Коментари - Големи парчета от балкон паднаха на тротоар в центъра на София (снимки) | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уви, онзи който се е прицелил с бетона в министъра не е улучил. Вижда се, че парчето се е разбило на тротоара. Ей, ти, следеващия път да се целиш по-добре! Ако минито беше минал под моя прозорец, нямаше да пропусна.

Боли ги фара!

Правителството да отпусне пари на Общините и да почват подред да ремонтират старите сгради и блокове в кварталите, така както направиха в бившата Източна Германия, Чехия, Словакия, Унгария. Няма какво да чакат, етажни собствености и т.н.

ХУБАВО Е!

Следващия път дано паднат Министерския Съвет и Презкурагентството.

Е как точно тогава да не е минал нито един министър :( Жалко :(

Ама те се возят в скъпите си коли, не ходят пеш като простолюдието!

Държавата е крайно време да оправи законите в това отношение. Всякакви реститути и наследници се появиха, но никой не се грижи за собствеността си. Като имаш къща в центъра на София за милиони, ще дадеш пари и за да си я оправиш че да е безопасна за хората. Като не можеш държавата да ти я взема. В западните държави затова се продават замъци за по едно евро, защото подръжката им струва милиони а държавата е задължила собствениците да си плащат. Няма "не искам", няма "нямам пари". Като нямаш продаваш на този който има.

животът струва 50 лв; а полицията огражда района когато всичко е минало;

По снимките се вижда, че това е сградана, намираща се между улиците Сердинак и Веслец. Там кооперациите съвсем не са коптори. Копторите са гетата във Филиповци и Красна поляна.

Това, че сградата е на метри от Министерския съвет, какво значение има? Хрантутниците там така или иначе не ходят пеша, още по-малко пък сред народните маси, така че са добре защитени от подобни ... "явления".

това е работа на собственика да го обезопаси, щото няма осъден още собственик за непредумишлено убийство затова е така

В центъра на София е пълно с безстопанствени къщи на безброй наследници, които са практически непродаваеми.

Жалко че доло не е имало министерска среща.

Подкрепям, но се пише долУ.

При такива гледки, човек добива чувството че се разпадат не само сградите на метри от министерския съвет, но и цялата държава. Само че за разлика от фасадите, разпадът в държавата не е така виден, но това не значи че го няма.

Плащаме данъци и срещаме безхаберие. Що за глоба е 50 лв., при положение, че е цяло чудо, че не е убит човек.

Така е,софиянци си искат старите коптори,да седят навеки и да се рушат,ама не и да се строи ново строителство... Простия българин не може да разбере,че без строителство няма подем... Когато се строи хубава сграда се протестира,че висока била,ама никой не си помръдва задника да оправи старите,само чакат на държавата,а тя държавата трябва да ги вземе от нас тези пари... Никой не си ремонтира престарелите блокове и кооперации,а се реве срещу новото строителство... Българина си е свикнал да живее в кочина и така иска да си и остане!

просто новото строителство не струва!

А два милиарда за саниране къде отидоха.

Дано си достатъчно млад/ млада да доживееш да видиш новите сгради, как ще почнат да падат като курши от качествено строителство

Копторите са доста по-качествено направени от новото строителство и се предполага да имат и по-дълъг живот, стига да има кой да ги стопанисва. А терените и имотите в центъра са много апетитни, но често пъти на безброй наследници, практически непродаваеми и респективно - безстопанствени. И е направо жестока да гледаш как се рушат толкова красиви сгради!

този сообственик и други такива не е да убиват хора като на руска рулетка . фандъка е смешна и подозрителна с такива "глоби" от 50 лв . за хвърлен на земята ФАС наказанието е 68 € .фасът дори не може да те рани или убие ,нали ?

На дневния ред на обществото. Интересува ни не какъв балкон е паднал, а как по-скоро да сключим сделката за самолетите, за да можем да изгоним Русия от България.

Пак добре че не са графит

Никога, никога повече в България на море, докато не спрат да изливат ла*ната в морето и съществуват подобни безобразията като това с чадърите и шезлонгите. Пияните англичани и руснаци да идват като им е толкова акъла...

и аз това казах на всички приятели и познати: Докато съм жива на българското море няма да стъпя, след като един хубав, едър и сочен екземпляр (от това, дето го цитираш) ми се залепи на гърба.

Отврат. А аз мислех да ходя на море. Само на юг от България на море.

Махнах се от страната и живея като човек

Лъжеш. Не нас, а себе си.

Да ти кажа - и чинии да мие, където е, ще живее по-добре отколкото тука, ако честно си печели парите. Примерно ако там мие чинии ще живее по-добре отколкото тука ако прави сърдечни операции и не иска да му плащат на ръка.

Защо не се взаимства от други държави да се прилага в нашето законодателство при подобни случаи.например срок от 5г.ако сградата не се приведе в ред се конфискува,или глобите да се повишат.Бедна държава, от неграмотни политици непригодни да творят закони

Как защо?! Ако се приеме такъв закон българите ще направят преврат

И кой по точно ще направи преврат? Разни шкембелии, вмирисани на пот, евтина бира и долнопробни кебапчета ли? Тия дето можеха да променят нещо, видяха зор да се борят с масовката, описана по-горе и хванаха терминал 2. Огромна част от тях не щат и да чуят за България..

Имат имот за милиони, взимат от магазините по пет хилки месечно, но нямат пари да си оправят фасадите..

прехваленото комунистическо строителство, добре че не са успяли да построят повече, иначе хора да не са останали

Точно "прехваленото комунистическо строителство" издържа повече от 50 години без текущ ремонт! Сегашното колко ли ще издържи? Безхаберието на собствениците и общината се доказват за пореден път! Интересно защо точно по онова време собствениците и специални служби, извършваха планово и методично пролетен и зимен преглед на сградния фонд и съобразно нормирани междуремонтни срокове за текущ ремонт и основен ремонт проверяваха общите части (фасади,покриви,стълбища, инсталации). Точно при тези прегледи се установяваше има ли прояви - пукнатини, деформации, течове, запушвания и за съсобствения,държавен,ведомствен и общински сграден фонд се планираха аварийни,текущи и основни ремонти. И се извършваха. И сега в ЗУТ има текстове, задължаващи собствениците да поддържат в "изискващия се вид", съобразно основните изисквания към строежите, а ако не сторят това, Кметът на общината назначава комисия и въз основа на решенията на тази комисия разпорежда да се поправи строежа или да се премахне строеж/част от него ако е застрашен от самосрутване,вреден в санитарно-хигиенно отношение. Прехвалените общински структири да си бяха мръднали петите точки и поне да бяха пуснали съобщения на председателите на Етажните собствености да си свършат работата. А да не говорим, че има множество фирми в София, които са специално създадени и по договори със собствеците управляват сградите. Някоя от тях да прави пролетен и есенен преглед за състоянието на сградния фонд ? Ами не, разбира се . Така ще падат и парчета от фасадите/балконите, от олуците и водосточните тръби, комини от покривите,керемиди, парапети. Доста от сградите имат технически паспорти и ако са съставени професионално, там трябва да има конкретни указания със срокове за извършване на прегледи, текущи и основни ремонти, както и указания какво точно се проверява,текущо ремонтира или след определено време трябва да се направи основен ремонт, както и указания какво не трябва да се прави,да не се допуска да се прави по основните елементи на сградите, които представляват общи части (основи,конструкция,фасади,покриви,стълбища,инсталации и др.), за да не се допуснат повреди, саморазрушаване на сградата или части от нея. Или по-простичко : както се правят прегледи и ремонти по тенекиените возила на четири и повече колела, защото неизправността им предизвиква аварии в т.ч. със смъртоносен изход, така и със сградите трябва да се извършват аналогичните действия - прегледи и ремонти, защото една авария би причинила много повече жертви и несъизмерими по стойност щети. Но в периода на мутрафонска България, псевдодемократичната слободия кой ли ти гледа за тези основни правила!

Пич прехваленото комунистическо строителство не е пипано 60 години и чак след това дава фира. Виж цариградското шосе /бул. Ленин някога/. Та въпросното шосе беше разширено и направено новапрез 1972 - 74 г.. За първи път беше ремонтирано преди три години. Коя от боковите магистрали може да се похвали с такъв срок на безотказно действие, при това с такава натовареност ?

50 лева струва една счупена глава... :(

ДА И В ПЛОВДИВ ПАДАТ И СЪМ ИНФОРМИРАЛА ОБЩИНАТА В СЕВЕРЕН !? ОТГОВОРА Е ИМОТА Е НА СОБСТВЕНИЦИТЕ Т.Е. 8 ЕТАЖЕН БЛОК НА 60 ГОДИ С ДВА ВХОДА СОБСТВЕНИЦИ...8 х 3 СЕМЕЙСТВА х2 ЗА ДВАТА ВХОДА НАПРАВЕТЕ СМЕТКА ЗА КАКВА КОЛЕКТИВНА БЕЗОТГОВОРНОСТ СТАВА ВЪПРОС.......ОТ 8 ЕТАЖ ОТ КОЗИРКАТА ПАДАТ ОГРОМНИ ПАРЧЕТА БЕТОН ПРИ ВСЕКИ ДЪЖД..... ОТ ТАМ МИНАВАТ НЕПРЕКЪСНАТО ХОРА ТОВА Е БУЛ БЪЛГАРИЯ С/У ХОТИЛ САНКТ ПЕТЕРБУРГ МАЙКИ С ДЕЦА И КОЛИЧКИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ЕДВА ХОДЕЩИ ДЕЦА ОТ УЧИЛИЩЕ РАНА КНЯГИНЯ .... Е КАКВА Е ФАЙДАТА КАТО СТАНЕ БЕЛЯ И НЯКОЙ ЖУРНАЛИСТ ХОДИ ДА ПИТА ТОЗИ И ОНЗИ ОТ ОБЩИНАТА ИЛИ КОЯТО И ДА Е ДРУГА ИНСТИТУЦИЯ...................................................................

А общината КОГА ще вземе мерки срещу безогледното драскане с графити и спрейове по домовете и вратите на хората?! София прилича на наркоманско гето! Да не говорим за цинизмите и псувните с размер на плакати по току-що боядисани сгради! А ремонтираният "Граф", о, там няма нито една ненадраскана и противно грозна сграда!!! Или да започват да чистят, или да гледат на камерите кой се гаври така с имуществото на хората и да го глобяват!!!

На всяка фасада по ченге! Да я пази от българите

Не от всички българи. Само от простите мърлячи!

Ние винаги се влачим с 50 години след останалия свят. На запад райтърите (драскачите) вече са заменени от страхотни графити аритисти, а тук разни келемета от Люлин и околностите щъкат по тъмни доби с качулки на лицето и съсипват фасадите в центъра. А полицаите са твърде заети с пласиране, за да се занимават с тях.

Фандъкова си пада по графитите, смята ги за изкуство...

50 лв... за такова нещо трябва директно да ти вземат апартамента и да те изхвърлят на улицата.. нещастни, изкуфяли пенсионери..

хах..нещастници 50 лева з човешки живот и после пак никой няма да е виновен

Не знам докога ще ги държат тези порутляци в центъра на столицата. Много ценни - строени преди сто години , имат 2-3 гипсови орнамента и голямата работа. Ако ги бутнеш ще те съдят , но иначе сами да се разрушават и да пребият някого си е нормално , даже трябва да се гордееш ако такава реликва ти се стовари на главата.

Изказваш се неподготвен. Това не е порутляк, а солидна култовска сграда със стени с дебелина 50см. Проблемът е че всяко нещо трябва да се поддържа.

Казва се културно-историческо минало. Добре ще е да посетите някоя и друга европейска столица. Ако не можете, и изложба става.

Да скубете честите частници с по 50 лв. Това не е лошият стопанин държавата. Ще му дадете на човека няколко Милки държавна пара той ще боядиса малко и готово.

Ако имаше 10 присъди по 20 години за онези, които "убиха" 2 момичета на Алабин, вероятно щяха да са ремонтирали този балкон.

Да осъдят касичката на Костови?! Приятно е да помечтаем...

жалко че отдоло не са минавали БГ парламентаритисти.....

Те минават ама с джипове , пеша не ходят!