Прогноза: Около 490 000 ще са ”купени гласове” за вота

Около 490 000 ще са "купените" гласове на предстоящия вот на 5 октомври, показват прогнози на изследване на Демографския институт към БАНИ.

Обратно в новината

Коментари - Прогноза: Около 490 000 ще са ”купени гласове” за вота | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ч90000 гласа по з0лв.=?

днес е ден за размисъл,варжете маичето и додука да нема проблеми !

ужaс само толкова ли са малцинствата ,които имат право на глас?

а може би това да е и манталитетът ни. Чувал съм, че дори и Васил Левски е бил продаден на турците! Проклятие!

Прогноза-умишлено допускане--писахме до министър Бакалов,че Лили Маринкова, Димитър Цонев, Петър Волгин,Диана Янкулова--бивша секретарка на Станишев,от национални медии---от два месеца купуват гласове ---нито СЕМ, нито Бакалов ги спряха! Защо??? Местан праска на турски---ако българин говори на български в Турция---моментално ще изчезне!! Защо не си обичаме и пазим България???

този ПРЕВРАТ. Правип бил пропаганда на турски, а дали не е заплатен от Реджеп Ердоган? Жалкото е че през осемдесете години не се успя да се направи "масата чиста". Сега ще сърбаме и ще се оплакваме. Май влакът е вече потеглил! Бедни, бедни българи.

БАНИ ни хвърля димна завеса. Целта е да ни убедят, че купуването е неизбежно, всички го правят. Т.е. изборите са компрометирани, не се хабете да гласувате, след като циганите и турците ни прецакват. Всъщност се омаловажават т.н. мъртви души, от които партиите контролиращи вота ще разпределят около 15 %. Това става с компютърните програми на професор Константинов (най вероятно чрез виртуални секции). Ще се се направи следното : Ще нараснат гласовете за ГЕРБ, РБ и няколко партии под 4%. Така в БС ще влезнат по-малко партии. Това се прави на всички избори.

Шило

Дрън, дрън, и как разбраха кой е курип тези гласове, че и разбивка по партии са направили. Май всеки си прави реклама на агенцииката като наближат избори.

От тия 500 000 купени гласа: 300 000 са за ДПС 200 000 са за БСП

Този кьорфишек е може би мероприятие от плана Костинброд 2 целящ да откаже хората от гласуване "защото и без това от нас нищо не зависи".

Шило

Все си мисля, че който е решил, ще гласува. Едва ли с такива партенки ще бъде отказан някой. Пък и според мен ще мобилизират повече избиратели. Или казвате, че съм оптимист?

Корнелий

Според мен точно обратното. Ако имаш 10 некупени гласа и един купен - си купуваш директно около 10%. Т.е 1% ти струва 5 лв Ако обаче имаш 100 некупени и един купен - купуваш около 1%. Тогава 1% ти струва 50 лв. Сметката показва, че за да се елиминира купеният вот (да се сведе до рамките на стат грешка от 1%), трябва да гласуват поне 50 000 000, което е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНО. За това и пазара на гласове върви с пълна сила. С тия 300 000 купени гласа ДПС на практика си БЕТОНИРА 10% в парламента. Ако дойде нещо отгоре - берекет версим.

Е защо тогава се правят "избори", а не "пазари"?

Само половин милион купени ,не е за вярвне. Аз пък си мислех ,че от Масква са по щедри.

...за толкова много купуване -продаване...нека някой да ме "светне...къде е "борсата" и какви са "борсовите цени"???

Издиша ви изследването умници! Няма как да ме убедите, че само 1/4 от вота за надрусания капут е купен! Всички знаем че е най-малко 3/4. А от ГЕРБ ако купуваха такъв голям процент гласове, щяха да си кътат парите, а не да ги пръскат да помагат на пострадали хора от бедствията и да строят църкви с тях.

Защо ли не се учудвам....

Според мен са много повече.

Новото име на Костинброд, БАНИ ли е? Или Демографски институт към БАНИ? Какво всъщност е БАНИ?

пак не са толкова - аз очаквах да измислят как да се справим

Стига бе! Бостаните са платили на повече!

Триглавата ламя ще си напазарува гласове пак.

Дано не ви хванат герберастките бюлетини пак,че този път кучетата ще ви се смеят,тъпунгери

ГЕРБ И ДПС ЩЕ ГИ КУПЯТ!

Интересна гледна точка, но според мен се разминава с действителността. Според моите наблюдение "корпоративен" вот си е чист "купен" вот. Но при него "корпоративния", парите са много по-големи и обикновено идват от държавният и общинските бюджети.

humfry

500 хиляди купени гласове са много, особено при 15-20% избирателна активност на изборите.

трябва да отидем всички българи пред урните. Нека превърнем олигарските пари дадени за покупка на гласове в губеща инвестиция. Колкото повече гласували, толкова по-малък процент получават контролираните гласове.

humfry

Блажени са вярващите, когато ЦИК е под контрола на партиите и изпълнителната власт. Ти май не разбираш, че хората няма за кого да гласуват и заради това не отиват пред урните, а не защото ги мързи.

Точно колкото е необходимо на негово Височество Лорд Тиквуний съсипника на майка България. Да е проклето името му зарзаватчийско.

Шапка свалям на професора и неговата смелост публично да говори за тъжната реалност. Ех, Българиьо, да може Левски да види родината си, за която е дал живота си...

в която едно малценство е опозиция на остовната нация. Защо се допуска това? Струва ми се доста гнила ситуация!

Да се внушава: " ГЕРБ ще си купят половината гласове"! Тролове,изроди мои,ще хванем с тази лъжа повече балъци от колкото с брилянтната ми Костинбродска афера а ха хаа.В лова на балъци ще се включат и титани на науката от БАНИ хе хе хе

Не се внушава,това си е истина,герберски сопол

Dimi

Факт е че ГЕРБ, БСП и ДПС са партиите купуващи най-много гласове - дали директно или под формата на корпоративен/контролиран вот (купен ама парите се дават на шефовете под една или друга форма). За да се пресече това трябва да се въведе задължително гласуване... ама спомене ли се за това и ГЕРБ и БСП веднага бият отбоя... за ДПС да не говорим

Всяка телевизия цитира закона:Купуването и продаване на гласове е престъпление!Закон писан от законодатели,с други думи от хората от Народното събрание.Същите тия хора,които сая писали закона го нарушават,като купуват гласове.Що за държава,що за избори?Въпреки,че това престъпление се знае,изборите все пак се обявяват за законни и най-важното,въпреки,че има престъпление,престъпници няма!Наказани също няма!кой да ги накаже,като тия ,които пишат законите,всъщност са престъпниците!Куриоз!Всъщност,за България,това е нормално!И така,хайде в неделя да ходим на честни избори!!!

Бойко гласове не купува. Ако разбере, че някой гербаджия се престарава сигурно ще му се накара.

Dimi

А като не го снимат ще даде премия на усърдния гербаджия... аи сектир. Той Бойко още малко светец ще го изкарате...

Смърт за продажниците,дано не доживеят да видят реални резултат от изборите!

АМИ КАТО СЕ ЗНАЯТ КОЛКО ФАЛШИВИ ГЛАСОВЕ ЩЕ ИМА, ЗАЩО НЕ ГИ АНУЛИРАТ ВЕДНАГА? Какво чакат, ком веднъж минат през урната, е вече гласувано!

Bell

Повечето от контролирания и купен вот е на ДПС.

това турското малценство ли е? защо турците са опозиция на българската държава?

в която едно малценство е опозиция на остовната нация. Защо се допуска това? Струва ми се доста гнила ситуация!

имате ли представа колко бг шофьори работещи в бг фирми ще са по паркингите в неделя и няма да могат да гласуват ... само аз имам четирима ... хиляди ... кога ще се помисли за реалните гласове .. доган умира от кеф

Като гледам как се преповтарят отлежали истини в коментарите, така и "сТарото време" ще се повтори с "ново сТаро време". Днес една пикла, дето сигурно заспива и се събужда с разни Айшета от сериалите, взе да ми обяснява що е туй преференциален вот и как Тиквата била къде, къде по-добра от Барбекюто. И ще тръгна да си хабя времето за разни породи "политическа пасмина", когато тази същата сЕриалка разпалено ме убеждаваше, че първо е пАртията, пък след това са кандидатите за държавната хранилка. Ама нейсе. На пролет, доста изгладняли и премръзнали, хората могат и да се замислят какви са ги вършили през есента.

от медиите, че президентът е приел скрито турския посланик

Обама да отива на гости на Станишеви

абе вие от дир не разбрахте ли, че нама такова нещо БАНИ ! Има БАН, а група самозванци са се нарекли БАНИ!стига сте ги цитирали!

Аз понеже съм прост, искам някой по-умен да ми обясни следното. 1. Всички партии обвиняват другите, че купуват гласове, резултат няма. 2. Няколко телевизии чрез скрити камери заснемат купуване на гласове, където ЯВНО се назовават партиите, за които се купуват, резултат няма. 3. Има не един арестуван за купуване на гласове, и той ЯВНО казва за кого купува тези гласове, резултат няма. 4. Въпреки че купуването и продаването на гласове е престъпление, осъдени няма. И т.н. Аз понеже съм прост, си мисля, че всички партии купуват гласове, и изборите са надпревара кой повече ще купи, а не за кого повече ще гласуват обикновените хора. И сам си отговорих на въпроса защо примерно в Германия няма купуване на гласове. Отговора е също прост-там хората масово са богати, и никой не би си продал гласа за 20-30 евро. Виж за 500-1000, сигурно и те биха си продавали гласа. Само че няма такава партия на света, дето да хвърли милярди за купуване, щото не могат да ги избият после като спечелят. И затова ВСИЧКИ искат народа български (и особено цигански) да е беден, за да може с 50-100 милиона да си осигурят победа. И с 2-3 общ. поръчки после да си ги избият. Нека умните да ми обяснят тази ситуация.

за 5 милиона купени гласа. Ха надцаках комуниста

Не позна ,около 1милион са купените и корпоративен вот а 500хил. са манипулирани бюлетини и подменени!

Справедливите искания на хората от 25 години насам за изисквания при гласуването, като - образователен ценз, платени данъци, паспорт на РБ и прочее, вбесяват нашите фалшиви демократи и онези педерасти в Брюксел. А манафите при Босфора направо са готови да ни разкъсат от раздразнение и омраза. Остава ние да принудим следващите негодници в НС да приемат исканията ни.

От 489 999 купени гласа на изборите, само един не е за , познайте за кого? за ГЕРБ. Практиката на фалшифициране гарантира на мутромилиционерите всякакъв изход. Което ще е предпоставка за излизането им през друг вход....

Има просто решение на купения вот: 1. Премахва се двойното гражданство - по този начин само хората с български паспорт ще могат да управляват съдбата на България; 2. Въвежда се ценз за гласуване - завършил си средно образование гласуваш - не си завършил не гласуваш; 3. Плащал си данъци поне 12 от последните 24 месеца - не плащаш данъци не гласуваш, плащаш имаш право да решаваш за какво ще се харчат парите ти. Ако на някоя партия й стиска да вкара това в доктрината си бих гласувал за нея.

Пишеш глупости. Единственото решение на проблема е за 100% да се приема броя на хората имащи право на глас, а не на гласувалите. Така който премине 4% е добре дошъл в парламента. Това за ценза и за данъците няма как да мине, защото веднага ще го изкарат дискриминация.

Ако ще има половин милион купени гласове и това ще мине безнаказано за пореден път, плюл съм на такава държава!

че българите си заслужават управниците

че и да гласуваме и да не гласуваме ще ни елиминират с тия купени гласове. Сори, докато съм в родината няма да ме откажат да гласувам. След мен има кой да наследи нещата тук и навън.

Този синодален старец не казва как ги е измислил тези проценти- сънувал ли ги е или ги е посочил след халюцинации. БАНИ трябва да се освободи от тези бастуни.

То е написано как, ама кой да чете.

Написано, казваш? Ти прочете ли го? И получи ли подробно описаните резултати по партии? В тези анктни карти, имало ли е въпрос към интервюраните, дали ще гласуват за пари, корпоративно /принудително/, "мъртви души", или по лични предпочитания? Това си е чисто скалъпена проферска манипулация с "благородна" цел. Станно е, че другите медии са я пропуснали тази " важна" информация.

Купените гласове ще са много по малко от манипулираните , където работодателите нареждат на подчинените си за кого да гласуват , защото в противен случай уволнение! Има и едни "Застъпници" , който също са проводник за въздействие в деня на избора! Трябва много да се мисли и внимава в каква схема ще ви вкарат! ВНИМАВАЙТЕ ИЗБОРА Е ВАШ!

Изборния кодекс е на Мая Манолова, това е достатучно обяснение защо ще има толкова много купени гласове!

ето къде са лошите кредити на КТБ!...

Другаря професор се е поувлякъл с АНАЛизирането в полза на неговата партия любима и изтърсаците и.И без да съм професор мога да предскажа,че ако не са купените гласове на, ,оратъ" у махалата и заплашените с уволнение бсп-ето е в...тва...ъъъ...и по всяка вероятност много след дпс-то

Нагли са от ДПС, БСП ( Евророма) и Дудук Капутов....Хора, гласувайте и смажете мафията от ДПС, БСП ( Евророма), Дудук и Атакалъ....

Язък, май и този път ще гласувам без заплащане. Аман.

"Около 490 000 ще са "купените" гласове на предстоящия вот на 5 октомври, показват прогнози на изследване на Демографския институт към БАНИ". И какво прави "държавата" за да не се случи тази прогноза???? НИЩО защото тя е на автопилот с дистанционно в УСА посолството.

Де да беше УСА щяхме да сме номер едно поне на Балканите и къде,къде по-напред в класацията на Европа.Неть дорогой нитки тяхаеть кдо то в вашем посольстьво .Не ни прави на глупаци.

Нашите политици -т.н. "президент" и премиер ходят само в УСА посолството, а не в руското-не лъжи хората заради "един пробит долар" бай онзи!

А бе те ходят ама файда йок.Вие ни дърпате назад вече колко години.Затрихте ни като нация вече