Коментари - Климатичните промени са виновни за жегите | Днес.dir.bg

Климатичните промени са виновни за жегите

Климатичните промени, дължащи се на човешка дейност, са допринесли за рекордно високите температури в много европейски държави през юни.

Обратно в новината

Коментари - Климатичните промени са виновни за жегите | Днес.dir.bg

Коментари

Пак е пуснал динамото в Северния ледовит океан. Решил е да отглежда цитруси в Мурманск като иде на пенсия.

Всяка година си има такива горещи дни. От векове народът ги е нарекъл "горещници" и винаги са около края на юни и началото на юли. И няма как да е по това време дните са най-дълги и слънчевото греене е най- дълго. Не търсете под вола теле, не е там!

Кво правите вие там, бе?! Само мърсите въздуха и се пържите. А ние тук не можем се изкъпа - половин лято все 13-15 градуса. А в Исландия - 10. Я да си очистите газовете. Веднага!

тия в брюксел живеят в паралелна вселена

Да бе, а бетонът охлажда?

преди 20 000 години земята е била в ледников период. преди това е имало пак ледникови периоди. за тях фолксваген ли беше виновен? според учените пак ще има такива. и за тях ли аз ще съм виновен? аман от зелени кретени.

Много умни глави има навсякъде. Не се ли сещат, че горещниците може да се изместят с 2-3 седмици. А и по юлианския календар, тези дни са точно сега.

Глобалистите строители на Вавилон имат остра нужда от глобални проблеми за да оправдават нуждата от глобален контрол. Ако няма такива ги създават като световният тероризъм, действащ под флашивият флаг на митичната ислямска държава. Или ги измислят като мита за глобалното затопляне предизвикано от човешка икономическа дейност, или новата мантра за изкуственият интелект, който не съществува, но за който вавилонските професионални гурута не спират да ни предупреждават усърдно. Те ги разпространяват чрез пропагандната машина на световните медии, холивуд, гейм индустрията и "образователната" система. Защото техният патрон луцифер иска целият свят да му се поклони като на бог, и им е нужно обединение и глобален контрол. Това обединение трябва да се реализира на икономическа, политическа и религиозна основа. Създават международен конфликт на религиозна основа, за да предложат като решение нужното им обединение на религиите под егидата на папският икуменизъм. Икономическото обединение релизират чрез вкарване на държавите в дългова спирала и поемането на контрола от световните финансови институции, с което трябва да отнемат техният икономически суверенитет. Това става паралелно с политическото обединение, като се назначават политици принадлежащи към масонското братство и обучени в техните езотерични световни университети. Те стават редовни клиенти на международните финансов институции на братството против волята на суверена, от който реално нищо не зависи, но му се създава илюзия че вавилонци му предлагат избор. Реален избор предлага нашият единствен Спасител Исус Христос. Който уповава на Него и е послушен на заповедите му няма да се посрами. Божието слово ни казва че Земята ще овехтее като стара дреха заради греха и цжялат авселена ще отразява фуховното състояние на човечеството непсоредсвено преди завръщането на Божият Син в сила и слава за да въздаде според вярата и делата на хората.

човек, на тебе затоплянето много тежко ти се е отразило, необратими щети в главата ти се забелязват...

Тия преговори по климата са само за пари. Чистите държави, като Швеция, и държавите без промишленост, като България, си продават квотите чист въздух на САЩ, Китай, Русия и пр. А те, както си димяха до сега така и ще продължават да си димят. Но САЩ отказа да плаща. Това е проблемът на брюкселските зелета.

Ей, демократи, внимавайте в картинката. Чичо Тръмп ви каза че няма такова нещо като глобално затопляне. Осведомете се и си направете новините в унисон с политиката, дето ви е спускат от Козяк, че няма да си получите надницата

Оправи си опорните точки. Козяк нали беше уж на Шорош, а Обонго беше човека на Шорош който беше с/у ТрАмп които уж каПутин бил сложил в Америка.

След като климата отказа да се съобразява с теорията измислена от "затоплистите" модерните учени вече се срамуват да говорят за глобално затопляне, вместо това запяха песента за климатични аномалии... с което пак искат да възвеличаят човечеството което вече е причина не само за това че субтропиците са се придвижили към Испания, ами и за това че през последните няколко години в страните малко по на север от нас вали сняг дори и през Юни... И докато историците напомнят че света започва да излиза от миниледников период в началото на 19 век политиците упорито не щат да приемат изследванията на глациолозите и дендролозите които също оспорват обожествяването на човека като причина за цикличините промени в климата, защото ако приемат че основната причина са повторяемите цикли в поведението на системата Земя-Слънце, и свързаните с това циклични промени в климата, ще трябва да се простят със своя дял от парите нарочени за борба с глобалното "затопляне";)

тъпанар!

Хич даже не е. Много трезво мнение.

Пълното ви с аргументи мнение... искрено ме разсмя-)

бай Тръмп отказа да плати 3 милиарда рекет на евреите от Парижката сбирка преди има няма няколко седмици и хооп температурите скочиха

Много мъдро, в стил - "като се дигнат градусите и става горещо" :) :) :)

ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ Е ВИНОВНА СИСТЕМАТА "ХААРП" АКО СЕ ПОРОВИТЕ В НЕТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО!!!!!

хахахахх

човешка дейност, глобално затопляне и още не знам какво си.... Глупости на псевдо учените, които нищо не знаят, но ще ви убедят в правотата си....И преди години е имало жеги, но за по-кратко, после захлаждане и дъждец, а сега климата си го управляват както си искат, и китайци, и американци, и руснаци, но не винаги се получава както искат. Та.... ние ще си търпииииим докато можем. Няма нищо случайно........

E от тая лъжа със затоплянето явно големи пари се вадят, щом не спира пропагандата. Като кажеш една лъжа 100 пъти и хората вече я приемат за истина

Напълно съгласен съм с мнението и на повечето по-долу.

аз съм роден 1956-та и помня много лета в които температурите са минавали 40 градуса. Но има едно култово произведение на Йовков - "На нивата", написано преди 100 години, в което се разказва за една трагедия по време на жетва (от края на юни до края на юли) Нима Йовковите жеги са следствие от климатичните промени, настъпили през последните 20 години? Тъпанари плашат гражданите, еколози си правят PR.

Абсолютно, какво се правят на интересни, лято като лято.

Няма на нивата от Йовков,има от Яворов. Там поета описва трудния жиивот и робски труд на селския работник,а не климатичните промени,трол платен. Има и Градушка от същия този Яворов,там се описват характерните за лятото в БГ летни бури,които изчезнаха като изключим СФ. Той разбира се акцентира на загубата на реколтата.

На нивата Недей дочаква и зори, Върви ори, ори, ори... Като няма прокопсия, Плюл съм в тази орисия! Немигнал, ставай: ей, месец още насред небето, дълбока нощ е. Главата тегне, а сън очите залепя сякаш. Какво е време? Великден иде, пак оран, семе земята чака, нижат се дните. По-скоро, хайде! че да се впряга; съседа, чуваш, и той се стяга. Излезеш, идеш, в земя корава напънеш рало, халосаш вола... Мъглата нощна затъне в дола, огрее слънце и чак тогава за отдих спреш, а свяст се вий - и пак поглеж: Дий... Дий, воле, дий!

Аз пък реших че ще да е Русия:)))))пък те сега климата решиха да обвинят...

Да през последните 100 години човека доста интензивно влияе върху природата. Истинските учени ... демек тези които правят наука а не пари ...казват че това влияние е толкова ниско като стойности че е почти равно на нула. Причината за "уж аномалиите" се дължи наистина на човешки фактор който обаче е ...прекалено бързият живот, мигновеното информиране и постоянното следене на какво ли не. От атмосферното налягане във всяка една секунда до това кой колко пъти се е изкашлял за един ден. Измерванията които правим са едва за период от 100-150 години което е недостатъчно за да правим каквито и да е изводи свързани с природните явления. Едно е сигурно. Ние все още не сме излезли от последният ледников период. Освен това в самия период има по-малки периоди на затопляне и охлаждане на планетата. Най-интересното е че никой не обръща внимание че данните за нашата географска ширина показват че през последните три години ние наблюдаваме четири прекрасни сезона. Зима студена с много сняг, пролет колеблива с много дъжд, топло лято което има две три седмици жеги и една прекрасна есен. Само преди пет години данните показваха че имахме само Зима и Лято. Това са още по-малките периоди които могат да траят от няколко години до две три десетилетия. И още нещо. И с нас и без нас хората, на Земята и предстои глобално затопляне. Много вероятно много животински и растителни видове да изчезнат и да се появят други или просто да се видоизменят. Ние хората също не сме застраховани от това. Това е естествен процес в който ние сме едно нищо.

Стига лъжи.На запад няколко дни беше жега,и после няма. В Русия ги скъса от дъждове и студ. Митичното глобално затопляне спохожда цяло лято Балканите и няколко други държави.

Ако не се бяха взели мерки за опазване на околната среда след индустриалния бум през 60-70 години на 20 век досега да бяхме изчезнали. Сегашните дечица и младежи не знаят какво е смог, какво е прах от циментов завод или ТЕЦ, не знаят за Русе, Бургас и Стара Загора и зеленясалите водоеми в Западна Европа. Не знаят още и за киселинните дъждове дето разтваряха чоропогащниците на мадамите, не знаят и за реките от химически субстанции и нафта.

Река Искър беше мъртва река ! И това бързо забравиха дрогарЕте социалисти от БСП.

Според тях не е вероятно горещините да са естествено явление. Аха. И щом според тях не е така, значи е доказано обратното. От утре всички на коне и магарета, зимно време само с дебели дрехи и никакво горене на дърва, въглища и т.н. Изпрекали впедерастени холандци.

Човека е бил виновен и за ледниковите периоди на Земята. Хайде стига простотии, а?

аз (путин) както вече казах, мисля че промените не са причинени от човешката дейност, и щом аз мисля така, значи е така. и значи, да го духат тия от парижкото ала-бала. казах!

И аз така им викам, ама те само едно си лаят.

Коментари - Климатичните промени са виновни за жегите | Днес.dir.bg

Климатичните промени са виновни за жегите

Климатичните промени, дължащи се на човешка дейност, са допринесли за рекордно високите температури в много европейски държави през юни.

Обратно в новината

Коментари - Климатичните промени са виновни за жегите | Днес.dir.bg

Коментари

Пак е пуснал динамото в Северния ледовит океан. Решил е да отглежда цитруси в Мурманск като иде на пенсия.

Всяка година си има такива горещи дни. От векове народът ги е нарекъл "горещници" и винаги са около края на юни и началото на юли. И няма как да е по това време дните са най-дълги и слънчевото греене е най- дълго. Не търсете под вола теле, не е там!

Кво правите вие там, бе?! Само мърсите въздуха и се пържите. А ние тук не можем се изкъпа - половин лято все 13-15 градуса. А в Исландия - 10. Я да си очистите газовете. Веднага!

тия в брюксел живеят в паралелна вселена

Да бе, а бетонът охлажда?

преди 20 000 години земята е била в ледников период. преди това е имало пак ледникови периоди. за тях фолксваген ли беше виновен? според учените пак ще има такива. и за тях ли аз ще съм виновен? аман от зелени кретени.

Много умни глави има навсякъде. Не се ли сещат, че горещниците може да се изместят с 2-3 седмици. А и по юлианския календар, тези дни са точно сега.

Глобалистите строители на Вавилон имат остра нужда от глобални проблеми за да оправдават нуждата от глобален контрол. Ако няма такива ги създават като световният тероризъм, действащ под флашивият флаг на митичната ислямска държава. Или ги измислят като мита за глобалното затопляне предизвикано от човешка икономическа дейност, или новата мантра за изкуственият интелект, който не съществува, но за който вавилонските професионални гурута не спират да ни предупреждават усърдно. Те ги разпространяват чрез пропагандната машина на световните медии, холивуд, гейм индустрията и "образователната" система. Защото техният патрон луцифер иска целият свят да му се поклони като на бог, и им е нужно обединение и глобален контрол. Това обединение трябва да се реализира на икономическа, политическа и религиозна основа. Създават международен конфликт на религиозна основа, за да предложат като решение нужното им обединение на религиите под егидата на папският икуменизъм. Икономическото обединение релизират чрез вкарване на държавите в дългова спирала и поемането на контрола от световните финансови институции, с което трябва да отнемат техният икономически суверенитет. Това става паралелно с политическото обединение, като се назначават политици принадлежащи към масонското братство и обучени в техните езотерични световни университети. Те стават редовни клиенти на международните финансов институции на братството против волята на суверена, от който реално нищо не зависи, но му се създава илюзия че вавилонци му предлагат избор. Реален избор предлага нашият единствен Спасител Исус Христос. Който уповава на Него и е послушен на заповедите му няма да се посрами. Божието слово ни казва че Земята ще овехтее като стара дреха заради греха и цжялат авселена ще отразява фуховното състояние на човечеството непсоредсвено преди завръщането на Божият Син в сила и слава за да въздаде според вярата и делата на хората.

човек, на тебе затоплянето много тежко ти се е отразило, необратими щети в главата ти се забелязват...

Тия преговори по климата са само за пари. Чистите държави, като Швеция, и държавите без промишленост, като България, си продават квотите чист въздух на САЩ, Китай, Русия и пр. А те, както си димяха до сега така и ще продължават да си димят. Но САЩ отказа да плаща. Това е проблемът на брюкселските зелета.

Ей, демократи, внимавайте в картинката. Чичо Тръмп ви каза че няма такова нещо като глобално затопляне. Осведомете се и си направете новините в унисон с политиката, дето ви е спускат от Козяк, че няма да си получите надницата

Оправи си опорните точки. Козяк нали беше уж на Шорош, а Обонго беше човека на Шорош който беше с/у ТрАмп които уж каПутин бил сложил в Америка.

След като климата отказа да се съобразява с теорията измислена от "затоплистите" модерните учени вече се срамуват да говорят за глобално затопляне, вместо това запяха песента за климатични аномалии... с което пак искат да възвеличаят човечеството което вече е причина не само за това че субтропиците са се придвижили към Испания, ами и за това че през последните няколко години в страните малко по на север от нас вали сняг дори и през Юни... И докато историците напомнят че света започва да излиза от миниледников период в началото на 19 век политиците упорито не щат да приемат изследванията на глациолозите и дендролозите които също оспорват обожествяването на човека като причина за цикличините промени в климата, защото ако приемат че основната причина са повторяемите цикли в поведението на системата Земя-Слънце, и свързаните с това циклични промени в климата, ще трябва да се простят със своя дял от парите нарочени за борба с глобалното "затопляне";)

тъпанар!

Хич даже не е. Много трезво мнение.

Пълното ви с аргументи мнение... искрено ме разсмя-)

бай Тръмп отказа да плати 3 милиарда рекет на евреите от Парижката сбирка преди има няма няколко седмици и хооп температурите скочиха

Много мъдро, в стил - "като се дигнат градусите и става горещо" :) :) :)

ЗА КЛИМАТИЧНИТЕ ПРОМЕНИ Е ВИНОВНА СИСТЕМАТА "ХААРП" АКО СЕ ПОРОВИТЕ В НЕТА ЩЕ РАЗБЕРЕТЕ ЗАЩО!!!!!

хахахахх

човешка дейност, глобално затопляне и още не знам какво си.... Глупости на псевдо учените, които нищо не знаят, но ще ви убедят в правотата си....И преди години е имало жеги, но за по-кратко, после захлаждане и дъждец, а сега климата си го управляват както си искат, и китайци, и американци, и руснаци, но не винаги се получава както искат. Та.... ние ще си търпииииим докато можем. Няма нищо случайно........

E от тая лъжа със затоплянето явно големи пари се вадят, щом не спира пропагандата. Като кажеш една лъжа 100 пъти и хората вече я приемат за истина

Напълно съгласен съм с мнението и на повечето по-долу.

аз съм роден 1956-та и помня много лета в които температурите са минавали 40 градуса. Но има едно култово произведение на Йовков - "На нивата", написано преди 100 години, в което се разказва за една трагедия по време на жетва (от края на юни до края на юли) Нима Йовковите жеги са следствие от климатичните промени, настъпили през последните 20 години? Тъпанари плашат гражданите, еколози си правят PR.

Абсолютно, какво се правят на интересни, лято като лято.

Няма на нивата от Йовков,има от Яворов. Там поета описва трудния жиивот и робски труд на селския работник,а не климатичните промени,трол платен. Има и Градушка от същия този Яворов,там се описват характерните за лятото в БГ летни бури,които изчезнаха като изключим СФ. Той разбира се акцентира на загубата на реколтата.

На нивата Недей дочаква и зори, Върви ори, ори, ори... Като няма прокопсия, Плюл съм в тази орисия! Немигнал, ставай: ей, месец още насред небето, дълбока нощ е. Главата тегне, а сън очите залепя сякаш. Какво е време? Великден иде, пак оран, семе земята чака, нижат се дните. По-скоро, хайде! че да се впряга; съседа, чуваш, и той се стяга. Излезеш, идеш, в земя корава напънеш рало, халосаш вола... Мъглата нощна затъне в дола, огрее слънце и чак тогава за отдих спреш, а свяст се вий - и пак поглеж: Дий... Дий, воле, дий!

Аз пък реших че ще да е Русия:)))))пък те сега климата решиха да обвинят...

Да през последните 100 години човека доста интензивно влияе върху природата. Истинските учени ... демек тези които правят наука а не пари ...казват че това влияние е толкова ниско като стойности че е почти равно на нула. Причината за "уж аномалиите" се дължи наистина на човешки фактор който обаче е ...прекалено бързият живот, мигновеното информиране и постоянното следене на какво ли не. От атмосферното налягане във всяка една секунда до това кой колко пъти се е изкашлял за един ден. Измерванията които правим са едва за период от 100-150 години което е недостатъчно за да правим каквито и да е изводи свързани с природните явления. Едно е сигурно. Ние все още не сме излезли от последният ледников период. Освен това в самия период има по-малки периоди на затопляне и охлаждане на планетата. Най-интересното е че никой не обръща внимание че данните за нашата географска ширина показват че през последните три години ние наблюдаваме четири прекрасни сезона. Зима студена с много сняг, пролет колеблива с много дъжд, топло лято което има две три седмици жеги и една прекрасна есен. Само преди пет години данните показваха че имахме само Зима и Лято. Това са още по-малките периоди които могат да траят от няколко години до две три десетилетия. И още нещо. И с нас и без нас хората, на Земята и предстои глобално затопляне. Много вероятно много животински и растителни видове да изчезнат и да се появят други или просто да се видоизменят. Ние хората също не сме застраховани от това. Това е естествен процес в който ние сме едно нищо.

Стига лъжи.На запад няколко дни беше жега,и после няма. В Русия ги скъса от дъждове и студ. Митичното глобално затопляне спохожда цяло лято Балканите и няколко други държави.

Ако не се бяха взели мерки за опазване на околната среда след индустриалния бум през 60-70 години на 20 век досега да бяхме изчезнали. Сегашните дечица и младежи не знаят какво е смог, какво е прах от циментов завод или ТЕЦ, не знаят за Русе, Бургас и Стара Загора и зеленясалите водоеми в Западна Европа. Не знаят още и за киселинните дъждове дето разтваряха чоропогащниците на мадамите, не знаят и за реките от химически субстанции и нафта.

Река Искър беше мъртва река ! И това бързо забравиха дрогарЕте социалисти от БСП.

Според тях не е вероятно горещините да са естествено явление. Аха. И щом според тях не е така, значи е доказано обратното. От утре всички на коне и магарета, зимно време само с дебели дрехи и никакво горене на дърва, въглища и т.н. Изпрекали впедерастени холандци.

Човека е бил виновен и за ледниковите периоди на Земята. Хайде стига простотии, а?

аз (путин) както вече казах, мисля че промените не са причинени от човешката дейност, и щом аз мисля така, значи е така. и значи, да го духат тия от парижкото ала-бала. казах!

И аз така им викам, ама те само едно си лаят.