17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой трябва да бъде глобен, когато скитащите безстопанствени и разселените от кучкарниците кучета стресират гражданите ?!

Първо ви принуждават да си чипирате кучетата (нищо, че имат паспорт). От 1-ви януари 2019г. в личните карти ще има микрочип + АНТЕНА!!! Официална информация от МВР. Да ви е честито!

В кв. Надежда често по улиците и в градинките нагли собственици пускат големи кучета - ловджийски и други породи "да се изтичат". Мързи ги да отидат в парка, определен за игра на кучетата. Циганите с каручките често са следвани от дворните си кучета, незавързани за каручката. Нищо против животинките, така децата могат да ги видят на живо, а не по телевизията - изопачени, боядисони в синьо, червено и т.н. необичайни за вида форми и цветове. Но ... животинката си е животинка и в един момент от страх или някакво предизвикателство може да нападне човек. Така че, за да са спокойни и собственици и минувачи, кучето трябва да е НА КАИШКА!

А какво ще наложат на онези чиито кучета нахапаха деца?...

Какво те притеснява антената в личната карта? Ще има чип в него ще се съдържа информацията за проносителя, идеята е да е като електронен подпис. Антената се слага (не за да те следят от космоса) за да стане картата безконтактна, нищо страшно! Много е хубаво даже и се забавиха... само за информация такива антени има и патрона в който се вкарва ключа на колата за да запали с нея имобилайзера изчита кода в ключа за да позволи запалване. Такива антени има в безконтактните карти за достъп, банкови карти, чипове - с които някои блокове си правят контрол на достъпа, асансьори и други. Това е бъдещето! ПС Дано по-скоро направят функциониращо електронно правителство и електронни избори - манипулиране на изборите става напулно невъзможно!!!

Културата на българия е циганска, за съжаление. Kакво тук значи че някой си, е пуснал кучето в града да плаши дечурлигата Сина ми също има куче и го разxожда всеки ден Kогато кучето се изака той го събира в найлоново пликче и го изхвърля където му е мястото. Българина които произвезда и продава мед си изхвърля боклука пред портата, на 3 метра от моята порта, не ели той циганин?? Той стъпва върху боклука и пак там изхвърля още боклук въпреки че ходих в градския съвет !!!!!!

Само в София г-жа Фандъкова спи. Сигнали се подават ежедневно, а по детските площадки, между блоковите пространства и в Южния парк е пълно с пуснати кучета. Да не говорим че от общината не си мърдат пръста при сигнали. НО ЩЕ ДОЙДАТ ИЗБОРИ!

Може да ги напавят по желание за такива отворковци като теб.Ние притеснителните не искаме такива карти с чипове.

А в София - кога?!

А кога ще почнете да ги глобявате за това, че не им почистват екскрементите и специално София - Редута се е превърнал във WC?

Електронни избори и невъзможно манипулиране на избори? Ти сериозно ли? Предполагам вярваш и на банките колко сигурно електронното и мобилното банкиране? Я си дай имейла или мобилния номер тогава.

Всяко домашно куче достатъчно е възпитано, за да се спусне . Някой не разбират интелигентността и радостта на животните и си го изкарва на тях защото те няма как да променят закони, да говорят и да плащат корупционни схеми. А що се касае до чипа който формира данъци, каво сте осигурили за това куче насреща. Може би безплатна храна, пространства за свободно пуснати кучета, торби за фекалии или само касичка за чиновнически заплати. До кога ще ви търпим.

каво сте осигурили за това куче насреща. Може би безплатна храна, пространства за свободно пуснати кучета, торби за фекалии или само касичка за чиновнически заплати. До кога ще ви търпим.

Всяко домашно куче достатъчно е възпитано, за да се спусне . Някой не разбират интелигентността и радостта на животните и си го изкарва на тях защото те няма как да променят закони, да говорят и да плащат корупционни схеми. А що се касае до чипа който формира данъци, каво сте осигурили за това куче насреща. Може би безплатна храна, пространства за свободно пуснати кучета, торби за фекалии или само касичка за чиновнически заплати. До кога ще ви търпим.

Моля??? Защо не се заинтересуваш за броя ухапани деца от дошни кучета, ама нали не е твоето дете, мн ти дреме.

Толкова глупости накуп. Като искаш да имаш куче да ти пази кокошките дръж си го затворено, въразно или както там намериш за добре - и имай грижата да не лае, не знам защо хората търпят толкова много безобразно лаещи кучета.

Добре де, защо не ги връзвате кучетата и не им слагате наморници, какво ви пречи?

Абе какви глоби!?! Теглиш му куршума на псето и повече няма да се повтори!

една таксичка от 100 до 1000 лева месечно за всеки който гледа куче в населено място над 100 човека и да видите как ще се напълни хазната

Който иска куче да ходи на село да го гледа, особенно за големите породи кучета!

Проблема не са кучетата, нито размера а собствениците и пълната липса на правила. В нормална държава дори кучетата се учат да се държат добре, като гледат себеподобните :(

Аз пък винаги съм се чудила, как съвременните родители се позовават на термина "бебешки поберитет" и от малки приучават децата си да пищят с най-високи октави. На децата не им се обяснява какво е прилично държание и поведение на обществено масто, а им се набива омраза към по-имащите или по-бедните от тях деца, омраза към животните, неуважение към възрастните и т.н. Защо масово заличавате човечността на децата си? Какво ще очаквате да ви върнат след 20-30 години, може би богатство, слава и удобен старчески дом изпълнен със самота?

ако кучето имаше чип, детето нивга нямаше да се уплаши!

Така трябва да се действа, яко глоби, за да се научи всеки, че куче се води на повод.Дори и да си собственик на куче ще се изплашиш, ако изневиделица ти се спусне някое чуждо, не може да си напълно наясно ще се радва ли или иска да захапе.Има и друго обаче, нищо не се прави от общините за кучетата, които са чипирани и с платен данък, редовен паспорт.Толкова ли е трудно във всеки по-голям парк да се огради пространство и да се раздели на 3 части - за най-малки, средни и едри породи, за да има животните къде да потичат и да не пречат на никого?Не може в пренаселен град да има 2-3 площадки и толкова.Разстоянията са големи, човек не винаги има време и възможност да стигне от точка до точка и това е една от причините някои да си пускат кучето да тича, където им падне.А за дребните породи да не говорим, тях не можеш никъде да пуснеш да поиграят, защото рискуваш или да ги нахапе едро куче, или да ги настъпи човек по невнимание.

И той плати ли?????

А мен най ме ядосва, като чуя ама то е много добро, то не хапе само се радва, ами може да не искам точно в този момент да ми се радва куче или нямам право да не искам..... Да не говорим, че малко дете не може да прецени тези неща.

Имам куче но няма, как да се съглася с горните глупости.Кучето си е вид лукс,удоволствие...за ,което се плаща. Има определени мерки и закони ,които е нужно да се спазват,за да не пречим на хората,които не споделят нашия ентусиазъм за домашни любимци!

Стига само паркове за деца и майки направете парк за кучета,че да отиваме да ги разхождаме там.

Какви са тези глупости да ви кажа от невниманието на родителите идва всичко пускат детето да си вее байряка наляво надясно пушат си цигарката или лаф хвърлят с майките после кучето виновно.

А на нас чипове, кога?

Вече за кучетата няма място в тая държава, та разни лигльовци направиха и новина от това, че детето се е уплашило. Мен ме уплаши един паяк оня ден, ама никой не глоби паяка с 300 лв! Имаше време, когато двукраки и четириноги се разбираха, кучето беше най- добрият приятел на човека и хората не бяха такива ревльовци.