17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, на Коледа уместно ли е да се публикуват подобни работи за първа новина??? Толкова ли е важно баш сега да четем за извращенията на Мао? ОК, комунизма е гадно нещо, ама трябва ли то

Поредния комуняга-убиец самотитулувал се с велик! Пред тия уроди като тоя, полпот и сталин хитлер е изглеждал като девица от пансион!

Не знам защо,Дир авторът определя Мао Дзе Дун,като "противоречива"фигура. Фигурата е на един тотален комунситчиски сатрап.Върколак.Затрил колко?Споменават се 40-70 милиона души...или много повече,над 100!?"Големият скок"или "Култулната Революция",кое от изброените убива повече милиони хора? Китай е велика страна и велик народ."Поднебесната Империя"от 7 провинции на над 5000 г. Мао може би е дал социалистическо съревнование на Хитлер и Сталин по човеконенавистност,жестокост и масови убийства.Долен тип.

2800 милиона души е убил.

Що ли не вярвам на капиталистическите измишльотини? Едни цифри, едни убийства, до сега хора да не са останали.

0 милиона за 3 години. И, разбира се, унищожаване на интелигенцията. Както и в Русия комунистите надминават всички външни врагове в кланетата (във ВСВ загиват 20милиона китайци). Но като процент от населението Мяу е слаба ракия пред съвецките сатрапи.

"съвеЦки" ^ Инстанто тъпичък си, бро. Нещо за боярищника и петата колона няма ли да добавиш?

България , за 30 г. в следствие на западната окупация и "великият" демократичен праход унищожи интелигенцията си преди всичко, която избяга поради ниски заплати и липса на работа. Загубихме от 9 млн. души население половината.От половината 2 млн и нагоре са турци цигани, мигранти и пр. малцинства.Окупирана от американците с 6 бази и вързана на синджир с валутния борд, България няма никаква независимост. Последният пример е американският шебек Съливан на когото управляващите услужливо се одупиха и който наложи решенията н уса конгреса като единствени за покупката на самолети.

щото ходиш в руското посолство на инструктаж

Капитализма не може да оцелее ако не обвинява за всичко лошо комунизма :)

Абе DIR нищо Ви нямаше.От къде ви дойде да пишете сега за Мао.Нямаме ли си наши проблеми.Мао погубил 30 мил.Ами демокрадците погубиха 4 милиона интелигенция която избяга в чужбина на фона на Китай при нас си е близо 50 процента.Защо не пишете за срама който понасяме от сегашното Банско творение на връх Християнския празник покани най омразните за цял свят арабски вождове от Саудитска Арабия.Арабите в СА де монстрираха танц със саби , в знак на уважение ще им покажем танц с бухалки. Баш на Бъдни вечер ли са се разработили? И то с араби? Касапите на Кашоги.

И обратното.

Не забравяй умишлено троллинг колко индианци унищоиха американците и им присвоиха богатствата.Не забравяй през 1923 г. как фашистката власт унищожи 7 800 души лява интелигенция без съд и присъда.От този момент в България започва гражданската война. Убий ми детето и ще видиш през 1925 г. как хвърчи не само Св.Неделя но и Ал.Невски.Не забравя умишлено колко интелигенция и народ унищои Хитлер. А след ПСВ Чърчил изкаррва всичкото жито на Индия и умират от глад над 42 млн. индийци. Не забравяй колко сърби унищожиха агресорите от НАТО и САЩ. Колко иракчани, сирийци, либийци, виетнамци, корейци и пр. и пр. Путин провел референдум в Крим със зелени човечета, а НАТО проведе в Косово само парламентарен избор, чрез война срещу Сърбия. Така затапиха България с още една джихадистка държава. САЩ със 718 военни бази по света не се намесват в изборите и във вътрешните работи на почти всички държави по света или изборите са много честни и демократични в присъствието на огромни бойни флотилии по всички морета.

типичен герой на своето време- амбициозен селтак, добре подпомогнат от заинтересовани външни сили, незапознат с понятието милост, но в замяна на това запленен от химери, които му дават илюзия за величие.

Защо не пишете за 50-те милиона жертви на Втората световна война, започнала от територията на нацистка Германия?

изби всички китайци, тия които живеят в Китай не са китайци, а марсианци някакви, докарани от Ѝлон Мъск на земята

Пресметнете броя на жертвите на режима на агент Буда - изнасилените, емигриралите, умрелите, наркоманите, останалите без работа, беззъбите, полуделите, оскотелите, подслушаните, убитите, самозапалилите се и самоубилите се, и ще се убедите, че те са повече на брой, отколкото жертвите на комунизма!

Ей, това честните журналисти от Шпигел ли го писаха? Сталин, Мао, Путин са Сталин, Мао и Путин, а Горбачов е господин Горбачов, а Елцин, господин Елцин.

ти изглеждаш като последната циганска проститутка на околовръстното

Американското колониално "присъствие" стопи населението на България с 2 милиона. По мащабите на Китай това отговаря на над 150 милиона. Отделно сега щяха да развиват, подобно на България, само туризъм. А със слугинаж и проституция икономика не се прави.

Нищо "противоречиво" неможе да има в най-големия масов убиец в известната човешка История !

Очакваме Мяо да се появи в Русия ,защото го чака много работа. Оправи ли руснаците и ние сме наред. Ще настане такова благоденствие където богатите ще работят да видят как се труди човек днес ,а ние бъдещите комунисти ще живеем както преди.

Дир,от вас човек не може да се информира за актуланите събития по света и у нас,но иначе историческа пропагнда бълвате на макс. Все едно сте БНТ и тахната историческа пропаганда.

Като равносметка, за края на годината, по-добре да се напише колко българи отлипсваха за 30г демокрация. Може да се напише и кога ще изчезне последния българин при сегашния тренд. А Китай, да не го мислим. Нека Китай да даде отценка на Мао. Китай е бил империя 4000г, сега е велика държава и първа икономическа сила. Бъдещето е тяхно. А ние нямаме такова. Много нещо се познават в сравнението.

Най-големият масов убиец са американците бе дудук задръстен. Изброй унищожените индианци и заграбените им богатства. Петте щата анексирани от Мексико и Испания. Милионите убити по време на непрестанните им войни срещу човечеството за пари и нефт

Вярно таварищ и всички по -будни българЕ отидоя у РУСИЯ. Тежко ни на нас къде останамо тъдева

Пере по-надолу е описал перфектно тези 30 години

Свикна ли с негърските керестета от Козяк. Май че мрънкаш и отзад те боли...

Само целта на подобно четиво не е много ясна ,при това на вторият ден на Коледа. А внушенията в статията са много и при това се цитират данни, които никой не може да провери. И че има нещо гнило в статията ми подсказа само фразата-Че в корейската война Мао се изправил срещу силите на ООН. Това си е американската версия В корейската война ,от една страна са южно корейците ,подкрепени от САЩ и други страни от британската общност(Австралия) ,т.е англосаксонци представени като сили на ООН- От друга страна севернокорейците ,подкрепени о китайската Червена армия и руска авиация. При това, американците подлагат на свирепи бомбардировки,територията контролирана от Севера(дори по свирепи от бомбардировките над Германия и Япония през ВСВ). Северокорейците,дават такива жертви ,че всеки пети кореец -цивилен или военен е убит.Загиват и хиляди китайци. Цялата сегашна Северна Корея е разорана нива. Тогава се намесва руската авиация- (МиГ 15),и се получва паритет ,като разделят Корея по 38 паралел.

Глупости, партийки и фракцийки, а зад всичко това стои Москва. Всичкото зло идва от Русия и евреите.

Всеки истински комунистически лидер е убил поне няколко милиона! Дяволска идеология, заразна повече от чума!!!

кАЖИ ДРУГАРЮ КОЙ Е ВИНОВЕН ЗА ТОВА, кажи го на всички за да разберат причината

Затова пък братятя американци демократично и хуманно унищожават 95 млн. индианци, 500 хил севрно виетнамци, 2 млн южно виетнамци, Камбоджа-600 хил. и в добавка още 1,2 млн. от американски хим. оръжия!

30 милиона за Китай са капка в морето.

Охо, то добре, бравос, че казвате за Китай, за Путин, за Тръмп, и за кой ли не! Но, ЗАЩО нищо не казвате за: Т.Ж. РъОфч. Цецо.Апартамента, Боко-моко.Тиквонтий, и много, много други:: знайни и назнайни "умници", демек нашенци, умниците, а? Е,и? Те, до един са ситни, дребни като камилчета, алчни и бехаберни, безродници! Питам, и отговор не искам! НАРОДЕ ????

Темата не е актуална! В България комунисти няма! В целия свят, никой не протестира срещу социализма и срещу комунизма! Всички, и жълтите жилетки, протестират срещу капитализма! Големият проблем е капитализма!

Виновен е американският империализъм който ни окупира и ликвидира за 30 г. като нация и държава

Големият ти проблен е , че няма никой в кратуната ти!

соросоидната пропаганда продължава. Мао бил убил 30-40-70 млн. души. Защо не кажете, че Опиумната политика на Англия през 19 век е убила 100 млн. китайци. При това тогава населението на Китай е било по-малко, отколкото при Мао след 1 век. Или това не е удобна "новина" за прехвалените западен капитализъм и колониализъм? Ако прибавим и жертвите в Индия, ще излезе че английският капитализъм и колониализъм е по-голям убиец от комунизма.

Че то, комунистическите диктатори не затрият ли милиони или хиляди (според мащабите на нещастната държава), какви комунисти ще са ? Икономическата разруха е друго задължително постижение. А, и полирането на мозъците на част ( по-тъпата) от населението.. До такава степен заглаждане не мозъци, че да не могат да възприемат елементарни факт. Като местните, български ком. дебили. Те така и не разбраха, че българите не са намалели като брой, заради демокрацията, ами се преместиха в ДЕМОКРАТИЧНИ държави. Те така и не разбраха, че социализъмът ги остави във фалит ( Луканов). Ком.дебили, какво да ги правиш?

Авторът продължава идиотската традиция, да се приписват престъпленията на германските фашисти и на японските империалисти, на по-късните комунистическите управления. Дано поне е получил своите 30 сребърника.

Няма никакво значение какво мислим ние, а какво мислят самите китайци. Левски за нас е свят и велик човек, а за останалия свят е само един сепаратист заради когото са умрели хиляди в Априлското въстание кое е организирал посредством комитети. Но мислите на други изхвърляме на боклука и продължаваме да се прекланяме пред подвига на този вездесъщ българин. Същото е положението и така наречения китайски "диктатор".

Китай е велик с това ,че практикува в момента най-новия обществено - политически строй- капитализъм и социализъм слети в едно. Постигна икономическото чудо, предречено от много умни хора и от ляво и от дясно. Хаусът който е присъщ на демокрацията, рано или късно ще бъде заменен с някакъв по-човешки начин на регулация. Без регулация няма дяа стане. Демокрацията не е най-точния начин на управление, има недъзи и то заложени може би умишлено.

Оти не си измислиш собствен никнейм? Или дори за това не те бива?

Не е зле да идеш да поживееш там. Да, Китай има своите велики постижения. Обаче 100 пъти ще предпочетеш да живееш сред космополитните американци или сред надменните британци, отколкото в бездушните далекоизточни общества.

Не искам да коментирам диапазаони: между 40 и 70 млн., 1,5, а според други- 4 до 6 млн., но "УКРОПНЯВАМ" ме довърши.

колко години живя там бе отворко ?

Цифрите кефят. От както прочетох, че 6 млн. от най великата раса са избити в лагери, а тогава в цяла Европа е нямало толкова, ми стана ясно и за Сталин и за Мао.

За комунизма: Първо- равенството не е възможно и не е естествено, защото в природата винаги съществуват различни нива на развитие. В религията дори ангелите си имат различни нива. Второ- всеобщо щастие и благоденствие не могат да се постигнат чрез насилие. А в прилагането на насилие комунизмът по нищо не се отличава от капитализма, феодализма или робовладелството, даже на моменти ги надминава. Трето- външните, насилствени промени "за добро" не влияят на вътрешното развитие на индивида : един лош човек си остава лош, независимо в какво общество живее, докато сам и свободен не реши да стане добър- независимо в какво общество живее.

@ЭЭЭ: Достатъчно, че да знам какво е. И имам колеги, които перманентно работят в Шанхай и с които се чувам всяка седмица. Вместо да злобееш, вземи се замисли.