300-500 лв. глоба за пушач, димящ на забранено място

Между 300 и 500 лв. ще е глобата за пушач, запалил цигара на забранено място, пише в промените в Закона за здравето, които въвеждат тотална забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

Обратно в новината

Коментари - 300-500 лв. глоба за пушач, димящ на забранено място | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ех м...ка му, как после да не мечтаеш за кървав геноцид и главите на тия на колове, а

Цитираните глоби ми се струват доста завишени и като такива - просто неприложими. Все пак говорим за хора, които са попаднали в плен на зависимост поради хлапашки подбуди или поради решаване на по-сериозен личностен проблем на себеутвърждаването.Като такива трябва да се третират по-скоро като болни , отколкото като нарушители. Забрана трябва да има, но заедно с голям гратисен период, защото това сега ще доведе много хора до лишаване от основния довод че са много готини , а оттам - депресии, надебеляване и т.н. Абе изобщо трябва по-плавно да стават нещата.

по статистика пушачите са повече от непушачите.смешно е малцинството да налага на мнозинството нещо.като пушач нямам нищо против да има разделение в заведения за едната и другата група.смешното е че явно непушачите са ужасно скучни хора щом толкова желаят компанията на пушачите и понеже единствения начин да я получат е да няма места за пушачи в заведенията се опитват да ги премахнат.каква е логиката?никаква.

Начина,по който говориш към дама, ме кара да се замисля дали не си на другия бряг? А...ясно -гейзерите трябва да се толерират ,а пушачите не.Така ли е ?

И как ще ме глобят? Ако пуша на тротоара например? Този закон трябва ясно да регламентира къде е забранено и да бъдат поставени съответните знаци. Защото по принцип всяко едно място, което не е частна собственост, е обществено. Тогава къде може да се пуши? Само не ми казвайте вкъщи...

Искренно се забавлявам от "аналната фиксация" на индивиди като тебе

Екстра, най-накрая правото на хората да дишат чист въздух ще бъде защитено. А за заведенията, не обръщайте внимание на скапаняците-селяни, които само мрънкат тук. Който иска да пуши, повдига си мързеливия задник, прави 10 крачки, задоволява си никотиновия глад пред заведението и си влиза обратно там. Много е просто, но някои хорица тук са по-прости!

Не няма да вляза по никакъв начин в заведение, защото не желая да тичам извън вратата му като бъбречно болен, само защото непушачите настояват непременно да делят едно заведение с пушачи! Повярвайте...НЕ ПОЗНАВАМ пушач, който да желае да посещава заведения за непушачи, също така на всеки пушач му е особено неприятно да пуши в компанията на непушач/и.

Да гласувам за ГЕРБ ??? Няма начин!

доста стряскащо стои 300-500 лв глоба дори невъзможно платимо. супер добре ще ги уплашим хората. а кой ще налага глобите и проверките при положение, че на общинарите едва ли ще им се занимава с нагли пушачи които може и да са войнствено настроени. или няма да ги проверява никой понеже глобите са големи и ще имат превантивни мерки.....? А...?

защо у нас евентуално ще глобят някой нахал само с 300лв,, а в съседна Румъния има места където е 500 евра, защо глобата е от.. до.., а не 1000лв. на нас, в България само глоби от по 1000 лв могат отчасти да помогнат, ама нека да са за всички, къде ще отидат тези примерно 300 лв., може би най-вероятно за бонуси..

Ама защо само глоби? Не може ли и по 10 години затвор? Казвам го с ирония, че винаги има някои неразбрали.

halidas

Колеги,да оставим непушещите гении да си изживеят оргазма спокойно във форумите,да спрем да посещаваме заведенията и си се събираме в домашна обстановка, където се прекарва сто пъти по-весело и купонът е много по-як.И да не забравите на изборите да благодарите на управляващата партия и лакеите и за хубавия закон.

Точно така. Нека не забравяме и финансовата страна. Ако в кръчма ще оставим мин. 100 лв. сметка за 5 човека, то у дома ще поминем с 30 за същата разкладка, за останалите ще си купим цигари по 2.50 лв., вместо за 4.80....:)))))

От мен музиката! Без чалга! Ще си припомним ученическите години с изпогорените джобове от цигарите и лъжите пред родителите, че изгореното е от опитите в час по химия:)

Баси кефа...и музика ще имаме! Естествено НИКАКВА чалгия! Тя е за "бледоликите", за подрастващите от прованса, както и за техните родители:)))

Явно ще се върнем към младежките ни години.Ще каним гости ще ходим на гости .Хем пари ще пестим хем ще ни е по приятно и весело.Непушачите така и така са явно скучни хора щом единствения начин да са в наша компания е като премахнат местата за пушене.Да са живи здрави и щастливи скучаещите.Апропо -столетниците са пушачи-доказано е;-)))))Така че здраве май.......

Добре, няма да пуша на обществени места. Ама само да подуша някой въздържател да пръдне в бара, ресторанта и т.н. или да подуша че не е взел душ ШЕ МУ СЧУШЯ КРАТУНАТА ВЪЗДЪРЖАТЕЛСКА !

Поздравявам всички непушачи с цитат на Вини Джунс: " Харчил съм много пари за жени и алкохол, но съм харчил и за много други глупави неща".

Аз пък поздравявам всички пушачи със следното: "Рискът от рак на белите дробове при пушачите е 70%. Не се мислете за изключение..."

Как се вземат от 300-500лв при минимална заплата от 270лв??? или при пенсия под 200лв?

Никога досега не съм виждал пушач да се съобразява с непушач. Чакам с нетърпение закона да влезе в сила, че някой ден може и това да видя! Искрено се надявам, че пушачите ще продължат да намаляват и то с още по-голяма скорост! И ако толкова се дразнят "великите" пушачи поне да минат на електронни цигари!

Не става въпрос за пари, а за здравето на всички, включително и на пушачите. Досега непушачите се съобразяваха с пушачите, сега ще е обратното ! И никой няма да загуби от това. Ще има чист и приятен въздух в заведенията. А сега как мислиш, че издържа персонала на едно задимено от цигарен дим заведение ??? Замислял ли си се над това ???

Не, изобщо не се е замислят. Де факто ТОВА е причината за забраната! Ама Сульо и Пульо крякат "нарушавам ми правата"!!! А нарушават ли ти ги като не дават да се пуши в самолета (дето на вън хммм, не може да се излезне!)!!!???

brb Много си прав.Става въпрос не за пари, а много пари.От цената на всяка кутия цигари от около 60% може и да са повече, са акцизи такси ДДС-та и т.н. Не знам кой,ще се откаже от пари от нищото. Има поне нещо ,дето сме на първо место в ЕС. На първо место по корупция сме.Няма кой да ни излизи.Само Негерия ни бие по този показател??

Най-после ще дишаме спокойно. Санкциите за собствениците на заведения трябва да са още по-високи! Който иска да пуши, да си пуши в къщи!

А пък аз няма да дишам спокойно, защото не съм спокоен с нищо ТОТАЛНО, включително тоталната забрана за пушене. Не ми пречи ако има заведения за пушачи - те ще си ходят там, а аз в такива за непушачи. Правото на избор е основно право на всяко демократично общество. Този закон е наравно с глупостите за щастливите кокошки, къпаните прасета и правите краставици.

Чудесно! Забравихте ли вече помиярите и оставката на Фандъкова? Значи от повдигането на тази тема с цигарите пак има полза.

И как не разбрахте, че тази забрана се въвежда НЕ за да "дискриминира" някой си, а защото заведенията са РАБОТНОТО МЯСТО НА ПЕРСОНАЛА В ТЯХ!! Е, ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ЧИСТ ВЪЗДУХ, ДОКАТО РАБОТИ, НАЛИ!? Даже и пушачите не пушат (активно или пасивно) по 8/12/Н часа, колкото е смяната на този персонал.... Хайде помислете малко, а не разгирайте като сърдито дете, дето са му забранили (по-знаещите от него) родителите нещо...

Не се излагай...

Ужас! Ама наистина било пълно с недоразбрали в БеГе-то! Ами ти не беше ли разбрал защо е забраната ДОСЕГА! Пълна неграмотност! Ужас! Тръгнали били с Европа да се мерят....

Ако дишаме лепило,ще ни глобявят ли?

Не и ако си го дишаш мирно без да тровиш околните.

Що не ходиш да го кажеш това на ромчетата на ценнтрална гара..

Господа, както е известно, пушенето на тютюн е наркомания, а този закон е срещу наркозависимите - за тях определя глоби. Де е законът срещу тютюневите наркопроизводители и трафиканти? Няма! Има обратното - законността, чрез акцизите им осигурява редовни ежедневни безлихвени кредити. Г-дата депутати - гласували всичко това са независими от Вас и затова са издигнати за Ваши представители. Разумно би било след свалянето им и да постъпите като Яхуу. Как ли? По Джонатан Суифт. Обилно.

Имам чуството, че непушачите, които пишат тук са някакви хипохондрици с наченки на талибанизъм. Просто не влизайте в заведения за пушачи, лесно, просто и ясно, но не си налагайте Вашия морал и разбирания за живота върху други хора, които не ви пречат, нямате работа в зоните за пушачи. Аз не харесвам чалга и не ходя в Син Сити, просто и ясно.

А като малоумният шофьор на автобус, такси или маршрутка надуе чалгата какво правим? Можеш ли да вървиш пеша по 200 километра, понеже селяндурите не се съобразяват с теб и непушачите трябва ли да са отвратени всеки път като влизат на обществени места?

Не знам да има автобуси или влакове в които да се пуши. Заведенията са места за забавление и е нормално да има такива в които се пуши, в които не се пуши, в които има хазарт, за гейове и какви ли още не.

Пълни простоии. Дори и да слуша чалга това е раб.място на шофьора и ако ти пътуваш 10-20митути, той стои в тази кола часове. Когато влизаш в магазин също има някаква музика, а най-вероятно и някой от комшиите ти има предпочитания различни от твоите. Това ли ще е новата борба? Да мразим всеки, който не е по-нашия калъп? Че то това е по-страшно от комунизъм.

Това че не пречиш на никой мисля че е някакъв дефект в мозъка на пушачите. Първо ще те попитам редно ли е да бъдат осигурени здравословни и безопасни условия на труд за всеки ? А сега си помисли за персонала в заведенията които са длъжни по 8 часа да ти дишат непречещият пушек от цигарата!

Аз не съм хипохондрик и не познавам такива непушачи. Какво означава заведение за пушачи - това е частен клуб, в който не е обществено място и можеш да си пушиш колкото искаш. Направете си клубове, ограничете достъпа, но тава не са обществени места. Общественото място е за всички, а не само за пушачите!

Ти друг ,,талант,, нямаш ли? Можеш да опиташ да правиш фигурки от... Или отиди на специалист- или се опитай да спечелиш награда... Ако искаш на тук четящите да им се повдига от теб- постигнал си го... освен ако не ти хрумне нещо още по-... Жалко за аватара ти.... Хубав е!

Вече ставате двама,преди теб имаше още един с такива желания-задни.

Нямаш какво да кажеш по темата, за това лееш злобни нападки по непознати във форумите. Дребнаво.

Go е прав. Писал е виШ- вместо виЖ- елементарна грешка- показваща що за ум се крие зад нея.

Там където няма КУЛТУРА, трябва да има ЗАБРАНИ.

Забраниха отказа от парно. Очаквай забрана на отказ от саниране. Да изброя още ...

пушачите си мислят, че част от човешките им права е да пушат навсякъде, но това не е записано никъде; просто досега не им е било забранено, занапред ще бъде; пушачите са жалки, низши създания, по-долна категория хора и е крайно време да бъдат поставени там, където им е мястото - завряни в ъгъла

Редно е да се определят места за пушачи. В противен случай никакви глоби не може да се прилагат. Така както има места със сервиране на алкохол и храна , и места където храненето и алкохолът са забранени! Не може да няма строго определен ред и да се държи да се спазва. Всеки непушач- посетил място за пушене трябва да се глобява двойно. Не е редно да седнеш на таралеж и да се оплакваш, че после не можеш да седнеш!!!

Алоооо, операторите от ДИР-а, не четете ли обидните квалификации на този индивид? Кой му даде право да обижда цяла категория хора /обидни квалификации/ "пушачите са жалки, низши създания, по-долна категория хора "?! За последен път се убеждавам, че голямата част от непушачите са агресивни и в този смисъл опасни, насаждащи омраза.

По пътя на твоята логика и Чърчил и Рейгън са били по-долна категория хора защото са пушили?Марш на село да копаеш градината и да опъваш кравата.

Каква логика търсиш... Той е описал себе си- нисше създание.

Знаеш ли откъде произлиза названието на една официална дреха"смокинг"?Да, правилно от 'пуша' Тогава низшите и жалки джентълмени (министри,банкери,политици) са се обличали специално с тази дреха ,когато отиват да пушат.Един вид социално общуване на Висшата класа.А лумпени като тебе с82а дрънкали глупости,както ти правиш сега. По същата логика някой може да те нарече "долен" и "гнусен" само защото не си вегетарианец или обратен, например .Капиш?

Като чета постовете,за мое съжалене ,за сетен път се доказва мнението ми,че непушачите са големи комплексари,или им хлопа дъската много,ама много яко. Все нещо им миришело,тровело и т.н. А пък ако знаете,какво е отказал се пушач? Тежък случай,направо работа за Белите престилки...

Явно пушенето изтрива голяма част от мозъчните гънки, определящи социално-отговорното мислене, но стимулира такива, които отговарят за егоизма, простотията и злобата. Като развалени плочи са:..отнемали му правата, ...конституционните му права, ...нарушавала се демокрацията и др. такива ялови безсмислици. Пушачите не искат и не могат да разберат, че основните принципи на демокрацията, и най-обикновените морални принципи на обществото се основават на това - моите действия да не нарушават правата на другите. Ако всеки живее според този принцип-ние всички ще живеем в един друг свят-много по добър. Много мои приятели-пушачи одобряват забраната, но те са интелигентни, възпитани и разумни хора...

halidas

Едва ли,щом са приятели с такъв като теб.И да те светна-това,че някой на теб ти се струва интелигентен, съвсем не значи,че е такъв.

Разтърси се в нета за "полза от никотина " за да се убедиш ,че дрънкаш глупости .Напротив-никотина стимулира мозъчната дейност,както и повлиява положително върху физическата .

Опишете ПОДРОБНО забранените МЕСТА!

Законът не е за нашето здраве, а за да сеотчете дейност. Този закон ще донесе много вреди и абсолютно никакви ползи. Компаниите, в които половината са пушачи, а останалите не, няма да посещават заведения, а ще си правят домашни партита. Това одначава, че непушачите пак ще са подложени на некомфортни условия. приходите за държавата ще намалеят. И след време ще се върне старото. Какво пречи в заведения да се напише с големи букви"Тук се пуши" и непушачите като знаят да не влизат вътре. Нима някой ги кара насила? "Я не сакам на мен да е добре, я сакам на вуте да му е зле"

Спирката не е забранено място, драги непушачи. Но там минават толкова много коли и автобуси с отворни газове, ме нашият дим в сравнение с тях е като истински озон:)

Да ти кажа за спирките Лили, че като си бях в БГ преди 2 месеца и чаках 1 час на спирката на автобуса, дойдоха трима младежи и като запалиха и тримата цигари и ние останалите се чудихме къде по-надалеч да идем и то в дъжда !!! И си седяхме навън под дъжда, а те хич и не забелязаха, че пречат на останалите. Та това са пушачите, нахални, прости и несъобразителни. За санкциите съм, защото няма друг начин да им се въздейства.

Аз пък видях как едни непушачи направиха побой в заведение след запой с алкохол.Явно всички непушачи сте такива арогантни лумпени .Харесва ли ти моят начин на мислене?Не? Тогава не генерализирай

Поредния ЯЛОВ закон. Има ли някаква мисъл как ще се НАЛАГА такъв закон. Само ни доказват, че в БГ няма ВОЛЯ за ПРИЛАГАНЕ на правила, които важат и се спазват в цивилизованите държави.

Щастливи кокшки 0.38 лв.Яйсето.. Щастливи прасета...с климатици и играчки... Дойде ред и на щастливите непушачи.....

Прекрасно, подкрепям такива мерки. Само че съм сигурен че няма кой да изпълнява законите. Преди известно време се приеха правила за кучешките екскременти ( лайна) по улиците. Може ли някой да ми даде поне един случай когато собственик на куче е глобен за неспазване на нармите? А софийските улуци и паркове са жестоко осрани ( с извинение).

За глоби не мога да кажа, но за първи път виждам собственици, които прилежно си събират в торбички изцапаното след кучетата си. Глобите не са крайната цел - идеята е в крайна сметка да станем европейци, а не тъмни анадолски субекти.

Тичането сутрин, правилното хранене и пълния отказ от вредни навици могат да удължат вашето жалко съществуване

Пушенето статистически е свързано с по-ниска интелигентност. Ако беше непушач току виш щеше да знаеш как се пишат думи като Обикновен. Също отказът от вредни навици може да доведе до душевно извисяване, ама какво ли разбираш ти от йога, будизъм или пости.

Няма никаква връзка между пушенето и интелигентността. Факти няма да пиша ...

Господин Чистоплътен, явно вие сте с много ограничени виждания за света и с доста ограничен посетен географски диапазон, и не сте се качвали в лондонско или парижко метро, както има хора които меришат на цигари така има и хора които меришат на чесън, индиско, парфюми и много други миризми които за едни или други са приятни и неприятни. Различните етноси също имат специфични миризми, китайците миришат по един начин, африканците по друг, белите по трети и пак на едни и на други тези меризми са им съответно приятни и не приятни, до колкото разбирам по вашето предложение щом не вие приятна миризмата на цигари, дайте да забраним чесъна, алкохола и да изчистим различните етноси които имат специфични миризми и ви дразнят. Колкото и да ви се иска това не може да стане. Живеем в 21 век в който хората имат право сами за себе си да избират как ще миришат(Включително ако искат могат и на фекалии да миришат), как ще се хранят, какво ще пият, къде ще живеят и съответно дали ще пушат. Както казах в предишният ми коментар никои не ви насилва да посещавате места за пушачи, така както на мен не ми харесва че в автобуса има хора меришещи на пот чесън и мастика и се съобразявам с това така и вие ще се съобразявате с мен, тъй като не сте вие човека който ще ми каже как ще мириша

Ми мириши си на цигари щом те кефи, но не ме карай и мен да мириша така. Пуши си у дома а не да ме тровиш и мен.

Колега ти сигурно меришеш на парфюм дет няма да ми е приятен на мен, но пак ще го мириша като съм до теб на спирката нали това се опитвам да ти обесня, дали ще мириша на цигари , чесън, пот мастика урина фекалии, или каквото и да било ти не си човека който ще ми каже , като не ти харсеват миризими недеи излиза на обществени места. Стой си в къщи и допускай само добре ухаещи граждани, но на улицата всеки има право да мирише както на него му харесва и не е длъжен да се съобразява с това дали неговата миризма е приятна за околните

Абре, плашимутарник, какво ти приказва човека, ти какви ги плещиш? Май единствено българският народ е толкова прост, злобен и ограничен, че ако бяха направили в заведенията дали да се пуши или не, по преценка на собственика, непушачите щяха да ходят НАРОЧНО в заведения за пушачи, а след това да нариват, че там било смрад и т.н. ИНАЧЕ Е ПРЕДЕЛНО ЯСНО - МАЛКО ПУШАЧИ БИХА ОТИШЛИ И ЗАПАЛИЛИ В ЗАВЕДЕНИЕ ЗА НЕПУШАЧИ ЦИГАРА! А сега какво става? МЕН ЩЕ МЕ НАСИЛВАТ ДА ВЛИЗАМ В ЗАВЕДЕНИЯ ЗА НЕПУШАЧИ!!!

Ти вече си натровен достатъчно - не си в състояние да прочетеш текст от 10 реда, да го разбереш и да се съсредоточиш върху адекватен отговор, правиш хаотични интерпретации. Едва ли е само от миризмата на цигари! Може би, употребяваш по-силни миризми. Изборът си е твой, всеки умира от нещо.

Това дали ще мЕришеш на чесън или не, е право на избор.Това дали ще мЕришеш на цигари също е право на избор.ВЪПРОС НА ХИГИЕНА И ВЪЗПИТАНИЕ е да не мЕришеш и на чесън и на цигари. Става въпрос не за ограничаване на правата а за култура.

Много ограничен човек си, щом толкова си задълбал в твоята теза че черно да ти покажа ти пак ще викаш че е бяло. Аз имам висока лична хигиена и повярвай ми не мИриша на миризми които за повечето хора са неприятни, но дефиницията за култура е много широко понятие, има държави в които да пърдиш по време на ядене е пример за добра култура, във франция да миришеш на чесън не се смята за некултурно и така мога да продължа много, неможе ти да определяш начина по които някои ще мирише. Какво китайците са некултурни защото миришат на китайско ли? Мисля че тяхната култура е една от най-старите в света, ми дай да им забраним да ходят на обществени места щото са китайци и не са културни защото миришат на китайци. Изкривявайте го както искате, днес ще ни забранят да пушим утре ще ни забранят да пием, вдругиден ще ни забранят да ядем пържено, а след година щени сложат електрони маркировки и ще ни следят дали дишаме правилно. Аз не искам такъв свят за мен и моите деца. Искам да живеят свободни и с право на избор. Естествено че неискам да пушат, защото знам какъв ужас е и колко е вредно тъй като съм активен пушач от години, но ми харесва и това е моят избор, нито идвам да ти пуша в къщата нито в болницата, нито в училището, начина по които мириша си е мой проблем и се все още слава богу няма закон за начина по които трябва да мириша. А щом не ти харесва пак ти казвам недей ходи във заведения които се пуши или просто седни във салон за непушачи, не виждам как толкова много те притесняваме, че едва ли не тука ще искараш , че живота ти съсипваме като пушим

Саморекламата и претенцията за чистоплътност винаги са съмнителни и имат точно обратен знак. Имаше една друсла в офиса- все с претенции... Не можеш да си представиш какво открихме в гардеробчето и бюрото и след като я изгонихме... Там си е държала храната и дрехите.... Ужасихме се... Абе как имат носове и обоняние за чуждите неща, а себе си не усещат. Зарежи... Не си струва:)

Ето какво мисля по този въпрос: Сегашният закон беше изключително добър и либерален както към пушачите така и към непушачите, Деца не могат да влизат във зали за пушачи в заведенията, всяко заведение над определен брой хора трябва да има зала за пушачи и непушачи и така и едните и другите доволни. Тука като чета идиотщините ми призлява. Да пушиш било ниска култура, къде точно и в кои учебници по култура го прочетохте не ми е ясно. В момента с новият закон е пълно огроничение на свободата и правата на гражданите. Вкрайна сметка никои не е карал непушачите да влизат в салони за пушачи, а понеже непушачите са толкова много за това и салоните за непушачи седят празни. Никои не коментира за работното място или обществени места като болници, училища и т.н. Там от много време има забрана против пушенето. Заведенията са друго нещо, никой не ви кара на сила да ходите в тях, а всяко заведение или поне 50% от тях имат салони за непушачи, като ви пречи толкоз много сядате там. Не виждам защо аз трябва да бъда ограничаван да пуша в частно заведение. Не виждам и причина защо собственика на заведението трябва да бъде ограничаван да не допуска тютюнопушене в частният му имот. Както домът ми така и заведението е частна собственост, никои не ви насилва да ходите там!! който иска това се нарича свобода, а не псевдо забрани за угода на европейските ни приятелчета. Аз пуша това е моя избор моля да бъде уважено решението което аз съм взел за себе си така както и аз уважавам решението на непушачите и не хода да им пуша в техните салони.

Ти даваш ли си сметка колко си НАПУШЕН ? Ти културарата, само от учебници ли си я учил? Ако си я учил само от учебници, нямаш си и на представа колко имаш да учиш. Аз мога да искам, като се напия, да повърна на твойта маса. Ти защо ще ми ограничаваш правата?

За такива нужди хората са измислили нужниците, там отиваш и си вършиш тази работата, както ти и казах като не ти харесва пушенето недей влиза в заведения в който се пуши, а що се отнася до учебниците да те са полезни и не случайно има задължително образование до 8 ми клас където се образоваш с учебници и четене, опитайте някой път може да ви е полезно

Най-обичам рано сутрин преди работа на спирката на автобуса някой да запали до мен цигара и да ми се доповръща още преди да съм видяла лицето на шефа...Дано най-накрая с тези глоби българите да се оттървем от този ориенталски обичай!

Пушачите неразбират за какво става въпрос. Мислиш ли че един плъх, осъзнава каква воня се носи от него?

Всички пушачи са страшно гнусни и нечистоплътни. Проблема на пушачите е, че не си дават сметка каква воня се носи от тях, дори когато не са с цигара в устата. Със забраната за пушене на обществени места, били им нарушавали правата на човека?????????? Знаете ли колко ми дреме за " вашите права ".... ?

Мразиш? Това означава, че ще увредиш черния си дроб. А не, белия. Нечистоплътните мисли и отрицателни чувства са по-вредни за околната среда от цигарения дим!

Да, гнусни са и смърдящи, а лошото е че са свикнали със собствената си миризма и не се усещат. Предлагам освен забраната да се построят обществени бани, за да може да минават през душа по няколко пъти на ден. Също така химическото чистене да е безплатно за тях.

Няма нищо по-хубаво от кафенце с цигарка или да разпуснеш в готина компания с ракийка,шопска салатка и цигарка!Защо трябва да бъда дискриминирана от обществото,защото пуша,това си е лично мой избор и никой не мож еда ми забрани!Това е нарушение на правата на човека!

Никой няма да ти го забранява у вас, но на обществени места се надявам да си така добра да не го правиш. Ако аз те видя веднага съм звъннал на дежурния телефон (той вече не е с работно време до 17ч). И дори и да се "разберете" нещо с полицията и инспекторите за под 300лв, пак ще ти вземат поне 50-100. Така се надявам и други като теб да се научат ако не с моркова, то с тоягата.

Пушачо, замисли се кои права са ти нарушени! Ти пушиш навсякъде, сигурно и в дома, в който живееш, а сигурно и твоите деца. Сигурно пушиш в колата, докато си возиш децата. Аз искам да вляза да обядвам с детето си и не мога, защото повечето заведения са за пушачи и деца до 18 години не се допускат. На колко още народ искаш да досадиш със своята селяндурщина и пушек? Защо моето дете да не може да влезе в заведение, защото такива селяндури като теб не могат да не запалят цигара? Ако искате да пушите навсякъде - отидете на село, на къра и там пушете ако искате със салатга, ако искате с мотика! Баси рева за такова елементарно изискване да се съобразите с това, че има деца, че има хора, които не искат да им димите.

Ако ми се ака, защо да не се изсера на масата ти. Защо ще ми забраняваш, мойте конституционни права?

В къщи така ли правиш??? Нямате ли таолетна??

Никой не те спира да си направиш такова заведение. Ако си намериш и клиенти, евала ти!

Тъпачка! А ДИСКРИМИНАЦИЯ ли е, че не можеш да си упражняваш "правото" си на личнен избор за пушене в самолет по време на полет или в близост до склад с взивоопасни материали!!??

нарушавали ти човешките права; никъде не е посочено като твое изконно право да пушиш на обществено място; било е позволено, сега е забранено и толкоз; това, че си свикнала с нещо, защото така си е било, не означава, че така трябва да бъде и че винаги ще е така; по твоята логика, ти защо ми нарушаваш правото да дишам чист въздух, като ми димиш никотинов пушек и то втора употреба и то от цигари без бандерол; КУХА ЛЕЙКА ТАКАВА (щом за теб няма по-хубаво нещо от кафенце с цигарка), в кой магазин на пиротска си продавачка

Нели, ти със сигурност си правиш косата с вафлички в корените. Познах нали? Събери си багажа , прибери се в селото от което си изпълзяла и никога повече не си помисляй да влезеш в града!

Сега става обратния вариант.Непушачите имат права,пушачите нямат,защо така.?? А Шотландски бойци няма.И да пушиш и да не пушиш 500 години няма да изкарате

Най- много хора умират от наздравици и прекалено здравословен живот! А дозата е много важна!

Да се спрат автомобилите, тровят не само непушачите а и нас пушачите. Вредните храни ( демек всички ), алкохола, кафето, колата, и т.н. Защо само едно спират ?

Щото трябва да се почне ОТНЯКЪДЕ!!!

Така, де! Никакво пушене, минавате направо на спринцовки в закрито помещение или на открито - имате избор!

Е заради една цигара ще ми вземат заплатата ли , тя е толкова ? Кви са тея глоби бе !? Ще се бия до кръв , но глоби не плащам.

Нагло тровиш околните, а дали ще се очудиш ако някой реши да ти го върне и ти избие зъбките?

Този ред на мисли винаги ме е разсмивал... "Ако не си дам парите за цигари те изчезват от световната икономика и се губят някакси". Нали ако спестиш от цигари ще ги дадеш за пиене или ще си купиш нещо фйешън от мола. Парите се въртят и никой няма да ощетиш ако спреш да пушиш.

А колко пари отиват за лечение на болестите, които предизвикват цигарите?

Доста по-малко, след като целия бюджет за здравеопазване е по-малък от акциза.