Синдикат предложи глобата за работа ”на черно” да е за осигуровки

КТ "Подкрепа" е съгласна с идеята на социалния министър Тотю Младенов работниците да бъдат санкционирани, ако работят без договор. Това каза пред журналисти президентът на КТ "Подкрепа" Константин Тренчев.

Обратно в новината

Коментари - Синдикат предложи глобата за работа ”на черно” да е за осигуровки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ооо ПРЕЗРЕНИ от народа си политици ! Някой от вас виждал ли е КАТАФАЛКА с РЕМАРКЕ ??? ... тогава,какво още искате от тоз народ !!?

ПРЕДЛОЖЕНИЕ ! Уважаеми сънародници! От 20 години едни и същи хора от опозиция и управляващи ни експлоатират,ограбват,а вече ни убиват и физически ! Те отдавна са продали и Родина и Народ! За тях думичката БЕДЕН и БЕЗРАБОТЕН е мръсна дума! От тях няма какво повече да очакваме,освен смъртта си !!!! Сред вас има много образовани и умеещи да работят с компютри хора,които биха могли да предложат форма на протест чрез ИНТЕРНЕТ до Европейски и Световни институции, с цел сваляне и отстраняване на конкретни престъпници от властта,както в случая ТРЕНЧЕВ и ТОТЮ МЛАДЕНОВ !!! Идеята ми е да се създаде един своеобразен ИНТЕРНЕТ РЕФЕРЕНДУМ, чрез който ние изберателите да сваляме и отзоваваме от правителството и институциите-политиците престъпници !!!! Уверявам ви,идеята ми не е наивна! Само трябва да се намери формата,която да не може да се фалшифицира както изборите,нито пък с кебапчета и бира !!! Убеден съм,че имаме такива програмисти и хакери,които могат да я намерят-формата !!! Амин!

Другарки и Другари ! Приемете закон,чрез който НЕВНАСЯНЕТО на ОСИГУРОВКИ от РАБОТОДАТЕЛИТЕ се КРИМИНАЛИЗИРА !!! Което на най-прост български език значи- " ЗАТВОР за РАБОТОДАТЕЛЯ "!!! Защо до сега не сте го направили? Сигурно защото и повечето от вас са работодатели мушмороци !???????

Абе тренчев, ти не си никакъв синдикалист вече. Свариха ти топките, дадоха ти некой лев и сега мръкаш като министърче от правителството на герб.

абе синдикати и министри терористи това е робовладелска страна . кои робовладелец ще плаща за договорите?? и пак ще шибате този детo се бори за хляба на децата си. ама нали вие правите свирки и се газите на министрите изкарвате пари ,е ние работниците не сме проститутки като тебе мрасен долен синдакалист. хора работете без договори така нап няма да краде от вашите карвави пари за да ги дава на долните синдикатии техните копелета.

Г-н Тренчев, Вие синдикалист ли сте или правителствена подлога? Социалния мир и плащането на осигуровки не е ваша работа, а на правителството! Вашата работа е да натискате премиера да създаде нормална работна среда и заетост на всички пълнолетни граждани,което им го дължи по конституция.Когато се създаде и пазар на труда,работодателя няма да крие осигуровки,работника няма да се съгласява да работи без тях,защото ще има възможност той да избира работодателя. Докато има високо ниво на безработица,не могат да се спазват законите и правилата,защото глада е по силен от ВАС и ВАШАТА ПОЛИТИКА!

Тоя тапунгер за синдикалис ли се има .Мазна подлога ,в БГ няма синдикати има ги в Гърция.

Оправданието "работя без договор щото съм гладен" е същото като на циганте "крада щото съм гладен". Като не плащаш данъци и осигуровки кой ти плаща лечението, образованието на децата, пенсията на майка ти? Че итвоята ли да плащаме след време?

Да не дава Господ да си гладен - гладът е страшен, особено когато детето ти те пита "абе тате ти най-тъп ли си?" Аз, Димитров, го немам този проблем, ама ми е жал за човеците,българите демек, подложени на това!! И ги има, Димитров, има ги !!

Напълно съм съгласна със Сл. Димитров. В плащането в пликче (сивата икономика) играят и двамата (и некоректния работодател, и некоректния работник) срещу 1. държавата и 2. срещу всички коректни платци, за сметка на всички коректни платци. И понеже плащането на заплати за да е на сиво, винаги става със съгласието и на работника, санкции трябва да понасят и двете страни. Само така работниците ще се научат къде се намира Инспекцията по труда и за какво служи.

икономика, че нещо не се вижда. Затова пък, нарастващата безработица се вижда от цял свят, а статистиката отчете безмилостно, измиране на населението. А на работниците не им трябва Инспекцията по труда, а оръжие, за да стрелят по думбазите и управляващата олигархия. Рано или късно ще го грабнат.

за ония, чиито интереси трябва да защитава. Интересува го само СОЦИАЛНИЯ МИР в името на благоденствието на чорбаджиите и управляващата олигирхия. Те му плащат, тях обслужва. Другият синдикат е същия без разлика. Трябват ни нови, истински професионални съюзи, а не синдикати на олигархията каквито са двата казионни.

че направете си синдикат бе! трябват ви само хора, формалности няма. вземете им хората на тези и си организирайте новичък чистак!

какво да им вземем, освен паразитните заплати. А дали ще има нови синдикати или нещо друго радикално и спасително, предстои да видим.

тоя го гледаме 20 години

А бе, тоз ТРЕНЧЕВ вече надмина по троностоене и Тодор Живков. Откакто презвзе Подкрепа (солидарност) не е мръднал, дори и намек не прави за оставка, сякаш е пожизнен цар. Цар Тренчев ДОКОГА ЩЕ ЦАРУВА И НИКОМУ НЕ ПРАВИ ВПЕЧАТЛЕНИЕ. Българско робско племе...

когато децата ти са гладни когато нямаш ток вода пари за лекарства едва ли ще мислиш за това господин тренчев първо и най важно да имаш храна да отцелееш така стоят нещата в страната ни помислете за отваряне на работни места хванете тези работодатели които всяка година увеличават бройката на милионерите в българия а не да санкционирате тези които са в пълна безизходица

bobsyn@

За да останат 1000 лева доход работодателят трябва да предвиди 200лв ДДС+120лв данък+405лв осигуровки=1725лв и това ако хората не купуват акцизни стоки. В момента, в който хората реално усетят за какво отиват 725/1725*100=42% тогава сами ще искат да си плащат, а не да се чудим какви глоби да измисляме.

не съ ти баш ясни тези неща... ама как да е. И понене и Dir-нику не са, са та навирили да те гледаме глупостите!! Не е работа на работодателя да се дзвери ДДСто колко е. Е- навъдиха се ваучери - ако мен питащ - това е лошо, щото в една държава трябва да се плаща с едни пари - левове по наште земи- не е добре да се правят други хрътишко- ама как да е. Работодателят обаче трябва да мисли за 15-18% социални осигуловки + 8% медицински + 3-5% специални браншови!! Е ти ем се видят много на БГ чорбаджиите (ами 30% са си + 10% ДОО) та това ги мъчи....

Ммм, Дааааа. Така е.

Какъв размах на мисълта, какъв патос-браво САШЕ!

Бахти и върхЪТ на цинизма : "...идеята е чрез санкциите да се привлекат средства в социалните системи и да се повиши социалната култура на индивида, който продава своя труд. " ЧОВЕКЪТ е станал ИНДИВИД, продаващ своя труд... и понеже е пречукан отвсякъде, продава го на кой колко даде. Но не..... това не стига... сега и вина трябва да му вменим - щом ИНДИВИДЪТ усети, че не го осигуряват или не спазват иначе ясния договор (как ли да го усети, те тука една псувня най-добре подхожда, ама ще замълча) то той веднага напуска мизерното си работно място, оставя семейството си и без тези смешни 500 BGN и всичко това - да му е лесно на министъра и на тъпите нарочени казионни синдикати (техната ... брада рошава!!!!)

... не псувня бе българино ! КУРШУМ е най-точната думичка !!!!!!!

един куршум е жива затра... Нека да са живи и здрави и да гледат какво меже да стане без тех!!!

Тренчев, крадлива подлого замълчи. Когато видя циганите че си плащат осигуровките и спрат да се роят като пилци, тогава и аз ще си внеса моите. Дотогава ще имате да вземате, и то доста. Марш от тук гад комунистическа.

СИНДИКАТИТЕ пак направиха далавера с държавата, работодателите и НОЙ !!!! Прецаканите са си пак същите и пак са си още по-гладни !? Кога ли ще ви изслуят гащите Другарки и Другари !!? Ще е бой.като за последно !?

Плащането на данъци и осигуровки до голяма степен е доброволен акт. Винаги има начин да ги избегнеш макар и частично. Така, че усилията на държавата трябва да са насочени към това плащането на данъци и осигуровки да е изгодно за хората - примерно по-високите здравни вноски да водят до по-добро здравно обслужване и т.н. Мярката отговорността за работа без договор да носи и работника ще доведе до общи интереси между работодателите и работниците в криенето на работните места. Не може някой да получава 400 лв заплата, а ти да искаш да вземеш от тях 130-150 като данъци и осигуровки. При тези условия наемането на работник е просто невъзможно и неизгодно и за двете страни. Съвсем друго е някой да получава 2000 евро и след облагане да му останат 1300. Процентът е същия, но така може да се живее...

Ако това е доброволен акт смятай че никой няма и един лев да плати

Може г-н Тренчев, ама искам индивидуална партида- и за пенсия и за здраве.Всичко друго е социализъм. Държавата е лош стопанин на чужди пари, а аз моите ги изкарвам трудно, за да ги дам на циганите за помощи.

не само индивидуална, но и наследствена, защото средната продължителност на ползване на пенсията е около 7 /седем/ години, а внасяме около 40. Но при модела на пенсионната ни система - солидарен, това не може да се случи

ТАКА Е.

да се криминализира да се криминализира

Друг малоумник да даде идея? От кога потърпевшия бива наказан? Или в полицейска държава всичко е възможно?!

Вместо да дадат на хората възможност да се осигуряват социално за здраве и пенсия, без да работят на договор или да са регистрирани като фирма с булстат, те се чудят как да ги принудят да умрат от глад, ако потенциалния работодател не иска да подписва с тях трудови договори.Обичайната ставка кеш на ръка е по усни уговорки около 20 лв, без осигуровки или каквито и да е други ангажименти от страна на наемащия. Ако така работещ човек има законова възможност да си внася осигуровки на минимума, без да доказва всеки ден ли работи или не, осигурителните постъпления ще са повече. Сега, ако си домакиня, няма възможност да ти се внася за пенсия, независимо, че съпругът ти би могъл да заделя и за твойте осигуровки.Тренчев е бита карта, а профсъюзите в тая им форма и роля, трябва да бъдат закрити. само пари лапат от бюджета и блокират истинската частна предприемаческа инициатива.

Твърдо съм против работниците да бъдат санкционирани,ако работят без трудов договор,пък дори и да им внасят глобите в лични осигурителни партиди.К.Тренчев даде пример с САЩ за часовата ставка,но не каза,че там никой не може да влезе във фирмата,ако няма договор за работа и осигурителен ,че си е избрал дружество,където да му се внасят осигуровките,защото,ако хванат такива работници фирмите ги закриват.Отговорността е на роботодателите да осигуряват служителите си и съответно огромните санкции в т.ч. закриване на фирмата е също за с/ка на работодателите.И в България трябва да е така.А тези,които се осигуряват на минимални доходи да си носят личната отговорност и държавата в никакъв случай не трябва да ги поощрява,като им вдига пенсиите само на тях,защото така и другите ще си зададат въпроса,защо дасе осугуряват на максимален доход,когато държавата прави уравновиловка с пенсиите и тези,които са се осигурявали на минимум да им се подхилкват и подиграват.

Позаинтересувай се малко дали е точно така в САЩ преди да пишеш глупости. Там 90% от хората не ги интересува кой е президент, а кой им е работодател. В по-голямата си част, фирмите плащат на работника бруто, а той се осигурява на определени прагове на базата на които и получава съответно здравно и социално обслужване / ако си е платил за такова / . Затова у нас другарите от профсъюзите не искат американска система на заплащане, а държат да е западно европейска, която е много по-социална, но в западна европа си уважават работодателите, а не като у нас всеки да прави каквото си иска и да плюе когото си иска.

Къде са ти работодателите бе глупчо ?

. "Демокрацията е осъзната дисциплина", - за съжаление само за малцина ! Ако 20 год. имаше дисциплина поне на 1 % от народа ни, вече нямаше да говорим за преход ! Каква пародия на изказа от този човек !

Най-доброто за синдикати и правителство е всичко частно да се приватизира, БГ да излезе от еврозоната и да може да си печата пари колкото му трябват. Така няма да има работодатели изедници, които да си блъскат главата от къде в тази криза да намират работа за работниците. Няма да чакат въстановяване на ДДС по 5-6 месеца, няма да се молят на държавата да си плати задълженията към бизнеса. Ще възстановим социализЪма на бай Тошо. Само не знам тогава кого ще плюят за това?

Ако си лека жена с високи осигуровки. Ако не на минимална заплата. Така е у нас. ДИР БГ може пак да го спре.

Мисля, че целта е да принудят работника сам да си внася осигуровките. Това е мечтата на работодателите.

Мечтата на работодателя е въобще да не плаща ЗАПЛАТА

Аз пък съм работодател и мечтата ми е българите да не бяха доказано най-калпавото племе в Европа...

На крив х.й, п..ката му пречи. ТИ като си калпав, що другите да са ти криви?

Виждал си ти европейски работник. А европейски заплати даваш ли?

Тъй като Коцето си е чиста проба пенсионер и баш защитник на държавните интереси, искам да го питам: Аз съм родена през 1989 година; ще се пенсионирам /евентуално!/, ако остана в тази безумна сбъркана система, поне на 65, а той /Коцето/ и себеподобните му ще се съгласи да я вдигнат и на 70 г. Другарю ТрЪнчев, 2054 година /тогава навършвам 65 г./ е невероятно далече, далече... За какви осигуровки по-точно ми говорите - за Вашите или за Моите?!? Къде и каква ще е България, ако въобще я има на картата, след 40-45 години, та да плащам СЕГА и ВЕДНАГА? Я се позапрете с тия "осигуровки", понеже осигуряване точно едно голямо нищо! Баба ми, мед.сестра с 40 години ИСТИНСКИ и ДОКАЗАН стаж в системата, се пенсионира миналия месец - знаете ли с колко - с 144 лв. Това не е ли ГЕНОЦИД?!? Вноски, ама някой друг път!

А много хора изобщо и не доживяват до времето когато трябва да си получат обратно вноските - дали за медицинско обслужване, дали за пенсия.

ТОВА КАТО ИДЕЯ НЕ Е ЛОШО, НО ДАЛИ ЩЕ ИМА РЕЗУЛТАТ. КАКВО Е ВИНОВЕН РАБОТНИКА, ЧЕ НЕ МУ ПЛАЩАТ ОСИГУРОВКИ, ДА СЕ БИЕ С РАБОТОДАТЕЛЯ ЛИ? МОЖЕ ЛИ ДА НАКАРА НАСИЛА ШЕФА ДА МУ ВНАСЯ, АМИ ЧЕ ЩЕ ГО ИЗГОНЯТ, А ЧОВЕКА ГО Е ПРИТИСНАЛ ГЛАДА, ТА Е СЪГЛАСЕН С ВСИЧКО. НЕЩО НЕ Е ДООБМИСЛЕНО.

Всеки работник, който се съгласява на това, е съучастник. Ако всички хора са единни и не се съгласяват на подобни условия - никой няма да им ги предлага, което ми напомня за една обява за работа в Турция, която беше по новините, че не могат да намерят овчар - първо давали 500, след това 1000 и то в бедната част на страната - азиатската. Явно българинът обича да е задружен на маса, силен по форумите, но когато трябва да го приложи на практика е гОла-вОда.

Така трябва да се действа. Но това, което описваш няма как да се случи. При тази безработица и немотия никой няма да си ритне "късмета". В крайна сметка живеем в държава със закони и тя трябва да дава главния тон как да се случват нещата, а не всеки човек поединично на парче да се бори срещу всеки работодател изедник или въобще срещу всяка неправда.