Коментари - Шефът на СДВР бе предложен за главен секретар | dnes.dir.bg
назад

Шефът на СДВР бе предложен за главен секретар

Правителството предложи на президента Румен Радев да издаде указ, с който да назначи старши комисар Младен Маринов за главен секретар на МВР.

Обратно в новината

Коментари - Шефът на СДВР бе предложен за главен секретар | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В негово присъствие напердашиха Волен Сидеров.Той не предотврати нападението.Не знам дали това е плюс или е минус.

Значи-трябва,да го назначат...

самите ченгета след пенсионирани си признават, че право са завършили без да ходят на изпити, платили са и до там, тази година прочетохме някъде, че вече задочно обучение за юристи няма да има, най-после...не е лесно да си юрист, трябва от малък да си започнал да четеш от дебелите книжки, у дома го имаме, непрекъснато се караха на младини, на седмица по две дебели книги се прочитаха, а сега е много по-трудно, защото непрекъснато се сменят законите, докато при соца си беше май по дручко, не съм юрист, но съм работил в учреждението така наречен съд през соца и съм наясно с някои неща... а сега като ги гледам сильо и пульо в провинцията, има и свестни, но проблема е там, че се назначават от партии. да и през соца бяха с предимство партийните членове, но имаше ред, дисциплина, а сега с пари всичко в днешно време можеш да си закупиш, там е проблема, а за господина без коментар, малък човек съм и за това си има органи, проучен е все пак, да му пожелаем успех

Да го пратят на оградата-ако разшифрова дали е двойна или тройна- да го назначават!

Г-н Президент,преди да подпишете указа за назначаването на тетевенския айдук за главен секретар изискайте всички разработки срещу него,запознайте се добре и преценете заслужава ли този парапитек да заеме най-висшата професионална длъжност в МВР.

Подобното избира подобно. СИКАДЖИЯТА ИЗБИРА ВИСАДЖИЯ. Да има паритет.

Не ми се вярва да е такава отявлена мутра както го описвате. м-р Радев трябва да се е пообъркал,ако е вярно.

Смяташ ли ,че новият министър на МВР сам си го е избрал???

Ще подпишеш ли указа и ще назначиш ли МУТРА на поста ГЛАВЕН СЕКРЕТАР на МВР?! Голямо изпитание за теб г-н ПРЕЗИДЕНТ! Хората очакваха от теб промяна Да не се окаже, че и ти си ЗАВИСИМ от МУТРИТЕ?! СЕГА ЩЕ ВИДИМ ДАЛИ СИ БЪЛГАРСКИ ОФИЦЕР ИЛИ ЧАНТАТА НА ПРЕЗИДЕНШАТА!

Единственият изглеждащ нормално и несъмнено интелигентен човек, заемал висок пост в МВР беше бившия министър Вучков, но тъй като явно системата подобни хора не търпи, го изхвърлиха след няколко месеца работа ... Този не го познавам, но прилича на примитив, а дипломите му вероятно са платени и едва ли крака му е стъпил в УНСС, ако изобщо знае какво значи тази абревиатура.

да се запознаеш. ОХРАНИТЕЛЯ на МЕТО ИЛИЯНСКИ и човека на ДЕЛЯН ПЕЕВСКИ. С една дума - МУТРА! Честито ви нов РАПОН - 2

Мутрите я налазиха отвсякъде. Министър - председател МУТРА Главен секретар на МВР -МУТРА МУТРА ДО МУТРА, БАНДИТ ДО БАНДИТА. Това не е държава.

Младен Найденов Маринов Р.21.11.71 в Тетевен В МВР от 1991 год. сержант в СДВР след като завършва СМУ Пазарджик. Работи като охранител в различни дискотеки в София, през 1005 година влиза в охраната на Методи Методиев - Мето Илиянски. Бързо печели доверието му. През 1997 година лично Мето чрез тогавашния вицепремиер Бакърджиев ходатайства Маринов да стане офицер в поделението на СДВР за борба с масовите безредици в кв. Бенковски. В резултат Директорът на СДВР Емил Танев го предлага на министър Бонев и Маринов е проиведен в офицерски чин. В следващите години преобладаващите охранители на Илиянски са от поделението, където работи Маринов. През периода 1997 - 2001 по времето на правителството на СДС влиянието на Мето Илиянски нараства, а Маринов се издига до шеф на охраната му. Тъй като е контактен, но и дискретен, успява да създаде познанства с влиятелни хора, включително и политици, с които Мето контактува. След падането на СДС и идването на НДСВ на власт през втората половина на 2001 година се сменя и ръководството на СДВР. Директор става Румен Стоянов, а зам. директор - Стоян Велчев, личен приятел на главния секретар Бойко Борисов. И двамата не харесват Маринов и за него идват трудни времена. Междувременно бизнесът с кокаин на Мето Илиянски се разраства и той влиза в конфликт със структури на бившата СИК. В резултат бизнесът е медийно осветен и става обществено интересен. Започва гангстерска война за преразпределение на наркопазара. Излизат нови играчи в този бизнес - Константин Димитров - Косъо Самоковеца, и Златомир Иванов - Златъо Баретата. Междувременно през септември 2001 година е убит заедно със съпругата си основният дилър на Илиянски - Леонид Фотев - Лъони Джуджето. Мето привлича към организацията си основните дилъри на убития през март 2001 година на остров Аруба Поли Пантев - Антон Милтенов "Клюна" и Димитър Вучев "Демби".

През 2002 година започва жестока улична нарко война и наркомрежата на Клюна и Демби влиза в челен сблъсък със стуктурите на Косъо Самоковеца и Баретата. Поредна престрелка между тези банди е на 16.08.2002 год. пред софийското заведение "Двете халби" - автоматчик прострелва Илиян Варсанов от дилърите на Баретата. Извършителят е установен и задържан - Рехджан Низан - Роко - близък на Демби. Какво е учудването на криминалистите когато при множеството обиски на различни адреси на извършителя и съучастниците му се натъкват на интересна находка - множество лични снимки на Клюна и Демби. Най-пикантните от тях съдържат и образа на Мето Илиянски - снимки от късната пролет на 2001 г. от Рилския манастир, където Клюна и Демби се заклеват на новия бос във вечна вярност, а той им става кръстник. Снимки, достойни за перото на Марио Пузо. На криминалистите прави впечатление, че почти на всяка снимка като сянка на Илиянски е млад едър мъж. който познават - колегата им от "безредиците" Младен Маринов. Ченгетата докладват, скандалът се разгаря и бързо стига до главния секретар Бойко Борисов. Иличнски прави всичко възможно да спаси служителя си - иска помощ пт стария си приятел Илия Павлов - президент на "Мултигруп", който лобира пред министъра на вътрешните работи професор Петканов. В резултат Анжело е набързо уволнен, а Младе Маринов е скрит - забранено му е да излиза от поделението в кв. Бенковски, където води обучението на състава. През януари 2003 г. Илиянски прави няколко опита да презентира протежето си Младен Маринов за кариерно развитие в МВР. Скандалът със снимките обаче не е утихнал и въпреки протекциите нищо не се получава. При многобройните совалки обаче се завързва интересно приятелство - между протежето на Илиянски и младото протеже на Илия Павлов - шеф на младежкото НДСВ Делян Пеевски.

През есента на 2003 година Маринов е включен в двумесечен курс в школата на ФБР ИЛЕА в Будапеща. Там е заедно с бъдещия министър на МВР Цветан Цветанов, бъдещите директори на служби Станимир Флоров и Валери Йорданов, бъдещият командир на СОБТ Кирил Димов и други бъдещи ръководители. По време на курса всички странят от Маринов - той вече има репутацията на Къртицата на ВИС в МВР! Парадокс е, че докато е изпратил шефа на охраната си на курс на ФБР, Мето Илиянски е отвлечен през ноември 2003 г. и до момента не е издирен! Кариерата на Маринов виза в застой. Тръгва стремоглаво нагоре паралелно с възхода на младия бизнесмен Делян Пеевски. С неговите протекции той став аначалник отдел, а по време на правителството ня Пламен Орешарски и заместник директор и през месец юли 2014 и директор на СДВР. Любопитен факт е, че по време на същото правителство главен секретар на МВР е Светлозар Лазаров, странно и нелепо назначение, на бивш командос, бивш персонален охранител на Мето Илиянски, респективно като такъв бивш подчинен на Младен Маринов. В българските служби за сигурност и в ГДБОП има много материали за разностранна нерегламентирана и откровено престъпна дейност на въпросния висш служител на българското МВР.

МНОГО ДЪЛГИ ТИ ГИ ПИШАТ БЕ ОХЛЮВ.НЯМА КОЙ ВИ ЧЕТЕ ГЛУПОСТИТЕ.:):):):)

Те само преживят и правят вратове като този от снимката. А интелекта е изписан на двата пръста чело. Навярно и ти си подобно грухтящо същество. В това не се съмнявам. Рано или късно ще дойде и българската Коледа.

КОЙ управлява България ,а умните и красивите се наредиха на хранилката вместо да са на улицата

Sm3hurk0

Ако човека е честен и няма връзки с мутри - назначавайте го....

"демокрация" и какво ни е виновен за това Запада ??? Това е интелектуалното и естетическо ниво на туземната популация ??? За малко в МВР се появи Веселин Вучков, един наистина качествен човек и веднага го отсвириха.

Все още определящо е поколението, възпитано и изучено в комунизма. Факт. Едва днес влиза първите, които не са възпитавани в онази септична среда, а в септична изчистваща се бавно и мъчително среда. Демокрацията не е метла за умовете на хората. Тя не възпитава ново поколение, възпитават го родителите и то в ценности, изродени в недемокрацията, през комунизма. Една зараза идва бързо, държи известно време, но си отива по-бавно. за 3-4 години дошла, 45 години се разраствала и опустошавала. Я сега да си представим колко време ще отминава! Според мен 50-70 години. Не по-малко. Не може поколение, взпитавано в уродлив строй, в страх, лъжа, издевателства, в затвореност, в демагогия, в орязано образование - да произведе демокрация. Може само да започне. Но и си давам сметка, че пряко наследяващото идно поколение ще се вмирише от проказата в главите на комуноидното поколение. Неминуемо е. Пораженията от комунизъм са по-трайни от тези от фашизъм. Ето за това оставете демокрацията като причина и да се концентрираме върху истинската - народът ни е с помляна психика и това си личи във всичко. Промяната си иска поколенията.

Правилно г-н Младенчо е предложен за гл.секретар на МВР. Та нали покровител му е друг Младен (Маджо) и трябва да се знае какво какви са действията и бездействията на МВР в някои "особени" области от живота, но не за живота на простолюдието. Та нали и ББ беше същото такъв със "съдействие".

училище в Пазарджик и стартира като полицай. Произведен е офицер без висше образование, като постфактум, най-вероятно задочно, получава диплом от ВИПОНД, а след това става и правист от УНСС, където доцент е Алексей Петров ???

Не пишете щуротии и подвеждаща информация. Първо на първо, Ал. Петров никога не е преподавал в Юридическия факултет на УНСС. А г-н Маринов е истински професионалист!

Дано като те оберат или ограбят децата или родителите ти този "истински професионалист" разкрие извършителите. А дано,ама надали

Това е слаб ход на Борисов, но явно не може да откаже на Шиши и ДПС. От старшина офицер не става. Вижте му само дрескода...

на различни подземни висаджийски и сикаджийски босове, докато е служил като редови полицай ???

Абе хора, тоя ми мяза на мутра бе!

Маринов има връзка с една от легендарните фигури в ъндърграунда Мето Илиянски. Пиятел с депутата от ДПС Делян Пеевски. Поддържа взаимовръзки на основни играчи в наркобизнеса, станали по времето, когато главен секретар на МВР беше Бойко Борисов. Съществуват любопитни снимки, които допълват пъзела на събитията в престъпния свят.

Няма що след като се ''справи'' с престъпността в София защо да не го направи и за страната... Когато подчинените му се държат арогантно с хората е ''прилагане на закона'' ама ако трябва да отговарят е несправедливо обвинявани и никакви мерки не се прилагат а потърпевшите пият една студена вода...