50 лв. ще е глобата за каране без включени фарове

Най-вероятно от другата седмица автомобилите ще трябва да се движат целогодишно с включени къси светлини.

Обратно в новината

Коментари - 50 лв. ще е глобата за каране без включени фарове | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хора, опомнете се. Запалените фарове в България не намалиха статистиката на жертвите. В същото време допълнителното количество изгорели газове значително повишава респираторните проблеми съответно разходите за лечение на тези хора. Ефектът от фаровете е силно негативен. Само за пример: ограничаването на автомобилния трафик в центъра на Лондон се оценява на 260 Млн паунда икономии от лечение на дихателни проблеми!!!

Господа журналисти,като пишете една новина моля пишете я цялата и подробно. Как да тълкувам писаницата целогодишно със светнати фарове.По точно какви фарове;къси дълги халогени ,дневни или произволни комбинации от изброените. Или ши ни кажете като се интересуваме да си намерим държавен вестник и да четем. :)

Ако един човек оцелее - аз съм за! Но колко други ще загинат или пострадат заради това?

герб=простотия! Мутрите май сериозно са решили да се махат от батака, който оставиха, щом приемат такива закони!? Отдавна карам с фарове през лятото. предимно сутрин и сюкъсно следобед, ама чак да го правят задължително, че да ни глобяват, ако случайно забравим... Май са си направили сделка с бсп да правят повече такива глупости...

Да се направи така, че книжка да се получава, когато действително я заслужаваш, иска много работа. Контролът на сервизите, за да не си правиш прегледа без кола, също иска работа. Да се промени КАТ и да заработи за хората - страшно много работа. А на никой не му се занимава с работа. За да се гласува кретенщина не се иска работа, а само кворум. И после се казва: за еди си какъв период, приехме толкова и толкова закона. Вярно, че са тъпи като нас, но затова пък са много. А ние ще си блещукаме срещу слънцето и на изборите пак ще изберем сегашните, защото въпреки всичко са по-малкото зло. Имаме голям избор, нали.

Това да се кара постоянно на фарове е тъпотия.Смятат,че това ще доведе до намаляване броя на катастрофите.Да,ама не! След като САЩ предприеха ограничаването и забрана на пушенето,според статистиката броят на заболелите от рак на белия дроб въобще на е намалял. Така ще е и с фаровете.В България подражателството е на ниво. Ако на Запад някой пръдне, ние се насираме.

Мръсни копелета ! Гадна полицейщина.

Мараня...хеххх... хехххх прочети пак какво си написал, че те маранята е единственно в празната ти глава.

+1

Може и да е добре да се карат автомобилите на фарове,но истината не е грижата за водачите ,а ПАРИТЕ-паричките,за които вече са се наточили да взимат.Всички начини да се обира Българина-под какъвто и да е предлог е добре дошъл за това ПРАВИТЕЛСТВО.

Смяташ ли, че катастрофите ще намалеят? Ако да - много ти е елементарно мисленето, човеченце. Катастрофите не зависят от фаровете, а от манталитета на шофиране! Пак ще има глупаци, дето си мислят "щом съм на фарове - всички ме виждат, ГАЗ!" Фаровете не помагат. Само товарят шофьорите. Нека всеки сам да избира дали в слънчето време да си вкл. фаровете или не. Както сами избираме дали да включваме климатик. Ако някое човеченце, няма достатъчно мозък, за да прецени дали пътни условия изискват да кара на фарове - ако ще и като светулка да е, пак ще направи беля.

Абе хора, Не разбрахте ли най-после,че никой не го е грижа нито за екология,нито за безопасност на движението,нито за икономика! ВАЖНОТО Е ДА СЕ ПЪЛНИ БЮДЖЕТА И ДЖОБОВЕТЕ НА ПОЛИЦАИТЕ! Ако бяха загрижени за живота на хората НЯМАШЕ ДА ДАВАТ УСЛОВНИ ПРИСЪДИ ЗА ПРЕГАЗЕНИ ДЕЦА НА ПЪТЯ! Сега всяка изгоряла по път крушка или забравени да бъдат включени фарове ще носят парички там,където им трябват! По старият закон ,когато през деня видех кола "на фар" ,знаех ,че колата или спешно трябва да стигне до болницата да речем ,или тегли друга кола на буксир. А сега? Как ще различите такива случаи за да им дадете възможност за безпроблемно движение? Ако пък си мислят/ако въобще това е по силите им/,че по този начин ще ни попречат да си присвяткваме за полицай на пътя,то жестоко се лъжат- винаги мога да угася и пак да запаля фаровете,и това ще е достатъчно за колегите. Винаги съм знаел,че ония горе не са добре с главите,но сега вече стана нетърпимо!

Доста апсурдно ми звучи да карам в 40 градуса жега на фарове. На зазоряване и привечер - съм съгласен. Просто това правителство са оникални с решенията си.

:) изби рибата с тоя правопис! "Оникален" си! Направо аПсурдно Оникален!

а това ли важно в случая - дали човекът е грамотен - или какво казва

нали разбираш за какво идва реч,а и в чата е позволено понякога да се греши/имайки предвид бързината с която се пише/.

Гошо Сф

Аз не мога да разбера какво все се хващате за моя правопиз...

Тази година светлини, а догодина включени задължително клаксони и климатик в автомобилите! Може и задължителна застраховка на пътниците да се въведе, по-скъпо паркиране и винетки. БДЖ спира/както четем с друга новина/, а автобусите вдигат цените. Оставаме си крепостни селяни, тази порода е лесно управляема. Стига устатници, пътуващи из страната и в чужбина!

Това ония в КАТ, които ни обясняваха, че Никола Михайлов не е участвал в кастрофата на Цариградско шосе и прикриваха номера на луксозния автомобил ли го измислиха? Или тези, за които всяка проверка на Вътрешния инспекторат на МВР завършва с констатации за тотална корупция? Мозъчен тръст има обособен в КАТ, там следва да се инвестира и да се слушат, а не разни псевдо учени от БАН.

Това ония в КАТ, които ни обясняваха, че Никола Михайлов не е участвал в кастрофата на Цариградско шосе и прикриваха номера на луксозния автомобил ли го измислиха? Или тези, за които всяка проверка на Вътрешния инспекторат на МВР завършва с констатации за тотална корупция? Мозъчен тръст има обособен в КАТ, там следва да се инвестира и да се слушат, а не разни псевдо учени от БАН.

Ето това гениално решение ще промени България! Мъртвите ще възкръстнат, незаконно забогателите ще върнат парите и ще се разкаят, майките ще ражат повече, образованието и здравеопазването ще се издигнат на високо ниво, а за кастраи по пътищата ще четем в историческите книги! Никой няма да се съмнява в гениалността, честността и недопусканата корупция на КАТ.

Аз нямам книжка,но заради теб бих искарал за да мина върху теб няколко пъти!!!!!Не вийдам как иначе ще се спасиме от идиоти като теб:)

Драги приятели, какъвто управляващ сте си избрали, такъв ще му го ядете сега... Политика не се прави от пожарникарчета и псевдогенералчета, ами от хора, които са учили точно за това. Лошото е че тези дето са учили, са се научили и как да ни крадат... Това правителство се изчерпа вече и сега просто поддържат дейност...Не стига, че бедните хора правят разчет за всяка стотинка, ами сега и допълнителен разход на гориво и на консумативи...заради една тъпа идея. Ако ще и морски фарове да си турим, това няма да намали произшествията!

Ето го и моя аргумент. Всеки ден шофирайки "благославям" всички насрещни шофьори с изключени светлини. Защо ли? - Защото са едва 15-20% от останалите участници в движението и ми пречат със своята "невидимост". Освен това българина си е българин - щом не е задължително целодневното каране на светлини, значи, че и когато има мъгла, когато слънцето свети ниско на хоризонта, когато е сумрачно, когато вали дъжд и пр. съвсем не е нужно да улесним и спасим живота на отсрещния шофьор, а и своя разбира се. Какво толкова трудно има в това щом запалиш двигадтеля да пуснеш и светлините, а? Или пък да караш максимално в дясно на платното, не да държиш осевата линия, или пък да "цъфнеш" упорито в крайна лява лента с 50-60км/час? Всичко това зависи от възпитанието и интелекта на човека. И последно, новите модели автомобили вече се произвеждат с автоматично пускане на светлините. Явно тези производители са много прости.

След като виждаш, че има автомобили с несветещи къси светлини, значи все пак не са невидими, нали? Законът е достатъчно добър в момента. Но има субективна преценка на водача - дали е достатъчно тъмно, дали има мъгла и т.н. Смятам, че съм достатъчно грамотен за да преценя кога обстановката изисква да си включа фаровете и кога - не. А който смята, че не умее да направи тази преценка - ако иска освен да си вкл. фаровете може и ръчната спирачка да дръпне!

Защото това са напълно излишни бензинови 100Мегавата = 1/10-та от Козлодуй или това всичко е през твоя уй? Представи си ТЕЦ на бензин, светна ли ти?!?!?

боко,боко тикво проста ще последваш съдбата на садам и на кадафи заради тея простотии

Тъпотията няма граници. Били загрижени за сигурността на пътя. От ТАКАВА ЗАГРИЖЕНОСТ ВДИГНАХА МАКСИМАЛНАТА СКОРОСТ НА 140 КМ/ЧАС. По разбитите "магистрали", осеяни с дупки и криещи изненади на всеки километър.

Защо не се разгледа първо опита на други държави, които са въвели и после са се отказали от закона за целогодишно каране на запалени фарове ??? Явно се стигнали до отрицателни резултати и вследствие на това са решили, че карането на фарове не само не намаляват злополуките, ами даже ги увеличават. Защо трябва да се върви по трудния път вместо по лесния ? За северни държави без почти никакво слънце през лятото може да е обяснимо, но за БГ е недоумяващо защо се прави това !!! Или действаме само на принципа проба-грешка без мисъл в главата !!!

На който му идва скъпо да кара на фарове, да си спре климатика! Ще спести от една седмица каране на топло пари за крушки за 2 години напред. Хайде хейтърчета плюйте ме на воля.

На който му е "скъпо" да кара на фарове, едва ли кара на климатик. Въпроса е защо трябва да ни задължават да караме на фарове? Няма логика това да намали катастрофите. Който не вижда кола без фарове, няма да я види ако ще и 10 фата да сложа. Катастрофите не стават защото някой не е видял кола. А защото не е преценил разстоянието или защото просто е рискувал - ако мине.... Затова смятам, че този "закон" е простотия.

Защо в Германия и Франция не е задължително това с фаровете? Не е ли подобен климатът там?

Те в тези държави са по-прости от нас - затова не си избират и тъпънар като нашия...

Защото във Франция са адски толерантни на пътя, а в Германия имат нормални магистрали, които поемат по-големия трафик. Тук с нашите двулентови пътчета е нормално да се кара не само със светнати фарове, а дори и на дълги, не само на къси светлини... Да не упоменавам, че новите коли стандартно имат дневни светлини, дали това би ви дало някоя мисъл в главите? Тук искат включени фарове, защото 90% от хората карат трошки по на 15+ години, които не дневни светлини, а нормални фарове нямат... Съвсем отделно пък направо падам от коня като видя Жигули на 35 години или Москвич на 40 години с ксенонови фарове...

Не е заради това. Когато през деня светят късите светлини на автомобилите, мотористи, велосипедисти и пешеходци стават по-трудно видими. Във Франция имаше доста разгорещен дебат на тази тема. Четете тук link

това са наи простите детутати от герп дето измислят закони с цел интерес да лапат пари от крушки от акумолатори накрая да им се исера в устата *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Щом шефовете лапат от ламповата промяна в закона, значи и ние ще сме добре. Да им е яко гъзето на шофьорчетата. А за болтчето отзад на регистрационния номер не се притеснявайте. Там на хринилката са освен Ал.Стр. и Ал.Кес. е и фирма БМВ, която бърка в системата на КАТ и МВР без право.

Това за поредната простотия на шефовете от КАТ и тези които като малоумни ги слушат в Народното събрание е ясно като бял ден. И аз съм чул, че този нит или болт с който дупчат отзад всяка кола е незаконен. Даже заради това е имало писмо до министър Цветанов, но май са го покрили за да си взимат паричките.

А Колко ще е глобата за всяка дупка? За всяка локва на пътя, за всяка липсваща линия, за всеки липсващ светлоотразител по краищата на пътя? Каква е ползата от тия фарове, когато си заслепен и очертанията на пътя ги няма, щото няма нито светлоотразителни линии, нито светлоотразители! Тотална простотия! Това си е чист лобизъм към ЛукОйл и другаря Вальо Златев, любовницата на Премиер-Простака. Кой ще намаже от този идиотизъм? Производители и вносители на горива, на акумулатори, на крушки, КАТ рушветчиите (и съ ко шъ праим). Кой страда? Екологията, хората, джобовете на хората, националната икономика. Утре шъ плащаме ли квоти за увеличени въглеродни емисии за целия този ток напразно генериран от "евтиния и чист" бензин? 1000 000 коли по 100Вт = 100Мегавата = 1/10-та от Козлодуй!!!

Тотална простотия! Това си е чист лобизъм към ЛукОйл и другаря Вальо Златев, любовницата на Премиер-простака. Кой ще намаже от този идиотизъм? Производители и вносители на горива, на акумулатори, на крушки, КАТ рушветчиите (и съ ко шъ праим). Кой страда? Екологията, хората, джобовете на хората, националната икономика. Утре шъ плащаме ли квоти за увеличени въглеродни емисии за целия този ток напразно генериран от "евтиния и чист" бензин? 1000 000 коли по 100Вт = 100Мегавата = 1/10-та от Козлодуй!

По-голяма простотия от тази целогодишно МПС да се с включени къси или дневни светлини няма. Нашата страна не е в зоната на скандинавските страни и тази промяна на ЗДвП единствено ще доведе до повишена конфликтност м/у водами и контролните органи. До сега четирите месеца /от 01.11 до 01.03./ за включени светлини на МПС бяха спазване повече от 94% от водачите защото имаше смисъл в това изискване. Новото е пародия за повишена безопастност на пътното движение, а основната цел на Кесяков и Стратиев е покрай думите БД да напълнят й някой и своя джоб. Това не е от сега, то е било винаги - то не бяха високите токчета на дамските обувки, късите поли, та вземете и детките седалки за децата на 12 години и т.н. А какво да се каже за незаконния нит на задната табела на рег.номер за който се вземат пари безотчетно и без всякаквя правна норма? Глупост до глупост - но пък тези двамата са винаги на първа страница и с доволни физиономии. Честито на водачите!

ВЕРВАЙТЕ МИ, ше създам повече проблеми на управлеващите! ЗА ВСЯКА ДУПКА ЩЕ СЕЗИРАМ ЕВРОКОМИСИЯТА, ЧЕ БЪЛГАРИЯ КАТО ДЪРЖАВА НЕ СПАЗВА ЗАКОНИТЕ СИ! това е и ФОРМАЛНА ПРИЧИНА ПОРАДИ КОЯТО МОЖЕ ДА БЪДЕ СЪДЕНА В СТРАСБУРГ :)))))))

Приятелю, лошото е че това са само думи от твоя страна... Ако ти решиш наистина да сезираш еврокомисията аз ще съм с теб - няма да си сам. Ама и двамата нищо няма да направим. Докато народа не осмисли всъщност в какво бунище живеем всички, няма да стане нищо. Утре горивото и 10лв. да стане ще помърморим месец-два и това ще е. После ще си го плащаме... Трябват дела, приятели, на думи всички сме силни. Трябва да се блокират парламенти, президентства, общини и кметства... и то редовно. Трябва ни пробуждане!

Не се чудете много тука всичко се прави за пари сигурен съм че някои ще извлече някаква полза от тази простотия.

поредната глупост на кат цфарове или без тях селянина си е селянин *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Хахахахаха... ти каза вица на дена! Правителството мачка НАРОДА! От мен го запомни! Глупак недоклатен :)

Пълни простаци.Герб внимавайте идват избори.Вече загубихте поне един глас.

още един

........и още един заради тази простотия и заради простотията с забраната за пушене!!!

Вече ще си имаме много надеждни индикатори за изгоряла крушка на фар - стоп палката-хранилка на катаджиите.

ти сериозно ли мислиш, че със съд в България ще получиш нещо, освен сметка за адвокат за 5 години работа по делото?!

на тя от герб им е тъмно тъпанари

Идиотски закони от идиотски умове! Какво ще кажете за липсата на осветление в големите градове?Първо това оправете! През деня се вижда добре!

Освен глоби нищо друго не могат да измислят. Като няма икономика чрез глоби се издържа администрацията ни родна. Побъркаха народа с малоумието си и копиране, всякаш нямат глави на раменете си. По-добре да обезопасят дупките по пътя ако са се загрижили за нашата безопасност. Предишният закон за светлините си беше много добър. Алчни продажници!

казват,че се прави с цел за безопасност. ами вдигането на максималната скорост и то ли е за безопасност.колко катастрофи стават за не вкючени фарове през деня НИКОЛКО?колко заради висока скорост МНОГОООО? НАПРАВО СЪМ БЕСЕН НА ТЕЯ СКАПАНИ ГРОБАРИ.ВМЕСТО ДА РАБОТЯТ В ПОЛЗА НА ОБЩЕСТВОТО НА ИКОНОМИКАТА НА ДЪРЖАВАТА ТЕ СЕ ЗАНИМАВАТ С ПРОСТОТИИ

ПОДКРЕПЯМ СТЕВАНО.САМО УТОЧНЯВАМ-ДА ПОКАЖЕМ ЧЕРВЕН КАРТОН НА ГЕРБ КАКТО НА НДСВ.

Категория-Е, на кой ще дадеш зелен картон тогава - на ЧЕРВЕНИТЕ ли, те по рождение са ти дали на теб червен картон. Иначе, това с фаровете през деня си е ПЪЛНА ПРОСТОТИЯ!

ЕДИСОНЕ ЕДИСОНЕЕЕ що ти трябваше да изобретяваш "ЕЛЕКТРИЧЕСКАТА КРУШКА"а???????????