Най-масовият бензин поскъпна с над 5 ст./литър

Цените на бензина на дребно поскъпнаха с около 5 стотинки на литър. В момента 1 литър от най-масовия бензин А-95 се продава за 2.41 лв., а на някои бензиностанции и за повече.

Обратно в новината

Коментари - Най-масовият бензин поскъпна с над 5 ст./литър | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Протести срещу нещо, което няма как да се промени. Защо не протестирате срещу задължителността на гражданската отговорност примерно. Защо трябва да се плаща ако колата ти седи на трупчета в гаража. Бензина бил скъп - скъп е - ама е толкова скъп, колкото е в целия ЕС. Номера на татко ви Костов отпреди 14 години вече няма как да мине, нито младежите от Сила имат парите на Костов, нито знаят как да организират онова безумие. Или с други думи стана като с фермерите - поскачахме, поскачахме па си се прибрахме

Цената на пропан-бутана е повишена с 2% - по бензиностанциите от 1.18 вече струва 1.26. И това ако са 2%.... С други думи и да протестирате и да не протестирате, ние ще си вдигаме

НЕ ЗАРЕЖДАЙТЕ ОТ ЛУКОЙЛ ГОРИВА И БЕЗ ТОВА СА БОКЛУЦИ

какви стоки се оскапявали от цените на горивата? ами нали 90% от стоките в българия дето се продават са произведени в германя ,и сйответно транспортирани до бг от немски фирми.и 5ст да стане литар гориво в българия,какво сте се промени в икономиката на българия? кое е това българското несто дето го произвеждате и транспортирате???

Спокойно, така се създава гражданско общество. Днес - бензина, утре - хляба, а на изборите - сърдечни благодарности на "заслужилите". Българите сме мнооого търпеливи, но като свърши търпението става страшно!!!

kgb777kgb

То , че е политически е ясно , само не разбирам ЗАЩО някой вече ДВЕ години не ми отговаря на най- простия въпрос - " Къде бяхте по времето на Костов , ндсв и тройната ??????? Същото съотношение цени- доходи , милион пъти по-големи кражби и безумия - та пак да питав Къде бяха протестите ??? Сега като първи тъпанари се ловите на въдъчките на бсп, ми вижте хубаво - даже стръв няма , ловят ви на гол бастун , че даже не и на извития ми на правия му край !!!

Еми никаде не са били. Тях и сега ги няма. В момента протестираме младите хора. По времето на Костов и тройната коалиция, аз съм се интересувал от оценките в училище, а не от политика. По-възрастните (с малки изключения) ги няма и на днешните протести. И още нещо : регистриран или не, с ник KGB или kgb777kgb разбери, че скапаното БСП, което с такава злоба споменаваш във всеки пост - НИЕ НЕ ГО ПОДКРЕПЯМЕ! ЗАЩО НАМЕСВАШ БСП г-н КГБ? КАКВО ОБЩО ИМА БСП С ПРОТЕСТА? Може да съм пропуснал нещо и не съм разбрал за намесата на БСП, за която говориш. Моля те с най-добре чувства, просто ме осведоми, защото ако БСП са замесени по какъвто и да е начин, аз спирам да протестирам!

kgb777kgb

Опитвам се да разбера и вас , но вие излизате днес , все едно вчера не е съществувало !!! Ами за да има монопол задай си първия въпрос как става това ??? Кой продаде Нефтохим и ЗАЩО ??? Кой продаде ЕРП -та и ЗАЩО ??? Кой продаде БТК и концесията за Софийска вода ??? Сегашното положение е следствие от кражбите през годините , защото всичко това , което ти описвам са печатници за пари - печеливши предприятия , които пълнеха държавния бюджет , сега продадени за стотинки пълнят нечии джобове а в държавата влиза каквото благоволят да внесат !!! Червените много добре владеят начините да вдигнат някой на протест , все едно те няман общо с това , не могат да го оглавят явно , защото те ограбиха тази държава и младите хора подлъгани от техните комсомолци ще се дръпнат от протеста !!! Аз не протестирам по този начин защото смятам у че начина е сбъркан и политически !!! Ако искате РЕАЛЕН граждански протест спрете да зареждате гориво , дайте да ходим пеша и те сами ще клекнат !!! В Гърция преди време вдигнаха цената на млякото с няколко евроцента - ЦЯЛА Гърция спря да купува мляко , заведенията не предлагаха нищо с мляко , производителите веднага клекнаха и свалиха цената !!! Сега като ви гледа протестите Вальо Златев даже не си го мести , че и така си му е удобно ! Единственото , с което можеш да уплашиш производител е да спреш да купуваш продукта му , нищо друго не го стряска !!! Ако искаш ме разбирай правилно ако не - не !!! п. С други ник " кгб" нямам нищо общо , той може да е на друго мнение !

kgb777kgb

Опитвам се да разбера и вас , но вие излизате днес , все едно вчера не е съществувало !!! Ами за да има монопол задай си първия въпрос как става това ??? Кой продаде Нефтохим и ЗАЩО ??? Кой продаде ЕРП -та и ЗАЩО ??? Кой продаде БТК и концесията за Софийска вода ??? Сегашното положение е следствие от кражбите през годините , защото всичко това , което ти описвам са печатници за пари - печеливши предприятия , които пълнеха държавния бюджет , сега продадени за стотинки пълнят нечии джобове а в държавата влиза каквото благоволят да внесат !!! Червените много добре владеят начините да вдигнат някой на протест , все едно те няман общо с това , не могат да го оглавят явно , защото те ограбиха тази държава и младите хора подлъгани от техните комсомолци ще се дръпнат от протеста !!! Аз не протестирам по този начин защото смятам у че начина е сбъркан и политически !!! Ако искате РЕАЛЕН граждански протест спрете да зареждате гориво , дайте да ходим пеша и те сами ще клекнат !!! В Гърция преди време вдигнаха цената на млякото с няколко евроцента - ЦЯЛА Гърция спря да купува мляко , заведенията не предлагаха нищо с мляко , производителите веднага клекнаха и свалиха цената !!! Сега като ви гледа протестите Вальо Златев даже не си го мести , че и така си му е удобно ! Единственото , с което можеш да уплашиш производител е да спреш да купуваш продукта му , нищо друго не го стряска !!! Ако искаш ме разбирай правилно ако не - не !!! п. С други ник " кгб" нямам нищо общо , той може да е на друго мнение ! Някой се опитва да ми скрие отговора !

Нямало връзка на цените с управлението, аз мисля, че има и то такава, че докъто не се отървеме от сегашното т.н. правителство, няма да има и дума за реална икономика и цените ще си растат до където си искат.

Не знам какви са тези студенти, участници в протестите, но като им чета глупостите все повече се убеждавам че те са от младежкото БСП. Не може с такъв каруцарски стил да са нормални младежи. А един нормален студент трудно ще годи на протест с джип БМВ- петица. Виж, ако шефа на младежкото БСП, бандита Кирил Добрев му го е дал - друг въпрос. И още нещо - през лятото на 2008 горивата бяха на същите цени. Никой от т.н. "младежи" и "студенти" с джиповете не излезе да протестира тогава. Извод: тези протести, както и много други са организирани и режисирани от БСП. И малкото участници в тях показват ниската им популярност.

Виждате ли какво значи плавен преход! за онези които не знаят , преди 20 години се лутахме по-кой път да поемем-шоков или плавен преход? Бре да ги изравнят цените с европейските! При отворен пазар какво да е?

НЕКА ДА НЕ ЗАРЕЖДАМЕ ГОРИВА ОТ БЕНЗИНОСТАНЦИИТЕ НА ЛУКОЙЛ ПРЕЗ ЦЕЛИЯ МЕСЕЦ МАЙ.

който му е скъп да си кара колелото или каруцата

Ако сме суверенна държава, трябва да намалим акциза до максимум 10% от цената на петрола! Така бензинът ще струва 1,50лв., каквато трябва да му е цената! ЕС няма право да се намесва по този груб начин и да ни задължава да слагаме над 90% акциз! Такова нещо не са си позволявали дори и от предишният съюз в който бяхме (СССР)! Крайно време е държавата ни да започне да има политици, а не подлоги!

ЕС се ползва само за оправдание. Дори и да ни дадат от ЕС без акциз да са горивата, правителството пак ще го държи висок. Просто това е единствения начин да се пълни бюджета в държава дето повечето крията данъци.

И какво ще спечелим от ниската цена на бензина???? Това е въпроса на който никой не може да ми отговори смислено. Целта на акциза е да се НАМАЛИ ПОТРЕБЛЕНИЕТО на някаква стока - акциза може да се разглежда и като данък лукс. Колкото по-висока е цената на горивата, толкова повече ще мислиш преди да се качиш в колата, да направиш задръстване и да отровиш и без това отровения въздух. Така че от бензин на 1.50 лева няма да има кой знае каква полза, освен че от люлин до младост ще се водим по 3-4 часа

Пак ви повтарям, че в период на икономическа депресия цените на храните, горивата и ценните метали скачат до небесата. Тепърва този процес започва. Вие какво очаквате?! Реалният БВП на всички западни страни се свива, преди 1-2 години се сгромоляса направо. Производството намаля драстично. Финансовите стимули са един вид инфлация (quantitative easing). Това, което започва да се случва, е неизбежно.

Говориш за Кризата, сякаш е нещо независещо от никого! Аз пък искам да обърнеш внимание, че по време на тази Криза има бум на нови милиардери! Коментарът е излишен! Ако САЩ продължават да търсят пещерни хора в Близкия изток и харчат за това по 1,5 трилиона долара на всеки 10 години, криза ще има и ще става все по-голяма! ;)

Ами именно. Има даже още една - ЕКО. Но има и нещо друго. Представи си хипотетичната ситуация (тя не е хипотетична за България, тук това е реалността): Водещият вносител на горива в дадена държава снабдява почти всички бензиностанции с горивото си. Оснаталите, които зареждат от другаде, се съобразяват с цената на водещата, за да се конкурират. До тук ОК. ОБАЧЕ, водещата бензиностанция доставя руски нефт, който е почти двойно по-евтин (и доста по-некачествен) от арабския. И продава своя боклук не на цените, съответстващи с руския нефт, а с тези на арабския. И се получава така, че ние купуваме на Лукойл боклуците, на нереално висока цена.

нещо ти куца логиката. Ако имаш две неща и едното е качествено, а другото боклук, на една и съща цена, то кой ще купува боклука? Отговора според мен е - никой. Щом се зарежда боклука то излиза, че цената му е нормална като за боклук или не е боклук. На всичкото отгоре останалите за да се конкурират с боклука излиза, че ни продават много на сметка не боклуци :) Ами напред народе - зареждайте на сметка австрийския на ОМВ.

ггг - това, изказването, което си репликирал, е само първата част от общо две (по-дълги от 2000 символа, затова е на 2 части) и е публикувано на грешно място. Другата част от мнението ми е по-надолу, отговор на FTS. Под коментарът на ФТС е продължението на изказването - прочети го и ще проследиш логиката . :)

1997 знаете какво беше.

Знам, карах такси, с което возех "негодоващие" - виждал съм как плащат за народното недоволство.. така че не ми говори за 1997ма ако не си бил денонощно на площада, където бях аз

...на мача гледах репортаж на протестите в Русе и Търново. Сред организаторите видях лица, които отдавна се мъчат да се правят на политици от мижави партийки, които се появяват в подобни моменти. И веднага ми стана ясно що тая работа все по- малко хора я харесват и участието е лай лай кучка. С тия хора преди време участвахме в учителските стачки и всички знаят как и колко време отнемаха те и какъв човешки потенциал беше заангажиран в тях от национален мащаб. Сега нещата намирисват в посока, отдето няма да стане нищо.

Цитат:"Междувременно шефът на КЗК Петко Николов обясни, че резултатите от секторния анализ за цените на горивата ще станат ясни до няколко месеца. По думите му за окончателното приключване на едно такова производство са необходими от 8 месеца до една година."..пък Лукойл , щом скочи с 5 долара средната борсова цена на петрола,ОЩЕ НА ДРУГИЯ ДЕН вдига цената на бензина...друг е въпроса - че си ползва не либийски, или араПски, ами руски...СТРАХОТНА ЕКСПЕДИТИВНОСТ НА ДЪРЖАВАТА (то пък една държава..)

Букет от гербери гушни и си го завр....тъп и просто народ сме, продажен и смачкан, отивам да се напия

Не е вярно!!! Тази нощ заредих от Петрол и беше 2.47! Сверете си информацията!!!

те Петрол винаги са 3-4 стотинки отгоре, за да правят конкуренция :), да не са всички на една цена.

и какво постигнахте с мижавия си протест а байчовци?????

ти излезе ли Дедо Иване, или като тъпите твои набори целува ръката на БСП то.

аз немам вече кола чедо , за какво да протестирам? а и да излезна кво ше направя ,е ее ако уредиш некое РПГ го нарамвам и тръгваме да протестираме кво ше кажеш чедо?

Ало дир-а защо триете? Нищо, куре! Щото дядо Иван и другите плехари дремят пред телевизорите и знаят само да философстват, затова 22-3 години се държат за палците на краката и стискат очи в очакване на следващата инвазия. Ти какво постигна за народа от пред компютъра, деди? Малко е глупаво да протестираш и после да слушаш критиките на разни философи "какво направихте за мене"? Не "какво направихме", а "какво направихте"! Или викаш протестиращите - младите хора - трябва да сме майки на скептичните пенсионери? Ние да се зорим, на нас да ни пишат актове, а вие да ми чакате на готово и да ни давате напътствия, а?

Мутро-мафиотското правителство на ГЕРБ трябва да се махне.

Защо поскъпва горивото, нали долара падна много надолу, странни неща стават

има следните положения на нещата: 1) $ се вдига 2) ако случайно $ падне то петрола се вдига 3) ако всичко е "замръзнало", то "международното положение" се вдига. Значи и при всеки случай "нещо" се вдига :) Та заради това "нещо", на нас ни вдигат цените на горивата. Заради вдигането на цената на горивата всички останали неща също решават, че няма да останат по-назад. И така си се "вдигаме".

не е реално пален обир ще стане гражданска воина и тогава ще се осетят трябва як и здрав бунт

Когато купуваш нещо ще се съобразяваш с цените на производителя. Ако не ти харесва - стани производител. Или вносител. Само че тогава влместо намаление ще искаш увеличение на цените. Ето, вчерашния протест на младежкото БСП създаде трудности на обикновените граждани. Защо не си проведе протеста пред посолството на Русия? Или пред офисите на "Лукойл" . Или пред бензиностанциите на Лукойл, да речем. Защото в Русия цената на бензина е един долар (около 1,40). Вярно, при тази цена го скриха и сега се чуства недостиг. Точно както по времето на милиционеро-социализма и нас. Но БСП и компания искат да протестират. За каквото и да е. Е, на някои места събраха има-няма по 20 души, ама толква им е на тях подкрепата

За какво младежко БСП говориш бе, каруцар? Ние сме млади хора - повечето от нас все още стуенти. Какво БСП, мухльо, не стига че протестираме и вместо вас, не стига че изобщо не си се поинтересувал кой какъв е, за какво се бори, как и защо, а имаш низоста да ни категоризираш. (и то да ни наричаш бесепари е доста груба категоризация!!!) Съобразявай се! Запомни едно - ние не сме против свещената ти партия! Ние сме ЗА, тя да заработи. Не може една проверка за картел да се точи 10 месеца! Да не говорим, че и на малко дете е ясно, че такъв има, а не искам и да си помислям какво ще е становището на КЗК!

Много си зле мой човек - СТАВА въпрос за липса на конкуренция - за картелни споразумения - ДА ЕНЕРГИИНАТА мафия в България представлява един голям КАРТЕЛ, а държавата продължава да си затваря очите!!! Не става въпрос само за горивата дори и с храните е така - НЯМА СВОБОДЕН ПАЗАР!!! КОЛКО ПЪТИ ВЕЧЕ разследват големите производители, вносители дори и голямите вериги супермаркети - (има нещо сбъркано по цялата верига, дори и властите го признаха) И КАКВО СТАНА накрая - оказа се, че с пръст не могат да ги пипнат! ТОВА Е ЗАЩОТО в България няма правителство, а само някакви жалки лобистки ОРГАНИЗАЦИИ!!! Кога ще ви светне сигналната лампичка в кухите тикви???

Ако има 2 бензиностанции - едната с вносен другата с лукойлски бензин и тази на Лукойл е с по евтино гориво, на какви цени ще продаваш ако си другата бензиностанция и не искаш да фалираш? Аман от неграмотници организиращи протести!

Браво Бойко, Браво Борисов, Христос Воскресе!

воистина воскресе и на наивниците го натресе :д

онези келеши, дето ни задръстват града от сутрин до вечер с нелепите си искания трябва веднъж за винаги да разберат, че с подобни действия, присъщи за агитките на стадионите, работа не се върши.

Май гербоваците днес са станали рано.

Като гледам интелектуалните възможности на протестиращите, по-скоро е възможно да са именно тези дето избраха Боко мутрата

Точно така. Сбъркан е протеста. Трябва да се протестира срещу ниските заплати, а не срещу цените на бензина!

Дай съвет на келешите, как да се свърши тая работа?

" МИНИМАЛНА ЗАПЛАТА В ЛИТРИ БЕНЗИН: БЪЛГАРИЯ - 98 литра, ГЕРМАНИЯ - 846 литра, САЩ - 1230 литра, Гърция - 560 литра."

...тъпо и малоумно да сравняваш България с несравними величини. Ще ти го напиша пак: Несравними величини.

Кое му е тъпото? Тук се сравнява съотношението на мин.заплата към литри бензин. Кое е несравнимо не разбрах?

На маимуни ни направиха смотана държава скапани управници,майната му на ЕС ! Предпочитам да не сме в евро съюза но цените на всичко да са значително по ниски а горивата да са без или с минимален акциз и добавена стойност.Ако не да направят минималната заплата 500eur за да отговарят доходите ни на сегашните цени.

какво значи "да направи"?? кой да направи заплатите 500евро? от кого друг зависи освен от директорите на съответните фирми? Не знам защо всички се заблуждават, че държавата може утре да излезе със закон, че от утре заплатите са по 1000-2000 лева ... това е нереалистично, най-малкото защото и в момента има закон, че трябва да се осигуряваш на % от реалната заплата, а не на % от минималната такава, но очевидно почти никой не го спазва.

Това са цените от вчера сутринта, днес 95 е 2.44 вече...

И 3 лева да стане пак ще има задръстване, така че нека гони 5-те лева.

5 лева и ще се возиш за 3 лева в рейса ... Простотията ви е на макс , протест се прави като спреме колите и не зареждаме примерно 1 седмица да видим какво ще стане .

Няма как да стане да се спрят зарежданията за една седмица - това значи че никой нямяа да работи. Ако личните автомобили спрат да зареждат за една седмица ще го отнесат ОМВ и Еко, защото там болшинството от зарежданията са такива. Основният проблем е в нивото на заплащане, не го ли разбрахте

Когато бензина стане 5 лева, билета в градския транспорт ще стане 2лв. И тогава ПАК с личния автомобил ще ми по-евтино даже сам в колата! За двама, и повече пътуващи л.а. става още по-евтин.

Това са цените от вчера сутринта, 95 е 2.44 вече,днес 95 е 2,47