Гняв в Гърция заради смяната на името на Македония (видео)

Днес започва разглеждането на двустранното споразумение в гръцкия парламент

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Уж Коминтернът и чичко Сталин създадоха Македония..!? А сега демократите я оформиха като независима държава ..Северна Македония! Явно са поотрязали нещо от коминтерновския проект.

Какви демократи, бе? Това са потомци на ятаци и партизани. Да не отваряме дума за четници и хайдути ...айдуци де.

В Македония шиптърите искат да отделят половината държава, гърците с претенции, да я разпадат и без това е има няма 2 млн. и да се приключва. Щом толкова лесно си дадоха името. Направиха албанския втори официален език....

Българите вече са дали доста. И гърците да дадат Южна Македония и така ще остане само ?..Македония. По този начин Бацето ще оправи Балканяците.

Браво на Гърция. Е това е народ. протести и бой с тояги на полицейската сган. А при нас мирни и кротки протести с клаксони и хора.

Тия тъпаци само се чудят за какво да протестират, само и само да си имат оправдание да не работят.

Тия тъпаци си пазят историята, културата и територията. За разлика от нас умниците, които с бездействие превърнахме родината си в развалина.

Всички проблеми идват от мерака на САЩ да вкарат Македония в НАТО и да им набутат старо желязо за милиарди долари! Да ама гърците не дават заради името и се започна...

Ето какво каза Атанас Кировски, Генерален директор на македонската телевизия „Телма” въз филма „Македония. Пет разказа за Европа” „ ”на БНТ1, излъчен на 20.01.2019 г.: „Голем дел от бугарите сметат, дека македонците не са посебна нация, току са дел от бугарското национално тело, кое що со ненакви историцки настани се отделиле от матицата, но дека ке дойде време, кога ке се върнат назад.” Не, г-н Кировски, не бугарите сметат, а историческите документи и факти говорят, че населението от Македония е било дял от българското национално тяло. И никой от съвременните българи не очаква Вашите днешни „македонци” непременно да се самоопределят както своите „български” прадеди. Ние не изискаме от потомците на Вардарските българи как сега да се самоопределят, но това съвсем не значи, че те имат научно, правно (още по-малко морално !) основание да подменят със задна дата посмъртно идентичността на своите български предци и вековната история на българския народ ! Крайно време е да проумеете, че общата ни култура и история по никакъв начин не умаловажава и не накърнява сегашната Ви национална идентичност и достойнство !

Какво достойнство във сръбски циганин.Правилно не искат да са българи.Те просто са сръбски цигани.Мърши.

Не знам как се чувствуват гърците,но че ние ще берем ядове с македонците-в това нямам никакво съмнение. Не знам и къде ще са тогава "войводите",подписали предателския за българските интереси договор.

Каква Македония на татази територия населена със сръбски и албански цигани.Тя трябва да се нарича Цигабания и да се съберат с българските цигани.Прави са гърците да не желаят тяхна географска и историческа територия да си даде името на някави си сръбски цигани.Не им позволявайте горди елини, защото българските дупедавци и майцепродавци са готови да им ближат задниците на тази шепа копанари и цигани.

не искат хората да се сменя името - значи нека да си остане "Македония"!

Елчо каква е тази измислена държава това име е откраднато то е територия а не на държава

Всяка отделна държава на Балканите е плюнка или почти плюнка. Само откритото и сериозно сътрудничество със сериозно намерение за пълна икономическа (и, защо не, и политическа) интеграция, може да ни превърне поне във видим гьол, труден за прескачане. Надявам се, разрешаването на "македонския въпрос" да е стъпка към тази посока.

Единственото правилно име беше Република Скопие. Всичко друго включващо "Македония" , на практика засяга някого. Отделно, Македония не е нищо повече от географска област. Някой ден, северна Македония ще се превърне в проблем, но българските политици са твърде късогледи, за да го осъзнаят. Така както на времето глупака Димитров + коминтерна са създали тази измислена държава и нация. Същото като Косово....

А нашия жалък послушко му казаха да не се обажда и покорно сви уши .....

Република АЛБАДОНИЯ

Всичко минава щом чичко паричко е в действия с помоща на ''демократичните'' силоваци....

Република Западна България е това е правилното име за Македонците и готово ;)

така се защитава национален интерес - независимо дали са прави......А българите все повече се отвращават от държавата си

Друг е въпросът защо и от кого се отвращават Българите и дали това е името на държавата ни!

Иванов, това не е защитаване на национален интерес - това са пълни глупости и простотии. Гърция също има полза, Македония да е в ЕС и НАТО. Това е просто едно име, не е Македония, а Северна Македония - супер! Примери колкото искаш - Северна Ирландия, Северна Корея и т.н. Да спрат гърците с този популизъм, да си ратифицират решението и готово.

Ако бяха пришили тази територия към България, още по времето на мирния план на Талбот, никой от тези проблеми нямаше да го има.

Ако не бяха отделяли Пакистан от Индия... Ако не бяха създавали изкуствено държави в близкия изток... Ако не бяха делили корея на две... Ако не бяха отделяли Тайван от Китай... Ако небяха...

Византийците скочили за чужди земи. Незнам, как мислят тия ....

Ако решат да си кръстят държавичката Бургундия, Саксония, Мизия или Камчатка - да знаят, че едва ли някой ще протестира. Само Гърците се заяжат.

Последно кой е прецакания, гърците ли, ние ли, макетата или всички вкупом в кюпа.

Най-прецакани са македонците. И те не знаят какви са горкИте.

Хич не са прецакани, щото такава държава и такава нация не съществува. Повечето са българи, малко сърби, а земите са български и гръцки.

ХАХА, типичен византийски номер....подлъгаха макетата да си сменят името и после среден пръст за обещанията за светло бъдеще