ЧСИ ”точат зъби” за събиране на глобите на КАТ

Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) очакват решението на МВР по предложението да събират глобите от големите нарушители.

Обратно в новината

Коментари - ЧСИ ”точат зъби” за събиране на глобите на КАТ | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Без да съм им "клиент", слава богу, познавам трима чси. Без грам да преувеличавам това са извратени хора, които изпитват съдистично удоволствие от това че съдират кожата на хората.

Накрая ще останат 1300 българи в България заради алчността на Частните Съдебни Изнудвачи !

Ау, че крокодилски сълзи се леят тука.

Държава на аутсорсинг.....суджук държава.

Когато положението с събирането на глобите е драстично се изискват и драстични мерки, а именно: - плащаш до 15 дни - 50% отстъпка - следващите 30 дни плащане без отстъпка - след 45 дни неплатена глоба влизаш в затвора до заплащане на глобите, но не по-малко от 7 дни! А сега да ви видя !

Е, ти принципно току що описа САЩ...

Да, ама няма да стане. По схемата която предлагаш чси няма да гушнат нищо.

когато сме некадърни да управляваме и събираме ,,глоби, ги ,,приватизираме,, с чси-ли...!!! чси са ,,законните,, мутри на власта...!!! няма начин да не ,,понесът,, физически загуби...!!!

Най много ще пострадат банките, защото хората започнаха масово да си закриват сметките. Като ти запорират сметката и не можеш да си изтеглиш мизерната пенсия, на която нямат право на запор. Губещи са банките. После, как може за дълг от 50 лева да ти запорират и опишат апартамента/ къщата ???? Ми да отнемат на жената вибр.. атора, ама не искат. Искат апартамента, моля ви се.

goose

Умньо, ЧСИ налагат запори не само на сметки, а и на източници на доходи - могат да ти наложат запор в НАП, при работодателя ти и къде ли не. А като се окаже, че нямаш официални доходи и въпреки това живееш нашироко ти се тръшва и данъчна ревизия за 10 години назад, и освен сумата за глобата към ЧСИ-то се оказва, че висиш и с данъци за 10 години :-) Крайно време е да си набиете в умните глави, че сметката рано или късно се плаща, при това колкото по-късно, толкова по-болезнено и скъпо.

90% от глобите на КАТ падат в съда. Стига да знаеш, че си глобен. Което не е практика. А тия ЧСИ да вземат и да намерят парите на хората, които чакат за заплата по 5 години. Или парите на КТБ. Новите Сикаджии, дори са по зли и от тях. Абсолютно незаконно е да ти искат нещо, което не можеш за обжалваш в съда. ТОВА Е ОТКАЗ ОТ ПРАВОСЪДИЕ. За което ни плюят в Европарламента, и са прави.

мдааа, те такива селски тарикати като тебе плащат хонорарите на чси докато чакат глобите да паднат по давност!

БЪЛГАРИ ДЛЪЖНИЦИ НА КАТ,КОКТЕИЛ МОЛОТОВ ЩЕ ОХЛАДИ СТРАСТИТЕ НА ЧСИ.ТЕ ДОБРЕ ТРЯБВА ДА РАЗБЕРАТ ЧЕ НЕ СА БЕЗСМЪРТНИ.

ревете ли андрешковци?? ревете си смот.льовци! когато си имал наглостта да нарушаваш закона, и мизерната ти широка душичка не ще да си плати глобата, се налага да дойде някой да я прибере заедно с поне 300% отгоре ! държал правата лопата зад вратата. ми дръж си я, само тя ще ти остане, мизер.нико!

Ей мутро недоклатена, къде точно в цивилизования свят събират глоба с 300% отгоре, а? Къде има такива лихви като в БГ банките, а? Които после фалират и да плащат андрешковците, а? Къде за дълг от 50 лв ти искат 1000 с таксите на адвокати, ЧСИ и какво ли още не,а? Аре се успокой малко - много българи вече са живели и живеят в чужбина и знаят как е там! И как е тук!

goose

Имал си достатъчно време да ги платиш с 30% отстъпка. После си имал достатъчно време, за да ги платиш без да стигаш до тези 300%. Ти не си си мръднал гъза и въпреки простотията ти по пътищата се надяваш да се измъкнеш, после ревеш, че някой ще ти ги прибере с 300% надценка. Ами да си си ги платил навреме, така за следващият път ще си знаеш, че измъкване няма, и като си достатъчно нагъл да нарушаваш закона - ще свикнеш да си носиш последствията за това.

И ЗАЩО ГРАЖДАНИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ НА БИЛЮК НАЗНАЧЕНИ ПРИ ЧСИ.АКО ТОПЛОФИКАЦИЯ ТЪРСИ ПОМОЩ ОТ ЧСИ-ТЯ ДА ИМ ПЛАТИ ХОНОРАРИТЕ.СТИГА ВЕЧЕ ОГРАБВАНЕ!МНОГО СЕ РАЗВИХРИХА ЧСИ.НАГЛОСТ И ЖЕСТОКОС! КЪДЕ И МИНИСТЪРПРЕДСЕДАТЕЛЯ.?ДА ИМ СТЕГНЕ ЮЗДИТЕ??????

Ей тъпанар не се знае какъв ще е и твоя край в тази безумна държава Не дай си Боже детето ти да се разболее и да могат да го спасят единствено едни 500 хил. евро ще обърнеш палачинката. Или подобни случай - апартаментни измами, измами със съдружници и т.н Само че тогава като ми заревеш за СМС-и, ще ти кажа - ходи се оправяй сам

тъпи, там пише глоби наложени от кат! от кат, тъпи, за дето не спазваш закона за движение по пътищата, тъпи, и правилника за прилагането му! като не спазваш закона, поне си плати глобата! а като не си я платиш, трябва да ти вземат не 300% отгоре, а според мене и колата да ти вземат!

Дрисък рядък, и съдебната системали направихте частна бе келеш.Никаква лопата няма да държа.Не си мисли , че не си откриваем.Аз ще си платя , без да си мъркам, но ще те запомня.Ясно ли е.Защо ти ще ми събираш глобите бе лешпер.За това си има държава и държавни органи.Те да си размърдат задниците и да си събират, колкото щат глоби.Ти си лайно-паразит ЧСИ и за това ще бъдеш запомнен.И от къде си сигурен, че глобата не е от капан на КАТ и е справедлива.

Kalin

Ти да не си ЧСИ?Ако си не се сърди на хората че искат да те линчуват и то не само заради КАТ а за още хиляди неща.

Не,че имам да давам!!!ама правата лопата ми е зад вратата!!!да заповядат!!!

Поредното безобразие на родните "законотворци" работещи за себе си. Не стига че с разни нечестни хватки ЧСИ крадат жилищата на хората за стократно по-малки дългове, ами сега ще крадат за глобите. Да издухаме тази пасмина от Парламента която мисли само как да краде като измъчва хората!!!!

става дума за глоби на КАТ.

За ЧСИ всички са големи. Дължиш 100 лв., плащаш 1100.

Ей, ама освен финансово неграмтен, българинът е неграмотен правно, функционално и всякак. Големи значи суми, за които НАП завежда дела. ЧСИ без заведено дело няма за какво да се хване. Преди делото, практиката е да се изпраща нотариална покана за доброволно изпълнение. По време на делото, длъжникът може да предложи извънсъдебно спроазумение на кредитора и да се разберат. Също изобщо не е изключено длъжникът да спечели делото на някоя от инстанциите, защото кредоторът трябва да доказва вземането си и ако не са му изрядни документите, често гори. ЧСИ се намесва да описва и разпродава едва когато има решение по изпълително дело и не тече обжалване. Е, длъжникът какво иска - пропуснал е сума възможности да се разбере с кредитора, загубил е делото на всички инстанции, обаче никой да не го боезпокои, за сметка на кредитора, който опира пешкира. Ще ви се, ама не става така. Имате късмет, де. Щото сега поне кредиторите играят и те на това хоро, вместо да започнат като едно време да ви возят по багажници към Витоша.

Боли ме шапката, че частните съдебни изпълнители ще изкарат някой лев. Нека изкарат! Това ще е от полза за всички, защото поне малко от малко ще вразуми идиотите по пътищата. Ще разберат, че безплатно питие няма. С една идея ще станат по-сигурни пътищата. Това, което не мога да разбера е :Защо институциите от които зависи това, бавят топката?Те коли карат ли? Как се чувстват? Оня ден показаха един образ, дето трудно се подписва, да кара в насрещното на магистрала "Хемус". А тия, които пердашат с 200 без пет пари да дават за околните?Имат си хората по една камара актове; не ги плащат и продължават по същият начин.

Това доказва безпомощността на държавата или липса на такава. ДА ДАВАШ" ЗЛАТНИ КОКОШКИ" И ДА НЕ ПЕЧЕЛИШ, А ДА ВДИГАШ ДАНЪЦИТЕ НЕ Е ПАЗАРНО.

какви чси-та бе, какъв омбудсман, какви пет лева? Най-елементарни алоизмамници по-малоумни и от пън, а парцалът на галевите им бърше смрадните и току ги подлизва с езиче : "...най-почтенните хора били.."

Докато има държава и недисциплинирани граждани ще има ЧСИ.Най-после тези джигити по пътищата трябва да започнат да плащат!

Като трепят децата им по пътищата и майките им и бащите от пияни шофьори ще се сетят за ЧСИ

За това има съд.

Всичките трябва да ви лишат от трудоспособност ако има държава

Георги Дичев е този, който не позволи, тези и др, публични вземания да се събират от Държавните съдебни изпълнители. За сведение, виж протокол от заседание на Правната комисия преди два м. в парламента при обсъждане на последните промени свързани със съдебното изпълнение. Всички членове на същата комисия во главе с нейния председател Д. Кирилов заедно с представителя на МП, мълчат и се съгласяват с въпросния господин-председател на КЧСИ, който предлага да отпадне текста, даващ право на ДСИ да събират публични вземания, в това число и подобни глоби. Същите господа-депутати и представител на МП са призвани да защитават обществения и интереса на отделния гражданин. Нали видяхме как се защитава интереса на обикновения човек, когато попадне в "лапите" на ЧСИ. Ето такава ни е държавицата, подчинена единствено на частния интерес на определена група самозабравили се новобогаташи и велможи. Жалко, много жалко.

то държавните и сега продават жилища, вещи и коли на длъжници, включително и такива конфискувани от МВР и Митницата. Оставят ги да отлежат убавичко на плаца на джандармерията и кат им изчезнат акумулатори, джанти и угният добре ги пускат на търг. Стига да ти се надава де :)

Леко бъркаш ДСИ /държавен съдебен изпълнител работи в съда/ с ПСИ /публичен съдебен изпълнител, който работи за НАП/.

Колкото другите държавни служители вършат нещо, толкова и ДСИ. То и сега ги има, ама не чакай от тях нищо - те са там да взимат заплати и да мислят далавери или интриги. При ЧСИ поне се гони някакъв личен интерес и затова горе-долу бутат, макар че често лелите в канторите им са същата стока като държавните чиновници. А, казвам, че е горе-долу бутането, защото имат един куп дела на главите и почти всичко го правят формално и без много старание, от което се стига до слабо разгласяване, множоество нестанали продажби, от което страда кредиторът, защото докато се стигне до родажба, цената пада бая. Със сигурност има разни изключения за много апетитни имоти, за които правят схеми, но аз такова не съм виждал досега лично. Тези неща принципно се цапардосват още преди да се стигне до изпълнително дело, та ЧСИ нямат никакво отношение към тях. При ЧСИ е масовката и затова ми е смешно като се говори за някакви големи схеми при тях.

ЧСИтата ще да са много алчни същества щом искат да събират само те дълговете. Защо държавата не им спожи по-голям процент от техните такси да влиза в бюджета? Защо тогава има ДСИ /държавен съдебен изпълнител/? Трябва да са равнопоставени ЧСИ и ДСИ, всеки да си избира. Длъжността ПСИ /публичен съдебен изпълнител/ да се закрие- безполезници, събират основно техните си глоби /на НАП/.

В тоя сайт само мал0умни коментират против тази инициатива. Не знам как такава измет си служи с компютър...

ДО КАТО ЕДИН ЧСИ НЕ УВИСНИ НА БЕСИЛОТО,ТЕЗИ НЯМА ДА СЕ ОТКАЖАТ,ДА ТОРМОЗЯТ БЪЛГАРИТЕ!!!

Когато разкарате съдебните изпълнители, тогава прибирането на вземанията ни ще стане наша работа и ако са ни завлякли някакви акули - пием вода и чакаме отмъщение, но ако са ни завлякли рибоци, ще ви пържем на бавен огън. Само глупаците мислят, че кредиторът е балък и с лека ръка отписва вземанията си, докато длъжникът продължава да се развява необезпокояван.

Това е добра идея!

Като ти продадат къщата без да знаеш, ще видиш каква добра идея е - тия частни бирници - чада на дявола - да имаш работа с тях е

За държавата по-полезно е да се затворят някои кантори на ЧСИ, вместо да се разсипват неизброим брой цели семейства, само поради прекомерната алчност на банки и други институции! Когато всички отговорности, включително риска в бъдеще прехвърлиш към нещастният кредитополучател, то е почти сигурно, че той ще се сгромоляса един ден - оставен сам. Не е морално през лятото да отваряш вратата на банката, за да се стопли, защото климатика ти е много силен, а в същото време да продаваш за жълти стотинки единствения за семейството апартамент и да ги изхвърлиш на улицата! Никой няма полза от това! Редно е най-после т.нар. кредитни институции да се научат да носят и някаква обществена отговорност! В момента едно пазарно проучване не могат да ти направят. Само знаят да лапат проценти.

И аз съм расъл по соц-а, та съм обременен с братство, равенство и чорбаджии изедници, поради което постоянно се мъча с "когнитивния дисонанс" на съвремието ни. Първо, кредитор е всеки, на когото длъжникът дължи пари, а не само банките. Вярно, че банките се нареждат веднага след държавата при погасяванията, но това е положението, обаче ЧСИ нямат отношение към това. Отвори сайта на кантарота на ЧСИ, нащракай напосоки разни обяви и виж дали страна по изпълнителните дела са единтсвено банки, или има и много физичиски и юридически лица, които са спечелили изпълнителни дела срещу длъжници? Второ - с какво длъжникът е повече човек от кредитора?! Разполагал е с чужди пари без да си направи сметката или откровено безотговорно и сега реве. Вярно, че повечето народ няма елементарна финансова грамотност и държавата е добре някака да му помага, обаче защо да става на гърба на кредиторите? Той като е харчил или рискувал с мои пари, да ме е поканил за съдружник и да делим потенциалната печалба? Значи когато е до ползите - всичко за него, а когато е до риска и загубите, аз да съм солидарен, дори и без да ме е питал? Простият народ се хвърли на ипотечните заеми, с което беше основен двигател на съсипването на пазара на недвижими имоти тук, а сега се изкарва жертва. Жертвата сме ние, защото онези са активни участници в това, а ние сме само странични наблюдатели и търпим пасивите от всички балони, които гбупаците надуват, пък после реват и ние да им съчувстваме... Набийте си в тъпите български кратуни нещо, което е валидно от хилядолетия - кредиторът е с повече права от длъжника и по всяка логика трябва да е така. Като не си си направил сметката добре, последствията са си само за теб, така както и евеунталната печалба пак щеше да си само за теб. Тук естествено не говоря за жертвите на измами, но там си е друга материя и ЧСИ нямат никакво отношение към това. Те са изпълнители, а не съдии, както неграмотно ги наричат масово.

На някой голям нарушител може да му излезе по-евтино да премахне агенти на ЧСИ, вместо да трябва да плати. Аз в такъв случай не бих тръгнал да събирам такива дължими суми.

просто ще ти запорира банковата сметка с едно щракване на мишката. Докат се правиш на велик и вече ще смъркаш пред Джет Кредит

БЕЗСМЪРТНИ МУТРИ НЯМА ... ИЛИЯ ПАВЛОВ , ФАТИКА И Т.Н ДОКАЗАХА ЧЕ МОГАТ ДА БЪДАТ УБИТИ :))

само Кашчей Безсмътрни е безсмъртен. Ама той нарушава правилата на пътното вдижение в Крим :)

pompai

Ако това стане ,държавното ракъводство е зад това.

ЧСИ-пореден етап от приватизацията на държавата,родината ,обществото според постулатите на неолибералният капитализъм.......доколкото разбирам хич,ама хич НЕ СЕ ХАРЕСВА......А има и нормален капитализъм .

Ше ми съберете уя ше ми съберете!!

и него ще пуснат на търг, ако някоя стара баба прояви интерес да надава :)

Аз съм точа х.. за ЧСИ , нека да заповадват.

В други държави събирането на глобите е свързано с отказ на услугите, които държавата и общините извършват на гражданите: издаване на удостоверения по всякакъв повод, за справки за имоти, за продажба или регистрация на моторно превозно средство и много, много други услуги. Това ще бъде справедливо, защото, ако нарушителят е нелоялен към държавато, то и държавата трябва да отговори но това. Но за да бъде въведина такава норма е по трудно, отколкото да се даде тази работа на ЧСИ. Но ако държавата държи да има повече полза и да има повече справедливост и равнопоставеност трябва да се преодобее тази трудност. Това се отнася и за плащането на всякакви дънъци, а не да се мисли да се опрощават за 5 или 10 години по давност.

Разберете НАЙ-НАКРАЯ, че в двустранните отношения гражданин-държава НЕЛОЯЛНИЯТ Е ДЪРЖАВАТА. ДЪРЖАВАТА НЕ ПОДДЪРЖА нито ПЪТИЩАТА, нито ЗНАЦИТЕ, нито МАНТИНЕЛИТЕ, нито МАРКИРОВКАТА, нито СВЕТОФАРИТЕ. ДЪРЖАВАТА НЕ ПОДДЪРЖА дори КАМЕРИТЕ. ОчевАдно е, че ДЪРЖАВАТА поддържа САМО ПОЛИТИЦИ, ЧЕНГЕТА, АДМИНИСТРАЦИЯ и ЛОБИТА - Банково, Застрахователно, Петролно, Юридическо (Адвокати, Нотариуси, ЧСИ). Докато отношенията Гражданин-Администрация (като представител на държавата) не станат равноправни, на територията НЯМА да се живее приятно и спокойно.

Преди беше ВИК, СИК .... Сега вече е ЧСИ :) Абе нищо ново в тази държава.

Просто абревиатурата е друга, мутрите са същите.

На зло куче зъл прът!!! ДА ИЗБИЕЧ ЗЪБИТЕ НА ЧСИ И ЧЕЛЮСТИТЕ СЪЩО ТА И КАСТАНЕТИ ФА НЕ МОГАТ ДА ИМ ЗАЛЕПЯТ, С НИКОЕ ЛЕПИЛО!!! Нагла и крадлива пасмина, само за пари сте отворили уста като кашалоти и все не ви стига ОТКРАДНАТОТО ОТ НАС!!!!

На всички тези ЧСИ е трябва да избием зъбите .... педлите шиани.

Добре де, освен мутренските ЧСИ има и държавни ДСИ. Откъде накъде мутрите ще събирата вземанията, а ДСИ ( разбирай държавата ) да стои и да зяпа??

Мутрите са безскрупулни, не си поплюват, бият. Ето това е разликата и затова те, зяпнал.

КАТО ПОСЕТИШ ДЕЦАТА , МАЙКАТА И ЖЕНАТА НА ЧАСТНИЯ СЪДЕБЕН ИЗПЪЛНИТЕЛ И ТОЙ ЩЕ ПОЛУЧИ МОТИВАЦИЯ ДА СЕ ОТКАЖЕ ОТ РАБОТАТА СИ :))

Дичев, какво стана с 7-те ти милиона в КТБ, прибра ли си ги? Маави мръсна.

Kalin

Егати простотията.Ако това стане би трябвало да се смята разстрела на ЧСИ за смекчаващо вината обстоятелство!

аде бегай да се оплачеш на Мая, ама първом си оправи глобите, че те усещам как ще купиш нов Рафал на Румбата

Kalin

Сори тъпчо нямам глоба от над 20 години даже и за неправилно паркиране.Това не пречи да имам мнение по въпроса.Все някога и аз ще имам глоба.

Тези ЧСИ та аз ще ги оправя с ножа

само Бъзински може да оправи българският джигит

всички глоби на пътя се качват на компютър, свързан с бензиностанцийте. Който има глоба, не получава гориво, а самата глоба се плаща в пункт за събиране на глоби, който отразява в компютърната система заплащането на глобата. Всичко е точно и подредено,като самата Германия.

Това е супер

Чис у нас звучи гордо,понеже в балоновата администрация никой не работи,и се чудят още как да надуят балона.Специализиран съд,прокуратура дублиращи се длъжности само да се намери някой за пет стотинки нещо да свърши.Като дойде ред за пари за народа ,все няма.Даже има служба на огромни заплати да отнема имушество незаконно придобито.Те са неспособни дори да отнемат луксозните къщи на ,,ало измамниците,,Абе изроди започнете да си вършите адекватно работата,че дебилите търпят ,търпят,но няма да им издържат нервите и тежко ви,ще станат нещата неконтрируеми дори и мутрите не могът да ни спрат,ще ни плашите с ,,законните мутри,,Ама като ни падне пердето ще стане ,,ад за вас,,И понеже сме търпеливи ,ще ви смачкаме на изборите,какво избраха Радев напук на Герб.Тъка,че утрешен ден и ,,Светльо Витков ,,може да спечели,,ако не започнете да мислите,че в тая държава живеят и разумни хора.А защо не възтановите парите от КТБ,в тъкъв случай не е нужно да събирате глобите.Уроди

хмм... това е странно. ако не купя гориво държавата няма да печели от акциза му, а бензинджията - от надценката. Държавата няма да си вземе и дължимото от мен. де е келепира и за кой ?

Има реална опасност бензиностанциите да ФАЛИРАТ ! ЛУКавото ОЛио ...тоже :)))

Частни болници,частни училища,частно правосъдие,частни охранители...частна държава...Това не е вашата държава - бягайте от нея!

"Частните съдебни изпълнители (ЧСИ) очакват решението на МВР по предложението да събират глобите " Всичките ЧСИ и техните слуги, ДАНО ДА ПУКНАТ. щщд

ЧСИ това не са ли днешните мутри- едно време "застраховаха" с бухалки - хем законно, хем незаконно, сега събират дългове - пак с бухалки, и те така,.....

ДЪРЖАВАТА НЕ БИЛА МОЖЕЛА САМА ДА СИ СЪБИРА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА, ТА ТРЯБВАЛО ЧАСТНИЦИТЕ ДА ИМ ПОМАГА. ЕГА СИ ДЪРЖАВАТА ТОГАВА.

ми то ако можеше щеше да ги е сбрала бе? Ама явно не може, не и трябват :)

Това е правилният начин. Отдавна трябваше ЧСИ да събират глобите за нарушителите. Като не си плати глобата ще му земат не само колата ами и белите гащи. Тва е начина. Самодисциплина, страх лозе варди. Джигитите сега нямат страх. Затова имаше Микре и всякакви сгазени и размазани по крайпътните орехи. На българина докато не му бръкнеш у джоба нема управия. Па да се съберат и малко паре за онкоболните де. Оти нали вето удари Румбата. Е от де ша додат паре и за Рафала.

Ехе А защо не си изберем първо и частен министър председател ?

ЧСИ са мръсни и брутални мародери/забранете ги със закон

И кво ше вземете на мангала с ладата или изгнилото бмв?

С една дума ЧАСТНА република БЪЛГАРИЯ!!!

Да това е самата истина от Народна станахме Частна Република България и по точно на частните съдебни изпълнители......

А може ли да събирате и неплатените сметки във входа? (ГОЛЯМ ЗОР - НЕ ПЛАЩАТ БЕ, ДИЧЕВ!)