Тръмп решил да оттегли САЩ от договора за климата

Доналд Тръмп е взел решение да оттегли САЩ от Парижкото споразумение за климата. Това съобщи сайтът Аксиос (Axios), като се позова на два свои източника.

Обратно в новината

Коментари - Тръмп решил да оттегли САЩ от договора за климата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А може би Тръмп има друга информация. Ако останат само няколко милиона на планетата, дали ще е от значение това споразумение?

Сибир в гниеща аморфна каша бълваща огромни количества метан за радост на човешката популация.

Много правилно решение, доколкото има климатични промени, те не са в резултат от човешката дейност. "Глобалното затопляне" е сериозна далавера, измишльотина на Ал Гор, въз основа на която се въртят едни много големи пари. Въглеродният двуокис е безвреден газ, полезен за растенията. Когато по някаква причина се появи повече от него в атмосферата, в океаните се развъждат повече водорасли и го хапват експресно. Глобалните мафии използват всякакви претексти за да възпират икономическото развитие на Европа и Северна америка. САЩ отиват към освобождение, да се готви Европа !

Някой обяснявал ли ти е някога, че си наистина голям идиот? След като имаш глупостта да твърдиш, че въглеродният двуокис си бил напълно безвреден газ, мисля, че теб и такива кретени като теб трябва да се затеорят в помещение с обилно съдържание на въглероден двуокис И ДА ВИ ОСТАВЯТЕ ТАМ ДА ... "СИ ГО ХАПВАШ ЕКСПРЕСНО", тъпак такъв, кох ви ражда и отглежда такива кръгли идиоти, бе мамка еи тъпа недоносена. Какъв Ал Гор бил измислил това, какви пет кева, бе дебил, като за това пишат и алармират куп учени от десетилети, е.ати и олигофрена си!

С този тон 100% ще те разбере и ще ти изслуша гледната точка.

Hещо маи си забравил да си вземеш хапчетата.

Някои любооитни ФАКТИ за размисъл: (и знаейки ги дори само тях да отричаш изобщо влиянието на САМО човека дори - да не ЗГОВОРИМ ЗА ДЕЙНОСТТА МУ - еърху притората означава че си безогледен мошеник, ако не си пълен дебил! КИСЛОРОД! Човек за един ден средно консумира въздух, който съдържа равностойността на 550 литра концентриран кислород. НА ДЕН! ВЪГЛЕРОДЕН ДВУОКИС! Средният американвц - около 18 ТОНА за година, средният човек на планетата - около 4 ТОНА на година (тоест 4.5 ПЪТИ ПОВЕЧЕ...а в Катар - невероятните 50 тона на година. The average American uses about 18 tons of CO2 per year. The average person on the planet uses about 4 tons of CO2 per year. Yes, were way ahead of the curve. But dont feel too bad in Qatar they use a whopping 50 tons of CO2 per person per year. Back to America. Eighteen tons of CO2 per year is 18 x 1000kg CO2 = 18000 kg CO2 per person per year, about 50kg CO2 gas per person per day. How much CO2 is that? The amount of CO2 the average American emits every day would fit into a cube with side 10ft, or a sphere with diameter 12ft.

Разбира се, че Тръмп ще натиска за оттеглянв от този догпвор - това е една от няколкото енигматични теми и основни опирни точки на републиканците - борбата срещу признаването на влиянието на човешката дейност вържу природата и климатичните промени, заедно със защитата на интересите на едрия оръжеен бизнес, най-големите финансови интереси, борбата срещу абортите за поддържане имиджа им на мниго набожни, та уж че и господ ги подкрепял и пр. Тръмп може да разптавя каквито си иска басни и простотии, но не може да си позволи никакво отклонение по отно-1ение на твзи интереси, особено в този момент.

Трумп е тъпо копеле!!

В музиката се рапира, а в политиката се трампира, при мутрите се травмира. Модерно е!

сорос пак изгоря с 4 милиарда на ден . Толкова струва на ден най -корумпираната сделка в човешката история която е общо 1.5 трилиона долара а от близо 200 страни разбира се Америка плаща основно

Прави ми впечатление, че вие, руските тролове сте по-загрижени за сметките и финанаовото благополучие от всички останали, дори и от дъртия евреин, като че ли той ви плаща и ви е страх да бе останете без пррхрана. Като ви слушам какви загуби досега е инасирал, по 4 милиарда на ден, ми той би трябвало да е без пукнат цент и колегите ви тролове на ведомост при него би трябвало да са безработни, бе мозък.

Разбира се, че ще се оттегли - климата се манипулира от Кагебееца - знаем за Хаарп, маарп и т.н.

ам то хаарп е на щатите технология... пти месиш Путин?

Путкин има и той..изкопирано разбира се и после оказало се ''безаналогово''

Карай да върви - важното е днес да карам Мерцедес с 400 коня, не че утре може внуците ми да измрат :)))))

дай малко тревичка на коня че ще строши каруцата

От гледна точка на логиката, внуците ти ако не утре, то в обозримото бъдеще със сигурност ще измрат. Въпросът не е в това. Въпросът е дали ни лъжат, че ние причиняваме затопляне. Преди 20 000 години, т.е., не много отдавна, цялата Европа е била скована в лед. По онова време хората са били много малко на брой и не е имало никаква промишленост. Какво тогава е стопило ледниците? Глобалното затопляне?

Точно така! Даже много по-скоро - някъде около 16-17 век (много преди индустриалната епоха!!) е имало мини-ледников период. Май след него е настъпило ... глобално затопляне ;)

глобалното затопляне е най-голямата измама в човешката история (след църквата), явно и последната зима не беше достатъчно студена за мозъка на заблуденото стадо. няма и капка доказателство за затопляне на климата - за справка температурните данни от първия европейски сателит, изтрелян 1979 години, до наши дни!

Глупи, а как ще обясниш, че ледниците по цял свят се топят? Щото станало по-студено ли?

Трудно е да се обясни... щото от над 100 000 ледника се топят 10-на а останалите най-нагло надебеляват;)

Май ти си глупи. Въпрос на слънчева активност, естествено. Или си мислиш, че тя е константна през всичките години на вечността?!?

Хайде сега света да им наложи санкции и да иска компенсации за замърсяване и безумно потребление, както и за отделяне на вреден отпадък в океана. САЩ са най-големия замърсител от гледна точка на краен потребител, Китай замърсяват, защото произвеждат за тях. Много са нахални ФАЩ!!

Ами от нато?Това с климата е за парлама да бягат от сериозните проблеми пред света в резултат на мира по американски. Тези промени са от дядо господ или както казват застрахователите непреодолими природни катаклизми. Иначе Путин е най-доволен- целият Сибир ще стане оазис по-добър и от Калифорния при т.н. глобално затопляне.

Ако имаше Господ Щатите нямаше да ги има.

тръмпи май е решил да оттегли ФАЩ от планетата земя май.... тоя е тъп по цялата кратуна....

Да им е честит лидера дето си го избраха, САЩ ще се самоизолират от света, ако не го импийчнат тоя перчем!

Човека просто бърка политиката с бизнеса.Това да се изолираш в днешния глобален свят е тотална глупост.Сега другите 200 държави да направят една екотакса на всичко made in USA и всичко ще си дойде по местата

ще го импийчнат сигура

Тръмп решил да оттегли САЩ от договора за климата Тръмп май ще се окаже едно голямо разочарование.

да разочерования за психично болните неолиберали, ронят крокодилски сълзи още от инагурацията му!

истински лидер - да, защото дефиницията на лидер е да се си способен да се противопоставиш да останалия свят за да защитиш интереса на хората си, не като мекотелите в ЕС.

ами не знам кои точно интереси ще защити. при стопяването на всичкия лед - щатите губят много земя... е не колкото примерно разните островни държави или холандците разбира се.макар че в тоя случай у нас ще се появят доста нови черноморски курорти - в северна България.ша бъде добре за туризма!

топи се само в главите на неолибералите, глобалисти и психично болните им поддръжници

и сега Китай и Русия ще направят доставка на стотина ядрени ракети в Северна Корея. Ким ще удари основните промишлени комплекси на щатите и проблема се решава от самосебе си. е после следите от сделката с ракетите ще бъдат заличени от справедливия гняв на световната общност и сички печелят...

друг път, Китай е заобиколен от пояс от американски ракетни комплекси - от Тайван до Япония - съответно САЩ буквално в рамките на час, може да изтрие от лицето на Земята всички ключови градове в Китай - Пекин, Шанхай, Хонконг и т.н.

И това ви радва? Явно нямате деца.

Тръмп го слага редовно на глобалистите, при това по няколко пъти на ден!

Тръмп - гласът на разума! разказва играта на изкуфелите "лидери" като Меркел, дето унищожиха Европа успешно - до 15 години вече ще са се родили новите ислямски държави на Старият континент!

Старанието на американската администрация да бъде намразена от всички е направо уникално.

САЩ са едни от най-пострадалите държави (че и континент) от климатичните промени. Сега сами си замахват с тухлата.

При достатъчна печалба капиталът става смел. При сигурни 10% той вече може да бъде употребен навсякъде. При 20% той се оживява. При 50% той става безумно смел. За 100% капиталът ПОГАЗВА С КРАКАТА СИ ВСИЧКИ ЧОВЕШКИ ЗАКОНИ. ПРИ 300% НЯМА ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, НА КОЕТО ТОЙ ДА НЕ СЕ РЕШИ дори с риск да увисне на бесилката. Ако смутовете и кавгите носят печалба, той ще ги подбужда. Карл Маркс PS: Четете класиците ...

Алчността, ще погуби света!

Американска Държава замърсява света, в пряк, и в преносен смисъл.

в такъв случай EU трябва да наложи санкции на USA

тромп е креатура на въглеводородните фосилни компании, които Президентът Барак Обама щеше да прати на бунището на историята с неговата програма за зелена енергия.

ми то най големите замърсители са краварските щати,даже и в арктика им намериха бутилките от кока кола произведени във точно техните фабрики по инициалите по бутилките,та затова тръмпи се е дръпнал за известно време,уж да си оправи бакиите