50 години от издигането на Берлинската стена

Берлин отбелязва 50-годишнината от изграждането на Берлинската стена с мемориална служба и минута мълчание в памет на загиналите при опита за бягство от бившата Източна Германия на Запад, предаде АФП.

Обратно в новината

Коментари - 50 години от издигането на Берлинската стена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ОТНОСИТЕЛНО СОЦИАЛНО РАВЕНСТВО, ОБЕЗПЕЧЕНОСТ НА ЦЯЛОТО НАСЕЛЕНИЕ, БЕЗПЛАТНО И КАЧЕСТВЕНО ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ И ОБРАЗОВАНИЕ, РАЗВИТ КУЛТУРЕН ЖИВОТ, ВИСОК МОРАЛ И РАЗВИТА ЦЕННОСТНА СИСТЕМА НА НАСЕЛЕНИЕТО - ВСИЧКО ТОВА ГО ЗАМЕНИХМЕ ЗА ЛЪСКАВИ КОЛИ, ЧАЛГА, МУТРОКРАЦИЯ И ПСЕВДО-"ДЕМОКРАЦИЯ"... ЖАЛКО!

Много точно казано. Само бих добавил: Плюс пвсеместна простащина и злоба.

link

Защо цензурирате мненията на читателите , блюдолизци?!

я стига вече сте дранкали глупосит.берлинската стена се издига след подписано савместно решение междзу кенеди и хрушчов .документат е публикуван в края на 70-те години...не е хубаво да се оставяте да ви промиват мозаците.четете повече , така няма и толкова силно да се косите .зле е за здравето. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

...61 г. се провеждат подводни изледвания от археолози в акваторията на нос Калиакра. Според архиви и разкази на местни рибари в района има потънал ветроход от времето на адмирал Ушаков. На Калерах борун-Калиакра, са се водили морски битки и подобна находка би била безценна. Става дума за кораба "Леша". Контраадмирала на флота отпуска два трала да помагат. В разгара на работата се получава заповед--край на всичко, прибирайте се, криза в Берлин...И така, де...

Хан Путку... специалист по зидарията.

Cериотен комунистически аргумент!

При социализма даваха редовно заплатите а сега -не , например на мене не ми платиха за 4 месеца и какво бог високо цар далеко

Като работиш за капиталист-комунист, така ще е драги. Добре е че не те е застрелял. На тях там им е силата.

Това ми напомни едно изказване от директно предаване от някакъв завод по онова време, След това хвърчаха много глави, а не зная какво стана и със смелчагата, но тогава човек не смееше дори да попита, а нямаше и кого. Та имаше някакъв репортаж тогава и разни работници се надпреварваха да хвалят ръководството, партията и държавата, а един каза: "А бе те биха ни е..и мамата, ама няма кой да ги храни..." Който смята, че нещо се е променило, нека види дали това не е все още в сила.

Аз лично съм чувал истории на млади хора, ходили на бригади в САЩ, на които не им е платено...

А бе на мен не ми платиха за цели две години яко бачкане. Тук не слагам блъскането на полето по някой и друг месец от осми клас, та чак докато завърших университета...

В САЩ и до ден днешен в много щати и за много професии няма официално осемчасов работен ден...

И какво общо има това с Берлинската стена? Абе вие защо биете негрите? Жалки сте комундетата, хубавото е че сте изчезващ вид.

Прав си, аз когато си пожелая си работя от в къщи, а на ден ми трябват 4 часа за да ми се брои цял ден. Това обаче е условно, защото нямам определено работно време;) Какво да правиш, има и такива места...

Тия ги разправяй на некой друг...

Ама за тия само четири часа трябва да измиеш десет хиляди чинии, нали?

а къде са с е г а тия 70 000 дали поне един е жив и здрав!? една от множеството гресчнки на човечеството, което причини толкова много жива трагедия. а колко измряха с "отворени очи" без да си видят родата и любимите... с тия бетони можеха да "нахранят и подслонят" с хиляди хора. но за безумието в и н а г и има начини!!! ж а л к а и печална история! дано никога вече не се повтаря!!! радваме се с германците! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Абе знам само, че сега около 40 процента от източногерманците съжаляват за падането на стената...

Така е! И робите съжалявали като ги пуснали на свобода...не са били способни да се грижат сами за себе си

Дали можеш да се грижиш за себе си или не - като те засмуче водовъртежа на безработицата и мизерията, свършено е с теб...

Т.нар. "Берлинска стена" никога не е била унищожена наистина. Тя само е ПРЕМЕСТЕНА. По настоящем, това е "стената", която "развитите страни" са издигнали като преграда срещу търсещите препитание пришълци от Африка, Близкия изток, Мексико, Латинска Америка и т.н. Истинското разрушаване на "Новата Берлинска стена" предстои - през следващите 40-50 години, но началото му може да се забележи вече - справка: събитията от Лондон, Бирмингам и др. Ю-Кей-ски градове от преди няколко дни.

Това са две съвсем различни неща. Има много голяма разлика от коя страна на стената те стрелят - чуждите, при които искаш да идеш, или своите от които искаш да избягаш.

Това е то комуниста-извратен човек. Атентата в св. Неделя е бил за да убият комарите в Храма. А нас не ни пускаха в Петрич, защото там е горещо. ХУМАНИСТИ!

Целта на атентата беше да се избие фашисткото тиранично правителство на Цанков...

След сегашната първа криза се задава втора криза ...след нея идва.../каква е тенденцията? /...проспериране! да, ама ...друг път. Ко праиме, а? И защо така бе, нали сме си фръст.

А минавало ли ти е през ума че тези пет дневни работни седмици са въведени под натиска на комунистическите синдикати или прокарани от социалистическите партии. А в България поради липсата на такива работодателите си правят каквото искат с персонала и защото ако някой се обади бива просто уволнен.

Стига си го усуквал. Дори и да я наречеш демократична, предпазваща (от вътре навън или обратно), стената си е стена !!!

Хайде, ти като си такъв ''демократ'' пускай всякаква паплач в наредения си дом. Човекът ти казва в прав текст, че става въпрос за две съвършено различни неща! Едно е да си си построил държава, която да се опитваш да предпазиш от навлеци, които се опитват да проникнат незаконно, друго е да затвориш собствения си народ и да отстрелваш всеки който се опита да се измъкне............толкова ли не вдяваш, че си седнал да ни философстваш!

Варварска е войната! Всяка война е варварска и тази не прави изключение! И най-варварското в нея е отношението на дивите степни изверги към местното цивилно население. Такова, каквото никой друг войник не си е и помислял, още повече германският! За степните изверги, както и за англо-американските гангстери няма Виенска конвенция, няма дори военна чест! Цяло чудо е, че и Австрия не е разделена по същия начин! Там, обаче са други сметките и други аритметиките пак на онези същите. Баща ми е пряк очевидец на събитията в Берлин и е на мнение, че германският народ беше даден за курбан на болшевишкия звяр, без значение от това, че е имало "фашизъм", както го определяш ти според Вълкочервенковския си речник! Германия е трябвало да бъде разделена, отслабена и на колене! Аз също помня стената и никога не искам това да се повтаря. Помня съветските караули по вишките и източногерманските митничари, които изпълняваха просто своите служебни задължения. Ако немците са "фашисти", то какви са руснаците-окупатори?

моля висе Дойчланд юбер алес пък курбан - я не ме разсмивай....

Какви са руските окупатори ли? ПОБЕДИТЕЛИ във войната, мой човек. То е проста работа. Който се заеме с тях, му набиват канчето.

Ангелов, Ангелов, какво лошо има в идеите за братство и равенство, за солидарност! Ми вземи принципите на здравната каса, пенсионирането, осемчасовия работен ден , работническата солидарност и т.н. и т.н. Не бива драги Ангелов хората /а не животните !/ да бъдат "вълци" един за друг! Ми Ангелов, за тези идеали са си дали живота най-светлите умове на човечеството, бе Ангелов! Ми ти и срещу Френската революция ли си бе Ангелов! Ми вземи да им отнемеш националния празник бе Ангелов!

....и за багдадската, американската /по границата с Мексико/, израелската, саудитската и прочие стени, които вземат много жертви, плюс това са действащи, а не спомени. Явно любещите PAX AMERICANA, имат не двоен, а троен стандарт!

Бог да ги прости убитите ! Безумието на комунизма просъществува малко повече от половин век , но нанесе трайни поражения в психиката на няколко поколения . Дори децата сега повече от 20 години са отглеждани от баби социалистки и ,, татовистки ,, . Смятайте всички , които гласуват за БСП подкрепят съществуването на Берлинската стена , или не са знаели ? Не са малко нали , е вече има и млади социалисти те сигурно се възползват от благата на ,, капитала,, но пълнят главите на хората с идеи за братсво равенство и социализъм .

младите социалисти са хомосексуалист, който ги събраха за да показват че там има не само стари комунисти

бе не знам, по време на комунизма май нямаше хомосексуалисти, или поне не се афиширахте публично... а сега сте на всяка крачка... пфу

Проучвания на тема берлинска стена с въпрос: Хубаво ли е да има берлинска стена получават много отговори: ДА! А някои допълват - и ако може да бъде поне 2 пъти по висока!

И стената трябва да е около циганските квартали.

А бе тия що са бегали от Демократичната германска република? Че тия си имаха трабанти и вартбурзи, за които чакаха само по 14 години за ред!

Най-варварската война, водена от най-противните режими от двете страни на Източния фронт - този на Хитлер и този на Сталин. Жертвите на тази стена са като капка в морето, сравнени с жертвите на тоталитарните режими, били те облечени в комунистическа идеология или не!

Тебе какво те интересува какво Сталин е правил с народа си? Пардон, с руския народ, защото самия той е грузинец, също като военнопрестъпника Саакашвили, когото твоите западни приятели така пламенно възхваляват и подкрепят...

другари антикомунета ако знаете какво олицетворяват червения цвят на работниците и селяните и особено..особено, синия цвят на демократите бая ще се позамислите особено за бъдещето си което никак не е розово.

Наистина бъдещето беше светло едно време, цели 45 години, които ни докараха до последните 22, "сътворени" от същите другари от "червената правда"!

Още ли я има тая порода наречени антикомунисти ? Аре бе ! Нема ли да измрете най накрая! Всички разбраха че няма комунизъм, няма капитализъм - ИНТЕРЕСА КЛАТИ ФЕСА!

Има ги Кирко и ще ги има докато има такива крадливи, и с фесове, и с калпаци от Триглавата ламя! Някой ти беше рекъл нещо но го изтриха! Значи за тебе може, за други - не! Да, ама- не!

я па го тоя . немало комунизъм....ало ама ние помним бе ....имаше и още как... имаше открит лист .да отидеш до петрич ...имаше само съветска телевизия в петък ...имаше опашки за хляб...нямаше банани ... абе нищо нямаше ...ама кирко ни говори врели некипели.

тъй тъй харно думаш зер по 50 000 лева бащата на Гусин Савов сигур ти е давал...като е нямало фашизъм....смешник

Да, сега с дървени банани можеш да си напълниш дирника, ама кило кашкавал е 20 лева, а не петарка. Доста се увличаш в демократичните си напъни...

А защо никой не критикува 1000 километровата втора берлинска стена, на която също се стреля, с която Израел се е изолирал от останалия свят?

Защото не ни дреме нито за израелците, нито за арабелите

А какво ти дреме за германците ???

Никаква връзка между стената и втората световна война!Стената е дело на мизерното мислене на комунистите,които се страхуваха от това,че хората в соц.лагера ще видят колко зле живеят в сравнение с "гнилия капитализъм"!Това е истината и стига си пускал глупотевици!Навярно си бивш партиен гаулайтер,т.е.секретар!?

Ти още малко ще кажеш, че няма връзка между Плана Маршал и американското заробване на Европа...

Какво пък са правили "цивилните" руснаци в Берлин, около стената?

на кой му дреме бе другари ?

Интересно! Ангела Меркел, в качеството си на комсомолска секретарка в бившето ГДР, одобрява построяването на стената. Сега, същата тази Меркел, критикува построяването на стената!

Aма много!

Пред паметта на загиналите. Тези неща трябва да се помнят. Никога повече ЧЕРВЕНА ЧУМА, където и да е по света! За жалост тук, в България чумата мърда. Главно подхранвана от палачите, а във форумите и от писачите. Дедо Иване, къде си да дадеш мъдри съвети? Българи, имаме шанс да се спасим! Вижте, кого най-много критикуват червените гниди и гласувайте за него на изборите. НЯМА ДА СБЪРКАМЕ!!!

...гледай да не се навеждаш много, та да не ти влезе отзад един твърд и ярко червен!!!!

Другарю, не доказвай за сетен път че всички вие сте простаци. Бъди възпитан и се чудя на модератора, който е пуснал този твой коментар- откровен червен, пиянски цинизъм!

Да те светна, при чумата бубоните са сини...