5000 лв- глоба за концeсионера на плаж "Нестинарка" заради цените на чадърите

Инспектор от Министерството на туризма призова туристите да гледат какво пише на информационните табели

Обратно в новината

Коментари - 5000 лв- глоба за концeсионера на плаж "Нестинарка" заради цените на чадърите | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Заради алчни мутри българите ще правят задръствания по ГКПП с Гърция.

А да видим кога ще си вземат глобата,та прав е оня мутрите прогониха бъл.турист.Бетон мутри,фекалий ,а Бяло море,,чисто,въздух и спокойствие,,Водата бистра,идва ти да пийнеш от нея.

Кога Борисов ще изгони Ангелкова ? Тя си прави гавра с Закона .

Които те си избиват за три дни. Едно е да те ши`а концесионер. Ама поне да слага презерватив - т.е. поне да му е 30 000 лв. глобата ако го хванат. За служител в кафене без трудов договор - 15 000 лв. глоба., за неспазване на работното време на служителя - 15 000 лв. глоба. В примера е прецакана хазната с осигуровки и данъци за два-три месеца за един служител. Общо 30000 лв. глоба... За един служител. Който общо е ощетил фиска ако заплата му е 1000 лв. нето с 300 лв. данъци и още 600 осигуровки примерно. Щета голяма. За жулене на голо на десетки хиляди летовници с печалби за стотитици хиляди левове - 5000 лв. глоба !? А ревизия? А данъци и ДДС на прибраните от концесионера пари?

Пука му - избива ги за седмица.

Идвам от Несебър. Имам апартамент там от 10 години. Тази обаче е рекордна - чадърите заемат поне 90 % от плажа. Първият ред е почти във водата. Вчера бяха заети 5-10 %, днес още по-малко. Иначе свободната зона е като консерва. Плащаш апартамент, плащаш данъци, а държавата дава плажа на някой мутраген. Може би затова половината сгради са недостроени или непродадени.

Хубава работа, концесионерът не е открит! А как го откриха да подпише концесионния договор?! Или той не го е искал, ама са му го дали?!

Купи си апартамент в Гърция и няма да имаш проблеми с плажа

С тези концисий по плажовете.Никаде не е 50% свободна зона.Но и държавата има вина да нямаме безплатен плаж.А тая ,,грозница некадърница,,се издъни тотално,само голи обещания,слуга на мутрите

В Гърция и вече има много къщи купени от българи.Купили са си спокойствие с ,,кеф,,ще си почиват.А ,,нашите мутри,,са защитен вид от всички управляващи досега,бог ще ви накаже изроди

За половин ден ги припечелва. Пандела трябва тука

Като има табелка с цена от 36 ст за нещо си, как па един плажуващ не се оплака досега, че не са му продали услугата за колкото пише? Тука са си виновни и тия, дето си плащате пък не си знаете правата.

Май на въпросната табелка от репортажите нямаше телефон или мейл за сигнали, което е полезно и трябва да ги задължат всякакви концесионери да са написали и на коя държавна институция за подвластни за контрол. Така и чиновниците ще се размърдат повече.

Ташаци, пичове.. Мутрите направиха плажовете на туристически спални. Това , което търсиш на морето- природа, слънце, пясък, вълни, бриз ще го намериш в Гърция и Турция. В Мутрисстан държавата в съюз с мутрите ви продават прилежащото ви по закон право на безплатен достъп до морето. Плажовете са засрани с чадъри, шезлонги , а на Кранево видях и еманация на мутрашката дивотия- ВИП плаж, покрит с кожени фотьоили. на цена 70 лева , или 90 лева със швепс. Остава само да ти донесат и килима от хола.

Продавай. Аз обикалях 2006-а за апартамент в Сънито и Несебър. Беше началото на бизнеса с рекет-сянка по плажовете. На Южния плаж на Несебър чадърите бяха набодени на поне 80%, а смрадливата мутра концесионер беше оградил голямата красива дюна на края на Южния плаж с бодлива тел и надпис: "ЗаШТитена дюна" , за да не се ползува . Желанието ми за апартамент в най-красивото място на БГ морето се стопи като априлски сняг. Продавай !!!!

На времето по Соц-а заведенията на Слънчев бряг и Златни пясъци бяха непосилни за джоба ни, но плажа беше за всички- и то какъв плаж...какво море! Между разкошната 50-80 метра пясъчна ивица и хотелите имаше още 100-на метра дюни, където човек се чувствува като в Сахара. Сега на плажа е туристическа спалня, при това налудничаво скъпа, дюните ги няма-има бетон, навсякъде озверели стригани, потни , алчни мутри са вперили взор в джоба ви, а министърката с физиономия на превъзбуден катър ви обяснява колко грешите като пътувате за Гърция...

Обаче пък имаме стабилност! В Гърция гнусните византийци изобщо не пишат цените на шезлонг и чадър! И разреждат фрабето с вода!

Че то 5 лв за чадър и 5лв за шезлонг и е евтинийка. В празният Созопол искат по 6 за чадър и 7 за шезлонг. И само да видите в какво състояние за чадърите. 30 лв плащаш, ако имаш една малка масичка по средата на всичко това. Викат му "вип"! Явно заради тъпата масичка. Иначе Созопол тази година празен. Пълни се само събота и неделя от случайниците, които дънят по 400- 500 км за два плажа с една нощувка и после пак обратно. Хотелиерите казват, че чак такова чудо не е било.

Евала, бе пич!

Чудя се: кога ще разчистят плажовете от чадъри?! Време е вече!

Тея концесионери много развалена храна си похапват,о..рат всичко наред. Ще имате туристи,но няма да е скоро.Имали спад на туристи!!!,не само,но и на - 000 ще излезнете. Хак да ви е.

Държавата дава общинска земя на частни лица за да правят далавера. Държавата прави едни смешни наказания на концесионерите и продължава да не иска да получава данъците от свестни туристи искащи качество, спокойствие и разумни цени. Миналата 2018г Гърция е посетена само от туристи на брой ТРИДЕСЕТ И ТРИ МИЛИОНА. Държавата печели не от ударни далавери а от ОБОРОТ от данъчни постъпления.

Каква глоба ве... Оня лъже клиентите си, какъв бизнесмен е това, гони курортистите...ОТНЕМАШ МУ КОНЦЕСИЯТА! ЗАЩО БЪЛГАРИНА НЕЩЕ ПО БЪЛГАРСКОТО ЧЕРНОМОРИЕ - ЩОТ СЕ СБЛЪСКВА СЪС СЕБЕПОДОБНИ!

Сами са си виновни. Минарата година бях в Созопол.Отвратително.... Мръсотия по улицити,мрйсни плажове до безобразие,обслужване на много ниско ниво и лоша...много лоша храна,с изключение на едно единствено заведение,което предлагаше що годе добра храна. А...и китайските боклуци разбира се,заляли цялата главна улица. А може да бъде приказка.... Няма да отида повече там.

Ти виждал ли си Гърция, къде е на картата? Как може да я сравняваш с убитото черноморска!?

Знаех си, че е време мис Дюна да се замени с мис Катър. Или мис Продажен катър.

И аз бях там. Сигурно няма по-мръсен курорт в света.

Добре де, тези проверяващите от Министерството на туризма не забелязват ли, че навсякъде по плажовете платената зона е заета на 20-тина %, а свободната е заета на 100%, хората са като сърдели. Не се ли сещат, че търсенето на свободната зона е много по-голямо, а на платената е много малко и предлагането не е съобразено с действителността. Не е ли време да помислят, че платената зона трябва да е 30%, а свободната 70!? Пък тогава да си слагат ако искат и 100 лв за чадър, че да печелят повече от по-малко работа концесионерите.

НИ кога няма да стъпя на нашето Черноморие вече.Самолети дал господ, ей я къде е Италия, Испания...на турски, руски и български мафиот пари не давам!

И без това няма да имате много клиенти, така, че няма кой да лъжете! Управлението на тикви и мутри доведе до това повече българи да почиват и работят извън родината си, отколкото тук.