Глобяват кмета на Калофер за леденото хоро, гледат записи за участници без маски

Никой от участниците не носеше предпазни средства, нито пък се спазваше дистанция

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тази традиция е от 20 години, не си измисляйте глупости. Кмета аутист ли е да позволява на хора без маски в ледена река при пандемия от Ковид ?!

А Президента защо не беше на хорото?

Блестяща изява на простащина и безхаберие...

Колко от тези бабаити биха се включили при защитата от агресор - независимо дали е турски, руски и т. н?

значи ще глобят калоферци, че се събират на открито да играят хоро, а кой ще глоби ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ТУЛУПА, че събира 750 човека в зала, да прави конкурс за държ.съдебни изпълнители утре?

тези, които не знаят, по закон повече от 30 човека на едно място е забранено да се събират при извънредно положение. Такава е заповедта на здравния министър от ГЕРБ

Какъв обичай бе? Мутро-патриотарщина измислена 90-те години - кич.

Има милиони българи, които с радост и благодарност ще помогнат на кмета да се справи с глобата :)

Милиони кретени :)

Прав си наборе, много са дебилите у нас. И пари ще дадат само и само да си начешат кухия бабаитлък и лъжепатриотизъм.

от страна на властта. Сигурно Каракачанката вече си е платила глобата за пейката, та затова. Не го изключвам, просто се чудя.

Булгар, булгааааар..! Тупайте се в гърдите горди идиоти. За едното хоро влязохте в реката посред зима. До тук ви е геройството? А колко пъти се изтъпанихте на протест , че ви крадат и ви смъкват по 3 кожи със сметките за вода, ток и каквото друго се сетите. Прости сте колкото трябва. Ама си го заслужавате. Рипайте, бийте се в гърдите ...и до там. Горди идиоти!

нещастник, инфлацията да не сме я измислили ние,бе?!! Има я познай от кога. Сметките за ток, вода...това хоро не ти ли дава идеята за борба с измисления корона вирус и следващата тотална ваксинация до пълното израждане на човешкия род?! Не ти ли светва лампата, че властта я силно достраша, че това хоро е заразен пример и може утре хората да тръгнат да се бият с нея, както това вече отдавна става в Германия, Англия, Франция! Веднага забраниха кукерите в Перник...че е и близо до София. Сега да видим какви данни за Ковид ще дадат за Калофер след 2 седмици. Интересно,а?!

Много голяма глоба? Я 20 лв. само!

Българи юнаци..упс, Българи глупаци !!! Масова популация и тръшкане - вижте ни какви сме смели, цял свят сега нази гледа. То не бе ходене по жарава, то не бе хоро в ледена вода посред зима...Абе, направо си е примитивизъм от класа на полуграмотни диваци изтървани от някой африкански резерват.

А ЗАЩО НЕ СЕ ГОВОРИ ЗА ИНФЛАЦИЯТА В МОМЕНТА???

ами диверсия му се вика. ежедневно ни я прилагат

но под формата на държавна политика!

И за наркоманията и проституцията. За всичко трябва да се говори и то едновременно.

Наскоро чакам автобус на първа спирка на гр.трансорт на Витоша. Събраха се много хора / може би над 50 човека/ и когато дойде автобуса целия този народ беше пуснат да влезе през една врата...Разбира се, всеки напираше да влезе и да седне. Познайте, каква беше дистанцията при качването и вътре в автобуса?

а баш си е по ситуацията!! А да сте чули с какво точна и как биват лекувани болните от Короната??

щото нашите доктори са по-умеятни професионалисти лечители и от тия в другите държави - без нищо се справят и лекуван.т нещо от което всички други се боят!

Ами почти е равна на интимната дистанция!

Шърво това не е никаква традиция, а измислена пиянска сбирка, но щом искат да са голямо чудо, нека си вярват. Второ кметът е за махане , защото допуска услоия за масово заразяване. Трето вода няма, а те я пропиляват за вдигане на шум, белким някой повярва, че са големи мъже.

драги традициите са си традиции стари нови и във времето някои умират други живеят и се развиват!! Панимаеш умньо, и на мен не ми е кеф българския език да се пълни с английски думи дори и в законите взе да се случва, ама това е вече традиция ! Що не ревеш за това бе умньо??

Навремето мисля че Михаил Вешим беше казал , че българинът може да понесе всичко, но да му посегнат и дам му ограничат пиенето това той няма на никого да прости. Също така се спомена че така наречените хайдути са се степвали с турците след като са изяждали агне по хайдушки и са изпивали бая литри вино. Така че пиенето си е традиция а не леденеот хоро.

Тези примати се правят на бабаити. Това си е пълна безотговорност по време на пандемия. Толкова им е акъла. Също и на тези, които ги подкрепят. Не след дълго ще видим резултата от това шоу. Да се наквасиш с ракия за да изтръпнеш и да влезеш във водата посред зима за да покажеш, че си Българин - е елементарна простотия. Прост народ, слаба държава.

БРАВО БЪЛГАРИ!!!!!Дайте сметка да ви съберем глобите

Какво героично са извършили, че заслужават да им кажеш "браво" ??? Влезли са пияни в реката и са нарушили министерска заповед - на това ли казваме "Браво" ?!

министерска заповед от която файда никаква, ти си задай въпроса защо има инфлация и защо се покачват цените непрекъснато последните месеци!?????

Българи юнаци!

Юнаци ?! Юначно е , че са се напили ???

Нека оставим субективните фактори на страна. Тази година имахме нова променлива - ковид-19. Не се случва често подобно неприятно събитие, но е нормално да се появи лют вирус 2-3 пъти във века, в който живеем. Та ... знаете ли колко хора починаха от рак през тази година(и всяка година преди това)? Бинго! 3 пъти повече от тези, починали от ковид. А знаете ли колко са починали от инфаркт и инсулт не причинени от ковид? Хайде, да не смятаме! Странно нещо е човешката психика - когато мейнстрийма удари в различното, и го опакова в правилната опаковка, човек е склонен да вярва ... и да се подчинява! Гьобелс би завидял на пропагандната машина днес. Но нищо чудно - в крайна сметка тя е негово отроче. Може би би се чувствал горд! А важното е, че населението е под контрол. Но едно е сигурно - каквото и да се прави, каквито и мерки да се вземат, каквито и рестрикции да се налагат - винаги ще има хора, които ще държат на традициите! Така е било, и така ще бъде! Така и трябва! Държавата, и управляващата партия са едни инфантилни посерковци. Доказаха го! Все пак има хора, за които финансовото изражение не е най-важно. И, вярвайте ми, едно каляване в ледените води действа единствено позитивно на имунната система. А вие си стойте в къщи и се надявайте, че някой вирус няма да прехвърчи през комина.

нито инфаркт, нито инсулт, нито рак се предава от човек на човек, нали? Да, странно нещо е човешката психика. Който иска да се самоубива, да го прави, но никой няма право да убива другия. А точно това правят всички, които не спазват мерките. И родителите си убиха и роднините си - не им стигна, та искат и всички други, които по стечение на обстоятелствата им се изпречат на пътя, и тях да заразят. Няма на какво да завижда Гьобелс. Но виж, ако той държете юздите, надали щеше да има новогодишни и всякакви други хора. Не ценим свободите си и сами ще се затрием. Като няма хора, кел файда, че има свободи - няма да има кой да ги ползва тези свободи.

Ганьо си остава Ганьо во веки веков..

Я си таковайте таковата олигофрени маскирани!!!!!????? Това е БЪЛГАРСКА ТРАДИЦИЯ И МАСКИТЕ МОЖЕ ДА СИ ГИ НАВРЕТЕ В ГЪ.А!!!

Каква традиция е това ??? Да се напиваш е традиция ???

Ами много по0хубава и по-здравословна традиция от тази дето разни ненормалници и извратеняци правят чрез гей парадите! Пияни казваш, пияни, но нормални мъже, а не педали!

Глобата за общини в максимален размер - 1000 лв. ?! Че те за физически лица с минимална работна заплата са по високи тия глоби в максимален размер.

.. иначе най-много някой възрастен родител или болнав роднина да плати истинската глоба.

ПРАВИТЕЛСТВОТО КОГА ЩЕ ИЗЛЕЗЕ С КОМЕНТАР ОТНОСНО ПОТВЪРЖДАВАНЕТО ОТ СТРАНА НА СЗО ЧЕ ПЦР ТЕСТОВЕТЕ СА НЕНАДЕЖДНИ? ИМА ГО ЧЕРНО НА БЯЛО В САЙТА НА СЗО - https://www.who.int/news/item/14-12-2020-who-information-notice-for-ivd-users - ЗАЩО ТОВА НЕ Е НОВИНА? ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВАМЕ ДА МЕРИМ ТАЯ ПАНДЕМИЯ С НЕНАДЕЖДНИ ТЕСТОВЕ?

"In some circumstances, the distinction between background noise and actual presence of the target virus is difficult to ascertain. Thus, the IFU will state how to interpret specimens at or near the limit for PCR positivity. In some cases, the IFU will state that the cut-off should be manually adjusted to ensure that specimens with high Ct values are not incorrectly assigned SARS-CoV-2 detected due to background noise." Трябва да има много осъдени. Глави трябва да падат. Това не е реално. Въпреки че СЗО инициира целия тоя цирк (под силен натиск, разбира се), дори и те публикуват информация, че PCR тестовете не са надеждни за диагностика и че трябва да се вземат много други фактори предвид. Защо това не е основна новина не мога да разбера. Просто се надявам, че скоро истината ще лъсне и виновните ще си понесат последствията.

Нищо не мерят с тези тестове, просто правят пари лабораториите. Пандемията се следи чрез смъртността - за миналата година е с 20% по-вече от предходни години особенно повишение ноември и декември. Пишеше, че около 1млн са го изкарали вече вируса, но може би са и по-вече. Добрата новина е, че до лятото вече ще са го изкарали 50% от хората и заедно с ваксинираните ще започне да се самоограничава. Бъдете здрави!

Не се гаси туй, що не гасне! А глобата си я запази за себе си! Сигурно ще се намери за какво.

За затвора сте всичките!

вие, троловете, и шефовете ви, най-вече

тази идиотия може да съществува само благодарение на най идиотските идиоти на калофер! вероятно нормалните хора в калофер малко се срамуват от простотията на тези стотина селяндури, но етиката нама никакъв шанс срещу простащината! представяте ли си ботев, а и кой да е от някогашните възрожденци родени в калофер, да се бутат пияни -заляни с тъпан начело във вирчето на среде прекрасното си градче? чудно ботев защо не е възпял този "хилядолетен" ритуал в нито едно от произведенията си

Безродници... Глобете ни че сме БЪЛГАРИ!!! Скоро иде Видовден. Тъпото е че нямаме особено голям избор кого да изберем да води държавата!

трябва да ви глобят , че сте идиоти, ама това няма да ви помогне да станете нормални! вие превърнахте един христиански ритуал в ахмашка вакханалия!

Много ясно, че ще го направят! Нека покажем на американците, че те може и да са богати, но ние сме най-древният народ, който е живял някога на Земята! България е владеела почти целия познат до момента свят и иемнно за това другите държави ни държат бедни! Завиждат!

Минало-бешело. Колкото е по-малка, жалка и бедна държавичката - толкова по-силно се тупа в гърдите колко велика е била едно време. Справка - Македония. Тя и Монголия едно време е владяла половината свят.

“Те, българите, някога бяха най-справедливия от всички народи и от всичко на света почитаха най-много тези добродетели и сами достигаха голяма слава, а градовете и народите се присъединяваха към тях доброволно”. Византийски Тропарх от 999 година Едно е насила, друго е доброволно.

Така е. Много си прав! Адам и Ева са били българи. От нас тръгват всички останали народи. Дори негрите в Африка, японците, турците и евреите са произлезли от нас.

Смърт на башибозука!

Внимание, внимание! Важно съобщение! 300 метра по-надолу от мястото в което сте играли хоро е загинала рибата и цялата микрофлора. Детайлен анализ показва, че има голям разлив на ешерехияколи бактерия съдържащи се в човешки изпражненя. Май май калоферчани са се опуснали уекичко :)

Сметни кво акане бате, да уморат рибата..

За мен хвърлянето на кръста може да се приеме все пак за традиция, но леденото "хоро" е просто едно безумие. Пиянска история. Наквасили се порядъчно стотина мъже и влезли в реката да поизтрезнеят. Ето с това е свързана "традицията". От една пиянска история направихме национален ритуал в Калофер.

Някой кара ли те да влизаш в ледените води? Не те кара ! Тогава си трай!

да хвърлят във водата на реки, потоци и езера, сключилите брак през годината младоженци, и мъже и жени, та да са здрави и плодовити и да имат здрави деца! Така че по-полека с "пиянството" и не изтъквай като вярно нещо неистинско, поради невежеството си!

Традиция? Ще ви кажа каква е традицията в случая - ПРОСТАЩИНА ПО ТРАДИЦИЯ, ПИЯНСТВО ПО ТРАДИЦИЯ, БАЙ ГАНЬОВЩИНА ПО ТРАДИЦИЯ! И ПО ТРАДИЦИЯ ТЕЗИ, КОИТО СПАЗВАТ ТРАДИЦИЯТА СА МНОЗИНСТВО, НЯКЪДЕ КЪМ 90%. ЗАТОВА И СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ БЪЛГАРИТЕ, НА ГЪ..А НА ЕВРОПА!

Цяла година чака клетия калоферчанин да си измие вмирисания г.з. Оставете ги да се подмият, че смръди ужасно.

когато трол си отвори устата?

ЛЕДЕНОТО ХОРО В КАЛОФЕР. ЕДНО ДОКАЗАТЕЛСТВО, ЧЕ ГАНЬО Е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ КЕЛЕШ В ЕВРОЗЪЮЗА. ПИР ПО ВРЕМЕ НА ЧУМА! ТЕ ГЛЕДАЛИ ЗАПИСИТЕ? ЧЕ АЗ ТАЗИ СУТРИН ГЛЕДАХ РЕПОРТАЖА ПО БИТИВИ. НИКОЙ ОТ УЧАСТНИЦИТЕ НЕ БЕШЕ С МАСКА! НИ-КОЙ!

Здрави хора! Който може да се потопи до кръста в ледената вода не е податлив на вируси. Вируси винаги е имало, но именно тези здрави хора, които не се глезят до радиатора или под духалката на климатика са оцелявали и са запазили българския род. Вируса мори болнави и глезени.

Чакай малко. Утре-вдругиден ще се чуе. И в Калофер ще запищят на умряло..Той вируса не се съобразява с традиции, нито със селски бабаитлък...Има време. Ще видим.

Каква е разликата между българи и цигани ? И циганите не можем да ги отучим от техните обичаи.

На практика разлика НИКАКВА! Между едните и другите в манталитета.

си хортуват

куха кратуна отговаря на двата трола

си признавате, че сте тролове :)

Аз за нова година си пожелах всички виновни за организирането на тази безумна кампания на световно ниво да бъдат съдени и натикани по затвори и избесени. Толкова нагла кампания не е имало сигурно след втората световна война. Такова безумно издевателстване с хората трябва да бъде наказано. Дори станах вярващ, защото може би това е единствената надежда тези гнусни престъпници да бъдат наказани от Господ. Толкова нагло се хванаха за респираторните вируси като средство за тотално отнемане на правата на хората.

браво калоферци цяла България ви подкрепя а тези изроди които искат да ви глобят господ ще ги накаже

Айде да не сме цяла България, по-скоро цяла Дебилия ;)

Do Dani.

Има история. Има традиции. Не сте мишоци и ясно го показахте.

Голяма история, голяма традиция- 50- годишна пиянска селска проява.

Не ми е известна такава "традиция" от по-ранни времена. Иначе вестниците и историческите хроники щяха да ни информират за което. За мен хвърлянето на кръста може да се приеме все пак за традиция, но леденото "хоро" е просто едно безумие. Пиянска история. наквасили се порядъчно стотина мъже и влезли в реката да поизтрезнеят. Ето с това е свързана "традицията? От една пиянска история направихме национален ритуал в калофер.

и, ако можеш да четеш и да осмисляш прочетеното, проучи от кои времена е традицията и мъже и жени да се къпят масово в ледените води на реките! В древността са го правили и при зимното и при пролетното и при лятното слънцестоене, а още от времето на славяните това е правено и при настъпването на новата година, която по съвременните календари съвпада със зимното слънцестоене, т. е. когато ние отбелязваме коледните празници (по юлианския кален13 дни след празнуването й и на 25 декември по грегориянския календар)! Хайде смятай датите кога е Коледа по юлианския календар и млъквай, невежо тролещо създание!

Евтина предизборна кампания на ВМРО - понеже събитието и дата са патриотичен нюанс, сега ще се нажежи до бяло патриотично настроеният електорат.. Ще се задълбочи раделението за и против мерки и маски, за и против патрЕотарски събития. А също така ще се внесе още и още какафония, още хаос, още нонсенс в спазването на мерките и спазването на каквито и да било правила и закони въобще. Междувременно вниманието ви се насочва към маловажни, но скандални новини, а за далаверите, купуването на гласове и тн кой да мисли?

ще се правите на мъже, а? Хунтата ще иска да смаже всички!!!

Вземаш ли редовно някви хапчета?

Направо не мога да повярвам, к'ви типове има из наш'та Татковина. Пълни уроди! С право макетата ви натриват носа, прости тикви такива!

И какво реално показахте като патриотизъм с това хоро? Че българския мъж държи на ракия и има корем? Че иска да го видят по света, защото тази традиция, стана традиция благодарение на една снимка, която се завъртя по света преди години? И решихте, че Булгар, Булгар е постигнал всичко? Я вижте реално какво направихте, патриоти за страната си?

ало, резака....

Пиянке, който си мишлиш, че на маса революция прави и като се окъпе в реката. Тези патриотите на маса и показните, без да имат дори идея за нещо полезно за Родината да направят, сте срам.

вие, троловете, какво направихте?

Преди две седмици кой наказаха, когато имаше не 2000 ами 2000 човека пред една международна веига магазини за детски играчки? Или там се въртят едни милиарди и никой не го видя?

Колко шум се вдигна за това, че една традиция е била изпълнена за поредна година? Била по особена обстановката !? Ами на Шипка, ами разни други събития на които разни хора се разхождаха без маски - каква беше обстановката? И нищо за едни , които в продължение на месеци тормозеха София по същия начин без маски, че отгоре на всичко и ги пазеха ? Кой ще потърси сметка на софийската кметица, която нямаше даже доблестта да каже 'да аз разреших тези протести и тези блокади' , които може би имаха същата цел да станат традиция ама не станаха?

Когато е създавал умове и умни хора светът е вървял напред. Когато е създавал роби винаги се е връщал печално много назад. и всички вие много добре можете да прецените, какво създава светът сега, умове или роби

Пловдивската бивша сервитьорка да не се прави на "велика". Тя няма ли родова и национална принадлежност?!

не, тя е Бокова ковра! уж беше опозиция, а веднага след изборите Тиквата я назначи за Областен управител

кеф....ТИКВАТА ЗАГНИВА, скоро ще се СКАПЕ и ЗАТРИЕ!!!!! Кеф, кеф, кеф, кеф.

са си просто повод за репресии над населението. Реално никой не помогна на хората за справяне с болестта. Най-високата смъртност за грижа ли я броите? Или за спасяване? Така или иначе не ви пука за нас, оставете ни да си живеем живота.

Превърнаха ни абсолютно доброволно, в еничари, в собствената ни държава. И държавата ни, продължава да се грижи за това. И жалко то е, че много малко хора го разбират

меки китки? Как сте? Имате ли усещането, че скоро ще си отидете завинаги от хорото на властта? Имате ли чувството, че скоро ще западне евреогеййската ви розова толерастка педалерия? И, правилно!

Има един Господ, една вяра, едно кръщение. Има един Бог и Баща на всички, който е над всичко, чрез всичко и във всичко.

КОЙ

Давидчо! Кой е той? И откъде знаеш, че го има. И откъде знаеш, че е само един, а не двама или 52 на брой? И откъде знаеше, че е "той"? Да не се окаже, че Бог - това са всъщност много жени, м? Или - така просто звездите ти го говорят?

серьозно ли бе?? пък аз пък знам доста вяри! православни, католици, протестанти, англиканци, два модела мюслита, шиндуити, будисти, езичници, евреи, и тнт. дори някой казват че са атеисти, ама аз невярвам да има атеисти

На падащ самолет атеисти няма!!!

абсолютно!

Браво Калофер ! Ще ги съберем тези 1000 лева, в стотинки по 1 и по 2 ще я съберем и ще я изсипем пред министерството. Дано се задавят !

мухльо, ти да си чел някъде, христо ботев, примерно, или кой да е от другите около 300 известни калоферци да е рипал пиян във вирчето на среде калофер?

Да ги изсипем пред областния. Да не забравяме, че управленците от които зависи живота ни трябва да избираме с пряк вот. Не може да се назначава председател на парламента, областни председатели висши съдиш и т.н.