КЗК глоби с 500 000 лв. дистрибутора на Марешки

Комисията за защита на конкуренцията наложи глоба от 494 839 лв. за нелоялна конкуренцияна на фирмата дистрибутор на лекарства на Веселин Марешки "Фармнет" АД.

Обратно в новината

Коментари - КЗК глоби с 500 000 лв. дистрибутора на Марешки | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нови избори и Марешки премиер!

Сега,фамилната партийка на Веско,както и той лично,никога не са ми били любими. Факт е обаче,че след като не влезе във Великия Сговор-ГЕРБ-Патриоте,започнаха да гласуват опозиционно.И един дебелашки,държавен чук,на мига се стоварва върху него.Този филм е гледан-държавните структури удрят непокорно-неудобните.Фактът,че на срещата в МВР,двама от Дебелаците бяха рамо до рамо е показателен.Цацаратурата веднага пое рефрена"Магарешки".КЗК и КЗП имат мнооого убедителни методи за въздействие по поръчка свише.Подобни схеми,спретваха Дебелян и Цв.Василев,в разгара на любовта помежду си.

Нали на Марешки аптеките и бензиностанциите бяха най-евтини. Другите аптеки и бензиностанции ревът, че ги конкурира и немогат да продават. Ами как така се появиха близо до неговите бензиностанции други, малки такива дето продават даже по-евтино?!?! Значи МОЖЕЛО! Ами да кажат тогава ЗАЩО на останалите бензиностанции е значително по скъпо? Докато продаваха на високите цени си траеха, сега ревът!

кой даде лиценз за отваряне на аптеки на човек, който не е фармацевт. Изискването за дейността е образование магистър фармацевт.

---В Бг .

В Бг.

Павел Панов! Браво господине. Точно е така. Не е хубаво това, което се прави против господин Марешки, но аз какъв съм, никой, човек от народа. Гледат и ще го направят -пълно унищожаване на аптеки, бензиностанции, защото в отварянето на аптеки точно те първи отвориха от бкп комунистите и сега се нервят, че хапчетата се купуват от аптеките на Марешки, ама разликата ви е с над 0.70 стотинки и повече, а в другите градове са с толкова по-ниски, поръчаме и си купуваме от други градове, но възрастните хора виждам, че ходят в аптеките на Марешки, а наистина след това бяха открити турски аптеки, те си знаят наименованието, българските бяха открити точно след 1989, с пари на родителите си, и това е на 100% истина, алчни комунисти. през соца без да работят в края на месеца си получаваха хонорара, същото е и сега, станаха капиталисти, ама искат и още и още, но от един град не са ги изгонили, но са фалирали с високите цени на лекарствата, пак ли Марешки е виновен. Не ни пука, дано час по скоро си отидем от този град, тук ще останат български и турски фирми, сечено се прави на Марешки. Жал ми е за възрастните хора, броят си милите стотинките, а и 10 лекарства , а и пенсията ти намаля с около 10 и над 10 лева, зависи от лекарството. В някои градове са много скъпи лекарствата ,а и много други неща, не съм фен на Марешки, но този път , ако доживеят бабите и болните нищо чудно в някои изброени градове преди дни да бъде подкрепен Марешки, а не ... както казва един певец -Кръката де- една крачка назад две напред, нищо не се е променило, комунист до комунист мила моя майноле = капиталист, крадоха, крадоха при бай Тошо и сега капиталисти, а не ми говори колко са прости, а умните млади момичета(фармацевт _ки) им работят по за 500 лева.

Прокурартурата на БСП и медиите на Пеевски(ДПС) са днигнали мерника на Марешки, причината е че глаува за мажоритарна избирателна система и щеше да им развали сметките. Щом не игае за стакувото и най-вече за тях е най-добре е да бъде премахнат като фактор в политиката.

в парламента да няма нито един, който да не бие световните рекорди по крадене и мародерстване. По-добре да го няма този развъдник на престъпни практики.

Бий самара за да се сеща магарето...

Най много обичам да зареждам дизел на бензиностанции Лукойл, които са близо до бензиностанциите на Марешки, хем цените са ниски, хем ползвам отстъпка от 7 ст. през уикенда, така цената на горивото пада под тази на Марешки, това също се нарича нелоялна конкуренция.

А ако го нямаше Марешки , с колко повече щеше да е ? Нарочно са такива цените , докато го прогонят , А ПОСЛЕ ??? Ако не могат по този начин , предполагам че вече ще действат / и ГЕРБ , и БСП/ , да го премахнат и ФИЗИЧЕСКИ . Пример: МишУ Бирата . Мишу бирата между другото , не произвеждаше достатъчно ''БИРА'' ,...КОЛКОТО НАРКОТИЦИ , А СКЛАДОВЕТЕ МУ ЗА НАРКОТИЦИ СЕ ПОМЕЩАВАХА В гр. Перник . НОМЕРАТА НА БСП , СА МНОГО СТАРИ , СЕГА СЕ ИЗПОЛЗВАТ И ОТ ГЕРБ . Някой има ли какво да допълни ???

ДА, ще си повтарят номерата /триковете/ докато минават. Ако няма как да мине, ще наложат волята си със сила.

А големите вериги не убиха ли малкия бизнес?

,....Е ДОКАЗАН ! Защо УПРАВНИЦИТЕ се правят на ощипани булки , от СТОЛИПИНОВО ?

Когато държавата вземе тези 500000,тогава пишете.Само прах в очите на хората.Магарешки нали затова си купи депутатско място.Всички престъпници се изчистват като станат депутати.

Пак много го бавиха! Аз очаквах още миналата година да отнесе шамарите ...

Класически мафиотски похвати от 20-те години в САЩ. Първо започват публикации с които те очернят, да да не предизвика отстраняването ти обществено недоволство. После те водят на река Хътсън да те учат да плуваш. В България те черпят с кафе. На следващия ден, едни добри хора се вайкат, че си им бил като брат и баща и си поделят бизнеса ти.

е заредил 83 литра дизел от една известна верига бензиностанции , при условие, че резервоара е 70 литра. И това НЕ са безиностанциите на Марешки. При Марешки колкото съм заредил, толкова съм си и платил. Затова сега го спукват от доноси и глоби.

Чакай бе, то да не е само резервоар?? Тръбички, маркучи, горивна помпа -това всичкото докато се напълни, горивото си върви!

половин година и не успя да установи картел при горивата - нещо което само слепите не виждат, а при Марешки за има няма и 2 седмици излязоха с решение и глоба. То е ясно че е поръчка. Въпроса е на КОЙ?

А защо някои лекарства , произведени в България от СОФАРМА , се продават в съседни държави с 300 % /ТРИСТА %/ ,...НАМАЛЕНИЕ ??? Марешки ли е виновен ????

КЗК да провери защо разликата в горивото между бензиностанции от една и съща верига в София и някои градове в провинцията (такива в които г-н Марешки отвори бензиностанции) е над 30 ст. за литър! Сигурно в провинцията петрола го купуват по-евтино, или същата верига купува от друг доставчик.

Рекордна глоба за КЗК. Обикновено глобяват фирми, правещи милиони, с 1000 лв.

Другия месец очаквайте призиви от червени мекерета като оня Рагин , да се забрани на българите да ходят на почивка в чужбина , щото няма кой да им пълни ла.няните хотели по бетонираното Черноморие !

Цялата червена номенклатура се е вдигнала на борба срещу Марешки , че яко им бърка на картелния бизнес в аптеките и горивата ! Тия изроди видяха сметката на дребния и среден бизнес , и сега когато такива като Марешки и чуждите търговски вериги им вземат клиентелата , и тия впрягат продажната прокуратура и разни комисии като тая КЗК да им спасява бизнеса подарен от Партията !

Този мафиот се прави на жертва, а всъщност е същия като тиквата и са партия - като доброто и лошото ченге! Изнудвал е много аптеки и им е правил мръсни номера в цялата страна!

цвете за мирисане, но на всички е ясно, че целия цирк е защото разбута картела с горивата.

Мислиш ли, че ако ги разбута без протекция от най-високо ниво до се нямаше да го очистят?

Нали ''УЖ'' цените на горивата на Марешки , след 1-2 месеца щели да се вдигнат ??? Марешки доказа , че държи ниски цени на горива и лекарства , доста години ,.... А НЕ 2-3 МЕСЕЦИ ??? Не ги устройват цените , ПОЛИТИЦИТЕ И УПРАВНИЦИТЕ , ЗАЩОТО ИМ ПАДА И ХРАНЕНЕТО ОТ ДРУГИТЕ ФИРМИ , С ПО-ВИСОКИТЕ ЦЕНИ НА ГОРИВАТА . Лукойл искат още по-високи цени , за да ХРАНЯТ , НЕ ЕДНА ПОЛИТИЧЕСКА ПАРТИЯ /ЧЕРНИТЕ КАСИ/ , А ВСИЧКИТЕ , А ПОСЛЕ КОЙТО И ДА Е НА ВЛАСТ , ПРОБЛЕМИ НЯМА ДА ИМА ...

В тази държава няма угодия. Ако държиш еднакви цени е картел, ако са ти по-ниски е дъмпинг. И само да уточня, че дъмпинг е, не когато продаваш стоките на по-ниски цени с цел да унищожиш конкуренцията, а когато цените ти са под себестойността на продаваната стока. Това трябва да докаже "уважаемата" комисия

не се хабете, откакто съществува кзк има наложени стотици глоби и само една платена от метро за 100000 лева. Всички други са обжалвани в съда и са отменени.

всички големи пари се правят с измама. Дори Гугъл ги глобиха заради подобна практика - "нелоялна конкуренция". А вие си вярвайте в "либералния и честен капитализъм" и демокрацията!

сега продавал евтино, а после като унищожи всички други аптеки и бензиностанции ще продава скъпо. Абе ти чуваш ли се бе. И аз не знам защо продава на по-нски цени - сигурно и тогава има някаква печалба -значе може и така - не да съдират кожите на потреителите.

1. Не продава на по-ниски цени. Само някои позиции от търсените са му изкуствено поддържани на по-ниски от (дори от доставните!) цени. Това го прави с цел масата да лае, че при Марешки всичко било на ниски цени. 2. Тези ниски цени ги държи такива благодарение на данъчните складове и другите машинации, които прави. Нали не очаквате в цялата страна аптеките да работят по един начин, а само Марешки (който очевидно е по-неграмотен) да работи хем честно хем без смисъл (надценка). 3. Много доставчици, които са снабдявали през годините този субект не са си получили парите или пък са изтръпнали 100 пъти, докато ги получат (за стоките, които са вложили при него). И накрая един урок, само за тези, които кълват на въдицата - имам много аптеки. Ако имаш една аптека и тя реализира месечна печалба от 1000 лева (условно), означава, че ако и останалите ти 200 аптеки са поне при тази печалба, ще имаш всеки месец 200 хил лв. печалба. И обратното (наблегнете на това!). Ако имаш една аптека и тя продава на загуба 1000 лева. Означава, че ако и останалите ти 200 аптеки правят така, ти ще имаш всеки месец поне 200 хил.лв загуба! Помислете САМО върху това.

Те и Кауфланд го правят , ама не са интереснит на КЗК и Прокуратурата - Марешки пречи на монопола и намалява златевия рушвет за властта - така, атака!!!

този път са прави, свидетел съм как негови бабаити заплашваха аптекарка да затвори аптеката си, като се заканваха за физическа разправа, след месец отвориха аптека до нейната, това какво е????

това е "либерален капитализъм" и свободен пазар!

щого в Лукоил работи съпругът на Корнелия - затова.

зареждам само при марешки - слава Богу на път ми е и на излизане и на влизане в София. Добър бензин - нямам оплаквания. Верно, не е голяма разликата, но като зареждаш с десетки литри - усеща се на кисията ти. Ако е краднал бензина - това друго. Там да гледат.

Не разбирам защо новината тук се тълкува в полза на Марешки? Ще има наказателни аптеки с ниски цени наблизо САМО ако аптекарите откажат да зареждат стока от Фармнет. Марешки тогава прави наказателни аптеки, те продават евтино и на загуба докато конкуренцията измре. А след това вече конкуренция няма, няма и ниски цени. Ползата за потребителиите ще бъде кратка, след което ще има високи цени за много по дълго време. В това е проблемът, а този механизъм е стар като света.

Щом дори и това трябва да им се обясни, помисли.... Не, не, не си прав!! Господин Марешки е Иисус преоблечен...:))))))))))

Ами не сте съвсем прав - как ще обясните, че аптеките на Марешки реално са по-евтини от останалите? И то трайно, не за седмица.

В Бургас реших да проверя каква е разликата на едно от лекарствата ми в аптека на Марешки. Беше о,о1 стотинка. Стана ми смешно. В Камено отново влязох в негова аптека - там пробиотика беше по-скъп с 30-40 стотинки от аптеката в Бургас/не на Марешки/. Не мисля, че цените му са по-евтини или толкова по-евтини, че да се редиш на опашка.

Живея до голяма болница в София. В радус от около 200 метра има 8 аптеки. Преди 3-4 години цъфна и аптека на Марешки. И какво - поне в 3 от останалите аптеки се продават по евтини лекарства. Просто поддържат "по-нормални" цени, дори и от Марешки.

А бе, това КЗК какво е?Комисия за защита на крадците ли?

докога разните му там агенции комисии и прочие ще се използват като бухалка срещу бизнеса? Марешки защо не сезира прокуратурата за злоупотерба със власт щото очевидно само него тормозят, а за други има сянка...

аз нормален ли съм или - не. Ошашавиха ме. Затова си дигам чукалата и на Запад - там няма такива тъпотии - гледа се качеството. Нямало картели - да Марешки не е в картелите, които реват на умряло - досвидя им се от малкото аптеки и бензиностанции на Марешки. И аз ще гласувам за него - това ги боли, да не вземе електоратът им. Гледам по телевизията - супермаркети, кауфландове, лиди, били и всякакви - те не подбиват ли цената на малките квартални магазинчета? - много ниски цени бе - как става това - това месо то истинско лие е, че почти се продава на цената на лимонадата?

С чужда пита, помен....:)))))) "Как така ще продава евтино", едните.... "Как така няма да го оставят да продава по - евтино", другите..... всъщност, нещата се свеждат до едно - до мангизите... господин Марешки, тръгва от никъде да се бори срещу монополите на горивата и лекарствата!! поне, така твърди той!! Срещу монополи които не могат да се опрат цели правителства, в България господин Марешки успява да се наложи и да им стане трън в очите!!:))))) Айде бе!! Сериозно?? И ако успее, на края какво ще стане с цените когато самият той е фактор без конкурент?? Ще намали цените още ли??:)))))))))) Сега и партия направи за да изтъргува бизнес позициите си, още по - добре.!! А, Вие тук защитавайте групичките борещи една срещу друга за лапачката, за това кой е прав и кой е прав!! Ако господин Марешки беше искрен, отдавна неговите АД - та за лекарства и горива, да са "народни фирми" и да принадлежи голяма част от акциите, на самите потребители!!:)))))))) Айде, събудете се!! Време е!!

Ей, Корнелия-познах те.

Кого позна ти, бе нещастно човече....:))))))) Е, има и такива като теб, на които требе да им го танцувам за да го разберат, но бъди сигурен, че нормалните хора разбраха, че в коментара си включвам и тези които ти "познаваш" тука в коментарите - едноклетъчно....:))))))) Ей, и тва да си соросоид не е лесно бе, нали??:)))) Да ти плащат в некачествена стока и да се превръщаш във все по - голям и по - голям идиот....:))))))))

Марешки, ти си МЪЖ!Хората, които имат глави на раменете разбират как кликата на фармацевтите, кликата на търговците на горива и кликата на ПП"ГЕРБ' - управляващи, имат за цел да де смачкат!Но, ТИ си МЪЖ, а не като огнебореца-генерал!Бъди такъв, какъвто си и по-близо до Президента!Защото ТОЙ е другия МЪЖ в тази държава!

За Марешки си прав, ама Радев е по-близо до онази смрадлива мисирка Нинова, така, че няма как да стане заварка-Марешки-Радев.Може Марешки да фалира разни фарма-мекерета, ама от 20 години все неговите аптеки са пълни с клиенти, а не на търгашите-фармацевти.Особено аптека собственост на жена-майко мила -и задниците им на тези мърли са отворени по три цола за мангизи и високи цени.

кликата на ПП"ГЕРБ' - управляващи, имат за цел да го смачкат ВеРНО ЛИ БЕ? А ТОЙ, марешки, ЗАЩО ПОДКРЕПЯ Б.Б. И ГЕРБ?

КЗК е монополист с господстващо положение на пазара.

Шилo

Уникална държава сме! Никой не е доказал нито едно от твърденията срещу Марешки, но му искат имунитета и му налагат глоби. Ще почна да го харесвам тоя човек, явно е читав щом цялата държава тръгна срещу него. В същото време, на Лукойл не са сложили и лев глоба...

25.05.2016 г. - Лукойл Нефтохим Бургас е платил глобата от 250 000 лева 18.06.2015 г. - Министерството на околната среда и водите глобява "Лукойл Нефтохим със 100 000 лева за разлива на десетки тонове бензин

Глобата падна в съда, но това много малко медии го отразиха;))

КЗК отново действа поръчково. Имам чувството, че старата комисия поне не беше толкова явно поръчкова... Сега съвсем са се разпасли...

Ми то в тая държава всички разследват само Марешки.Явно е голям трън в задника на някой.

КЗК е един от най корумпираните органи ,щом по заповед на техномаркет наложиха глоби на ЕМАГ , няма нищо не възможно !

ама много лошо това, че Марешки продава лекарства и бензин на по-ниски цени. За мен това е не само добре, но много добре, отлично. Пука ми от това дали ще пострадат фармацевтите - погледнете ги как живеят - с какви коли се возят, техните деца как са облечени и какви коли карат. Аз ще гласувам в бъдеще за Марешки напук - нали не продава лекарства ментета и бензин менте?

Абе що са решили ще го смачкат по всички направления и за неправилно дишане ! В тази " държава " всичко е възможно !

А защо не се питаш, как така един "бос" батко, ще тръгне срещу монополите на горивата и лекарствата, а не само ще пробие и ще стане самият той "фактор", но и ще диша още? Я помисли малко какво се играе тук....:))))))))))))

Нищо не разбирам - от кога даден бизнесмен бива привикван, за това че продава продукция на много по-ниски цени от конкуренцията? От кога даден дистрибутор бива глобавян за това че продава на по-ниски цени? Това е безумие! Ако дадена аптека на конкуренцията фалира, това означава, че неговия дистрибутор продава на по-високи цени, от където следва, че или другите дистрибутори трябва да свалят цените или тези аптеки да си сменят дистрибутора с този, който предлага най-ниската цена. Нали на това му се нарича конкуренция?

Това важи, ако имаш пазарна икономика;)) Пазарни икономики имат демократични държави. У БГ имаш фасадна демокрация...прави си изводите каква е икономиката ни! Доган май го беше формулирал най-точно;))

Всички, които продават на ниски цени подлежат на унищожение-"Царят Слънце."Пазарна икономика в РБ-смях!!КЗК светкавично реагира УРАА. За ЛУКоил, напънала се планината и родила мишка.

Защо КЗК не се самосезира и не глоби топлофикациите, които принудително обявяват за клиенти хора, които не ползват услуги от тях и принудително им продават загуби от сградна инсталация с цел да извлечат облага за себе си и истинските си клиенти. Това не е ли нелоялно привличане и задържане на клиенти? Къде в случая е прокуратурата? Тапи ли има в ушите и превръзка на очите? Къде е и правосъдието в "рефорвирания" съд? Всички власти в държавата са бандитски сдружения и това го виждаме всекидневно. Пречи им Марешки и му спретват процеси, защо съда е подчинен на енергийната мафия преди всичко, а Марешки им пречи очевидно, защото не им плаща рекет и им подбива надутите в пъти цени.

Топлофикациите нямат конкуренция, те са монополисти, а КЗК е комисия за защита на КОНКУРЕНЦИЯТА. Просто е...

Тази система я разбирам като: Комунизъм контролира капитализъм и ни води до идиотизъм..........Големи копалета са тия комисии?! Искат да изтискат редовия българин до последно и ризата от гърба му да свалят.

абе не знам дали е имало подобни екстри, но в София Марешки имат по една аптека на квартал. при това не са от най евтините.това не пречи в рамките на 100-200 метра от тях да има други аптеки например в Хаджи Димитур в радиус от 300 метра от аптеката на Марешки има 4 други, като поне 2 от тях са по добре заредени и имат повече клиентела. предполагам че не е така в малките градове и села - там втора аптека изяжда клиентелата. особенно ако (както си е и практиката у нас) аптекаря работи с 30-50% надценка... спомням си че ми дотрбва спешно лекарство за настинка в гр.Златица. от месната аптека го купих с 3-4 лв по скъпо от колкото в София. та ако Марешки земе да отвори и той там една аптека - това нелоялна конкуренция ли е, или помагане на хората в района?