Глобиха телеком с 60 000 лв. за отказ да прехвърли номер

Веселин Илиев от Пазарджик "издейства" глоба от 60 000 лева на един от GSM операторите в страната заради отказ телефонният му номер да бъде прехвърлен, пише в."Марица".

Обратно в новината

Коментари - Глобиха телеком с 60 000 лв. за отказ да прехвърли номер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...е добре е, когато има такива светли проблясъци от време на време!

всеки самозабравил се търговец да си получи заслуженото. В т.ч. и Топлофикация, която с чужда пита /жилище/ помен прави.

То е ясно кой е оператора - МенТел. Дълги години бяха женени с властта и респективно естествен монополис. Продаваха СИМ-картите по 150 лева, а за убийствените тарифи да не говорим. Сега имаме подобна ситуация с бензина - монополист женен с властта!

mira

до кого да се обърна за оплакване?

mira

до кои да се обарна за оплакване ?

"бизнесмените" у нас са комунистически крадци и дебили. по точо е да се наричт "безчестмени"

комунашките монополисти смучат кравта и потта на балгарите. долу монополите, ван чужденците от балгария. , а тези червени апаши, които ни продадоха на тях - до стената.

Zashto ne se saobshtava imeto n tozi gsm operator?

Наближават избори и трябва да осъдят някоя и друга компания от кумува срама.

Ако КЗП са направили нещо ще се самоубия.Те са торби с лайна които нито могат да мислят нито имат желание да правят каквото и да било.

За мен направиха, като имах проблеми с Германос. Ако не друго, поне се разходиха и тия хлапета от местния магазин се уплашиха и свършиха тяхно задължение, което дотогава отказваха.

Бо Бо

Един елементарен сърч в Гугъл с ключови думи: глоба от 60 000 лева, показва, че това е МТЕЛ. Подробностите са описани във vsekiden . com / 115252 / globiha-m-tel-s-60-000-lv (премахнете празното място в линка). там се вижда, че многообичаните от всички МТЕЛ са били глобени и с 50 000 лв.

Честно казано, не разбирам, защо телекомите трябва да са длъжни да осигуряват прехвърляне? Все пак, ако някой не иска да извършва бизнес с някой не намирам за редно той да бъде задължаван да прави това и случая го намирам за такъв.

Да пишат на какво основание са му отказвали! Щото на ме лекетата от глобул ми отказаха заради автоматичното преподписване, което уж трябваше да го няма. Писах 6 страници жалба до КЗП с една камара прецизно формулирани искания, подкрепени с конкретни текстове от законите. Отговориха ми, че не било в техните правомощия, въпреки че изискваните от тях действия бяха буквално преписани от раздела с правомощията и ЗАДЪЛЖЕНИЯТА им в ЗЗП. Да съм ги бил съдел... Класика в жанра. За чий тогава съществуват, като нямат правомощия и за всичко трябва да се ходи на съд?! Изглежда е трябвало да отида в КРС.

Както винаги, прогнозата ми се оказа вярна... Така ще е и на изборите, мислете му, КОМУНОИДИ, приемам оферти...:о)))1

Абе, ти не разбра ли, че трябва да си пиеш ХАПЧЕТАТА а не да пишеш глупости по форумите!

The Pazardzhik District Court sentenced Mobiltel PLC for refusing to transfer the number of a local citizen.

Аз залагам на Ментел или Грабул...

Отново ЗА ПЪРВИ ПЪТ! Несимволична глоба на монополист! А защо максималната глоба не е 10% от годишния оборот? Трябва да се променя и закона... За да доживеем, като във Франция, където Майкрософт бяха глобени стотици милиони евро за нарушаване правилата за свободна конкуренция... Ех, да не беше толкова неграмотен Боко и да не клякаше на монополистите... Но и това не е малко... По-добре, отколкото по време на КРАДЦИТЕ на съвременна България, когато глобяваха операторите по 1000 лв, а те пълнеха гушите на чиновниците...

Името на телекома не се казва, защото това се тълкува като реклама.

Уви - отрицателната реклама също е реклама. Това и обяснява (например) ужасяващата популярност на Азис. Той е хем гей, хем ром - тия двете прослойки по принцип са силно мразени именно от чалгаджиите - ама ето на - направиха го "звезда".

Чиcтoмeтka

Мне, просто пее много по-добре от теб, от мен и от кажи-речи всичките си колеги-българи - и чалгаджии, и поп-певци, и някои оперни издухва.

Страхливи самоцензуриращи се журналисти! Не щете да кажете кой е телекома! Но всъщност е без значение дали е ментел, грабул или взимаком - един дол дренки са всичките!

Ей така е, монополистите мачкат дребния човек. Малко си търсят правата изобщо. Но още 100 такива глоби и може да преразмислят.

Поздравления,но: 1. Кой е мобилния оператор? 2. На какви основания е присъдата на Районния съд за отменяне на глобата? (рушвет) 3. Ще има ли наказания за явно пристрастие на Районния съд?

Lyulin

Защо крият името на този оператор? Да се каже открито. Знам,че и трите са такива, но все пак да се казва - еди кой си оператор е глобен за нарушаване на законите?

защо не давате името на оператора? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.