Глобяват с 1000 лв. всеки шофьор, отказал дрегер

Всеки водач, който отказва да бъде тестван за употреба на алкохол, вече ще получава максималната глоба от 1000 лв. Освен това шофьорската му книжка ще бъде отнемана за 18 месеца.

Обратно в новината

Коментари - Глобяват с 1000 лв. всеки шофьор, отказал дрегер | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де , тази статистика за мъжете и жените хванати с алкохол в кръвта няма никаква стойност ако не се каже какъв е процентът на проверените мъже спрямо жени . Защото ако са проверени 389мъже и 61 жени , процентът на употребилите алкохол ще бъде еднакъв . Ако обаче са проверени 420 мъже и 30 жени , давам примерни числа ,тогава излиза , че жените които карат след употреба на алкохол са повече . Не би било зле това да се уточни .

Необходима е реформа в КАТ - пренасочване на 3/4 от личния състав към по-полезни дейности, например охрана на селскостопанската реколта, драстично орязване на правомощията, в т.ч. забрана за спиране на превозни средства, ненарушили правилата. Декриминализиране на употребата на алкохол, премахване на зъдължението за използване на колани и свеждане на правилника за движение до 20-тина страници едър шрифт. Премахване на видонаблюдението със сигурност и ограниченията за скоростта по магистралите. Става въпрос за това, че КАТ се превръща в самоподдържаща се система, която паразитира на гърба на данъкоплатците, самоизмисля си неща от които печели и отклонява значителен ресурс за тъпотии и безсмислици. Забрана за приемане на законови изменения без референдум.

Цитат:"Затова КАТ е взел решение, че на всички такива водачи ще им се определя 1000 лв. максимална глоба", обясни шефът на КАТ." Това означава ли, че КАТ досега не са спазвали закона, или имат намерение да не го спазват? И при всеки отговор, така или иначе водят в класацияата - прост, по-прост, най-прост, комисар от КАТ...

Понякога е по-добре да дадеш 1000лв, отколкото после в свидетелството за съдимост да пише осъждан

Искам да попитам милите симпатяги от КАТ, защо след като духна на дрегера и ми излезе 0.55 и ме пратят на кръвна проба, където резултатът е 0.00 - ЗАЩО ДА ВИ Е*А МАЙЧИЦИТЕ СКАПАНИ ТРЯБВА ДА ПЛАТЯ 30ЛВ ЗА КРЪВНА ПРОБА БЕ! Ааа, да не забравя и 5те лева превод през любимата ви Си банчица, която е до КАТ? Друг въпрос - пил си, духаш на дрегера, ходиш на кръвна проба - хоп, ако си над 0.5, кръвната проба вече е 60лв! Е всички пари за лекарства!!!!!!!!

Жените по принцип не пиели, само дето се напиват безпаметно. Това става винаги, когато няма какво да правят и им е тъпо.

О, Боже! И тук ли в дир-а се трият неудобни мнения!? Майната ви на скапания новинарски сайт!!!

а как ще докаят отказа??? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

отказа е нахална простащина. такива неща няма в европа. кажете на простаците и това!!! но те не са "виновни". закопчавате ги за неподчинение на служебно лице и да плащат глоби!!! така поне като се спазва закона все ще спечелите някои лев а и простаците ще се научат на ред! какво толкова!? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бравооо! Край на тарикатите! Рещението за липса на корупция е наказание и за даващия и за взимащия! Стимула да полицая процентно възнаграждение върху броя и сумата на глобите написани от него!

Винаги съм смятал, и сега пак го казвам, че по-тъпи от нашите управляващи няма. Не разбра ли никой, че КАТ е изворът на корупцията, и че увеличаването на глобите води до увеличаването на рушветите. 1000 лв. !!!!!!!! Това значи минимум 300-500 лв. рушвет. Кой катаджия би глобил 1000 лв, при възможност да вземе 500, което е почти месечната му заплата. Е.ахти тъпанарското решение. То малоумниците и ченгетата от ГЕРБ едва ли могат да измислят нещо по-умно.

Кара си Бай Мангал раздрънкания Опел без винетка,без застраховка,без тех.преглед и на 0.92промила.Спира го КАТ за проверка,мангустата им хвърля ключовете от "кошника" и си тръгва.На въпроса:"Къде бе?",Отговор:"Безработен съм,какво х.я ще ми земете?Зимайте колата!....Въпрос към заптиетата:Какво ще направите?

майната им като ни глобят ще си платим

Трябва да се запални на жените да карат джипове и в четни дни.

Тежоко и горко на една страна, коята почва да се командва от полицията

Защо трябва да се уточнява, че от 37 хванати пияни, 5 са жени? Що не написаха, че 32 от хванатите са мъже?

А защо не е 5 от 37 хванати са жени? Не е ли едно и също???????

ДО УЖАСЕНА - Не се вързвай на такива "БАРОВЦИ" в нета, та те поцял ден стоят без работа и пишат глупости !!! Работя при баровец истински и знам, че не се така прахосници и с лека ръка да хвърлят например 1000 лв !!! В Гърция му бяха взели 1000 ЕВРО с докумен, подпис, печат и т.н защото при проверка на колата са намерили в жабката антирадар -не е бил включен въобще. Баровеца се е чудил за какво ровят и си е мислил, че търсят наркотици или оръжие и на ум не му едошло за антирадара...та беше болен за тия евра дадени хей така. Платил е веднага в кеш, а ако е по банков пат по-късно глобата е още по-голяма.....много се ядосваше !!!!!

По принцип не би трябвало да имат право да обискират колата без съдебно разрешение.

Това означава само едно:КОРУПЦИЯ! Наказнията трябвя да бъдат,отнемане способноста за управление,взависимост от промилите,месец,6месеца !година.При три провинения,независимо от промилите,отнемането да бъде завинаги.

Къде ми е гаранцията , че т.н. катаЖии не са употребили алкохол или дрога, когато са на служба ? Никой не може да го гарантира. КАТ да се закрие !!!

Тези които под предлог че отказват да духат дрегера защото не се сменяла "сламката" на дрегера замисляли са се примерно по заведенията колко старателно мият посудата или пък ако целунат някое гадже, на колко баджанаци са целунали "сламката" :)))

Въпрос на хигиена е а не непременно на гнускивост...Защо спринцовките са еднократни, защо стоматолога взема за всек пациент нови инструменти като и там ползват такива за еднократна....Преди да се пише трябва и да се помисли...."Сламката" е за еднократно използване а това че МВР си е присвоило "новаторството" за многократно ние трябва да си мълчим ли???

1000 лв е добре. Преди нямаше и толкова. А и незнам, защо го тълкувате, че като плати 1000 лв, това го освобождават от последваща отговорбост при ПТП ? Нещата са си както до сега + 1000 лв. И да за баровеца е бълха, ама не съвсем. А Ганьовците които карат пияни са 80%. На тях ще им бръкнат дълбоко в ..... джоба с 1000 лв.

Ейййй БАРОВЕЦ-писнало ми е от такива като теб-прости и с пари!Как не те беше срам да го напишеш тоя коментар?

EEE какво е една хилядарка бе алоооо, плащам си като пич и си карам. Да го....... мислят бедните! Такива като мене са десетки, да не говориме, че за 200 евро и ще ми подменят и досието където трябва. Ха- ха -ха

Не забравяй,че има и един контрольор,когото не можеш да подкупиш. Той понякога забавя,но не забравя. И може да ти сложи на пътя я ТИР, я стълб, я нещо друго по-железно от жипата ти. Тогава ще те идентифицират по ДНК-то,защото няма да има друго годно за разпознаване. Бъди здрав и разумен.

ти не си баровец,иска ти се ама требе акьл.баровец не пише нищо

Върви избивай комплексите си другаде и СЛЕД като си завършиш СРЕДНОТО образование. Лигльо.

Това е поредната простотия - ако шофьора, употребил алкохол направи катастрофа със смъртен случай (недай си боже) - дали с тези 1000 лв. ще покрие "щетите" - пълно безумие. А да не говорим че по заможните господа бълха ги е охапала за тези 1000 лв. Ей, Полицайчета - осузнайте се бе - то бива малоумност - ама чак толкова. Май всичките вицове са верни за вас. :))))))))))))

Такива престъпления трябва да се наказват с лишаване от свобода, а не с пари. Така излиза, че богатия ще си кара пиян и няма да му пука.

Пич , нещо не си разбрал . Тези 1000 лева не са глобата ти за това, че си пил , а глоба за отказа ти да бъдеш проверен с дрегер . Ако след това ( с кръвна проба) се установи , че си употребил алкохол над разрешеното , ще си получиш наказанието , което се предвижда в закона . Поне аз така го разбирам това предложение .

ХАХАХА - аз тогава ще отказвам всеки път и с адвоката после ще делим излющеното от КАТ :))))))) тъпак не се поставя на отговорен пост - не разбрахте ли :)))))))

Поредната глупост на КАТ. Тази служба отдавна трябваше да я закрият. Тя няма аналог в Европа. КАТ е язва - гнездо на корупцията. Искам да видя как БГ-катаджия ще устои на рушвет от няколко стотачки. Да не говорим че проверките са избирателни. Винаги като ме спират КАТ питам: Защо точно мен спряхте а не този преди мен или този след мен, какъв е критерият? Когато правят проверка напр. в Австрия - спират наред, преграждат пътя и проверяват всички автомобили и водачи и проверяващите са поне 20 униформени. Само така не става с рушвет. КАТ прави тези акции за да заобиколи закона, в който пише, че нямат право да ме спират ако не съм извършил нарушение. Нямат право да ме унижават и да ме карат да ДУХАМ на нестерилния дрегер. Големия проблем идва от там, че точно съдиите, прокурорите, полицаите, депутатите и всички възседнали властта са недосегаеми за дрегера, а повечето от тях карат пияни.

Мъка, мъка.... Ша духаме или ша плащаме ? - както е казал Хамлет

Благодаря за информацията. Една хилядарка и си минаваш. На здраве!

ееееее,щом е за 1000 лева ще го взема,няма да се надпираме сега.....а,и междудругото "дрегера" не е ли като "флекс","феродо","фадрома","шау-бау", "веф" и много други ИМЕ НА ФИРМА произвела ТЕСТЕР ЗА АЛКОХОЛ??? Поне едни небрежни кавички сложете де ... :)

Тъпи катаджии. Направете глобата като част от минималната заплата... Това се прави за да се вдигне нивото на рушветите, за да има повече и за началниците и шефовете на МВР.

Е така ще е глоби, глоби....като се раздухаха "даренията" им сега ще си ги докарат паричките по другия начин - глоба-бонус..Едва ли някой може да ме накара да "духна" в дрегер на който не е сменен накрайника пред мен.....

А знаете ли, колко са МРЪСНИ тези дрегери. Милиционерите ни са задължени да сменят сламката всеки път, но не го правят, защото нямат пари. Мен лично ми е неприятно да духам някаква сламка, която очевидно са я мляскали стотина души. И като им поискаш друга сламка казваш "нямаме" И какво сега? 1000 лева? С удоволствие ще им дам кръвна проба, и без това дрегерите са неточни. Изяж два бонбона пияна вишна и после ще духнеш над един промил...

Незнам къде духаш ама на дрегера не е сламка. И определено при проверка ти отварят нова "Сламка"

Отварят ти компот от вишни....никога не съм виждал за толкова години да имат резервна дори ако тази се счупи,и се нарича накрайник....и препоръка не духайте никакви дрегери....да ви пишат акт в който пишете,че дрегера няма лепенка за минаване през стандартизация и освен това не ви е предложен стерилен нов накрайник,което може да постави в сериозен риск здравето ви.

Аз предлагам глоба от 20хил. до 100хиляди лв.Така поне ще закърпите бюджета на пътните полицаи,а то сега какво хващат пиян шофыор той отказва алкохолен тест и те му казват,че глобата е 1000лв.Съответно той предлага подкуп от 200 до 500лв. и по живо по здраво.

ШОФЬОР СЪМ ОТ МНОГО ГОДИНИ И СЪМ ВНИМАТЕЛНА ВИНАГИ, НО НЕ ПРИЕМАМ ЗА НОРМАЛНО ДА СЕ ОТКАЖЕ ПРОВЕРКА С ДРЕГЕР - НАПРОТИВ ВИНАГИ ТРЯБВА ШОФЬОРА ДА СЪДЕЙСТВА ЗА ТАЗИ ПРОВЕРКА ЩОМ Е ЧИСТ ОТ АЛКОХОЛ !!! БРАВО ЗА ВЗЕТОТО РЕШЕНИЕ ОТ КАТ ЗА ГЛОБА ОТ 1000 ЛВ. ПРИ ОТКАЗ !!!

Всеки път ще отказвам ако не сменят пред мен накрайника за духане и не е фабрично опакован този, който ще използувам. Това са накрайници за еднократна употреба и никой не може да ме задължи да ползувам вече употребяван от друг.

1000 лева ли ? Че това е пълен майтап бе ! Значи от утре всички последователи на Максим Ставийски ; паралии , мутри и мутреси , ще си хвърчат нафиркани по пътищата , пък ако ги спрат - какво от това ? Със Хилядата лева вече дори не можеш да напълниш и десет резервоара ...

А, те мутрите хвърчат по пътищата и хвърлят наляво и надясно хилядарки!!!

представяш с този псевдоним? Слагам бончето в джоба и си фикам до козирката. Ще ми влезе в работа само и единствено ако случайно ме спрат за проверка и то проверка с дрегер. Във всички останали случаи ми е само за застраховка и си е моя хилядарката. Ти като нямаш хиляда джобни, не се изказвай. Закона е за мене.

От 450 проверене само 3-ма, може да си представите колко са пуснали срещу определената сума

Само да ти кажа, че в дрегера веднага се записва всичко и няма как да му се размине на нито един. Духнал ли е веднъж няма вращане!!!! ТРЯБВА ДА СЕ СЪСТАВИ АКТ! Личи си, кой няма кинижка!

ХАХАХА - тъпи сте си ченгетата - после на кръвната проба се туря една мъжка капка водка и като излезе 100 промила и адвоката повика едно вещо лице, което заявява, че при толкова алкохол в кръвта би умрял и бик и кво после - осъждаме и държавата да ни плати масрафа И ПАК НА МАСАТА РИКИЯТА :)))))))))