40 сирийци задържани край пернишко село

40 имигранти, сред които пет деца, са задържани край пернишкото село Голямо Бучино. Сирийските граждани са били изоставени на магистралата.

Обратно в новината

Коментари - 40 сирийци задържани край пернишко село | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ето това някак не ми се връзва: " Заловените бежанци са сирийци. Те са влезли в страната без документи.". имат ли документи, или нямат? или след като щедрата раздавачка на чужди пити - другарката меркел каза, че ще приема само сирийци - сега изведнъж всички са сирийци, както си беше до сега де - изведнъж всички сирийци почерняха така, че чак обама да им завиди...

С тази охрана по границите и това корумпирано и некадърно МВР в скоро време ще ни колят по улиците, както сега "умерената опозиция" (бивша Ал-Кайда, подкрепяна от демократичния Запад) коли по улиците в Сирия всеки, който откаже да им сътрудничи.

Аз предлагам за обгрижване на нелегални мигранти: 1. Една част от заловените да се стоварват в посолствата на САЩ, Германия, Франция и Великобритания и представителството на ЕС на Раковска в София. 2. Другата част да се разпределят по домовете на политици и висши чиновници - за издръжка, живот и сексуално обгрижване на фамилите им.

Защо и Европа не направи зелени карти, както САЩ, иначе никакво пребиваване, да видим къде ще ходят, вместо да си опазят държавата, тръгнали първи да се спасяват, американците като са се загрижили за тях, да ги товарят на кораби и право в Манхатън, там да ги разпределят, да им дават работа, социални помищи и т н , а не помагайки им да ги бомбардират.

Че то има подобно нещо (не е на лотариен принцип но го има) - т.нар. "синя карта".

А 2-та млн българите дето не останаха тук за да си оправим държавата? Ние искаме някак само за другите да са ограниченията.

diana_sve@yahoo.com

Тези 2 милиона са отишли някъде да работят,а не са отворили усти да ги хранят!И отгоре на всичкото с претенции!

напротив за всички, така и ние щяхме да задържим 2-та милиона за които говориш, и те щяха да стоят тук да си оправят държавата, а не разни разпърдяни тикви неграмотни да ни управляват

Ха така нека ги задържат, така ще дадат пример на бъдещите бежанци, като не ги пускат да излязат от България за Германия, и така те сами ще избягват пътя през България. Всяко зло за добро.

Лошото е, че България е в общия еврокапан и ще и натресат евроквоти, да ги приемем и хрантутим.....

Ами не е точно така - ако не се съгласим с плановете на ЕС, никой не може да ни натресе задължителни квоти. Ама Боко и сие трябва да имат топки и да помнят, че ако кандисат, направо си заминават още преди изборите.

че на там е Русия!

Искам референдум!

Не искам да идват бежанци, имаме си достатъчно паразити.

АБЕ, ЗАЩО ВСИЧКИ СА БЕЗ ДОКУМЕНТИ? ТОВА Е МНОГО СТРАННО!

Защото са си ги изхвърлили.Така им е по изгодно!А и така няма значение от къде е.Просто ще каже ,4е е от Сирия.

Нови европейски ценности. Ако отворят отново Белене и пращат всички без документи там, ще спрат да си губят документите и да влизат в България.

До всички европейски страни. Затворете шибаните граници!

... Заловените бежанци са сирийци. ... Те са влезли в страната без документи ... един мармот завива шоколад в станиол

Може би е напълно излишно и все пак: мигрантите от Сирия са от територия контролирана от ИД, не от териториите под властта на Асад.

ако въобще имат нещо общо със Сирия. Там липсват тъмнокожи, липсват и с индийските черти на лицето.

Всички казват, че са сирийци, независимо, че са от Афганистан, Ирак, Сомалия и кой знае откъде...

Който си е изхвърлил документите,обратно в Сирия!Ако започне цяла Европа да връща в страната им емигрантите без документи,те ще престанат да си ги изхвърлят.Много просто решение!

Ние трябва да им влизаме в положението, че са без документи на наша територия. А защо в Шенген не се допускат български граждани С документи ей така, както сирийците?? Заловените трафиканти - в съда и пандиза за не по-малко от 10 години, превозните средства - конфискувани, чужденци без документи - в база данни на МВР и подписка в РПУ, специален контрол по пътищата към ЕС.

За бежанците от Сирия е ясно, че трябва да им се помогне от целия ЕС и то не само с помощи и лагери, а и интегриране. Те бягат от войната! Проблема е, че голямата част от вълната по границите не са бежанци от Сирия а икономически емигранти от бедните африкански страни.

Аз разбирам че бягат от войната, но не разбирам защо идват в Европа, а не в съседните на Сирия страни?Нали рано или късно и тази война ще свърши и тогава трябва да се приберат в страната си? По-скоро това са си чисти мигранти, които искат наготово да отидат там където се живее по-добре!

Абе тъпи милиционери ,защо ги задържате бе ,не ги закачайте те са хванали пътя за швабско ,сега какво ,ще ги настаняваме ,ще ги храним ще ги обгрижваме...

нас кой ни пуска без документи из ЕС и Шенген...Или ние сме тъпи или те.

какво искаш да кажеш и защо приемаш буквално нещата.Дори празни и обезлюдени,селата са БЪЛГАРСКИ.Искаш да се напълнят с изметта на африка и азия ли ,след като са празни.Гръмни се.

Много се спекулира с темата за празните села. А, те са празни защото там просто няма работа. Земята се обработва механизирано и нужда от много хора няма. Даже ако там бъдат заселени африканците, те няма какво да работят. Просто ще се преквалифицират на "берачи" /на джелезо или царевица или квото докопат/.

Има истини за много неща ,за плановете на Сащ ,но някои хора да помислят първо за собствените си действия и тогава да дават акъл :)щото хора ,дето не могат да се поставят в ситуацията на други хора се наричат - късогледи егоисти

Това я грози цяла Европа - приемащи орките... След 10 години няма да остане бял - това е най-малкото, което предстои, защото фитила е запален !!! КОЙ има интерес да дестабилизира Европа - отговора е ясен ! /това не са бежанци , а преселение на народите- с милиони /

двете най-близки източни империи.

Нали има 25 военни на границата, как са влезли?

са на западната граница.

Икономиката на САЩ отдавна е в криза.За да я стабилизират предизвикваха войни и конфликти по целият свят.Следващата стъпка в пъкленият им план беше точно този момент,това ,което се случва сега,бежанската вълна финансирана от тях с цел дестабилизиране на Европа.Хаосът и размириците са неизбежни и те ,ще дойдат уж като миротворци с цел тотално да се настанят тук и ни окупират.Апропо не случайно Щабът за интегриране на силите на НАТО беше активиран на територията на България.

странно, но факт: американски военен щаб в България, и ниска активност на бежанската вълна в България, аз ли греша, или има връзка?

България не е желана ,защото сме бедна държава,дори по-бедна от самите имигранти.вие господине можете ли да си позволите да дадете луди пари за да отидете в друга държава в ,която може да си намерите работа и по-добър живот?Ако сте дали луди пари да заминете някъде,къде ,ще предпочетете на Хавайските острови,или на остров или Судан да речем?

Голяма грешка е да ги задържат. Те вече са стигнали западната граница. По добре е да нямат регистрация в страната ни.

Тази грешка я повтарят от самото начало и ето докъде ни докараха. Ако ги бяха връщали, нямаше да плъзнат из цяла Европа. В началото идваха десетки, стотици, но не и хиляди, беше по-лесно да се спрат.

дайте им да пият по една студена вода за изпът, нищо, че не са поискали да ги обгрижвате и ги пускайте нататък! Чак пък и медицинска помощ сте им осигурили! Те ли я поискаха? Кръв за изследване взехте ли? Консултирахте ли ги със специалисти? Те нищо не искат от нас - само да си продължат пътя!

Думите ти ме разчустваха... да же се просълзих :-). Явно не знаеш за каква напаст ислямска става дума. Та ти любителю на орки, бегай да си купиш вазилин, че да не те боли много, защото ислямските ти "гости" сигурно в бързината са забравили да донесат.

Горките хора!

Прекрасен повод да приемеш в домът ти 1-2 семейства, да ги нахраниш, да се изкъпят. И след това поеми усилията по интегрирането им в нашата толкова нуждаеща се от квалифицирана работна ръка страна. Ако пък не са квалифицирани - да ги обучиш, колко му е.

Не са "горките хора",защото ,ако не си забелязал са повечето мъже,които са обучени войниции защо не джихадисти,като между тях наистина има хора бягащи от войната в Сирия,но те са капка в морето.Останалите,са финансирани от САЩ,защото как си представяте уж бедни нещастни ,а заплатили луди пари ,за да дойдат тук,че чак от Сомалия?!Целта е драги дестабилизиране на Европа!За последствията се сещаш,какви ще бъдат?!

хем без документи ,хем сирийци.Тези ще започнат да ни гонят от селата и малките градчета и ще се настаняват с 50-100 членните си семейства.Абе какво е това послушание.те ни карат на заколение и унищожение ,визирам тези които с ядрен взрив си разрушиха кулите .

Кои села бе патриоте, то има ли хора по селата? Имаме много по-големи проблеми от сирииците - душмански парламент, който обезлюди България.

Предполагам се шегуваш? И ДВАТА проблема с големи.

Та как разбраха , че са сирийци след като са без документи и как така на човек без докумнти му се дава статут на бежанец ?

Накарай жена си да им разточи баница, а ти вади бъклицата.

Когато българския пенсионер умира от глад е меко казано нагло държавата да преследва чужденците, които вече СА тръгнали да я напускат за да ги храни.

че нямат документи. Не са толкова ненормални, че да тръгнат през половината свят без документи.Някой така ги съветва. Крият ги! Без документ - обратно, откъдето са дошли. Взели по хиляди евро в джоба си, оставили си паспорта! И как се разбира ко кой е и откъде е?

Това са дезертьори. Бягат от страната си, за да не влезнат в армията. А цял свят им вика Браво.

Документи нямат, били ги изгубили, но телефоните не губят.

Последно - имигранти или бежанци? И как разбраха, че са сирийци, нали са влезнали без документи? Докога ще са отворени границите на България за хора без документи?

Уважаеми братя роми!! Използвайте българските си документи за да заминете за Германия, там ги изгорете, представете се за сирийци и папайте от гейската хранилка!!

че са сирийци като нямат документи? И как без документи са минали другите държавни граници до България без да ги хванат. Мога ли и аз да обясня, че съм глухоням сириец без документи и искам да ме препратят в Германия?

Само побързай да се обрежеш и си готов...!!! :::)))

Е като отидеш в Германия, какво мислиш, че ще стане? Ще те бият с евро през главата?

Толерастите от Еврогейско сигурно се опитват да проверят дали още действа теорията с мишките и сиренцето?... АМИ ДЕЙСТВА...!!! Поставяш сиренце (необосновани с нищо социални помощи и придобивки за орки-пришълци) в средата на лабиринт (Германия) и пущаш гладна мишка (мързелива неграмотна ислямска орка) да го търси... При всеки нов опит мишката (орката) го намира все по-бързо и все по-бързо го изяжда, а когато няма поставено сиренце, започва да нервничи, да буйства и да си го иска, като не се успокоява докато не и го дадат...!!! :::))) Когато я съберат с други мишки (орки), които не знаят за лабиринта, тази която е яла сиренце предава придобитите навици и познания на останалите и те също се втурват като ракети към сиренцето (социалните придобивки)...!!! :::))) Ето това е положението...!!! :::)))

Ще ми се да има и каналджии-патриоти. Да ги натовари орките, уж на път за Германия и хоп усъмнали някъде в Диарбекир. Хем пари ще направи, хем ще отърве Европа от поредната порция напаст.

Изглежда бежанците са винаги без документи! Защо ли? Надали е случайно, но се питам защо властите не ги връщат, когато са без документи?

Какво ги задържате,пускайте ги направо да ходят при мама Меркел!!

Какво означава задържани. Те да не би да не искат да са задържани. Евентуално някой да са върнали? И като ги задържат си остават тука. Смешници