Турция планира АЕЦ до Резово

Турция планира да строи атомна електроцентрала в региона на Тракия край българо-турската граница.

Обратно в новината

Коментари - Турция планира АЕЦ до Резово | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А не, аз имам плаж там.

няма лошо братя българи ще има ток и за българия

Ние да построим една до Слъчев бряг.

Ми това си е исконно тяхна територия имат си парички и ще си строят хорицата, при това по японски проект като във Фукушима, Козлодуй да не би да е в центъра на България, на границата е.

Явно всички на Балканите ще строим АЕЦ по границите си. Вероятно трябва да помислим и за АЕЦ на Марица, близо до Капитан Андреево (10-15 км до Одрин), след като построим 2-ра станция на границата с Румъния (Белене).

Оттази новина по-лоша - здраве му кажи. След износа от Турция на ислямизъм, шап и нелегални емигранти от Азия и Африка, сега ще ни заложат и атомна бомба. Всеки де ни се сервират гнусни новини, коя от коя по-кошмарни. След всичките неразбории с прохождащите в политиката упправленци наБългария, сега положението ще се усложни до крайност с атомна в най-красивата част на страната ни. Боже, пази България от малоумниците и чумата! електростанция

... а ние ще ги подкрепим за ЕС

В Турция се работи, произвежда и строи здраво, а в БГ само се приказват глупости! За нашите тъпи управници всички инвестиции освен магистралите са излишни и ненужни......

ТУРЦИТЕ ВЕЧЕ ПРЕКАЛЯВАТ И НАШИТЕ УМНИ ПОЛИТИЦИ ДА СЕ ЗАМИСЛЯТ МАЛКО-ДОКОЛКОТО ИМ Е ВЪЗМОЖНО ТОВА

Оппаа! Докато ние се караме дали да строим в Белене, Турция вече прави планове за АЕЦ край Резово. Да си спомним, че Турция също я тресе сериозно като Япония. Обаче в тия двете страни АЕЦовете са безопасни, а радиоактивността е полезна за здравето!

И за последния малоумник вече трябва да е ясно, че за западните колонизаторски хищници са важни ПРЕДИ ВСИЧКО геополитическите им ламтежи, а всичко останало е дрън-дрън. На България се гледа като на колония от африкански тип, а може да се окаже и база за военна авантюра на Изток. Затова не ни позволяват АЕЦ без значение какво губим и какво ни струва. А Турция си позволява да им се поозъби и европейските лицемери е възможно пак България да й дадат за подкуп.

"Докато мъдрите се намъдруват, лудите се налудуват"

Нека и комшийте се набутат с тия руски боклуци, само ние ли ще гълтаме радиация?Те загробиха 15-16 милиарда гущери в Набуко, сега ги чакат нови гьолове.Скоро кризата ще ги удари мощно и ще разберат кон боб яде ли.В момента турската икономика прегрява,налице е небалансирано развитие,неудържимо вътрешно търсене на кредити, следват нашия път.Отчетен е дефицит от над 130 %,вноса доминира над износа,притока на чужд капитал е повлиян от кризата и драстично намалява.Ниските лихвени проценти провокират натиск от "горещите пари", лирата се обезценява на двупистовата икономика.Повече от 50 % от гастарбайтерите са нежелани в ЕС и се завръщат.Безработицата е бъдещо зло, предстои стагнация.Ще сме свидетели на драстичен спад и обрат в позитивните тенденции.Просто совите не са това, което са!

Май е време България да подкрепи по-активно кюрдското освободително движение. Предполагам за всеки е ясно какво ще стане с туризма по Южното ни Черноморие ако тази АЕЦ стане факт.

абе психопат, докато точиш зъби внимаваи да не останеш без тх. боклук с боклук долен.

едно е ясно .. света се управлява от много прости хора, като това не са само политиците ами и администрацията

Айдееее, отиде и Резово и Силистар и Синеморец и всичките ни южни плажове, където все още можеше да се ходи на море. Ако тази атомна я построят ще ни отидат прекрасните южно-черноморки и странджански местенца. А доколкото познавам турците - кажат ли: правят го. Така беше и с газопровода под Черно море, дето всички наши експерти викаха "Това няма да стане", "Това е технически неизпълнимо", "Това е невъзможно". Пък то взе, че стана за 2 години. Дано не стане тая атомна, че ще взема да гласувам я за некои зелени, я за Атака.

Ето откъде ще купуваме ток!

Атомната електроцентрала на турците до Резовска е предназначена както за износ и вътрешно потребление така и за изстудяване на по една чаша вода за притежателите на документи за земи от източна Тракия:)))))

Кьорфишек-новина , Made in Russia...

За да функционира една атомна централа трябва да има водоизточник за охлаждане на реакторите. Този водоизточник трябва да е целогодишен - пълноводна река като Дунав примерно...морски басейн- там водата трябва да се обезсолява и т.н.....

Е, да ама горката Турция си няма продажни политици, като Мартинчо Димитров и Иванчо Костов, които да им обяснят колко опасно и скъпо е да имат собствена енергетика и как е много по-далавера и безопасно да си закрият енергетиката и да купуват во веки веков от съседите си...а, и от собствените си мръсни ТЕЦ-ове, само че като преди това ги харижат на "добри американски и европейски чичковци, пардон, инвеститори"... Като междувременно продават интересите и бъдещето на държавата си за стотинкиот чичковци от чужбина...че и без стотинки, само за едното потупване по рамото...горките турци...!!!

Не знам за маите, но явно турският календар със сигурност предвижда скорошен край на света.

Евала Аферим Ефенпди

Първо, няма как Турция да бъде пример за света. Това е абсурдно. Това е силно изостанала и обременена държава, която обаче поради геополитически и стратегически причини винаги е била любимка на най-големите терористични държави в света против Русия. Второ, турският суверенитет върху Източна Тракия е доста спорен и Турция добре знае това. Трето, с типичната си азиатска хитрост, коварство и вероломство Турция вероятно ще се опита да изтъргува този енергопроект за членство в ЕС. Ако не успее с последното ще се опита да рекетира от по-изгодни позиции ЕС. Те така!

Нали се сещате, защо турците ще строят край Резово!? Докато умуваме за Белене...

Вай-вай, да им услужим с Иванчо, МаЛтинчо и прочие "специалисти" да им обяснят, че Резовската река е силно цунамична и ше им залее централката...

Нека да построят АЕЦ,после ще си взема земята и централата ще стане моя.Не съм и сънувал такъв дю шес от спусти боже!Трайков ще се държи за карата!

ха да видим сега имали еколози в турция като наще всезнаиков ци или няма-от друга страна пак да си помислят каде точно ще строят щото аз сам от тоя краи и неса малко тези като мене дето вече имаме документи за земитени от другата страна на границата!като цяло струвами се че това са сондажи да се види как ще реагираме но направили турция това ще види европа през крив макарон

Турция ще строи, а България ще стои. Отде накъде централи, производство, енергетики, те са много опасни, нашата роля е да осигуряваме таксиджии, келнери, камериерки и проститутки за туристите по морето.

Де е Иван Костов да ни обясни как местното население трябва да направи референдум с екологични съображения :))

И навреме!!!! Понеже за Белене Президента бил закъснял! Костови манипулации..., 11 години по-късно! Аман!

Докато "умните" се наумуват, лудите се налудуват! Познайте от три пъти кои са "умните"!

Ще строят, а нашите умници да се чудят кой колко да лапне. Накрая след големи сметки как не е нужна АЕЦ ще започнем внос на ток от Турция "защото е по-изгодно".

някои политици се "точат" да си спретнат фирмички за внос на ток от Турция и Франция и за това не им е изгодно да сме производител на ток, а консуматор. Предлагам журналисти и документалисти да създадат списък на най-активните анти-атомници, за да може след години като започнат да печелят от внос на ток, да ги осъдим за измама!

някои политици се "точат" да си спретнат фирмички за внос на ток от Турция и Франция и за това не им е изгодно да сме производител на ток, а консуматор. Предлагам журналисти и документалисти да създадат списък на най-активните анти-атомници, за да може след години като започнат да печелят от внос на ток, да ги осъдим за измама!

Неразбирам каква е разликата ако централата е в Белене или на 200-300 километра от Белене? Някой да ме светне. Според ме никаква. Само ако не е в Белене ще си плащаме за вносен ток.

Прав си - ако гръмне няма разлика! А и пак ние ще я плащаме - значи може и у вас да я построим и ти да я платиш!

Заплакъл ми ЗОЗ за нероден Иванчо! По-добре вземи прочети някоя народна приказка.

Турците ще строят на южната граница.Румънците на северната/Черна вода/.а ние сме се закахърили ,че Белене щяла да гръмне.

Ето това ако направят, трябва отсега ДА ЗНАЯТ: БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ПЕРМАНЕНТНО ВЕТО ЗА ПРИЕМАНЕТО НА ТУРЦИЯ В ЕС.

Едва ли!

Що не я построят в Анкаръ. Или до сирийската граница.

Taм руснаците строят в момента! Нищо, ГЕРБ, ще пусне отново кльоновете, както срещу шапа! Майтапи ГЕРБЕРСКИ!

А като построи Турция атомните си централи,къде ще продаваме тока си от Белене.

ДА, МАЙ Е ПО-ДОБРЕ ДА СИ КУПУВАМЕ ОТ ТЯХ, ХЕМ НЯМА ДА ИНВЕСТИРАМЕ, И ЩЕ Е ПО-ЕВТИНА, КАТО ДРЕХИТЕ ИМ, КОИТО ПРАВЯТ С ВНОСЕН ТОК ОТ НАС, И .....СА ПО-ЕВТИНИ! ОТНОВО ПАРАДОКС! НО 9% РЪСТ НА БВП В УСЛОВИЯ НА КРИЗА..... ДАЛИ ДА НЕ ПАДНЕМ ПОД ТЯХНА ЮРИСДИКЦИЯ, ИМАТ УМНИ ПОЛИТИЦИ! НАЛИ?

не

заминавай през границата под тяхна юрисдикция, потурнако, там размитат за малоумници. бла-бла-бла.. по-евтин щял да му е токът... Ти нормален ли си, бре! Коя държава не си гледа интереса и не търси максимални печалби, освен тукашните безмозъчни кретени! Аман от тъпи пубери!

Това е престъпление! Районът около Резовска река е уникално красиво място и от цели 783 580 km2 намериха точно там да го пльоснат АЕЦ-а?! Дано еколозите в Турция успеят да го спрат тоя психар-грандоман и кабинета му! Почва все повече да ми прилича на Великия диктатор.

Да. Точно там и е мястото!.Нали ще продава ток на България. От реактора, който можеше да е в Белене.

Е сега ако не блокираме членството на Турция в EU няма кога.

Резово е уникално място и природен резерват. Ако го унищожат ще е жалко..

Ех, свещена простота! Какво е останало от нашите предци - Природата, деца! Всичко друго са археологически изкопаеми!

Бре, голям рев за АЕЦ! Какво ще го правите тоя ток, че не разбрах? Топим се, простеем, нямаме икономика, идея за бъдещето си като народ и държава, съсипваме природата си, бедни сме, но крещим за АЕЦ! Ами имаме Козлодуй вече десетки години, но нито тока е евтин, нито сме по-богати, нито независими! И каква ще е тая независимост като ще я изплащаме, ще внасяме уран, ще внасяме части за поддръжка, ще плащаме за отработеното гориво, а колко ще струва и дали ще изнасяме е божа работа! Едно е ясно обаче - никоя друга авария няма толкова тежки и дълготрайни последици както ядрената! Всички повтарят като папагали - съкън, ще плащаме вносен ток по 100 лв! И сега плащате яко нашия ток, плащате за вносни ябълки и картофи - доят ви и ще продължават да ви доят, дори и да построим 10 централи! Нищо не е ваше наистина - освен сметките!

Без ток нямаме никакъв шанс. Това ли е целта ти, на теб и останалите, дето 20-з0 години само ни внушавате, че сме цигани всички... а не само малка, но шумна част. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе сега нали имате ток - що не сте цъфнали? Само с ток не става - и акъл трябва, и сърце! Или ви трябва ток да печете пържолки и да дуете тумбаци - айде, нема нужда!

когато всички коли станат на електрически тогава ще трябва повече ток ,а АЕЦ не се строи са 3 месеца

Това, че тока не е евтин не е много вярно. В Германия тока е 20 евроцента на киловатчас и няма нощна тарифа. Денонощно цената си е тази. Това значи 39 стотинки на киловат. За сравнение, в момента нашия е около 18 стотинки дневна тарифа и около 15 ст. нощната. Козлодуй ще изкара още 10-15 години, а после ? Така че трябва или Белене или нови реактори в Козлодуй. Или внос (не добра оферта...) . Но въпросът е на каква цена и при какви условия ще е това Белене. Ако го разиграят под масата, може би няма да е много изгодно за България.. Това е главното опасение, а не че нямаме нужда от още ядрена мощност.

Какво ще изнасяш като и сега сме в излишък, за който няма купувачи бе "умнико". След като Турция си построи АЕЦ, ще изнасяш единствено парички от прокъсаните джобове на синовете и внуците ти към Русия. Износа на България трябва да бъде основно от земеделска продукция,лека промишленост и ако е възможно да развием високи технологии. От това имаме нужда.

разбирам че искаш да сме полски работници и шивачки в гръцки фирми но поне ни остави малко ток за шевните машини

"земеделска продукция,лека промишленост и ако е възможно да развием високи технологии" Първо прочети->помисли(ако ти е възможно) пък после пиши коментари.

Преди да се оповести за съсипването на Козлодуй, продавахме всичко. След това, съседите (с право) се притесниха, че зависят твърде много от чужди държави. Колкото до дудненето и додокането ти, ток ще се харчи все повече. Всякакви "green" инициативи само леко забавят този процес. Само глупак не би видял този 'тренд'.

Те всички цивилизации преди нас са мислели, че са вечни! И японците гледаха пък не видяха някои трендове! Айде стига с теорията за вечния растеж - че Природата за секунди я разбива на пух и прах! То и сега ток има, ама явно друго ни липсва и то не е нова АЕЦ!

Кой ти казва, че нямаме нужда от електроенергия(за теб "ток"). За момента мощностите са предостатъчни, а за в бъдеще 1 нов реактор (но европейски) и в Козлодуй.Белене е воденичен камък за България!

:))) да построят АЕЦ резняците на Резово.Тъкмо ще убият туризма по черноморието и ще унищожат странджа.Просто чудесно , ако държавата не вземе радикални мерки срещу тази простотия.Натура 2000 със AEЦ:)))

до няколко години ще си внасяме и ток ...

Тия земи още не са си ги платили, АЕЦ ще строят там...

Абе и те нямат нужда, ама строят, щоту са по-прости от нас - нека им излиза техния ток по-скъп от вносния ?:??

Е, сега вече бъзливите бургъзлии ще иззобят йода в целия свят. Хех, бургъзлии, какво става с референдума против АЕЦ Белене. Белене ли имахте предвид или Резово, че нещо не разбирам от какво ви е страх.

Нищо не каза!