КЗК: Има безспорни доказателства за картел при горивата

Имаме безспорни доказателства, че има картел при горивата. Това заяви пред журналисти председателят на КЗК Юлия Ненкова.

Обратно в новината

Коментари - КЗК: Има безспорни доказателства за картел при горивата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чудя се само колко време трябва да мине и какво трябва да се случи, за да се погнат и банките?! Мобилните оператори ги разцепиха от регулации, банките обаче никой не ги закача и продължават да си правят каквото искат - всякакви такси и комисионни, 0,01 лихви по депозити и какво ли още не...

ТРЯБВА ДА СЕ ЗАДАВАТ ИЗБОРИ !!! ТОГАВА КАТО ПИАР АКЦИЯ СЕ ПРАВЯТ "РАЗКРИТИЯ", КОИТО ИНАЧЕ СА ПУБЛИЧНО ИЗВЕСТНИ ОТ ГОДИНИ !!!

Пак открихте топлата вода. Но сега да ви видим, какво ще направите и дали ще ги глобите с 1 млрд солидарно, ако ви стиска. Иначе от констатации и голи вайкания няма полза, наслушали сме се.

Темида е кьорава и корумпирана, и едва ли ще прогледне за тези очевадни истини.Така,че изреченото си остава една констатация без последствия и без наказания за никого.

КЗК ,след дълги мъки откри топлата вода или това което цяла България го виждаше.

Безспорно .... и какво от това ? Държавата няма никакъв интерес от понижаване на цение зашото ще загуби планираните приходи в буджета !!!!

Марешки ще им покаже как се печели, ако даже с 5 ст. намали цените под техните !

Дрън, дрън, че пляс и резултат нъц!

Какъв картел, няма такова нещо другари, ние сме честни кмунисти-капиталисти!

то е много сложно за установяване- иди виж еднаквите цени до стотинка

Предизборно се "громи" картела,вдигат се заплати...Въобще една жалка картинка от пленената ни държава.

герберастки предизборни фашкии! Беспорно е доказано ,че Боко е солоташак на Златев и покровителства ограбването на народа от този картел ,което е на стойност 1 млрд.лв годишно. Сигурно е ,че след изборите всичко ще се потули.Герб и Боко лично бетонираха монопола на Лукойл с изменението на закона за акцизните складове.Може да се сравни какво се случи на Лукойл в Румъния и какво е тук! Пленена държава сме!

Председателят на КЗК е жена. ТЯ, а не той!!!!

Е ,сега всички вие скачащи като изоглавени маймуни по площадите , преди 25 години и ревяхте ..."СДС...СДС...Времето е наше ееее" РАЗБРАХТЕ ЛИ че нито ВРЕМЕТО , НИТО ВИЕ СТЕ СИ ....ВАШИ ..... ДЪРЖАВА НЯМА ! Постулатат ,че държавата е лош стопанин се ...провали .... То и стопанство НЯМА .... ВСИЧКО Е ЧАСТНО И РАЗПРОДАДЕНО ДОРИ НА ЧУЖДИ ЕКСПЛОАТАТОРИ .... АМА СИ ИМАМЕ МИНИСТЕРСТВА ЗА ВСИЧКО: Дори с по 6-7 зам министри ... Да ги почвам ли да изброявам ...няма смисъл ....където и да погледнете ...Министерства има ...а ... всъщност ...Държава ....НЯМА ААА ЩО РЕВЕТЕ СЕГА БЕ ... НАЛИ СКАЧАХТЕ И ПЪЛНИХТЕ ЧАК ДО ПЛИСКА ЦАРИГРАДСКО И РЕВЯХТЕ .... СДС...СДС...СДС...ВРЕМЕТО Е НАШЕЕЕЕЕ ДА ВИ ГО НАХАКАМ В ТЪПИТЕ КРАТУНИ .... Единствения начин е да си стъпим на краката ,е национална революция ,,пълно ревезиране на досегашните актове на правителства и парламент в последните 25 години .... задържане ,осъждане и ПЪЛНА КОНФИСКАЦИЯ на ВСИЧКИ ....ПОВТАРЯМ ...ВСИЧКИ УЧАСТВАЛИ В ТОЗИ ГРАБЕЖ без значение на партийната им окраска ....ДО ДЕВЕТО КОЛЯНО ПЪЛНА НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ ИЗЛИЗАНЕ ОТ ЕС И НАТО ... ОБЯВЯВАНЕ НА СУВЕРИНЕТ И РАВНОПОСТАВЕНОСТ В МЕЖДУНАРОДНАТА ПОЛИТИКА ! ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА БНА ,НАБОРНА ЗАДЪЛЖИТЕЛНА СЛУЖБА И ОЩЕ И ОЩЕ ...

Тази тема я коментираме от години. "безспорно доказан картел"....звучи ми хубаво,но едва ли ще се случи със"санкциите".Що пък не ги глобят с по едни 100-200 бона!?Онези правят десетки милиони годишно,а санкциите....вятър ги вее на бял кон.Но пък сме в предизборна кампания,какво тук значат едни жълти стотинки-прах в очите на заблудения електоратец...."А,ааа,какво всичко прави за нас,Бат Бойко....." Ще мине време-ще видим. Всичките ни Агенции,Комисии и пр."органи"са на тоталното подчинение на волята Му.И нищо случайно не се случва.Политическият рекет е обичайна държавна политика.Нищо лично-става дума за пари.А за какви суми иде реч при големите-изобщо не можем да си представим. Колко пъти се писа за необичайно високите цени....за отвратителното качество и липса на контрол за продукта...нещо да се е случило!?Затвор,отнет лиценз...да бе,да. Огромен проблем е,че Държавата е Мафия.И Държава на силните,хората с връзки и влияние.На хората с пари.Държава на договорките и задкулисието. ББ ли точно,ще ритне канчето на Златев,напр.!? Блажени са верующите.

Ни то убаво са го доказали и аз може да им докажа с фактури какво съм зареждал от техните бензиностанции-би трябвало да ми възстановят разликата за тези 3-4 години за които е доказано че има картел -няма дамо държавата да е на печалба я ...........

КЗК след като го натисне Премиера, ще клекна и ще си затрае по този казус, скоро!

Картел на горивата няма, просто на Марешки му се привиждат, на човека му хлопа дъската.....

Марешки оправи с аптеките си цените на лекарствата и сега са най-евтини в цял свят при нас - ред е на горивата нали????

Ей сега .... така де ... остава да се хванем и на поредният предизборен лупинг на Борисов и "управляващите" от "партия" ГЕРБ ..... айде .... пък да видим ....

Добро утро, другари мутромилиционери! Значи, трябваше да дойдат избори за да ви светне, че имало някакъв картел? Ей, тия-треторазрядните комунисти ще се батарясат от предизболен ПР-акции!

КЗК не пипайте моля златната кокошка на кабинета. 20 % на 2 лева са 0.4 лева на литър и те влизат в хазната. Ей хора тия пари ни требват да работи министерската машина. Ще спрат парите ще спре машината и за това ще е виновна КЗК!!!!

Тези да не би да са му дали по- малко от договореното за изборите ???

Еми, като има, ко пра'им?

Сега КЗК ще им "наложи глоби", а след изборите "съдът" ще ги отмени. Това е новото подобрено издание на шоуто "Ние ги ловим, а те ги пущат" на Цирк "Борисов".

Върховният административен съд (ВАС) потвърди санкции, наложени за картел от Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) на производител и търговец на олио, съобщиха от Комисията. Санкцията за Звезда АД, Долна Митрополия е 85 хил. лв., а за КООП Търговия и туризъм АД, София - 76 хил. лв. Санкциите са за картел - забранено вертикално споразумение, което нарушава конкуренцията на пазара на бутилирано слънчогледово олио за крайно потребление чрез определяне на фиксирани и минимални цени за препродажба. Проучването на КЗК през 2013 г. установи, че сключените между производителя и КООП Търговия и туризъм дистрибуторски договори задължават дистрибуторите да се съобразяват с ценовата политика на Звезда и конкретно с препоръчителни цени, определени в ценовата листа. А какви са сегашните неоспорими доказателства ма Ненковицееее!!

Предизборни циркове. Стадооооооо!

И КАКВО ОТ ТОВА?

По закон трябва да ги глобят с 10% от годишния оборот .Това е сериозна сума , аз лично си пазя бележките от бензина . Дали мога да ги съдя и да ми върнат 10% от парите ? Питам защото това е престъпление по смисъла на закона и трябва да се заплати обезщетение на пострадалите .

от Габрово

Можете. Ако Съдът постанови нарушение, имате право на обезщетение. Но не е автоматично - трябва да подадете иска в Съда.

Ако се докаже - унищожи си бележките, че ще те съдят защото си подкрепял картела а не си ходил на други бензиностанции!

Тия Гербаджийте са страшни боклуци. Сега го измислиха това. КЗК ще треснат една глоба от 300 млн която ще падне в съда след 1-2 години когато всички ще са забравили и изборите ще са минали.

Алоо цезурата, мислиш ли като триеш коментара ми??? Кое според теб не е по темата?

Ще ги глобят с по 50-100лв и всичко по старо му. Пък и цените ще си останат същите. Само да минат изборите.

В Щатите цените на горивата се сменят всеки ден, в зависимост от котировките на цената на петрола на борсата. Всяка сутрин медиите в Дайтън, където живеех казваха адреса на една бензиностанция, където цените са най ниски. Всички, който имаха възможност се насочваха да зареждат на нея. Не че разликата в цената е кой знае колко голяма. Но тя печелеше от по голям оборот. И това ако не е истинска конкуренция, здраве му кажи.

sawo

Така е, но преди години когато цените скочиха рязко по световните пазари, се почна един рев, че видиш ли, ние сме имали запаси, които в момента ползваме, а цените се дигат, без реално да е купувана суровина на тях. Тогава промениха закона така, че цените да се запазват докато не се купят реално суровини на нови цени. Сега пък се реве, защо видиш ли, цените всеки ден се менят по пазарите по света, а у нас се сменят един път на две седмици, например. Не твърдя, че няма картел или масирани повсеместни измами, просто трябва да се реши веднъж за винаги как да се процедира :)

"Докато аз съм на поста..." Споко, много скоро няма да си там. Доста тъжно.

Неее, те сега ще обявят, че ги глобяват, а след изборите "съдът" ще отмени глобата. Това е шоуто "Ние ги ловим, а те ги пущат" на цирк "Борисов".

Браво!!! Сега ПРЕДИЗБОРНО пишете че Ги "глобявате" с по 5 милиона, па като минат изборите им Ги О П Р О С Т Е Т Е !!!!! Седин куршум 2 заека?!?!Хем ще ви финансират, хем простаците щегласуват за ГЕРБ!?!?!???

5 милиона на безиностанци или на колонка?! Щото 5 милиона са нищо на фона на оборотите, които въртят картеладжийте и обвинението.

Глобата ще е от КЗК, подчинена на НС. Съдът казва ще я платят ли. Законодателна и Съдебна власт. Правителството е изпълнителна. Конституция на РБ. Само 44 страници, бе...

Другарко, всички знаем кой и как управлява България не се прави на дръж ми шапката. Обществена тайна е и кой организира картела при горивата. Аз мислех, че в момента са в топли отношения с ББ, с оглед на някои нередности в спорта които държавта прие ама явно има друго....

Някой да ми каже къде няма картел в Б-я? Че картел има даже на партийно ниво. Всичко партии се борят дружно за обезлюдяване на Б-я.

Когато работих на бензиностанция през 2001 г. , през вечер се обаждаха на управител и цените се коригираха спрямо другите , и това продължи така до 2014г до като напуснах. Вие си преценете имало ли е картел или не . Браво на това правителство

Това е търговска практика в цяла БГ за всичко - гледаш конкурента и за да имаш оборот - се нагаждаш! Иначе фалираш - това не е картел !

Или гледаш конкурента и корегираш цените надолу- това не е картел. Или конкурента ти се обажда и корегираш цените нагоре - това пък е картел. Но няма страшно. В края на крайщата делото ако стигне до ВКС има съдии като Белазелков. Значи няма картел.

Аз ходя всяка сутрин до Лидъла да видя цените - за да ми оцелее бакалийката - не знаех че съм в картел с Лидъл!

Не се притеснявай, и Лидъла не е знаел, че е в картел с теб!

Да твърдиш, че в България има картел на горивата е същото като да твърдиш, че колите имат картер. :), но какво от това. Пердизборен шум!

КЗК: Има безспорни доказателства за картел при горивата В България не знам да съществува такова чудо, като конкуренция, а КЗК трябва да се чете , като Комисия за защита ОТ конкуренция.

И Кристалина Георгиева каза, че 2/3 парите за пострадалите, които ООН управлява, не стигат до пострадалите. И? Избраха си социалист, т да продължат по-лесно и без грижи да усвояват милиардите. Предполагам същото ще стане с тази шефка на КЗК. Просто не вярвам да стане друго, защото чета постовете тук и си давам сметка, че хората са тъпаци и никаква подкрепа няма да има тази г-жа Неноква. Докато има стадо, ще има струган и доене до кръв. Когато се отгледат смели мъже в България, тогава може да има ред и справедливост. До тогава ще е като нация със страхливи мъже - натакована. Жените ще ни оправят. Ректора ма МУ убивал академизма и крал - жена посяга да спре пораженията. Доставчиците на горива в картел - пак жена ще ни орправя. Е не, нема да стане. Къде са мъжете на България?! Аз поне съдих тоз, оня, за да оправя някоя и друга вредна практика, оправих ги, но къде са останалите мъже? Сам човек не може много да направи, а даже да успее да направи много, то е пак малко на фона на хилядите битки, които е време да проведем. Трябват мъже! Търсят се!

Не е зле някой да напомни на КЗК, че кое е истина и кое не в тази държава решават две институции: 1. Съда 2. ЦК на БСП Докато не видя и двете да излязат с подкрепа на СТАНОВИЩЕТО на КЗК - не вярвам.

Грешка! решават боко и цецко

Е та те са рожби на майката-кърмилница БКП /БСП/, та така че кухата лейка си е права...

О, много им се иска! Ама не. Два примера: 1. Човек, убил друг, за вас е убиец, но за Съда е дребен нарушител с условна присъда 2. За мен БСП на два пъти фалира банки през управлението си, но най-истинската истина е друга.

Така е, ЦК-то трябва да каже! И аз чакам премиера слънце да излезе и да сподели има ли или няма. Не че незнаем, ама ше му повярваме и да ни излъже, щото кой ако не той ще е премиер на лошия материал?!

КЗК е на квотен принцип - има представители на БСП, ДПС, ГЕРБ и т.н. НО! Каквото и да кажат те, Съдът и БСП решават вярно ли е. Малко ми писна да ви ограмотявам ;))

Време е вече наред с ЦК на БКП да се слага и ББ на ГЕРБ

Ако успее да овладее Съда - да. Ще го разберете по това, че Р.Овч., Станишев, Доган и доста други ще отидат в затвора. Докато са недосегаеми - не е успял. А ако ние овладеем съда - и ББ ще е там, на топло.

Добър ден,Марешки откога приказва за това и накрая го доказа с цените.

Той и Симеончо каза за 800 дена че ще ни оправи - и оправи себе си а нас ни нае_а........

"НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНИ" и 30 дни за обжалване ,АЛА БАЛА ,ПЪЛНА ЛУДНИЦА !!!! Прах в очите на хората , КОЕ Е ВЯРНО ,БОЙКОООО или предизборни лакардии ,спа ли 2 години ?????

И кво? Гледам на бензиностанциите пускат бензина безплатно . . . . . . . . доказано . . .айде юрюш за Цецито . . .да, ама НЕ . . . . Цецито се е пообъркала малко . . .

Сега като им друснат една колосална глоба от 1000 лева, ще видят те как се прави картел ! И да се обаждат, и да не се обаждат техните посланици - това е ! Сложихме ги на мястото им и спечелихме изборите !

"НЕ ПОДЛЕЖИ НА ОБЖАЛВАНИ" и 30 дни за обжалване ,АЛА БАЛА ,ПЪЛНА ЛУДНИЦА !!!! Прах в очите на хората , КОЕ Е ВЯРНО ,БОЙКОООО или предизборни лакардии ,спа ли 2 години ?????МНООООГО СИ ПРАВ !

И кво праим сега? Нали се сещате кои са ощетените от картела. Тоя картел не е от вчера, глобите трябва да са 100-ци милиони, ако не няколко милиарда! Бе колкото една КТБ и направо в хазната!!!!

И сега какво,Ние обикновените хорица дето зареждаме гориво веднъж в месеца как ще разберем ,че сме ощетени и как ще си възвърнем отнетото от престъпния картел,а как въпросния престъпен картел ще бъде наказан, на мястото където съм, просто на такива им отнемат лицензиите и се затварят търговските обекти+ глоби от рода на 1000000 евро + уведомяване на въпросните кораби-маики на тия мошенници

Не вярвам на никого назначен от това правителство ! Нищо няма да направите шум в цокалото и всичко се изпарява ! Ако ББ си подаде оставката ще ги избираме тези с референдум , за да не ни крадат и лъжат !