97 години от унизителния за България Ньойски договор

В почти всички по-големи градове в страната ще бъде отбелязана 97-та годишнина от подписването на Ньойския мирен договор.

Обратно в новината

Коментари - 97 години от унизителния за България Ньойски договор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами защо не излезем и ние като Ердоган и кажем че искаме преразглеждане на този договор, откъснал от нас толкова територия. Всеки иска нещо, хайде и ние. Като ще искаме неща отпреди десетилетия, и ние имаме от какво да сме недоволни и да искаме, не е ли така...

П.Р.Славейков не сме народ, а мърша туй ще кажа и ще свърша!

Турци , гърци , англичани бият се със дамаджани ! А съветските катюшки брулят ги кат" зрели крушки !

Защо се споменава, като не е бил изгоден за нашата държава? Ама ние сме си такива, подай гъзец, дето се казва, то и сега ни е такава политиката...

За да не се забравя как сме унизени, а продължаваме да целуваме г-те на тези, които са ни отнели земите . ДА СИ ПОИСКАМЕ БЕЛОМОРСКА ТРАКИЯ !

и как ще стане това ...може би с Боко Тиквата и Ненчев Перуката начело?

Ньойският договор - едно от великите творения на "елита" от преди 9 септември, малце поизбит след тази дата. Реставриран на 10 ноември от простия народец.

че останалите 111000 кв. км. днес ние превърнахме внай-бедната страна в ЕС, а и по-зле става. СКоро и този остатък ще ни се изплъзне ако мутрафоните и реставристите продължат с евронатовските уйдурми и кражби и геноцид.

Защо протеста не е с камъни и дърве пред посолствата на Англия, Франция, че и Гърция и Сърбия, а на майната си. Защо се дупим на французи и англичани, които от ден на ден са все по кухи като съдържание и възможности велики сили. Ньойския договор е от съюзниците ни сътворен. Анатема. Нека това дето ни докараха с националните катастрофи си го получат днес от ИД и мигрантите.

абе все пак су липсва...

Немци, френци, англичани, наши са враждебници, дружни с нашите тирани, с нашите изедници! Спекуланти са проклети, интерес и покажи, па да виж дела прокажни и чифутски куп лъжи!

последният ред - там е заровено кучето....

Ньойският договор е несправедлив и катастрофален за българите, няма спор! Шествията, мрънкането и сополявенето обаче няма да доведат до промяна на границите и възстановяване на справедливостта! Още по- малко след 97 години! Гадното е, че продължаваме да лижем задниците на българомразците Англия и Франция, които ни натресоха този договор и които и до момента продължават да ни тъпчат!!! Това е срамота и гавра с българщината!

Късмет са изкарали хората там, че са останали в гръцко. Будалите дошли насам, за да може техните наследници да емигрират днес.

Бъгарите са дошли от гръцко тук, не по желание, ахмако! Прогонени са били с огън и меч! Тогава е проведен истински геноцид и етническо прочистване от гърците!

Тогава били прогонени от гърците с огъм и меч. Сега биват прогонени от българските робовладетели-работодатели. Та кое е по-зле?

На Стогодичнината, ще е време за разплата.

ЗА СЪЖАЛЕНИЕ НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР Е РЕЗУЛТАТ НА НЕДАЛНОВИДНАТА ПОЛИТИКА НА ТОГАВАШНИЯ ДЪРЖАВНИК ЦАР ФЕРДИНАНД! БЛАГОДАРЕНИЕ НА СВОЕТО ЕГО И НАРЦИСИЗЪМ, КОБУРГА НИ ВКАРА В ДВЕ НАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ! СЕГА ИДЕ РЕД НА КОМСОМОЛСКИЯ СЕКРЕТАР БАБА МЕРКЕЛ...КОЯТО ЩЕ НИ ЗАРАДВА С ТРЕТА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА! ЗА СЪЖАЛЕНИЕ, БЪЛГАРИЯ Е ОРИСАНА ДА БЪДЕ УПРАВЛЯВАНА ОТ СЛАБИ ДЪРЖАВНИЦИ!ФАКТ!

От европейските държави България е понасяла само злини,загуби и унижения. Това показва историята,а бъдещето не е по-оптимистично.Спомнете си филма за река Дунав-дори не споменаха,че освен граница на Румъния е и наша граница,просто ни препикаха!

Когато Ердоган казва,че споразумението от 1923 г Лозанското е трагедие за Турция, някой се сърди че той казва истината ,че атози договор милиони турци остават извън Турция.А когато става за Ньойския договор ВМРО били прави,,,,,няма такава песен братя договора си е договор

Алооо, Хасане, никакви турци няма преди 1923г.!!! Турците като нация започва да ги създава Ататюрк именно от 1923г. насетне като ходи из Анадола и набива в главите на всички мюсюлмани от всякакъв етнически произход, че са ... турци!!! Така че никакви турци не са останали извън Турция с Лозанския договор от тази, 1923г.!Но затова пък българите са на тия земи от 2 век след Христа именно като българи!!! И 2/3 от исконните български земи заедно с населението си остават извън държавата България с тоя и други подобни договори! Разликата е такава, ченяма нищо общо между българи и турци! Анадънму?!

Победените ги еат. Така е било, така и ще бъде. И не ми излизайте че нямаме загубена битка, по важното е че нямаме спечелена война, и които не ни е хванал, той не ни е еал!

На този ден през 1919 г. България преживява Втората национална катастрофа с подписването на Ньойския мирен договор. Половината български земи и народ остават под чужда власт. Но все пак надеждата остава, защото другата половина е свободна. Днес остатъчна България преживява своята трета национална катастрофа, изнемогвайки под чужд режим и губейки по 100 000 души на година. Само от нас българите зависи дали тя ще ни е последна и ще ни довърши, или ще успеем да се преборим и да спасим Родината.

Пък тебе дори няма да те коментирам.....

а дали не го заслужаваме? от егоизъм сме паднали под робство, всеки раион мислел само за себе си, не искали обединение.

Анализаторе, Само на въпроса ми не отговори. Какво става ако Ердоган реши, че... нали, за какво са международните договори, които решиха въпроса с Отоманската империя? Прост въпрос, очаквам да чуя отговор.

Смърдиш от всякъде на неоосманизъм, нищо че се криеш под чуждо, за теб, име! Със сигурност си от тези, дето в НДКто аплодираха презентацията на книгата на отявления неоосманист и вече бивш министър председател на Турция!

по челото... пардон - петолъчката, синини от енергетиката, нека.... Но вече сме свободни да развиваме въоръжените сили и да дадем поне 2 % от БВП за това. Освен другото за разлика от Берлинския договор, дето няма българи сега има дори рукофили от България в Европарламента ехеее.

Не виждаш ли, че благодарение тъпотията и родоотстъпничеството и робското послушание на такива заслепени безмозъчни клакьори, като теб, по време на "прехода" отново ни наложиха унизителните клаузи на този договор, че в добавка ни натресоха и други осъвременени загуби, за нас, и дългосрочни изгоди, за тях!

или кукувица ти е мозъка изпила?

То има друг подписан договор, който анулира ньойския. Парижкия от 47ма. Само тъпаците сънуват мокри сънища. Така са станали всички национални катастрофи. Заради такива като теб.

COPY-PASTE:..............Президентът на САЩ Удроу Уилсън отстоява на мирните преговори през 1919 г. оставането на Беломорска Тракия, Южна Добруджа и Царибродско в българските държавни предели[3] и осуетява плана за ликвидирането на България като държава и разделянето ѝ на три района, подчинени на Гърция, Сърбия и Румъния, лансиран в Ньой. Г-н Венизелос, в съгласие с румънската и сръбската делегации, е изработил един план за подялбата на България между Гърция, Сърбия и Румъния. В общи черти той е следния: България се разделя на три "автономни" области. Границата на първата област, която е трябвало да бъде под протектората на Гърция, върви по една линия от Неврокоп до нос Емине, с център Бургас. Втората "автономна" област под протектората на Румъния започва от Емине до Видин, с център Русе. Останалата с център София - под протектората на Сърбия. Нашите съседи са успели да спечелят за този проект не само покойния Клемансо, а и Лойд Джордж .........

В Ньой сме се разминали на косъм с искането да БЪДЕ ЗАЛИЧЕНА БЪЛГАРИЯ.

Кой глупак от Дир.БГ или отвън поръча тази статия? Унизителен или не, това е договорът, който страната е подписала, той е част от международното право, част от това, което държи света стабилен. Някой има ли и най-малка идея какво ще настъпи, ако всеки нарича договори, подписани вследствие на загубена война, "унизителни"? Тези драскачи имат ли и най-малка представа какъв ад за нищо ще настане на земята? Земята като планета, човечеството като такова ще се изправя пред много по-големи предизвикателства... и всъщност вече се изправя. Това коя земя на кого е след 60-70 години няма да има значение, особено ако ресурсите започнат да намаляват като следствие от малоумните политик на много хора. Тогава, ако това стане, нито военни, нито никой ще може да спре преселение на хора, които търсят вода и храна. Мислете с главите си и гледайте напред, вместо да ровите из кокалите на умрелите и да наричате "унизителни" договори, които са подписани във времена, които са отдавна отминали. И един въпрос към тези с "унизителтия договор", какво ще стане ако Ердоган официално оспори един друг договор? Това не ви е футболен мач, в който нападателят да "накаже" вратаря и да "унизи" съперника, след което да изпиете 2 бири и да забравите. Това са МНОГО сериозни неща.

Чичо Гошо, ХИБРИДЧЕТАТА са на своя пост и действат.

Ако се предявят териториални претенции от наша страна значи създаване на нови конфликти, но би било справедливо да ни бъдат заплатени тези земи в знак на някаква компенсация....... цената да се плаща на кв. метър ..... и всичко си остава така както е в момента, само дето ще ни се отвори възможнаст да си изплатиме външния дълг и всички ще са доволни.

Държавна земя НЕ СЕ продава, държавна земя, извоювана с кръв не се предава! Преди хиляди години един наш хан, който сега се изучава във всички военни академии отговорил така на предложенията да даде 1000ли (мярка за площ) пустееща земя между нас и тогавашната "македония". Заповядал да бъдат обезглавени тези, които са дали съвет да се даде тази земя, метнал се на коня, заповядал този, който изостане да бъде и той обезглавен, нахлул и победил самозабравилите се комшии. Те не очаквали такова нещо от него - той им бил дал любимия си кон и любимата си жена преди това в опит да запази мира. Пак повтарям този наш хан се изучава във военните академии по света, а нашите византийци-историци НИЩО не пишат по учебниците за него. Което не те прави по-малко виновен.

такааа............я да видим героите патриоти за последните 100 години каква я свършиха по този въпрос ........НИЩО ........ДА АБСОЛЮТНО СЪМ СЪГЛАСЕН, ЧЕ ДЪРЖАВА НЕ СЕ ПРОДАВА, НО НИЕ НЕ СМЕ Я ПРОДАЛИ , А СА НИ Я ВЗЕЛИ ТАЗИ ЗЕМЯ, и мислите ли че държавите които заграбиха от България ще кажат просто ей така "ок няма проблем ще ви върнем земята" ..........това няма да се случи.......само казах, че можем да извлечем друга алтернативна полза за България.

Иванова

И кой е този наш хан?

Територия се взима с война. По време на Балканската война- 1912 г, България взима територията от Солун до Черно море. Взимаме и големи турски градове като Одрин и Люлебургас. Това е колкото ПОЛОВИНАТА сегашна България. Взимаме повече отколкото взимат Гърция или Сърбия. Обаче тъпия български цар - Фердинанд , явно е решил че е много як, и няколко месеца след войната решава да нападне едновременно Гърция и Сърбия, за да вземе и Македония. При което, Турция и Румъния също нападат България, и в края на тая война, България губи голяма част от спечелената територия, макар че остава излаз на Бяло море. Румъния ни взима Южна Добруджа и град Силистра. А след Първата Световна война, когато ни включват в война срещу трите огромни империи, имащи колонии- Англия, Франция и Русия( ние сме с Германия и Австрия- 5- 10 пъти по- малки ), България губи и излаза на Бяло море. Затова пък, Сърбия, която е с Англия и Франция става 5 пъти по- голяма и почва да се нарича Югославия.... Всъщност, България сигурно щеше да вземе и Македония, ако Фердинанд беше ИЗЧАКАЛ, както са изчакали 6 години българите в Южна България, когато обявяват Съединението. Ама Фердинанд е бил тъп като пън.

Фердинанд изобщо не е бил тъп. Бил е ад ски хитър и си е играел с тъпата ни полическа класа, съставена от лакеи и глупаци. Гешов, радославов... все отбор тъпаци. Да не пропускаме и генералите савов, димитриев и началника на щаба, чието име даже не мга да си спомня. Некадърници.

бил е АДСКИ хитър. и заради това ада се е стоварил върху нас. Хитростта и тарикатлъка за сметак на държавата не са нещо похвално, а углавно престъпление и предателство, от които има вреда цели народ! Затова в древността за такова нещо нашите са обезглавявали не само провинилия се, но и рода му до 4то коляно. Защото оставиш ли вредителя жив става това, на което сме се обърнали днес. Научете се най-после да мислите отвъд тъпия егоизъм и тарикатлък. Като изколят комшиите ти накрая ще дойдат и за теб. През турско се се случвало достатъчно често, че да имаме обица на ухото и да се държим един за друг.

И бес това ердуганя иска да се мести към сирия,то ние може пък да се попреместим към стамбуля.

Открения фердинандови:"Моето царуване до войната беше един период на материално процъфтяване, защото аз позволих на много гешефтари и вагабонти да бъркат дълбоко в държавната хазна и чрез спекулации на гърба на народа да се обогатят. Ти няма, освен да се поразходиш някога из София и в околностите, където ще видиш истински дворци, вили, самостоятелни къщи с разкошни градини; всичко това е строено за сметка на стомаха на народа, от спекуланти, на които аз помогнах, от мои доверени кучета, които могат да лаят против всекиго, но не и против мен. Българският народ има само един идеал: да се обогати. Заради това, пази се да не му попречиш и затваряй си очите пред кражбите. Помилвай някак си незабелязано крадците, особено тия на държавни суми и дръж списъка им затворен в твоето бюро. Когато тоя списък се увеличи, да бъде в процент 10% от населението, то ти си спасен. Знай, че царете се крепят от разбойниците, но те са жертва често на разбойниците, когато не са ги щедро възнаградили. Бъди човек на времето и усвоявай неговите нрави и принципи обаче бъди благоразумен и взимай навреме мерките си. На престола си гледай като нещо временно и не го свързвай с големи надежди. Аз живях под вечния тормоз на конспираторите, които забегнаха в Русия51, но сега се убедих, че народът е простак. Тогава нямаше силна власт и подла администрация като сега и опасността за престола е по-малка отдолу колкото от по-висшите класи, ако не е замислена тая опасност от други хора, а не като деветоюнците52 и деветнадесетомайците53. Прави и ти гешефти, обогатявай се. На мое време твоят възлюблен чича княз Филип ми вършеше всички гешефти и той прибираше комисионните при сключването на българските заеми; той прахоса своя пай в Ница и Монте Карло, а моя пай се стопи в Дисконто Гезелшафт поради инфлацията, заради това бях принуден да се моля на германците да ми дадат пенсия 5 000 000 000 лева годишно и един отделен апанаж от 5 000 000 000.

вие 25 години договорите с топлофикация не може да си оправите ..тръгнахте ньойски договор да ровичкате .... ку ку

Това е така, защото мърльовци, като теб не виждат по-далече от носа си. Една страна, коятоне не е цяла, защото не е защитила достойнството и целостта си навреме НИКОГА няма НИЩО!

ей като сте почнали ... вижте и сан Стефанският ... може и истамбул да ви дадат

От Североизток идва само студ и комунизъм!

Много зависи от атмосферните влияния. Може и да стане адски горещо.

Наиграли сме се в тая война и сме си платили. Битият бит. Ако вместо да се бутаме където не ни е работа, си бяхме оправили държавата, щеше да е доста по добре. На голтака със скъсаните гащи не му отива да се прави на бабаит.

Мунчо, те това са искали:Да си оправят държавата, в която са влизали и другите български земи НАСЕЛЕНИ С БЪЛГАРИ. НЕ ГО ЛИ РАЗБИРАШ. ТОЛКОВА ЛИ Е ТРУДНО. Или по български за теб ток, вода, работа, а за онзи от съседното село или град нищо и на теб не ти пука. Ако днешните българи са били такива, БЪЛГАРИТЕ ОТ ТОВА ВРЕМЕ НЕ СА БИЛИ.

То и турците си мечтаят за османска империя, но накрая ще свършат като сирия.

до 00 както се казваш. Европа не такова България а точно обратното. Нашите цигани таковат из Европа. Ако не са европейците нямаше да има магистрали, площади,спортни зали и......

Благодарение на европейците затворихме четири атомни реактора!!!А виадуктите и мостовете на магистралите са строени без европейците!!! И от двата моста над Дунав единият е строен без тях! И планинските проходи и железопътната инфраструктура и 3000 язовира !! Оправяли сме се по добре без тях!

В същия дух да добавя ----все се задава идиотския въпрос-ЗАЩО БЯГАМЕ НА ЗАПАД??Ами защото точно този запад /с помоща на туземните крадци,както посочи един по-горе от откровението на Фердинант/ ПРЕВЪРНА СТРАНАТА НИ В КЛОЗЕТ ..../даже и на картата на Европа ни нарисуваха така/.Това е напълно в духа на НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР,негово естествено продължение-много по финно при това,сега никой не протестира ...Така ,че е напълно естествено да се бяга от клозета....

И колко площади, спортни зали, магистрали се построиха ? Заводи и мини колко се отвориха ? Дали има 1/20 от това, което българският народ построи сам ?

Комунистите какво мнение изказват по този въпрос?

Съобразно учебниците по Янково време - Ньойският е отразен с Достатъчна адресация СРЕЩУ Оксидента, Колега ... НО ! - 'заслугата' на Русия Е премълчана как-обьiчноооо...

Когато се сключва Ньойския договор Русия не е присъствала! Тя е подписала Бресткия договор и излиза от играта !!! Спрете да лъжете и мамите!

Да протестираш за нещо станало преди 100 години? Това са болни комплекси на псведопатриоти, които сега нищо не правят, а реват за някаква история! С история ли ще управляват, ей сега мандата е в тях?

Коалирането на аг.Иван+винкела с атакующия - Е СвръхОпасно.

В България има достатъчен брой безмозъчни смотаняци, които срещу 20лв на ден биха протестирали и крякали за всичко.

Няма по-злокобни последици за България, от тези НЬОЙСКИ РЕШЕНИЯ, наложени от Франция, Англия и САЩ

Загубили ли сме войната? Загубили сме я. какво повече искаш?

ВарумБреДжанъм НЕ видите ВьI верблюда-же ?! - Всички Искат Босфора !, и понеже Никой НЕ надделява - тЕ Ни булка 'спасов' ден ! (пятоХеен доДенДнешен Нам Е набоден )

Най-големият враг на България са самите българи, и по-точно българските политици.Когато си избрал да бъдеш винаги "отдолу" , няма на кой да се сърдиш. Само ни виж и най-новата история през последните 27 г. и ще разбереш, че кой каквото си направи никой друг не може да му го направи.

НЕ НАМЕСВАЙ САЩ. Относно НЬойският договор единственото нещо което можеш да правиш е ДА БЛАГОДАРИШ НА САЩ. Това е истината и нека не забравяме, че не сме "рода" със САЩ нито това им е било лесно пред ДОЛНОПРОБНИТЕ ЛЪЖЦИ на Гърция, Сърбия, Румъния КОИТО СА ЗАТРУПВАЛИ ньойското мерзско събитие с БЕЗБРОЙ ЛЪЖИ за да заграбят колкото се може повече български земи. И пред които лъжи НАЧЕЛО с Франция, всички западняци са си затваряли очите с лекота.

Сащ не са цвете за мирисане но в случая те са били против строгите условия по договора,поне що се отнася до откъсването на земи от България. Ако те не са се противопоставили сега и Видин,Белоградчик,Трън,Петрич и Кюстендил също нямаше да са български градове.Не е лошо да се ограмотиш преди да пишеш глупости.Пак казвам НЕ симпатизирам на САЩ,това са фактите.

Каквото е станало е станало, няма да се върне! Много работи не ми харесват в историята, ама никой не може да ги върне! Последно пък с протести!

По споразумение с англия, руснаците е трябвало да получат цяла България след войната. Хубаво, че избухва революцията в Русия и всичко е отишло на кино. Иначе сега ако въобще имаше българи , щяха да имат право само да славят великата първа световна, която ги влючила в руската тюрма и да благодарят на руския гном , а не както сега артистично да се вайкат как изгубили бяло море, на чийто бряг нямало ни едно преоблаващо българско градче, село, дори скеля.

Пако бориш се да стигнеш уафен сс, но не ти се удава. Той афишира "съветите на цар Фердианнд" писани от комунистите.

Вафен СС са елитни бойни части, които нямат загубена битка, смъртността в сравнение с РККА е 1 към 5! Изродите са Зондеркомандо СС, които са избивали цивилно население, те не са военни , а палачи. Половината не са били и етнически немци!

САЩ, Англия и Франция са били винаги против България и са стоварили хиляди злини върху главите на българите

кажи 1 от тях

Хиляди. пък не можеш да кажеш нито една. Що така? не са те инструктирали ли?

но те са предлагали, махнете се, не бъдете с Германия, не бъдете безропотен васал на СССР.... Обаче ние нищо не правим. И си заслужаваме всичко!

Ти май си бая прост. САЩ, Англия и Франция са ни били врагове и през двете световни. И са ни били. Не го ли знаеше това бе тъпако?

Освен представителките на нежния пол на Фердинанд няма да убягнат от погледа му и левентите кочияши, шофьорите Пауле и Аурбах, немския бакалин Фанищел, млади офицерчета и войничета и неговият незабравим профил ще се възпроизведе по всички краища на малкото му царство. За тези пикантни случки разказват в спомените си Д. Ганчев и ген. С. Савов, като се опитват да се придържат към добрия тон, но то не винаги им се удава. Отбраните придворни дами и верни лакеи също доста биха могли да разкажат и за тази интимна и пикантна страна на българския монарх, а някои от тях са успели да загатнат за нея в мемоарите си. Но цялата истина ще стигне до читателите тогава, когато се надникне по-смело и по-критично в архивите на българския дворец, които, определено може да се каже, макар и достъпни все още остават непознати. От изповедта на монарха може да се получи важна информация за цялостната история на България, а особено впечатляващи са образите на заобикалящите го политици, държавници и антураж за времето от възкачването му на престола до края на Първата световна война.

Тези вмирисани комунистически лъжи как точно са свързани с ЖЕЛАНИЕТО НА ЦЕЛИЯ БЪЛГАРСКИ НАРОД ДА ИМА ВОЙНА ЗА ОСВОБОЖДЕНИЕ.

ПОВТАРЯШ СЕ НА ВСЕКИ ПЕТ МИНУТИ. ПОЧИНИ МАЛКО. Гьобелс ОТДАВНА СИ ГО МИНАЛ. И той е свършил и те ще свършиш И САЛ С ТОВА ЩЕ СИ ОСТАНЕШ, ЛЪЖИ, ЛЪЖИ И ПАК ЛЪЖИ.

97 години от унизителния за България Ньойски договор Ньойският договор е само резултат, на просташкото и тъпоумно поведение на българските политици. Никога в най-новата ни история след Освобождението , България никога не е била на правилната страна, благодарение на нашите политически бай Ганьовци. Представете си каква би била България, ако беше застанала на страната на Антантата през първата световна война или на страната на антихитлеристката коалиция през втората. Сега нямаше да има понятието Ньойски договот, Северна Добруджа, Беломорска тракия и западните ни покрайнини щяха да бъдат наши, и най-важното нямаше да го има този 45 годишен експеримент в България.

представи си ако баба ти беше мъжка.

Представих си какво щеше да се случи с теб , ако баба ми беше "мъжка".

България няма по-големи врагове от Англия, Франция и САЩ.

Роналд рейгън - враг номер 1 на тутраканска селищна система.

...които СА като детска приказка сравнени с УбийцитеАгресори от ДнешенКремъл .

швабите нали са в техния кюп?

имаме големи приятели, виж това Русия , Турция, Сърбия, Македония...Все доброто ти мислят!

Макар че княз Александър І беше величан като Сливнишкия герой след победата над Сърбия, офицери русофили, изпълнявайки нарежданията на руския Азиатски департамент детронираха княза и бързо го изпратиха за негостоприемната за него Русия (1886). Младият Стефан Стамболов, с привърженици на българската независимост, сред които беше и капитан Рачо Петров се разправиха по най-жесток начин с офицерите русофили и скоропостижно завърнаха детронирания княз Александър І. Въпреки това той не успя да се задържи на престола, тъй като Русия беше непреклонна и беше принуден да абдикира и да напусне новата си родина, която той доста неумело и аджамийски управляваше. След близо двегодишно регентство в състав Стефан Стамболов, подполковник Сава Муткуров и Георги Живков (1886-1887), което управляваше поради овакантения български престол, из виенските кръчми, увеселителни заведения и опера бе открит от нарочно изпратена българска мисия един млад и скучаещ авантюрист, готов да се опита да се пребори с несъгласието на Русия и на другите Велики сили, като се възкачи и утвърди на българския престол. Заедно с Фердинанд в България пристигна и антураж от лакеи и придворни, а начело на княжеския двор се присламчиха бързо и родни царедворци. Над тази пирамида бдеше амбициозната майка на Фердинанд, принцеса Климентина, потомка на френските Бурбони. Тя мечтаеше да види любимия си син възкачен на някой по-престижен престол, но вакантните места за момента липсваха.

В политиката няма приятел и враг, а понякога с такъв приятел , враг не ти трябва! Никога от 140 години България не е отстоявала собствени интереси, а все е гледала да се закачи за някой! Тогава презрението им е обяснимо, уважава се достоен, лакей не се уважава! Слугите не се уважават и от руснаци , и от американци, и от немци, англичани и французи! Нашия национализъм е комплекс на някой с малка п.шка!

Когато след три изгубени войни имаш повече територия отколкото преди да си почнал плачът изглежда доста фалшив. А когато пък е за Бяло море, на което няма дори едно селище с българско мнозинство, плачът е направо жалък и манипулативен. Българският национаризъм е изгубил връзка с реалността и българските интереси и обслужва само гъзовете на шепа ченгета с артистични заложби. Пилее енергия за създаване на врагове и проблеми . Нещо повече, съдава проблеми, които задълбочава умишлено с нови истерии и проблеми, за да има изява на професионално оналните оплаквачки и истерички от дс- мвро, атака, нфсб. Например колко трябва да не ти пука за България да тормозиш чужденци, които не искат и ден да останат тук и да ги докраш до бунт. И колко трябва да си нагъл да създаваш проблеми на българите. и да се наричаш патриот.

Ахъм... НПО-то майка плаща само за коментари под статии за Радев и Путин. Тука само си хабиш времето за без пари. Излагаш цялата ню-ейдж- капиталистическо-либерална класа по този начин, рЪйш ли :)

Сега му е времето на Генерала да излезе по телевизията и да каже "Според прокаженият Ньойски договор, България е изгубила изконно наши и завоювани с много кръв територии. Но, мой дълг е да отбележа, че за моето сърце на българин и главнокомандващ, България се шири на три морета и никой не може да промени това. Нека това мое виждане се разпростре върху всички мои подчинени и да знаят, че един ден много скоро, те ще имат шанса да покажат своята любов, към ВСЯКО кътче принадлежащо на България. "

...и ТогаваВече - Е Арестуван.

Моля да се обосновеш. Вече има прецеденти в международното право, които биха оневинили Генерала. Косово и Крим, като пример за етническо самоопределяне и най-добрият приятел на ББ - ердоан, който също говори по световните телевизии, че Варна е в сърцето му. Все "наши съюзници" таковата....

"Ньойският договор никога не е влизал в сила за Бг, защото не е издържан юридически! Не е подписан от Сърбия! След чл. 296 от Ньойския договор е записано, че ПОДЛЕЖИ НА РАТИФИКАЦИЯ: Този договор на френски, на английски и на италиански езици ще бъде ратифициран и депозирането на ратификацията трябва да стане в Париж"! ТРИ СА УСЛОВИЯТА ЗА БЕЗУСЛОВНА РАТИФИКАЦИЯ НА НЬОЙСКИЯ ДОГОВОР: България е подписала договора и представила ратификацията си в писмен вид.От основните 5 съюзнически сили:Сащ, Англия, Франция, Италия и Япония, изискването било само три от тях да ратифицират! Подписали са Англия, Франция и Италия.И:третото условие било, подписването на договора от асоциирани сили от други страни",вкл.Сръбско Хърватско словенската държава /СрХСД/.ТОВА УСЛОВИЕ НЕ Е ИЗПЪЛНЕНО! СрХСД никога не е просъществувала,защото Сръбско Хърватско Словенското Кралство /СХСК/ влиза в конфликт с Хърватска и Словения по въпроса за името на новата държава, а има текст, който не ратифицира Договора, ТОЙ НЕ ВЛИЗА В СИЛА САМО ЗА НЕГО и няма да получи нищо. СрХСД е образувана на 9 ноември 1918 г. с Женевската декларация. България е ЗАДЪЛЖЕНА по член 36 и 37 от Ньойския договор да признае съществуването на СрХСДържава и да предаде Западните покрайнини точно на нея. Ратификацията трябвало да се е случи до 9 август 1920 г., когато Ньойския договор влиза в сила.А до тази дата, дори монархията, на която са дадени Западните покрайнини-Сръбско Хърватско Словенското Кралство, е НЯМАЛА КОНСТИТУЦИЯ И НЕ Е ПРАВИЛА ИЗБОРИ ЗА СКУПЩИНА И ПРАВИТЕЛСТВО. Кой и как е ратифицирал Ньойския договор без да са правени избори, без Конституция, без да съществува Народно събрание /Скупщина/?!... България е ограбена! Незаконно при това!" Нямаме ли юристи, които да поставят проблема пред Международните правни институции?!

Сам виждаш, че няма. Всичко кадърно и ценно Е или ИЗГОНЕНО или ПОДМАМВАНО да се маха от България. Царят СЪЩО. Де юре имаме цар, де факто го нямаме. ЕДИН глас да се чуе в полза на монархията, А ТЯ Е ЕДИНСТВЕНОТО СПАСЕНИЕ НА БЪЛГАРИЯ ДНЕС, и срещу монархията ТРЪГВА ЦЯЛА ВОЙСКА от НАГЛИ ЛЪЖЦИ НА ВСЯКО НИВО, партийни централи, външни врагове на България и плужяци по форумите.. НАРОДЪТ на България СЪВСЕМ УМИШЛЕНО е оставен да се вайка пред мизрени пенсии и лекарства, и заплатки СЪВСЕМ УМИШЛЕНО. А на тези над които има "милост" се НАЛАГА да живеят БЕЗ ИСТОРИЯ, без родолюбие, без уважение като брат към брата, превърнати са в БЕЗМИСЛЕЩИ ПОТРЕБИТЕЛИ. Те самите са готови да продават, сгига да има какво и на кого. Държавните дела са оставени в ръцете на баш държавник "Слави"... ЕДИНСТВЕНАТА ПОМОЩ МОЖЕ ДА ДОЙДЕ ОТ БОГА. И ТОВА Е НАЙ-ВАЖНОТО. МОЛЕТЕ СЕ НА БОГА.

Най-големите врагове на България са днешните ни евроатлантически ,,приятели?

Защото Спасяваха бежанцитеНи от Беломорието ли ?! Защото Спасяваха Хората по време на живковияАушвиц ли ?! Защото Ни идваха На-крака ЗА Науката+Медицината ли ?! ... Стига проДнешенКремъл Пропаганда/Саботажи/Диверсии, Колега ! - ВреметоДнес - НЕ е шега !

Вечните врагове на България - Англия, Франция и САЩ сътвориха унизителния Нъойски договор и ограбиха страната ни. Орязаха територията като с ножица и наложиха огромни контрибуции ...

да ги бяхме били с Дойчланд, ние щяхме да го направим! Бития , бит... и душевност на българския народ!

За Протокола : - подписването от Българска страна - Е под Руски Диктат. ---- Бих предположил че така СА били Спрени амбициите на Русия за Босфора.

...често пъти си мисля,че дори и да е смъртно-болезнено,на тази планета е нужен рестарт.Дали с помощта на силата на природата,или с помощта на силата на глупостта човешка,всичко живо трябва да се изтрие за да няма исторически спомени-за варварствата,които са причинявали и тези ,които са понесли!

Чак пък. Точно сега обядвах крехко телешко. 6 месечно сукалче. Егати и варваринът дето съм.

УорМаниакъ задунайски ли Сте ?! - Срамота бре, Колега ! ... всичко Си вървеше горе-долу...ама тая Зараза от вонясалия ДнешенКремъл...пък И 'феноменът' ТроянскоКоние на 'наште'.

Нали сега почти няма граници. Какво пречи да помагаме и контактуваме с българите в тези български територии. Ако са наши, ще си останат такива. Никой не може да изкриви реалността.