На Оборище отбелязаха 140 г. от Априлската епопея

Национален събор поклонение по повод 140-ата годишнина от Априлското въстание се проведе в историческата местност Оборище.

Обратно в новината

Коментари - На Оборище отбелязаха 140 г. от Априлската епопея | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отправям зов към всички родолюбиви българи да посетят Арката на свободата над Беклемето за да почувстват и героизма и преклонението към руските и съветски войни дали живота си за нашето Освобождение. Брулен от вятъра на тези 1 600 м. височина , 35 метровия паметник сякаш доказва колко е невъзможна мисията на оня фашки насранник който дойде тук да спре русофилството. Те този паметник соросоидните геновчета в действителност немогат даже да боядисат, а да построят нещо подобно е немислимо , те са по разрушаването . Градеше се при СОЦИАЛИЗМА !

е продължение на делото на Левски-БЪЛГАРИЯ САМА ДА СЕ ОСВОБОДИ! Това е причината да обесят Левски, това е причината до скоро да няма булевард в София кръстен на негово име, това е причината църквата да не го провъзгласи за български светец-за сравнение Ал Невски е избил стотици хиляди хора а накрая на живота си е приел исляма.

това е маловажна дата, най-добре да я изтрият от учебниците, децата да не се чудят кво е тва тъпо въстание? всички телевизии облъчват целодневно с турски сериали и турските традиции, през ден нова турска партия, агитира се на турски, народа масово почива в анадола, в учебниците пише османско владичество, батак е непонятно място за младите.. на днешната дата 50 човека развяват некво знаме и никой не му пука от всичко това, нашият народ си заслужава калта!

"Разбирач", ти да не си нещо извратен? Или ти е извратено чувството за хумор или ти прави кеф да стотици мъже да те пожелават анално

Срам за кмета на Рибарица . Днес исках в края на почивните дни , минавайки през Рибарица да посетя и поставя цветя на кървавото кладенче и никъде нямаше табела и не го открих. Троянския край има останали от социализма доста паметници на Бенковски , но всички са обрасли с треви и занемарени. Срам и позор за нас , все още наричащи се българи.

Нищо не разбрах от тази статия ...За някакво въстание пише, но срещу кого са въстанали , не става ясно !!?? Обаче словото Цецка Цачева изкърти всички мивки..."Според нея трябва да живеем със самочувствието, че сме претворили идеалите на Апостола, на всички участници в Априлската епопея и на оборищенци, защото днес България е свободна, независима и демократична държава."

" Ние да започнем, пък дядо Иван да заповяда" Г.Бенковски Без Русия, нямаше да се чуе нито за България, нито за българин.Щяхме да си останем потурнаци в потури !

Българи, примитивно племе, и тук сте се осрали. Има ли нещо, което да ви задаволи вас? Все недоволни и недоклатени. Правите си мръсно един на друг и срам нямате. Та великият Капитан Петко Войвода и бил повече уважаван от враговете си, отколкото от сънародниците си. Пфуу. Те погребаха България.

Това го писах преди малко другаде но според мен тук му е мястото . Днес когато честваме 140 години от Априлското въстание , точно сега в 20,12 часа по бтв излъчват турски филм . Аз лично бойкотирам тази телевизия , както и всяка друга която между два турски сериала ме облъчва с реклами . Да си се гледат сами . Който иска , да направи същото като мен - никого не агитирам .

Дълбок поклон пред храбростта и саможертвата на Българските герои! Жив , древен и безсмъртен е Българският дух във всеки от нас . Време е да докажем , че сме достойни техни потомци и да си върнем Държавата . Бог е с , братя Българи ! П.С. И аз намирам за нелепо присъствието на разни малоумни и продажни безродници като ц.ц. , плюнката и т.тн. на такива събития . Със здраве :))

Една дума не прочетох в текста на новината против КОГО е вдигнато възстанието, свобода от КОГО са търсили героите? Защо са вдигнали възстание, след като "съжителството" е било толкова толерантно и мултикулти? Срам и позор. Страх ги е да не обидят неоосманистите.

someone

мнозинството знаят. а ти знаеш ли какво е дипломатичност? с 1 милион турци в българия да тръгнем да говорим против турците - лоша идея. ясно е какво се празнува.

Научи се да пишеш България с главна буква драги!

Винаги ще се намерят помияри, които да очернят всеки български празник. Без този бунт нямаше да има освободителна война. Без освободителна война нямаше да има и България. Покрай тези дати турците и туркоманите направо изпадат в истерия. Жалки твари.

Не само Самарското знаме приготвено за въстанието остава в Русия, но и хилядите пушки, закупени с дарения от българските емигранти за въстанието, така си ИЗГНИХА в одеските складове, защото Русия не позволи да се транспортират до България. Затова въоръжението бе с дървени черешови топчета и хартиени фишеци, които се навлажниха от кроткия майски дъжд.

Да си чувал за "записките "на Захари Стоянов

Бдителният БИГ-БРАДЪР е на своя пост. Панайот Хитов споделя спомените си от тази среща: ...макар че дохождах и в русия [през] [18]73 година да търся средства. че се допитвах от приятели какво ще стане с нашия народ, като е приготвен веч за касапницата и ще се побуни. но без никакви средства и отникъде надежда за помощ [няма] и тъй ще се опропасти. ето генерал кишелски и нека каже не седях ли аз в одеса 10 дена, не бях ли в неговия дом, по цели нощи не му ли сам проповядвах сичко това... ...аз, като видях тогава в одеса, в магазиите на покойния николай миронов [многоуважавания търговец николай миронов] осем хиляди пушки, които той беше купил за помощ на България, като добър българин и патриот... Най-важният въпрос обаче бил как това оръжие ще дойде на българите в ръцете. н. м. тошков намекнал, че руското правителство се пази, за да не се дискредитира, ако случайно превозът по море или суша, бъде заловен от османското правителство. тогава хитов споделил с него свой план, който две години по-късно виждаме повторен при събирането на Ботевата чета. най-напред да се събират хора, работници, близо [до] варна, дето са от[т]ича камчия в морето и там [да] се съберат много работници да секат дърва. ищом сме веч готови, за да въставаме, то трябва пред-водител. но на това място да се закупи дърварството и да се съберат работници за сечене [на] дърва и щом е време и има дозволение, ще може да заслужат . н. м. тошков, от своя страна, очевидно харесал идеята на хитов, защото добавил: аз ще ги натоваря на парахода и ако се случи да ме уловят турците с тях, ще кажа, че аз ги нося за друго място, но бурята ме изфърли тука.

При османската империя българите са имали право на частен занаят. А при руското иго след 1944г. това беше забранено. Всеки да си направи извода коя страна е по - голям тиранин за България.

Къде си я чел тази история бе, лумпене? Истинската история - когато България е поробена от Османската империя населението и е наброявало 2,5 млн.! Повече от всички западни държави по това време! Следват 5 века избиване, геноцид, кръвен данък, ислямизация, прогонване и през 1878 г. населението на освободена България е .... 2,5 млн.! Т.е. нула /0/ прираст за 5 века "съжителство", глупако протурски!

.-....-....-.... и след първата насилствена кръстилка на цигани,помаци и турци българското население се е удвоило след освобождението :))))

До къде се докараха русофилските мас,ии? Да храчат против апостолите и загиналите за Свободата българи. Това може да се пръкне само в глава която мрази роднините си.

Ами те и соросоидите храчат същото. Добрата новина е, че троловете от двете страни са малко. Но със сигурност са тъпи парчета.

Каква е реалноста ??? България сама се освобождава, но руските псета идват наготово да си препишат освобождението и ни карат да плащаме луди пари за нещо което ние сами си извоювахме !!! Поробиха ни.....натресоха ни техни управници.....сложихме им столицата в химна (ние сме единствените които споменаваме чужда столица в химна си) и ни направиха роби. Та българите при османската империя са били в стотици пъти по-добре отколкото при руските окупатори !!!!

ДОЛЕН ФЕС, ВЪРВИ СЕ ПОДМИЙ С ИБРИКА, ЧЕ СЕГА ЩЕ ТИ СЕ ИЗРЕДЯТ ВСИЧКИ РОДОЛЮБИВИ БЪЛГАРИ....

Само за Плевен падат повече руски, румънски и т.н. войници, отколкото са всички жертви на Априлското въстание. Мери си глупостите.

руско отделение от 16 човека "пленява" до Варна цистерна с метилов алкохол! Сега ни ги представят като "паднали" за свободата на България!!!

Не знам как е при вас в Люлин, но болшинството българи се чувстват много добре след Освобождението от турско робство. Разбира, се има и недоволни.

Знаем че специално ти си недоволен от Освобождението ни от Русия през 1878 г., Мюмюне Канадски!

без силата на руското оръжие и пролятата руска кръв, държава булгаристания нямаше да съществува. Така нареченото "априлско въстание" си е едно обикновено шменти капели.

Ото, ти открадна НИК-а ми и повечето от коментарите са ти вятър и мъгла, но тук се изказваш в определен смисъл аргументирано. Копривщица е била в завидно имотно състояние дори в сравнение с много градове извън Турция. бащата на Каблешков е натрупал състояние препродавайики правото на събиране на данъци , което директно е рефлектирало върху увеличението на данъчната тежест Самото възстание съдържа доста елементи на показност от страна на ръководството- скъпите униформи, за коитпо Радой Ралин (не го уважавам, но в този случай казва истината) казваше , че са били излишен лукс и че парите за тях е трябвало да отидат за куршуми и пушки. Същият брадат козел (Ралин) казваше , че всички големи възстания са правени спонтанно от хората облечени в делничните си дрехи и въоръжени с кой каквото докопа-пушка , лопата, вила, т.е положението не ще да е било толкова зле, щом хората не са наскачали импулсивно, а са били ръчкани от апостолите. Както и да е -поклон пред жертвите!

И ти си същият б.кл.к като този бъзливец където е бръщолевил с твоя ник. Долни атакистки пед алчета.

и кюрдите ли така ще празнуват един ден в Анадола?

Не се безпокойте булгаристанци, не ще се мине много време и Турция ще ви даде нов шанс да се докажете колко велики и храбри сте без така омразната ви руска помощ.

Прави ли ви влечатление колко са малко атакистките коментари за това велико дело,чисто българско,без чужда външна намеса.Затова и мълчат.Защото милата им Русия не изпраща една пушка,един топ,един кадрови военен да помогне на българите.Защото Руската империя е против въстанието. То е в противоречие с руските интереси за завладяване на Проливите.Затова и атакистите мълчат.Затова и Сидеров се крие като посран.Къде е този кресльо,да падне на колене пред саможертвата на българите.Нали се пише да български патриот.Сидеров е долен предател на българските национални интереси,заедно с цялата паплач около него.

На този празник как да развяваш руското знаме!

Толкова много написано, но в цялата статия веднъж не се спомена: СРЕЩУ КОГО И КАКВО СЕ Е БУНТУВАЛ БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!?

Целта е била да бъдат ограбени околните помашки села. В региона в който е било "въстанието" не е имало турци, а османска власт почти не съществувала. Копривщица дори имала купища привилегии.

Срещу нашите партньори от НАТО- османлийския аскер!

Азиатската паплач се опитва да усурпира и този толкова БЪЛГАРСКИ празник! Използват кръвта на БЪЛГАРИТЕ, за да пропагандират кумоноидната диктатура на Путлер!

Ако не беше пролятата руска кръв сега такъв пишман "празник" нямаше да има.

Абе, глупак, ти чувал ли си за руските царе, кога се е водила войната, какъв Путлер, какви простотии?Какво да се учудвам на простотията на този, след като такъв мегапростак с 1 бр. прочетена книга го избраха за втори път във властта, нищо вемче не е невъзможно....

Защо османофили като Цура от Плевен и Росaн Плю се допускат на подобни родолюбиви събития?

СА СИ ДРУЖКИ! НА ВСИЧКИ ИМ СТАНА ЯСНО ТОВА.

Местан- личния преводач на Боко при многобройните МУ срещи с Ердоган!

Госпожо, ами то е ясно, понеже от улица "Козяк" така са наредили при поредното набиване канчетата на Мутрата и Пастирката!!!

От къде излезе тази паплач, която и Априлското въстание омаскари тук?! Не са ли достатъчни изречените официални глупости?!

Снощи с интерес проследих изявата на госпожа Цачева на тържествената заря и трябва да кажа, че се справи в пъти по-добре от Чучелото президент, не четеше, но колко смешно прозвуча ..."И ето, след 2 години, България е освободена....."От кого е освободена, другарко гербаджийке, секретарка на ППО в Общ. НС-Плевен, от марсианците ли, толкова ли ви е страх да произнесете името Русия?!Жалки и смешни герберасти, като Човечето от Скалистите планини, което за 3-и март сричаше като първолак от листчето, въртя, сука, но не произнесе Русия!Това е история, продажни гербаджии, тя и вас ще оцени, рано или късно.....

Фелдмаршал, прекалено много комплекси демонстрираш! Зависимости!

Историята е една и който се опитва да я пренапише, е най-малкото смешен.....А относно комплексите, всеки човек ги има, един от моите е, че ненавиждам простотията и късата памет, например на другарката Цачева, дългогодишен секретар на ППО на БКП, на другарят Плевнелиев, платен работник на ОК на ДКМС- Благоевград и на другарят Борисов, който още не си е върнал членската книжка на БКП....

Русофилите нямат право да честват този празник. Тяхната родина е друга.

Да ти се изпикая на празника. Булгаристанската държава я има само и единствено благодарение на реките от руска кръв пролята от руските войници и офицери.

Браво, Ото, напълно си прав, но това са краварски подлоги, със закърнели мозъчни гънки от чупки в кръста и лизане на герберастки задни опорни точки.....

Никъде в статията не се споменава възстание СРЕЩУ КОГО Е, ЗА КАКВО Е? Априлското възстание е за освобождение на България от Османско РОБСТВО! Продажните журналисти и политици все премълчават фактите и истината!

Е как да споменат, кой има приятели Ахмет и Реджеп, наший Пожарникар, а настоящето сайтче на чия ясла е-на гербаджийската....

Най-големият враг на България е Англия. Това го запомнете, Англия винаги е била против интересите на България, и все още е.

ни продава газ на МОНОПОЛНО високи цени-НАД 500$. "Англия" ни е пречила със нейните марионетки тук да развием алтернативи!

Сега думата е за Англия, която разваля Сан Стефанския договор, и винаги ни е правила мръсотии на политическата сцена. Чети история, всичко е описано и документирано как са действали английските дипломати.

В така нареченото "Априлско въстание" българи християни и българи мохамедани /помаци/ са се избивали едни други. Пълна свинщина. В крайна сметка пристигналите турци прекратили безобразията.

Съществото, родено през анален отвор пак се появи. Давай мухльо, слабо се представяш и няма да ти платят шефовете.

Това е мръсната роля на религиозната нетърпимост. А ти що за изрод си да пишеш "така нареченото Априлско въстание"?!

"Тоз който ни освободи, той и ще ни пороби". Прав е бил великият апостол!

Такова нещо Левски не е казвал никога. Това го има само в празната комунистическа кратуна на Президента.

ГО Е ПОКАЗАЛ С ЦЕЛИЯ СИ ЖИВОТ! ТРЪГВА САМ ДА ОРГАНИЗИРА ОСВОБОЖДЕНИЕТО. ЗА ТОВА СИ "ПРЕСТЪПЛЕНИЕ" ДО ПРЕДИ ПРОМЕНИТЕ НЯМАШЕ БУЛЕВАРД КРЪСТЕН НА НЕГОВО ИМЕ. ПОПОВЕТЕ НЕ ГО ПРОВЪЗГЛАСЯВАТ ЗА СВЕТЕЦ, А ПРОБУТВАТ РУСКИ ТАКИВА, ИЗБИЛИ ХИЛЯДИ ХОРА, А НАКРАЯ ПРИЕЛИ ДОРИ И ИЗЛЯМА!

Казвал съм го и ще ти откъсна чепките с ей тия ръце ако ми паднеш!

Така наречената "Априлска епопея" е вятър и мъгла. Пълна измишльотина. В тези региони дето е било "възстанието" никога не е имало турци. А Копривщица е била със специален статут.

Давайте соросоиди - серете здраво и в тази тема

Вятър и мъгла има в твоя сакат мозък. Такива като теб посерковци са се крили под полите на жените си.