Рязък скок на цените на бензина и дизела

Цените на бензина и дизела скочиха драстично с 10 стотинки за литър само за последните два почивни дни, съобщиха БНТ и bTV.

Обратно в новината

Коментари - Рязък скок на цените на бензина и дизела | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В ИТАЛИЯ НА ВСЯКА БЕНЗИНОСТАНЦИЯ ЦЕНАТА Е РАЗЛИЧНА НЕЗАВИСИМО ЧЕ СА ПРЕЗ 500-1000м.ЕДНА ОТ ДРУГА. В БГ В ДАДЕН РЕГИОН ЦЕНИТЕ СА ЕДНИ И СЪЩИ.БЕНЗИНОСТАНЦИИ ШЕЛ-ОМВ-ПЕТРОЛ И ПРОЧИЕ ВСИЧКИ СА СИ ПЛЮЛИ В УСТАТА.А НЯКОЙ ДА МИ КАЖЕ ЧЕ НЯМА КАРТЕЛНО СПОРАЗУМЕНИЕ?

Абе хора не ви ли стана ясно цените на горивата се вдигат винаги по коледните празници и по време на отпуските.Язък дето имаме един куп комисии които нищо не правят.Айде ще си пишем пак краят на ноември.

ГЛУПАК !

Прибрах се за месец наскоро в БГ и такива бензиностанции видях ... Че даже и на Лукойл човека оглеждайки се дискретно,директно си прибра парите в джоба без касова бележка ...Та една бензиностанция като им спести от заплати 5 000 евро на месец,не им дава и купони за храна-малко ли е? Верига от 200 станции скатава милион само за месец ...

А така,псувайте управниците удобно скрити зад монитора си.Нищо не правете. :X

Ами защото драги не всичко е икономика. Къща се прави както трябва, а не както дойде. Но заради е такива ( сигурно си некво софийско е,рейче) с твойта логика целия свят не живее,а търгува. И няма хора,само купувачи и клиенти

Абе човек, ти пък откъде се взе...Нищо не си разбрал от написаното...Отвори учебниците по икономика и ще разбереш (може би) за какво става въпрос... Тук коментираме (ако не си разбрал) цените на бензина и начина на ценообразуване при пазарна икономика и при монопол. И как монопола диктува цените защото купувача няма откъде другаде да купи. И как при нормални пазарни отношения и конкуренция продавача ако поддържа високи цени купувача ще отиде при друг продавач с по-ниски цени (освен ако не са се разбрали двамата пордавачи - картел се нарича) и ще купи от него, а първия ще намали цените за да оцелява.Това е логиката. Отвори някой учебник и се поинтересувай. Учил съм ги 10г. и нищо ново няма под слънцето.

Ами то и ти не знам какво разбираш, защото предполагам нямаш нищо от същественото за да си човек: знания и ползване на собственост в/ху земя, оръжие и собствени енергийни източници днес. Останалото е дъра- бъра

Цифрите в примера са относителни за да ти подчертая логиката и значението на търсенето - то също диктува цената.Тези от лукоил престъпници слагат цени изнаят, че клиента няма къде да отиде. Ако не бяха монополисти вместо да купувам от тях за 2.58лв ще отида при конкурента и ще купя по 2.50 лв например. Тогава лукойл иска или не ще намали цената. А сега се подиграват с хората. По горе в тези реплики писах за Ромпетрол - страх ги е да продават на по-ниски цени (думи на работещ там) защото ще ги елиминират тези престъпници...

не знам , маи , няма да имам пост днес -а може и да имам - ще флоодна само един път- дано това подеиства на оператори и администраторите ...

така - ще поясня , че не пиша това за да дразня бокого , че не разбира от ценообразуване -или , че не е чел достоевски... живея от доста време вече в чужбина-като всеки нормален човек , търсещ реализация и себеизява... от известно време карам с колата и жена си на работа- а след това з сам отпътувам за моята реализация... инресното е оттук нататъка- всеки ден (за последните 2 месеца) откак возя и жена ми до работата и- минаваме покраи една средностатистическа бензиностанция... казвам факт- за които се заклевам в наи-скъпото си- от тези з5-ч0 минавания- поти всеки ден цетата изложенха с големи букви на бензина и нафтата- спада.......... -е принзавам- че само последните 3 дни се задъря - и то на стоиности от около преди година и половина.... бе ми много интересни това систематическо поевтиняване-и го споделих с колегите тук- коментара им бе еднозначен и лаконичен- ако собственика на тази бензиностанция не е свалял цените - щял да фалира- това го е спасило...-и всичко това било-просто защото имало конкуренция... но не каква и да е -а истинска конкуренция... така- , че маи явно е , че в българия нещо липсва- познаите какво е то- за да спадат цените като тук... а за това има ли виновни за нереално високите цени или няма и кои е виновен- това си е стар спор- комунистите ли са виновни -или техните отрочета....-защото други освен тези двете прислоики на власт не е имало...

Благодаря за сведението! На всички отдавна ни е ясно, че има нещо гнило в България. И то наистина се дължи на комунистите и техните отрочета, както казваш, другите ги убиват в зародиш. Благодаря на теб и на другите в чужбина, които ни осведомяват как е по света, и дано скоро стане чудо и ние заприличаме малко на тях! Казвам чудо, защото със собствени сили едва ли ще се справим.

-Ало, енергото ли е? - Не, бензиностанциите сме. - Нищо, и на вас да ви го...!

Силно се съмнявам,че свръхЕнтелигентния ти мозък не е успял"да смели"подадената му от мен закачка!!! Но ако това наистина е така,то само по себе си потвърждава факта,че си уникално...кух!!!

Да благодарим на В.Златев и Лукоил за добрината че ни продават толкова евтин бензин. Да благодарим на Станишев че ни уреди да плащаме зелена енергия по 80 ст/кW. Да благодарим на Костов че ни уреди да плащаме на Мариците 1 и 3 на супер завишени цени. Да благодарим на Р. Овчаров за най-евтиния газ в Европа.Да благодарим и на М.Кунева и компания за закриването на годните реактори в Козлудуй и необходимостта от строене на нови прескъпи. Да благодарим на цялата политическа каста и олигархия на България. На тях и на майките им. Заедно с тях ти благодарим и на теб Хан Тутку за това че ни отваряш очите и ни просвещаваш- на теб и на цялата ти рода!

С нетърпение чакам времето, когато литъра ще струва 10 лева! А това рано или късно ще се случи.

В Малайзия например бензина е 90 ст, при средна заплата около 600 лв. Освен бензина, там е много по-евтина и храната а хората нямат разходи за отопление защото е топло целогодишно. Ние обаче можем гордо да се наречем Европейци и да плащаме ток от най-скъпите възобновляеми източници (от фотоволтаичните паркове на Цветелина Бориславова) и да плащаме най-много акцизи и данъци понеже трябва да храним все по-големия брой нетрудоспособни, просто не желаещи да работят, пенсионери, инвалиди, хора в заведения за психическо болни, цигани, затворници, правителство, министри, депутати, протежета на министри депутати и правителство и др.

Тази власт няма кьораво понятие от управление на държавата, тя просто иска да е на власт и да лапа независимо какво се случва и точно за това трябва да се махне от власт, час по скоро.

Не си разбрал правилно метафората с кравата и млякото,но не ми се прави форум,във форума,оттеглям се. П.С.не те мисля за агент на Лукоил,те си имат агенти,в горните етажи на властта:)

И накрая какво излиза?!? Че монополиста в Бантустан определя цените в съглашение с политическите к.рви,без никакви пазарни правила и нормална логика,така ли е???

Абсолютно си прав.Монопола и пазарната икономика са две различни противоположни неща всяко със своята си логика и правила. Монопола и пазарните отношения са взаимноизключващи се - това са две противоположни посоки.Имам един познат - работи в Ромпетрол (горивото е Румънско). Казва ми че може да продават на много по-ниски цени горивата, но не смеят за да не ги гръмнат или изгонят....

Колкото твоето "ценообразуване" определя цената, толкова важно е и платежоспособното търсене. Пак ти пиша - за последен път - една къща с вложени в нея материали за 100 000лв в с Долно на Нагорнище не ще я продадеш и за 5000лв защото няма кой да купи. А монопола прави с цените каквото си иска защото купувача няма алнернатива. Разбрах че нямаш и елементарни познания по икономика, няма смисъл... Лошо е за народа..

Добре, че ти си икономист и много ги грееш пазарните икономики! Да, бедния-по-беден, богатия-по-богат! Богатия си диктува всички цени на всички стоки и услуги, виж само рекламите по телевизиите - как само рекламират: какви диви цени на всичко, и го представят като евтинджос! Всичко се продава и рекламира само на цени за богаташи, народът да духа супата!

Всяка реклама си има пазарен сегмент и група от потребители към които е насочена. Тя е с определена цел. Има всякакви реклами, избора е на клиента а и на кой каквото му трябва. Едни реклами са насочени към по-платожоспособни, други към по- слабо. Всичко това е много труд и работа, а не просто че на някой така му хрумнало да изглежда рекламата. Нещата са изключително сложни."Мерцедес" например е символ на престиж и богатство и като такава е рекламирана. В един момент в миналото намаляват цената за да стане по-достъпна и продавана. В резултат на това продажбите намаляват защото богатите се ориентират към други автомобили символ на техния пректиж и богатство. Така от "Мерцедес" отново коригират цената.

Къде го видя този...Мартинчо??? Или и четенето ти е толкова силно,колкото ти е силен,и...мозъка??? И кои производствени разходи се увеличиха в последните месеци,та цената трябва според теб да се...вдига??? Защо тапир като теб не каже как става номера,че да се получи този куриоз-след като два месеца цената на петрола спада като основна суровина в рамките на 20-30 долара и без допълнително оскъпяване на другите производствени разходи,акцизи и ДДС,то цената на горивата се понижава с цели 5 до 8 стотинки(?!),а само с качването на 10 долара в последната седмица се повишават горивата с 8 до 10 стотинки??? Това ми обясни главанак такъв,а не ми приказвай общо приказки,защото и с тях,и без тях си личи,че имаш акъл колкото да ходиш...изправен,макар,че се съмнявам същество като теб да е...изправено!!!

Нещата са простички - докато караме коли ще ни вдигат бензина. Вземете колелетата, и който може пеш. Аз така правя, всеки ден карам колело по 4 км до работа. Ако повече хора го направям ще гледаме сеир.

как ще си качиш на колелото - 1 т стока и как ще я разкарваш по магазините, защото не е тайна, обърнете внимание основният трафик се формира от търговски коли

Как бензина е 1,20-40 Лева в Русия ? Когато ние си имаме Рафинерия ,и транспортните разходи,а и всички други разходи са минимални сравнено с по-богатите страни ? А гориват често са по-скъпи от Западна Европа ?

са гадни и долни комунисти както знаеш предполагам.

Ами защо тогава според теб не си продават горивата в Гърция,да речем при положение,че там печалбата ще им бъде още по-голяма??? А защо Лукойл съкрати наполовина броя на бензиностанциите си в Щатите??? Явно защото в условия на реална конкуренция и без подкрепата на политически к..ви,тази фирма не може да прави бизнес!!!

В България работодателите станаха милионери на гърба на работниците си!!! Както са тръгнали нещата,до 10 години в България ще има само пенсионери и работещи цигани!

Работещи цигани?!? Това някой вждал ли го е???

Циганин да работи за 350-400лв.Това е научна фантастика!

Обикновено твоите коментари ми допадат.. Но тая глупост, дето си написал... къде си видял работещ циганин? Циганин в учебна кола? Махни ги тези от Титан и метачките.. Кажи ми друг тип работещи цигани..

Отговарям ти само,защото уважавам хора,които са чели Ф.М.Д.За нефта и бензина,го знам. Мисля,че тук не става дума за теле под вол,а за крава и мляко:)

ПП - пиша ти го и тук за да не пропуснеш да го прочетеш... Относно ценообразуването: При монопола няма такова ценообразуване за което пишеш... То може да е в нормалните пазарни отношения, но не и при нас. Но.. медала е с две страни... Не забравяй и платежоспособното търсене...То е важно.. Представи си къща в с. Бързия... Вложени - 100 000лв, всякакви екстри. Пазарна цена - 5000лв (ако и тях има кой да ги даде)

Умнико,недей да лаеш като бясно куче из форума,ами обясни на невежите като мен това,което всеки нормален човек иска да знае и което всеки идиот като теб не иска да обясни как става,а именно защо когато цената на петрола в последните месеци спада с близо 25-30 долара в Бантустан това не се забелязва(ако си мислиш,че намалението с 5 стотинки отразява това понижение,то мозъка ти е колкото да има нещо в кухата ти тиква),а когато скочи с 10 долара за два дни,то това веднага се забелязва в цената на горивата в Бантустан??? Ето това обясни с прости думи,защото глупостите,които говориш за разни производствени разходи и тем подобни простащини са...постоянни величини,т.е.не съм чул заплатите на работещите в Лукойл примерно да се повишават и спадат след всяка промяна в цената на петрола на международните пазари!!!

Браво на Лукойл и мутренското ни правителство! Прави сте. Народа е казал :"Ден - година храни",а точно сега е момента да трупнете по още някое милионче. А народа- кучета го яли. Вие знаете ,че сме стадо овце , което няма да ви се опълчи, затова дерзайте...!

При монопола няма такова ценообразуване за което пишеш... То може да е в нормалните пазарни отношения, но не и при нас. Но.. медала е с две страни... Не забравяй и платежоспособното търсене...То е важно.. Представи си къща в с. Бързия... Вложени - 100 000лв, всякакви екстри. Пазарна цена - 5000лв (ако и тях има кой да ги даде)

Ти ходил ли си скоро в Гърция, понеже говориш глупости.Преди 3-4 дена се върнах от там и мога да ти кажа че дизела е около 1.45 евро.Бензина е с няколко цента отгоре.

А ти кажи какво от март е поскъпнало от твоите 10 ценообразуващи та когато петрола поевтиня цената на горивата почти не мръдна, но когато поскъпна веднага тръгна нагоре. Сега акциз не е вдиган. Сигурно заплатите в нефтохима. Разбирам че работата ти е да пишеш във форуми, ама поне си я свърши малко по-кадърно, идиоте по ХАРАКТЕР!

По-будните сифиянци си отидоха по родните места...Остана бюджетният сектор,а те не смеят да гъкнат,по понятни причини,по скоро ще отидат на митинг-"Ура на скока на цените,кой не скача е червен"

През септември пускат метрото точно по моя маршрут и гориво ще се визма само за ходене извън града. Спиране му е майката, хората от кога се придвижват с колела и градски. Тогава и под 2 лева ще отидат, че завода трябва да не спира да печата

Има хора които Не могат да не изплзват коли/камиони... Тези малки Средни бизнеси са Гръбнакът/Основата на всяка Нормална,Неолигархично-Моноплна Икономика ! Тези Малки/Средни фирми наемат Стотици хиляди/Милион хора ! На тези фирми за 2(ДВЕ) Седмици им бе Увеличен Тока с 13-16%, Увеличават им се Разходите от Лукойл(без Причина-цената на суровият петрол ..Пада) Държавата на ГЕРБ ,Безспирно Увеличава тежестите върху тях-административни,данъчни,Корупционни....Убива се бизнеса в Упор! Радвам се,че си щастлив от метрото,започнато през 1978г., но това не Скрива пълният Провал на сектата ГЕРБ !

Време е за революция! Да му мислят червените олигарси!

А така, да му мислят комундетата от герб.

Хей "хан тукту"или си много глупав или се навеждаш на правителството,защото 1.75 евро при нас е 1.75 лева,понеже ние получаваме левове,а не евра за да умножаваме.Заслужаваме си управниците щом ги търпим,а някои като теб ХАНЕ ги защитават.

Вижда се,че си сложен човек(чел си Достоевски,разбираш от петрол и ценообразуване на крайните продукти)Мястото ти не е сред хората тук,те повечето са недоволни от повишението на цените на бензина!

след поскъпването на тока, реалното увеличение на живота в БГ до ноември ще надхвърли 25% и това независимо кои палячовци са на власт и какво обясняват или обещават. един съвет към по-бедните : "не подценявайте значението на консервите!"

Господа, световните цени нямат нищо общо! В сезона на отпуските /и жътвата/ цените на горивата винаги скачат. Докато не им скочим ние!

AЛЪН ФОСТЪР ДЪЛЕС: "Ние ще хвърлим всичкото злато на САЩ за измамване и оглупяване на хората от социалистическия свят. Незабелязано ще подменим човешките ценности с фалшиви. Ще разгърнем грандиозна по мащаби разложителна работа, ще ......... които втълпяват в човека култ към секса, насилието, садизма, предателството - т.е. безнравствеността. ..... Простащината, наглостта, лъжата и измамата, пиянството и наркоманията, животинския страх сред хората, безсрамието, доносничеството и още много пороци заложени в човека трябва да се раздвижат. Ще създадем човек с консумативна психика на елементарен потребител. Всичко това ще извършим под девиза: ЗАЩИТА ПРАВАТА НА ЧОВЕКА И ГРАЖДАНСКИТЕ МУ СВОБОДИ".

Основният проблем на всички управления бе липсата на морал. Кой от тях имаше морал? Дали Бойко, който лобираше за Мишо Бирата, дали Станишев? Кой носеше морал това управление? А за експерти просто не ми се говори.....

Политиката на правителството е да се вдигат цените непрекъснато,за да се плащат повече данъци и Дянков да оправи опапания бюджет!Ама не се отчита,че това правителство е най-крадливото поради некомпетентността си да следи приходите! И така народа плаща,те крадат и ...до никъде!Всъщност се надявам след изборите следващите да ги осъдят,за геноцид,за лъжа,за измама,за кражби,за незконно имущество и за още много...достатъчно да влязат в учебниците по история,като първото осъдено правителство за антинародна политика!!!

Точно така бе,Хане,нека видим ДРУГИТЕ разходи ! По веригата тук в Европа в нефтопреработвателните работниците взимат по 2500 евро,шофьора на цистерната взима 2000 евро,чистачката в бензиностанцията 1500 евро,работника в бензиностанцията и той 2000 ... И в България взимат 2000 евро тия четиримата,ама накуп ... Е как тук в Европа е 1.55 евро,а в БГ е 1.30 евро ...

Цената на бензина трябва да е като цената на водата, 2,24 лв на м.кубичен. Юл Браун с 4 литра вода в резервуара на колата си, е изминал 2 хиляди мили (морски).

Цената на бензина трябва да е,Трактора-президент евентуално и някой друг който ненавижда Тиквата,и гледай какво става с тиквениците,като Златев и сие.

Трактора? Какво е взел и не го е съсипал. Или работи като хората. Борбата за власт не е хубаво нещо никъде.

1.50

1,20 лева за литър - двойно по-скъпо от САЩ.

Не са толкова високи цените в България,колкото са ниски заплатите! Всичките проблеми идват от ниските ни заплати, да не кажа, от трохите който взимаме! При такива цени,трябва заплатите да се вдигнат много,за да не се усеща скъпотията. Въпросът е,че нашите работодатели не искат да ги вдигат,защото са лакоми!