Затопляне от 2 градуса ще има сериозни последствия

Глобално затопляне от 2 градуса Целзий ще има сериозни последствия, предупреждават учени.

Обратно в новината

Коментари - Затопляне от 2 градуса ще има сериозни последствия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ха дано, та топлофък да фалира :)

Не бойте се, Земята ще оцелее. Планетата Земя ...

Бариерата от 0.5 градуса вече е политически(не технически) и е извън контрол.Не се чудете,че зелените от хора които просто искат да живеят в нормална среда се превърнаха в политици и с право се нахвърлят на различни закони.С тях съм и така ще бъде.

Все пак не трябва да надценяваме творението - природа и човек, а да славим с думи и дела Творецът Създател на всичко видимо и невидимо.

Суша и наводнения ....... Навремето, в Народна Република България имаше държавни организации като Водпроект, Водоканалпроект, Водстрой, Хидропроект, Хидрострой, Агропроект, Енергопроект, Заводпроект ....... Какво правеха тези институции? Създадоха и привеждаха в изпълнение стотици проекти за отводняване, дрениране, строеж на диги, деривации, тунели, водохранилища, водоеми, язовири, мрежа от отводнителни и напоителни канали, помпени станции.... Такива бедствия като суши и наводнения бяха на път да се преодолеят. Но тези проекти на българските инженери днес залежават в архивите, защото няма кой да ги изпълни. Капиталистическата държава няма нито пари нито идеи да се справя с налитащите непрестанно природни бедствия.

Като гледам коментарите изобщо не се учудвам - чудесна представителна извадка на съвременния, модерен човек - самозадоволен консуматор, който се интересува само от себе си и своите нужди и няма никакво желание да положи дори и елементарно усилие за да се подобрят нещата в посока опазване на околната среда. Защо да полага усилия като е по-лесно да не прави нищо и да продължи да консумира все повече и повече. Жените искат да имат по много бройки чанти, обувки, дрехи. Мъжете искат да имат по-мощни, по-спортни и по възможност повече от една коли, скъпи часовници, скъпи дрехи, задължително по-масивна верига на врата, младежите искат по-хубав и съответно по-скъп телефон и т.н. И никой не го е еня, че това засилващо се потребление пряко влияе на степента на замърсяване на околната среда. Нямало глобално затопляне, нямало климатични проблеми - това били нормални цикли. ОК. А има ли самообразувал се остров от пластмасови боклуци в Тихия океан с площ 1.6 км2, изсичат ли се в Бразилия всяка година тропически гори на площ равняваща се на държавата Белгия, унищожават ли се огромни площи горски масиви в Канада за да се добива петрол от шистови пясъци и съответно се замърсяват и реките, които се вливат в Сев. Ледовит океан? А какво да кажем за добива на шистов газ в САЩ и съответното замърсяване там? А в Китай, където цели области са с отровени реки, почви и въздух в резултат на ударната индустриализация от последните 17 години? Вече са изчезнали и продължават да изчезват хиляди растителни и животински видове в резултат само и единствено на човешката дейност.

Всичко това се дължи на потреблението на стоки, които съвременния човек вкл. ние искаме да купим. Голяма част са ни ненужни, но рекламата ни внушава, че са ни много нужни. И докато продължаваме да си заравяме главата в пясъка, че проблем няма и да плюем по хората на които им пука и вдигат аларма, нещата ще продължат да се влошават до неизбежния край някой ден - една замърсена, отровена и непригодна за живот планета. Разбира се повечето от нас няма да са вече живи, но децата и внуците ни ще са и ще бъдат много гневни към нас - техните предци

Лео няма смисъл... Само като прочетеш примера и повечето коментари и става ясно що за "човекоподобни" ги пишат.. Как да му обясниш че него го има благодарение на това че пра пра пра дядо му е копирал ДНК за да го има... И как да му обясниш че не е важно на пра пра пра внуците ти да им е "жал" а да ръковдят действията си с идеята да има за кого да копират ДНК и да продължат еволюцията на живота.., а не да го затрият заради задника си... Как да му обясниш че глобалното затопляне не означава затопляне на времето в неговото село и че климат и време са две различни неща, но едното зависи от другото...нали обичате да четете в нета ето какво пише за глобалното затопляне: отслабване или дори спиране на течението Гълфстрийм поради отделяне на твърде много сладка вода от топенето на ледовете в северния Атлантически океан[47][48], което би довело до значително охлаждане на цяла северна и западна Европа.

Няма страшно,не се плашете...Бате Бойко ще се обади на "онзи" и всичко ще се оправи!!!

ние знаем, че си просто парче. Не е необходимо непрекъснато да ни го доказваш с глупавите си и неуместни изказвания под всяка една тема.

Примерът ти е неуместен. Трябва да ти е мъчно за децата ти и техните деца, които са бъдещето. Дядо ти и прадядо ти доста са се потрудили за да живееш ти по-добре, защото им е пукало за техните деца и внуци. За съжаление колкото повече се развива научно-техническия прогрес и човекът се цивилозава и превръща в самозадоволен консуматор, толкова повече губи човешкото в себе си и почва да не му пука за никой и за нищо и мисли само за собствените си удоволствия и нужди. Този регрес в духовното развитие е в разрез с вселенските принципи. Създадени сме за да се усъвършенстваме както физически, така и духовно. Ако има регрес - ще има и нещо като ресет т.е. изтриване на цивилизацията и цялата история по създаването и ще започне отново ... след известна пауза от няколко хилядолетия или милиона години. На Земята не и пука особено за глупавите човеци.

Всъщност това, за което алармират учените е истина. Но доколко е възможно да се предотврати глобалното затопляне, е съвсем друг въпрос и не е сигурно, че това е възможно. В статията се набляга, че ще бъдат засегнати т. нар. развиващи се страни, което считам, че е манипулативно. Един такъв процес има отражение върху цялата планета и ние, които са числим към развитите страни, също ще бъдем засегнати, но излиза, че отговорността пада върху развития свят. И никой няма намерение да търси отговорност на тези 122 страни, които в желанието си да се индустриализират хищнически унищожават цялата природа и едновременно с това безконтролно се размножават. Така, че по-внимателно с внушенията и обвиненията.

Това, че е спорно дали предприетите мерки ще предотвратят по-нататъшното глобално затопляне не значи, че трябва да скръстим ръце и нищо да не правим. Това е удобното поведение на мързеливия, незаинтересования и не искащ да похарчи едни допълнителни пари за да почисти замърсяването, което е причинил човек. Всички страни ще бъдат засегнати, но се набляга на развиващите се, защото те нямят финансов ресурс нито да променят нещо, нито да си помогнат за превъзмогване на последствията. Отговорността е правилно да бъде на развитите държави, защото лъвският пай от парниковите емисии и замърсяването на околната среда се дължи на тях, вкл. и от изнесените им производства в развиващите се държави.

Ами как ще са съвършени като пак хора измислят модела ... а компютъра само прави изчисления според въведените данни като ги визуализира по-бързо от някой ентусиаст с логаритмична линийка или елка.

По времето на динозаврите, нивата на СО2 са били от порядъка на 2600 ppm (частици на милион).И....нищо, били са огромни защото е имало листна маса. Генерирана от растенията в резултат на излишъка на същия този СО2. В момента се приближаваме до нива от 400 ppm на милион. А растенията спират да вегетират при нива под 200 ppm. Цялата тази работа е чист алармизъм... и много бизнес за зелените фундаменталисти.

Всички сте разбирачи всчики знаете повече от хората които работят с математика и доказателства. Кога били измислени теромометрите, само пари искали тия псевдо учени, много студедено било тази зима и тем подобни. Хора разберете че сте прости и не се изказвайте неподготвени или след като сте прочели нещо в интернет и си мислите че знаете нещо! Температурата на земята и редица други факти са известни не от термометрите има си начини зя изчисление! Истината е че нивата на CO2 са се вдигнали рязко и продължават да се вдигат в следствие на нашата дейност. Това увеличава парниковея ефект съответно покачва температурата на земята пак повтарям на земята а не на вашия термометър тъпанари. И учените не го правят за пари, а за да спасят една цивилизация! Не сравянвайте кога как е било. Никога цивилизация не е напредвала толкова с технологиите и знанията си. Не се правете на хитри и не мислете само за краткото си съществуване!

Абе керпич, пра-пра -пра дядо ти ти е направил копие на ДНК за да съществуваш ти в момента и не става въпрос дали ти е мъчно за него, а че те има благодарение на него малоумнико..но явно гените му не са еволюириали много щом твърдиш че сме устроени да мислим за краткото си съществуване. Ако ти мислиш така това е друго не говри в множество число. Аз не мисля така. И действията ми не се ръкводят за да може на пра пра пра внуците ми да им е жал за мен, а за да ги има! И за да може и те да имат пра пра пра внуци и така моят ген да се развива във времето...

Простият в случаят си ти , на никой не му дреме какво ще е след 100г а тези псевдоучени дето правят тия анализи гледат да разтягат локуми да си оправдаят заплатите и премиите.

Това, че булшенството не мисли въобще не означава никой!

"Глобалното затопляне от 2 градуса по Целзий ще има сериозни последствия", ако ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР НЕ СЕ ОБЕДИНИ В ИМЕТО НА СВОЕТО ОЦЕЛЯВАНЕ КАТО ВИД. Такава е истината за нас "пролите", драги господа и дами. Онези които съсипват биосферата на Земята няма защо да ги мислим, те са си подготвили убежища за СОБСТВЕНОТО СИ СПАСЕНИЕ. Ако "планът им А" се не сбъдне по начина по който са си го замислили, те има къде да се изнесат. Също, те много добре знаят, че си имат работа ... с Господ българина. А с Него както е казал Карл Маркс [роден като Хершел Леви, син на равина Маркс Леви, в голямата френска фамилия Мурдехай (Mordechais)], НА ЗАРОВЕ НЕ СЕ ИГРАЕ!!!

пасквили и се питам как Земята е оцеляля 5 милиарда години, а средната температура в ерата на динозаврите е била с 5-6 градуса по-висока. Ама затова им плащат на тези псевдоучени, да плашат раята.

Пич ли си пичка ли си н тъ знам, ма нека да вземем да те пуснем тебе когато е била ерата на динозаврите и да видим ти тогава как точно ше оцелееш!? Тогава ше те питам как е оцеляла земята и кое как е било! Щото на всичките тука си мисля, че до де не ни опре оня до изидзад, то до тогава си викаме айде бе! Ко ме боли мене сега ерата на динозаврите е било 10 градуса отгоре, ма като ги туриш в ерата на динозаврите и тогава почват да ревът кат нетаковани булки за ... Сега знам, че има и такива кат тебе дето го харесват да им опира изодзад, ма на такива хора народа им вика по друг начин! Сети се сам как!

а на тебе пък кой ти е казал, че целта на природата е точно ти да оцелееш?? ми може и да не и е това целта! на земята е било и много по топло, и много по студено, ама природата си знае какво как и кога да прави та да съществува!

Дъра-бъра два чадъра!!!!!!!!!!

Според една такава прогноза от преди 20-тина години, към 2005-година трябваше да има 50 милиона еко-бежанци от "глобалното затопляне". Това, че не стана, изобщо не притеснява еко-алармистите... Общо взето, девизът е "Ледът се топи, дайте пари!"

тия вече ми приличат на телефонните измамници от северна България. само я мислят колко да откраднат, какво да присвоят. водата като лед заема по-голямо пространство отколкото в течно агрегатно състояние. това учените избирателно пропускат да го кажат. та като се разтоми малка част нивото на свметовния океан няма да се покачи

Ледът е с по-голям обем и ако е плуващ, да - няма да се покачи нивото на световния океан. Но не е - голяма част е като ледници на Антарктида и Северния полюс. А относно температурните колебания - винаги ги е имало, и ще ги има. Температурата на планетата Земя никога не е била константа. Доколко това се харесва на хората е друга тема.

положението на бедните страни ще се влоши още повече само ако още има бедни страни, нали така?

В The Washington Post пише ,че Еврейската династия Ротшилд контролира климата за заработка на пари.Контролиращ климат за създаване на стихийни бедствия.Контрол на населението на Северна Америка за неговото съкращение.Ротшилд и Роквелер работели съвместно ,имали на разположение технологиите за контрол на времето.Разпръскване на химикали -кемтрейлс от самолети и др.

И това ще излезе масал за да се искат повече пари за усвояване демек крадене! ще стане като с апокалиптичните пророкувания на доста янлъш "учени" през 1999г.че с настъпването на 2000г.световната компютърна система ще се срине и с това животът на земята едва ли не ще се върне в каменната ера!!! хайде бе два градуса повече и ще се върнем отново по дърветата!да беше барем 8-10 градуса повече да се позамислим! ама тъй ще е като не сме "учени"ще ни гъбаркат!!!

е претърпяла 4 ледникови периода!Последният е бил някъде преди 28-35 хиляди години!След края на всеки ледников период естествено е имало затопляне до следващия! Мога да си представя какви изследвания, какви съвещания , какви мерки и прогнози са правили нашите праисторически предшественици!И сигурно ужасно са се тревожили да не би да променят климата с тези племенни огньове!

е това "глобално затопляне". Въпросните "учени" така си оправдават похарчените грешни пари (грантове) за " изследвания и прогнози".

От много години е известно чр температурата на Земята се колебае в малки граници на всеки 37 или 47 години (забравих точно и ме мързи да търся) в зависимост от слънчевата активност. Отделно на всеки 700 години също цикъл с малко по-голямо затопляне и по-голямо застудяване. Последното затопляне по този цикъл е било около 14 век... да ви подсказва това нещо - началото на Ренесанса.

поне да научат, че 85% от "наличния" лед е плаващ...А още в 5 клас се учи, че водата в състояние на лед заема по-голям обем. Така че разтопяването на практика няма да промени нищо-ледът ще премине в течна фаза и стърчащият отгоре лед ще изчезне! Нещо пак се мъти-я нови квоти, я нови глоби...!

Пич добре значи с твоя акъл, дето се съмнявам, че надминава образованието което се преподава във втори клас, та с тоя акъл далече нема да стигнеш! Та сега за да тъ светна малко от малко поне да земъ да тъ попитам! Нека ние с тебе носим да речем 20 кила вода с голи ръце! Дали аз ше мога да я пренеса ако е замръзнала или ти ше можеш да я пренесеш кат е течна!? Кат си отговориш на тоя въпрос тогава ше навлезем в дълбоката тема какво аджеба ше стане ако сичката тая вода се разтопи!!! И се наложи ти да я носиш с голи ръце!

Ордовик,Девон,Карбон и Юра са били толкова топли ,че даже през някой от тях дори суша не е имало! Само вода!Сетихте ли се???!!!А?

Това е или уникална неграмотност или опит за манипулация от поредния климатичен мошеник. Няма да търся всички периоди, ето само Юра - "Големи територии са покрити с гъсти гори, съставени от кипарис, хвойна и бор, гинковите продължават широкото си разпространение. Периодът се характеризира също така с изобилие на големи папрати и голосеменни растения." Да ти прилича това на водорасли?

Ми, не съм "единодушен". От една страна - учени - климатолози плашат с повишаване от 2 градуса. От друга страна - гледам древногръцки, тракийски, римски барелефи, рисунки, мозайки и т.н. - ми хората по нашите земи са ходели съвсем леко облечени (къси туники, голи крака, къси леки наметки...), имало е лъвове, пантери... Явно е било доста по-топло у нас преди около 2 000 години.

преди 30 хиляди години е било бая студеничко, не напразно му казват ледников период!

За "безпрецедентно" високия процент CO2 много бъркаш. В историята на Земята има период, когато въглеродният двуокис е бил ТРИДЕСЕТ пъти повече. Не три процента, не три пъти, а тридесет ПЪТИ. А температурата тогава е била точно същата като сега.

Интерсно,че при нас ни облъчват с глобалното затопляне,на дурги места с глобално захлаждане.

Последните 5000-6000 години земята все още излиза от последния ледников период. Все още не е 100% доказано че всички тези процеси са само плод на човешката дейност.Но е вярно че концентрацията на СО2 е безпрецедентна в резултат на развитието на цивилизацията.

дайте пари, че става страшно, дайте пари, не се бавете, дайте пари, ще развалим магията, дайте пари, че става страшно, дайте пари.... :-) Все едно слушам някоя цигнака на площада, но тези са по-нагли. :-)

А защо тия дето се пишат учени не казват коя е нулевата година спрямо която са решили че температурата се вдига, айретен че и методиката по която осредняват температурата в световен мащаб е толкова строго пазена тайна че човек почва да си мисли че всичките тези учени не учени ами са най-обикновени шарлатани...

предполагам годината, спрямо, която сравняват ще да е 1703 год-тогава е изобретен термометъра!

Първите системни наблюдения върху метеорологичната обстановка, които включват и температурата, започват да се правят от любопитните парижани и някои англичани преди по-малко от два века, а в по-голямата част от обетованата земя едва след края на първата световна война... така че за предходните години не само че няма статистически данни за изменението на температурата ами дори събраните след това данни са под въпрос заради различните скали и тяхната точност използвани за измерването и. А да не говорим че дори и днес, заради пустите му подводничари, температурата в световния океан е тема табу за повечето хидролози което на практика обезмисля спорът за глобалното затопляне... или както напоследък му викат климатични аномалии;)

абе едва се позатопли. и почнахте с облъчването! ЗАщо не пуснахте преди седмица материала, в лютата незапомнена мартенска зима?

Тази година доста мръзнахме и се поохарчихме за отопление от туй "Глобално затопляне". Дано не се засили, ей .....

Не се охлаждайте през лятото, заото повдигате градуса на планетата. Не се отоплявайте зимата, защото през комина греете Земята. Постарайте се да се окосмите достатъчно и ще заживеете като всички нормални животни. Иначе, статията се притопля от много години, та направо е прегоряла...