси по 50 000 лева.Има някои, които работят и получават европейски заплати, но колко са тези богоизбранници???Сега тези цени на горивата ще направят живота още по-невъзможен.Повече не се търпи."Стани, стани юнак балкански - от сън дълбок се събуди".

Подкрепям протеста..Повече не се живее така..с мизерни български заплати и европейски цени на стоките.Кой европеец ще издържи с 200 евро на месец - ток ли, вода ли, телефон ли, храна ли, какво????Не е нормално да си работещ и да трябва да вземеш заем, за да си платиш парното например или данък сгради.Трябва поне тези, които работят да могат спокойно да си посрещат месечните разходи.Омръзна ми да броя стотинки пред заплата.Отврът....

Значи трябва да повишите културата на Българския народ, за да може той да прочете идеите ви и да ги приеме. Как ще направите това, трудна задача е?! Новия градивен обществен идеал трябва масово да го наложите, за да има сила! Трябват ви медии, известност, а как ще се преборите с мафията, не знам, те няма да стоят със скръстени ръце! Пожелавам ви успех и ако помогна да помогна с нещо ще го направя!

Благодаря за пожеланията и на теб ти пожелавам същото и да бъдеш между нас. До сега просвещението сме го правили само чрез сайта ни. Решили сме да създадем медиен консорциум от масова медия, радио и интернетна телевизия, но ни трябва начален капитал за това- не милиони, а поносим начален капитал. Събираме го левче оп левче от всички нас, не желаем да вземем нито лев от бизнеса, понеже от до голяма степен е мръсен и ще се опита да ни поведе, както стана с Атака , Янето и други ..Не искаме да сме под влияние на бизнеса. Ако имаш някаква идея как да стане това, пиши ни.

България трябва да премине през онзи исторически необходим етап наречен РЕВОЛЮЦИЯ,ГРАЖДАНСКА РЕВОЛЮЦИЯ!Свободата се извоюва с кръв!Много българи са потънали в едно измамно блаженство и не виждат истинската действителност.Народът е изпаднал в летаргия.

Ти не си с главата явно, ходи си пеш, ама ще сте малко! Айде помисли колко хора могат напълно да не ползват коли, ако работят на майната си, ами децата, ами транспорта, ами още много такива и тогава ми говори! Лично аз когато мога карам колело. Ама кой ще ти тръгне да зарежда магазина с колело или да носи товари с колело? Трудно можеш да сложиш много хора под общ знаменател, засега без автомобилен трансопрт сме загубени!

Щом пишеш такива небивалици си търси друга Антилопа Гну.

Цените на горивата в Б-я се определят от борсовите цени плюс 40% акциз плюс 20 % ДДС плюс печелбата на доставчика. Т.е. около 70 % от цената са налози и данъци.При нещастната политика, която води Б.Б. и Дянков за съсипване на българската икономика , единствения начин да се пълни хазната е от ДДС и акцизите.И ако сте забелязали колкото по- високи са цените, толкоз по-високи са постъпленията в хазната.Така, че докато на власт е мутроолигархията не се надявайте на социална политика. т.е. цените на горивата да съответствуват на доходите. Извода се налага сам!!!!

Ние сме вносител на петрол и на други енергийни източници. И няма как у нас цените да с еразличавта съществено от тези в Европа.Даже в държави с много ниски цени като Австрия и Германия, цените на бензина са около 1,5 евро, т.е "гонят" 3 лв. А там Няма Лукойл. Аз не съм защитник нито на руснаците, нито на Лукойл, но в случая нещата са пределно простио - държавата спазва европейските регулации,а Лукойл продава на международни цени. И като сложим и курса на долара - излиза че цената може да варира с няколко стотинки. Което няма да промени факта че горивата са скъпи. И ще стават още по-скъпи. А да попитам аз да не би вчера да протестираха същите, дето протестираха срещу шистовия газ. Без да съм сигурен, ама май някои от активистите бяха същите. Щото товва наистина ще е крайна форма на демагогия, на идиотизъм или на комбинация от двете.

На теб пък кое не ти стана ясно от "70 % от цената са налози и данъци"?! Това къде го има? Кажи държавата.

Много ми е чудно,като ходите да протестирате,защо сте с колите!? Нали отивате да се оплачете,че горивото е скъпо и няма как да си сипете. За вас протест е да въртите гуми, да обикаляте като изоглавени със доста скъпи коли и да задръствате пътя и линейка да не може да мине от вас. Държите се селски и нагло, даже не може да протестирате,пък после очаквате някой да ви повярва. Пълна пародия сте!

Какво само ревете и се оплаквате бе - скъпо им било и не знам си какво още...Ами впрягайте коня в каруцата и юруш по новичките ни магистрали!

АААА НЕ ЗНАЕХ!МОЛЯ ДА БЪДА ИЗВИНЕННН!!!!!!!

Всеки ходи с личната си кола. А не можем да не ползваме горива, днешния живот не е възможен без тях. Но не можем да си позволим да ни изнудват!

Тях не ги боли от нищо друго,освен ,ако ги удариш по джоба. И няколко дни да не ползваме гориво, боли ги фара... А съвременния начин на живот е невъзможен без горивата, поне докато алтернативните енергийни източници не станат масови. Но това, че сме зависими от дадени енергийни източници, не означава,че ще се оставим да ни изнудват!

А ЗАЩО ЗАПЛАТИТЕ НА РАБОТЕ- ЩИТЕ В БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НЕ СА КАТО В ЕВРОПА?

В България е забранено да се задават такива върпоси!

София не е България.

Не протестираме против колите, а против мафията, определяща цените на горивата!

Може и пет лева да стане бензина на този безропотен народ. А трябва реакции като в Гърция, само тогава управляващите ще се сетят за какво са сложени там и цените на горивата, и на лекарствата, и на храната бързо-бързо ще се намери начин да се намалят или пък начин да се увеличат доходите. Има си механизми, но няма желание.

Пич/ка, точно така се прави! Не си разбрал/а нещо - протестът е срещу високите цени на горивата, а не срещу тях, че да не ги ползваме.

И гърците като протестират, к'во става - нищо?! Хем имат огромен интерес да не им затъне държавицата!

Даже е малко. Как може в условията на пазарна икономика още да има монополисти и да определят кога, къде и колко, пък ако щеш?!! Я да ги питам хубостниците, а заплатите, бе, "господа"? Деликатно си мълчите, защото така ви изнася. Дране и пак дране докъдето може. Това ако е евромислене, здраве му каже.

Абе ти в коя година живееш? Автомобилът отдавна не е лукс, а средство за съществуване на огромна част от хората.Как ще кажещ на хора, които си вадят хляба с колите си: като ви ескъпо горивото, не карайте! Аз, например, пътувам на ден по 40 км, за да отида и да се върна от мястото, където работя.Подходящ транспорт няма.Да напусна работа ли, пеш ли да ходя, или с такси?Не, трябва да ползвам колата си, а скъпото гориво ми намаля надницата и ме кара да лишавам децата си от някои неща, но само и само да имам работа..

4$ за ГАЛОН !!! И ти си един емигрант... Емигрант на село.

Хубаво е да се напише в Гугъл: "Gas spending and prices by state". Цената е, както пише, за галон. 1 галон = 3,7 литра Смятайте!

Ти не разбра ли, че Америка прави войни за да поддържа ниска цена на горивата, Европа бърше лайната на Америка за това има високи цени на горивата. А нашите политици са слуги на олигарси като Златев ,който формира САМ цената на горивата у нас от което той генерира своето богатство.- за броени години достигнало 500 милиона.

Подкрепям протеста, но... тъй като сме пазарна икономика, значи има основен механизъм за регулиране на цените - потреблението. Аз използвам моята кола само в краен случай - 10-20 км на месец. Това е. Спрете да купувате.

До 4478 Това е все едно да я изкараш от гража и отново да я прибереш в него.Само да се изфъкаш пред саседите че и ти имаш трошка като средно статистическите плебеи в БГ отечеството ни. А може би ти си от тези богопомазани които се ползват от благините на държавната хранилка-държавно гориво за лекия автомобил,хиликоптер а може би самолат.Друго обрснение за тези 10-20 км.нрмам.А може би си АБОРИГЕН.

някои хора ползваме обществения транспорт.

не е лесно да си албански реотан, че и от по-ниско качество

Така със протести нищо не става.Българино,събуди се!За да оправим държавата си трябва ГРАЖДАНСКО НЕПОДЧИНЕНИЕ!Станахме смешни със тези протести.Ама на колко от вас им стиска да се изправят срещу"каските със щитове"?Правителството умишлено вдига цените на горивата-пари са му нужни и това е един от начините да ги прибере от Народа,а това се нарича ограбване на Народа.Стига сте плямпали глупости за шиистовия газ.Газът ли е причината за големите сметки за парното,за тока и горивата?СЪБУДИ СЕ НАРОДЕ БЪЛГАРСКИ!!!!

Ами протестът е гражданско неподчинение! И какво от това? В България трябва да се сменя ЦАЛОТО ПОЛИТИЧЕСКО СТАТУКВО- тази паплач - МАФИЯ в НС, влязла там с купуване и фалшификации на изборите и подмяна вота на избирателите, трябва цялата да бъде изметена от там. Това не става с безмозъчно гражданско неподчинение ,а с нова политическа сила със силна идеология-нов обществено идеал и програма за развитие на България с 50 години напред!

Dobromir Dimitrow

Смяната на политическата класа ще стане когато народът ни излезе от кръчмите, от чалгата, от летаргията, осведоми се правилно, и си повярва, че способен да победи и изгони мафията. Междувременно много от по-интелигентните ни хора са свързани с мафията, с корупцията и се могат да бъдат полезни на народа. И к'во правим сега?

правителството тея пари не ги слага в дюшека, а ги харчи за пенсии, социални плащания и разбира се за МВР и другата администрация. Като направиш сметка много хора получават заплати точно от тези данъци и акцизи. Иначе най-лесно е да се спрат да се плащат данъци, тогава няма да има пенсии, здравеопазване, а 112 ще стане импулсен телефон. Има място за оптимизации на държавните харчове, но да се вдига революция няма да оправи, а ще влоши нещата.

идеязабулгаря много остро се изказва за емигрант.ще трябва да го разочаровам,защото емигрант е прав.живея в уса,в щата орегон от 19 години и смея да твурдя,че плащаме в момента около $4 за галон бензин,което е увеличение с около 25% за 1 месец.на някои бензиностанции цената достига $ 4.19,което е около $1.29 за литар или около 1.92 лева за литар.малко по-евтино от булгаря,но бг не може да се сравнява с уса по запаси,брои рафинерии,а от там и себестоиност на бензина.заплатите са различни благодарение на другарите от бсп и сдс,които изкрадоха дурявата в последните 22 години и не суздадоха икономика и условя за работа.не сум член или симпатизант на герб,но защо те трябва да плащат за грешките на другите партии.промените не стават за 2 дена.какво като блокирате е79.правителството не може да променя цените.някои хоре в булгаря не разбират все още че това е пазарна икономика.един друг капацитет вув форума се ижвурля че бензина идва от руся.като инжинерхимик мога отговорно да заявя,че рафинерята нефтохим никога не е била пригодена да обработва руски нефт.тои судуря много сяра и нефтохима няма нужната инсталаця да я пречиства.нефтохим е изграден на времето с цел да обработва евтиня тогава арабски петрол.даже лукоил обработва в булагаря само арабски петрол,затова бензина е скуп,точно заради проблемите сус сиря и иран.не казвам,че те не са изкуствено суздадени,но няма врузка между булгаря и рускя петрол.кризата е в цял свят и някои прави милярди в този момент,но не е лукоил и герб.и недеи да обиждаш хората ако не са ти ясни нещата.този форум е за разговор и разисняване ,а не за обиди. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Пич, много смешен коментар си направил. От това, което си написал излиза, че бензина в България е по-скъп от този в Щатите с 36%. И това ти се струва малко? Браво бе! И това за арабския петрол в бургаската рафинерия е голяма смешка. Лукойл работи само с руски нефт, затова и качеството на горивата ни е такова.

ivanrog@

И какво общо има между шистов газ и цената на бензина и дизела. С тъпия шистов газ какво ще постигнеш, едното е за едно, другото е за друго.

деер

Не ме интересува цената на горивата, а само това да са качествени! Кой продава качествени горива???????? Това лумпенизирана шлака, а под нея се крие мафията! Всичко е театър. Кой протестира, че българи умират в болниците, съдът пуска със условни почти всички убийци, повече от половината бюджет отива в мафията? Никой!

Напълно си прав. Да не говорим, че има и по-бедни страни от нас. Като искаш да ползваш - плащаш. Друга тема е, че могат да се направят много неща, за да намалят цените, но определено адрешковската логика - ниски са ни заплатите, подарете ни бензин няма пред кого да вържат. В Африка няма какво да ядат, ама никой не е дошъл да им помага и там петролът е на същите цени.

Емигранте, кой ти позволява да нарушаваш правилата на дира и пишеш нерегистриран в неработен ден? Да не би да си от модераторския състав? Никакъв емигрант не си, а се обаждаш от мегдана на село Долно Уйно Българско, там си научил за световните цени на бензина, диктувани от правешкия сланина и руски олигарх под диригентската палка на министъра от Световната банда. Емигрантите са далечпо -информирани за реалностите.

sawo

Направи ни услуга - стани емигрант поне да се информираш малко и да спреш с глупостите :)