Годишната реч на Путин: раждаемост, майчинство, здраве, реформи във властта и конституцията

В обръщението си пред Федералното събрание руският президент акцентира на социалните проблеми и възможността за промени в основния закон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Рускините докато са млади са доста често по хубави или по поддържани от нашенките, та можем да се дигнем, да отметнем малко табота за повишаване на раждаемостта, тоест да съчетаем полезното с приятното

В "бедна Русия" Путин плаща на семейства с две деца 616 617 рубли (10 040 долара) матерински капитал. А колко плащат в "богатата България". Не е за учудване защо населението в Русия за последните 10 години постоянно расте, а в България катастрофално намалява.

Все съм мислил,че мужиците поеха добре при Путев в началото. Но нищо не става от тоя КЪСИЯ некъдърник и сатрап. Та той е бил Н-к на клуб на КГБ в Лайпциг при Соца. Сигурно е отговарял за " Руските пляски" Но с два пищова и още един колега застявят Елцин и взимат властта. После Военната върхушка го пази и той и те ОБРАХА мужиците. САЩ му виновни със 160 д. мин. заплата. УЖАС, така при толкова оръжия ръждясващи никому ненужни ще мъждукат. Та хората само за военни не стигат. Вижда края и ке бяга..

" България е най-бедната, най-корумпираната и с най-висока смъртност държава в Европа " Като добавим и факта че не сме в демографска криза , а в демографска катастрофа става ясно, че демокрацията за 30 г. ликвидира и българи и България

Най-отвратителни са путлеровите тролове, когато плюят България , а в същото време величаят една изостанала, милитаризирана бивша империя !!! Ако сте българи, путлерови тролове, сигурно ви е гнус от себе си :(((( Ако сте руснаци, трябва да се замислите, защо малка България е по-добро място за живеене от огромната Русия !!!

Чети Евростат бе мошеннико. Издание на ЕС ти е посочил колегата. Плюй ЕС

Всички путлеристи бедняци ли сте ??? Щото изкарвате, че гладувате и живеете в палатки !!! Ако ви мързи да работите, и в Швейцария ще живеете зле !!! Ако живеете добре, защо ривете !!! Гадни тролове, стига сте плюли Родината ми, която е 100 пъти по-добро място за живеене от Русия !!! Безродни компютърни мишки, които мразят всичко, даже вожда си , защото му завиждат за безкрайната власт и безочие !!!

При комунизма има режим на тока. При демокрацията- режим на водата!

Аз чух, че некво жуже било наевало Запада, ама как така, нали Запада беше най силния?! Въх, въх въх

Тръмп как им хакна потоците .ха.ха.ха Та не е нужно джуджетата да се навеждат.. преднид ръста им могат да свирят и прави..на дядя Дончо

Я кажи как ги хакна, като турски поток, дето вече работи ли?

"тоест, за първо дете получаваш 460 000 рубли (7000 рубли) за второ дете и следавщо - 616 000 рубли (10 000 евро)" Та нали аз да им направя едно дете си е бая напън..ха.ха за мен са тези пари.

Страшни речи и паради прави, на принципа на старшинката... Който обича да говори пред ротата следното... Никога не съм го казвал, но ще го кажа пак, сутрин трябва да се става в пет, независимо колко е часът!

Някoй

тоест, за първо дете получаваш 460 000 рубли (7000 рубли) за второ дете и следавщо - 616 000 рубли (10 000 евро) Не съм чул у нас да дават такива пари, нищо че сме в ЕС и сме най-богатата страна в Европа. А в бедната Русия ги дават. Що така?!!

Някoй

460 000 рубли (7000 евро)

хайде не сме глупаци да ти верваме

Отивай да раждаш в Магадан , може и в Иркутск !!!!

Покупателната способност на руснаците е 10-на пъти по голяма от тази на българите.

не познаваш много руснаци.Питай рускините по морето,те ще ти обяснят за какво става дума.

Скопен евнух говори за рускини .

На кои руснаци, на онези от Вологда, от Мурманск, или на онези от Якутия, от Хабаровск. Ми тя средната заплата в Българиа е над 5000 лева -сега ще ме опровергавате а можете да изчислите коллко е средата на най -високата и най ниска заплати у нас. Същата работа е и с пеенсиите, ВАНЯ!

Щото тука 473.35лв стигат за нещо. Пенсиите дори няма да ги споменавам.

минималната тук е 305 евро,а е факт че сме най-бедната държава в Европа,без газ и без нефт.И въпреки това в България продължава да се живее по-добре от "богатата" Русия.Факт.

Дръндьо, коя Русия бе. Ти Москва не можеш да я помиришеш. Я иди на село от където произхождаш да се изхождаш, че да те видя. Ако нямаш земя от дядо ти умираш прав.

кой луд да ходи в Москва...

Това е новогодишната реч на Руския Президент по случай Банго Василь

Дрън,дрън,ярина,както се казва.С 140 евро минимална заплата и с 2/3 държавна икономика рашките ще продължат да живеят като скотове .Рускините като дойдат на Слънчака ще въртят очи и ще се слагат на всеки само и само да намерят начин да избягат "супер"Русията.Говорил съм с много рускини,няма такава която не иска понай-бързия начин да се изнесе от Русия.Дори мацки от Омс,Петербург и пр.такива градове дават мило и драго да успят да избягат.

Поради "бедност" рускините ходят в Египет, Тунис и Анталия. Ти си пий хапчетата на Сл. бряг

Кои са тези "рускини" бе пич. Що сте толкова компетентни Ми не е ли същото с богатите българи Аруба, Малдивите, Тайван всеки празник Турция или Гърция. Имам една позната, която от поне десет години е безработна за тези десет години почти не минава месец да пътува за Германия. В една и съща година почива в Турция (много хубава страна), в Гърция (весели хора, гостоприемни) в Египет (малка приказка с корабпо Нил). Само преди дни се върна от Божи гроб (страшна преводачка, безкрайно влюбена в страната си). Не е рускиня -селска пръчка от старозагорско....

Ние можем да помогнем. Не само рускините ще оплодим но и руските вдовици на героите дето мрат за Путин..ха.ха.ха Хем с по -качествено ДНК!!

То българките щото раждат, затова пък правителството махна детските, получават само циганите, сега посяга на отпуските, така се бори срещу демографската криза, децата на политиците са в чужбина, идват само по празниците да си направят снимки с внуците. Кога в България ще дадат 20 хиляди за раждане на дете, а това влиза в политиката на Путин.

За нраната пак нищо не каза. Ще има ли скоро хляб, картошки, молоко, сьир, мясо?

руснаци и рускини пробват през анала да забременеят... Няма да стане друзя... Само Путин майка му от там го е израсла и той е единственото такова руско гомно-друго няма като него..

Яд ли те е? Смотаняк.

Това е Реч на един Държавник с Държавническо мислене ! Владимир Путин е спасителя на Русия и за това Хората искат той да ги управлява !!! Сорос и много от Анти - Руските организации искат да разпарчетисат Русия и да започват освояването на природните богатства ! Защо само Путин пуснаха Монасите на Афон , защото Путин е спасителя на света и само на него наложиха мантията и седна на стола на Императорите на Византия , защото само той е Достоен !

По-достоен и велик е и от Ленин, че даже и от Сталин !

И Ленин, и Сталин, и Путин са достойни и истински мъже. Вашия боеко кат стани напечено и кат почнели да падат ракетите първи щял да избяга. Сам го каза в Ямбол пред 2000 души народ. Факт.

Самият той се готвел да забременее. Щял да даде пример на всички - и жени, и мъже.

трябва и руските мъже да почната да раждат....иначе скоро Русия ще стане мюсюлманска защото мюсюлманките в Русия раждат по 8-9 деца.

трябва и соросите да раждат както електората на боко,иначе скоро България ще стане циганска държава

След речта на Шундин

отговарящ за сигурността,ама пак не сте в час,явно охлюва от козяк пълзи

И понижен

Да бяхте прочели новината вместо да цъкате минуси Или не можете да четете?!

руското правителство е подало оставка заради новите реформи,а вие си чакайте козяшкия охлюв да ви донесе новината

PEYTSCH

РУСКОТО ПРАВИТЕЛСТВО ПОДАДЕ ОСТАВКА.

и защо е подало оставка,или не ти стиска на козяшката празна кратуна

PEYTSCH

Защото е ненужно и вредно. Не може да печата долари...

Колкото и да ги плюем, руснаците няма да изчезнат скоро за разлика от българите!

всяка руска снежанка със седем джуджета

PEYTSCH

Колкото и да ги нади няма да получи един голям.

"Същевременно той призова да се насърчава увеличаването на населението на Русия. Основна пречка за постигането на тази цел са ниските доходи, смята Путин." Не е вярно! Ако беше така, бедни държави като Шри Ланка, Индия и Нигерия щяха да имат демографска криза, а държави като Швейцария и Люксембург, щяха да се пръскат по шевовете от население!!! Стига с този примитивно мислене че всеки проблем се решава с повече банани (ака пари). НЕ Е ТАКА! Не всеки сериозен проблем може да се реши с пари!!!!

Да се спасяват който може - за България и Румъния бъдеще няма и това е ясно още след 45-та година.

Тук в тази тема троловете могат малко да се разтушат и да забравят нашите проблеми с високите и предстоящо още по-високите цени на всичко. Пишете на воля! Но не забравяйте, че и Вие живеете в нашата реалност!

Велик президент, иска да има силна държава с която да се гордее. Не като нашите ,само тях си гледат да са добре и изкуствено да се държи народа беден

тези "искания" са на повече от 20 години, както и обещанията, но надежда има.

Едно е да искаш, друго е да можеш, а трето е да го направиш. ПиССин владее само първото.

Джокондата нещо за оръжия не е ли споменал?

ама дирчето умишлено не го споменава,щото путин е казал че русия има такива оръжия за защита които запада още не може да проектира,камо ли да ги има

Той Путята що глупости е надрънкал за 20 години - щяха да са 6та икономика в Света и какво ли не още..

Най-важното изменение в Конституцията, което Дир е пропуснал да спомене е приоритет на националното законодателство над международното!

Международното законодаделство им е пречило досега! Тюх че не се сетиха по-рано..

160 долара минимална заплата в Русия. ЪЪЪЪЪЪЪ Това не отговаря на претенциите в геополитиката на Русия. Това е параграф 22 остнала от времето на примитивния социализъм. Ужас

Тапир гледай покупателната стойност и какво може да си купиш с тези пари. За теб може 700 да звучат добре, но я отиди да живееш с тях в Норвегия и да видим какво ще може да си купиш

Да ама с тях си купуват повече неща от нашата минимална заплата. На място съм се уверил. За големите им градове са малко но там получават доста по-високи заплати.

Козяшките тролове дали имат опорна точка по която да сравнят помощта за родители от 616617 рубли или $10000+ ? И това което дават на нас или пък айде в САЩ?

Нашия коефициент на раждаемост е под единица но нормални заплати няма да има за да има повече за ГЕРБ.

тези приказки ще излетят през комините на кузя...

то и у нас няма раждаемост заради ниските заплати и високите цени , ама Боко нищо не казва по този въпрос, а на работодателите като Домусчиев и други като него и тия заплати им се виждат много големи . Спомнете си последните дискусии по въпроса за заплатите . А тия дето раждат по много нямат приоритети като образование , болници ,култура . Живеят само за да се наядат и размножат.

всички тези неща - раждаемост, майчинство, здраве и т.н. , са пряко свързани с жизнения стандарт на една страна. Това е азбучна истина. Русия е най-богатата на природни ресурси страна, с огромна територия и ...на 12-то място по БВП. С многократно по-нисък жизнен стандарт от развитите демокрации ("загнивают, но хорошо пахнут"), с ниско ниво на здравеопазване, висока корупция , престъпност, проституция, ниски пенсии, пиянство и т.н. и т.н. Докато Русия трупа свръхмодерни оръжия, без който и да я заплашва реално, ножицата между свръхбогатите и бедните ще се разтяга все повече и повече. И всички тези пожелания, всички тези "ЩЕ" по прастара руска традиция, нямат никакъв смисъл...Колкото за 70 години построипа комунизма, толкова ще се справят и с тези НЕГОВИ тезиси...

Това си е пропаганда... По повечето социални показатели РФ е по-добре от САЩ, вкл. достъп до образование, медициски и социални услуги и дори по-нисък процент живеещи под прага на бедността.

"РФ по повечето социални показатели по-добре от САЩ". Може би за това очите на руснаците са насочени към гнилия запад и всяка година около 50 000 руснака напускат окончателно руския рай в посока Запад...Не е нужно да ти де опонира на глупостта. Това Господ е направил още при раждането ти...

Това цялостна стратегия за развитие на стабилна държава. Със съответните закони за постигане на стратегията. Путин отчита че населението на Русия за тези 30 години е намаляло от 147 милиона на 146 милиона . И веднага вземат мерки ...увеличават ..Безвъзмездната Държавна помощ за двудетно семейство на 20 000 лева в наши пари. За Тридетно семейство става 30 000 лв. .... ....и ред други подобни мерки . Русия е държава с бъдеще. А ЕС България с ГЕРБ на власт е в катастрофа.

..Безвъзмездната Държавна помощ за двудетно семейство на 20 000 лева в наши пари. За Тридетно семейство става 30 000 лв. ---- ше ги вземе ? от тръбата, т.е. от твоя джоб!

бъдеще те го строиха с десетилетия...Нали помниш "Комунизм на горизонте" или "Следующее поколение будет жить при комунизме". В Русия чуеш ли "ЩЕ", значи не чакай нищо да стане...Те имат традиция с това "ЩЕ"...

Може да е всякакъв, но се опитва реално да направи нещо за Русия. Във военната област го постигна, сега остава гражданската. Наш Боко куца и в двете, само шkембето и устата му големи.

Браво, точна анализа !

Руският президент предложи освен това на конституционно ниво да се забрани притежанието на чуждо гражданство или разрешително за пребиваване в друга държава за лица, заемащи длъжности, критично важни за сигурността и суверенитета на Русия. ---- взимай си 300-те хиляди джихадиста и да се махатп.

Гледах филм по You Tube и изведнъж гледам встрани на живо Путин в парламента им, включих за няколко минути, вървят си и коментарите встрани, някои против Путин, помислих си може ли да се случи при нас, да предават директно Борисов в поточно предаване и съответно да вървят коментари, ами дори телевизията на Нинова деактивира коментарите, не иска да чуе общественото мнение, а там се коментира с профил и регистрация.

бойчооту не можеи да прочете половин страница печатен текст... какво живо предавене, какви 5лв?! Този борсук не може да стои 5 мин на 1 маса с други хора и да внимава какъв въпрос разискват и да изкаже мнение!?

Сладки приказки от типа "Трай коньо за зелена трева!"Великият Вожд е омръзнал на руснаците.

много, много отдавна! не могат да го дишат!

Лошо, лошо, първо критикува Борисов че бави строежа на газопровода, сега пък критикува бургаските гларуси за ниската раждаемост в Русия. Трябва повече да се постараят момчетата

това с промените на конституцията е най готино президентския пост в россия ще стане пожизнен!

Путин отново доказа че е най великият лидер в съвременната епоха. Ето това са темите върху които трябва да работят европейските лидери!

на най-богатата на природни ресурси страна с 5-10 пъти по-нисък жизнен стандарт от развитите западни демокрации...Как трябва да управляваш тези ресурси, за да е страната на накъв хал?

В Русия раждат само мюсюлмани. Той затуй е съюзник с Хизбула.

безусковно тъп по рождение

как ще изквичът на заколение щото Путин засяга основни проблеми които ще ги реши със твърда ръка,а у нас тия проблеми са болни и никой не се стреми да ги лекува щото за тях не дават пари от европа

Ще? Всяка година казва ще и все с него си остават руснаците...

краварското втечнено грозде е кисело нали,щото се оказа руско